Zagłębie Sosnowiec - Polonia bytom 18.08.2007.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2007-08-13, 1:17 pm

Sir napisał(a):
MarcelZS napisał(a):Hubert raczej nie zagra, jeśli miałby grać to zapewne zagrałby w ME w sobote w Ruchem ... licze na Pacha (ten z Ruchem zagrał - jak na mecz po kontuzji to tragedi nie było) bo Szatan - taki mecz walki prze 90 minut może nie wytrzyamć - zadepczą go .....
(choć ani jeden ani drugi defensywnymi graczami nie są - a Admira jeszcze na środku pola nie widziałem)

PS. Mam prośbe do Grzesia .... chłopie jak będziesz miał setke kolejną to zamnij oczy i pierda..... to może wpadnie .... (ktoś musi bramke strzelić jak chcemy coś ugrać z Polonią)

Pach na defensywnego pomocnika....eeeeee OSTATNI DOBRY MECZ PACHA to był z Ruchem u siebie w drugiej lidze!!

Duzego pola manerwu nei mamy, bo myslalem ze MArek zagra, ale ta kontuzja, wiec zostaje Admir lub wlasnie Hubert...

Co do Huberta...to owszem jest to gracz na drugą lub 3 ligę...na pomocnika niestety brakuje mu techniki i celnosci podan, ale moglby dostac szans e na tej jeden mecz..bo w destrukcji spisywal sie przyzwoicie

Pach zszedł utykając w przerwie MOE, takż eon raczej nie będzie brany pod uwagę przy ustalaniu składu.
Przemek26

Postprzez turku 2007-08-13, 1:18 pm

Z polonią przydałoby się wygrać i nie chodzi już tylko o te trzy punkty mo do końca ligi zostało jeszcze trochę czasu. Ale morale zespołu by się podniosło i motywacja byłaby inna. Na razie możemy mówić że to początki, gramy na wyjeździe, drużyny silniejsze ale w przypadku polonii nie mamy żadnego wytłumaczenia. Jesli przegramy to jedynym wytłumaczeniem będzie to że nasz zespół nie jest przygotowany na I ligę. Bo w tym meczu wszytsko przemawia na naszą korzyść teoretycznie to że gramy u siebie że to już czwarty mecz i jako tako zgać dryużyna juz być powinna i rywal jest w naszym zasięgu. Tak ja to widzę
turku

Postprzez DAnn 2007-08-13, 5:50 pm

Mysle ze morale waszego zespołu sa bardzo niskie ale na mecz z Polonią piłkarze mocno sie zmobilizują i bedzie zazarty mecz tak jak dwa poprzednie w tamtym sezonie szanse 50na 50 z letkim wskazaniem na Polonie która jest chyba jednak lepsza
DAnn

Postprzez rossoneri 2007-08-13, 6:50 pm

kolejna wtopa i tak do konca rundy mozemy odliczac porazki ,cieszcie sie ta Orange ,bo w przyszlym sezonie bedzie 3 liga ,ale przeciez jestescie szczesliwi bo gramy w OE - nie !!! nie jestescie szczesliwi, jestescie smieszni, a najsmieszniejszy jest Robson 2006 ,ten dzieciak to juz jest niewyleczalnie chory maniak- wyjazdowicz ,super kibic nie wiem chyba najlepszy, ktory nie rozumie ze ten sztuczny awans , to pozostanie w OE i kara ,ktora spadla na nasz klub , jest powodem do tego, ze nie kazdego to bawi ,a raczej jest powodem do przygnebienia i martwieniem sie co dalej i nie tylko ja tak uwazam bo jest wielu takich, a nawet bardzo wielu , jakby bylo wszystko OK to w Chorzowie i na innych wyjazdach byloby duzo wiecej kibicow z Sosnowca ,pewnie wsrod nich i ja ,ale ja pamietam pierwszoligowe mecze Zaglebia i mnie ten jeden sezon w OE,kosztem nastepnych straconych lat ,nie bawi

ZAROBIŁES DZISIAJ OSTRZEŻENIE. MOŻE COŚ CIEBIE TO NAUCZY. KAŻDY MA PRAWO DO WYRAŻANIA SWOICH OPINII, ALE W ODPOWIEDNIM TEMACIE.
Ostatnio edytowano 2007-08-13, 8:50 pm przez rossoneri, łącznie edytowano 1 raz
rossoneri

Postprzez laBombonera 2007-08-13, 7:18 pm

rossoneri napisał(a):kolejna wtopa i tak do konca rundy mozemy odliczac porazki ,cieszcie sie ta Orange ,bo w przyszlym sezonie bedzie 3 liga ,ale przeciez jestescie szczesliwi bo gramy w OE - nie !!! nie jestescie szczesliwi, jestescie smieszni, a najsmieszniejszy jest Robson 2006 ,ten dzieciak to juz jest niewyleczalnie chory maniak- wyjazdowicz ,super kibic nie wiem chyba najlepszy, ktory nie rozumie ze ten sztuczny awans , to pozostanie w OE i kara ,ktora spadla na nasz klub , jest powodem do tego, ze nie kazdego to bawi ,a raczej jest powodem do przygnebienia i martwieniem sie co dalej i nie tylko ja tak uwazam bo jest wielu takich, a nawet bardzo wielu , jakby bylo wszystko OK to w Chorzowie i na innych wyjazdach byloby duzo wiecej kibicow z Sosnowca ,pewnie wsrod nich i ja ,ale ja pamietam pierwszoligowe mecze Zaglebia i mnie ten jeden sezon w OE,kosztem nastepnych straconych lat ,nie bawi

qrwa czlowieku temat jest o meczu z Polonia,a ty znowu powtarzasz swoje zdanie(wg.brednie)
dotyczace awansu.Czy ty nie umiesz liczyc Zaglebie zarobi na tym awansie kilka milionow zl.
a tak bylibysmy juz w 3lidze i gralibysmy o utrzymanie.Ale przecierz mialo byc o meczu z Polonia.Tak wiec mysle ze do 4rech razy sztuka jak w kazdym meczu bedzie bardzo ciezko
miejmy nadzxieje ze Kmiecik sie w koncu wstrzeli i cos ustrzeli.
laBombonera
Żółta kartka

Postprzez natkan 2007-08-13, 8:12 pm

ciekawe w jakiej formie nasza gwiazda krystian i czy po tym co cudowal trener go wystawi w pierwszym skladzie z kmiecikiem
natkan

Postprzez Robson_2006sc 2007-08-14, 1:29 am

rossoneri napisał(a):kolejna wtopa i tak do konca rundy mozemy odliczac porazki ,cieszcie sie ta Orange ,bo w przyszlym sezonie bedzie 3 liga ,ale przeciez jestescie szczesliwi bo gramy w OE - nie !!! nie jestescie szczesliwi, jestescie smieszni, a najsmieszniejszy jest Robson 2006 ,ten dzieciak to juz jest niewyleczalnie chory maniak- wyjazdowicz ,super kibic nie wiem chyba najlepszy, ktory nie rozumie ze ten sztuczny awans , to pozostanie w OE i kara ,ktora spadla na nasz klub , jest powodem do tego, ze nie kazdego to bawi ,a raczej jest powodem do przygnebienia i martwieniem sie co dalej i nie tylko ja tak uwazam bo jest wielu takich, a nawet bardzo wielu , jakby bylo wszystko OK to w Chorzowie i na innych wyjazdach byloby duzo wiecej kibicow z Sosnowca ,pewnie wsrod nich i ja ,ale ja pamietam pierwszoligowe mecze Zaglebia i mnie ten jeden sezon w OE,kosztem nastepnych straconych lat ,nie bawi

ZAROBIŁES DZISIAJ OSTRZEŻENIE. MOŻE COŚ CIEBIE TO NAUCZY. KAŻDY MA PRAWO DO WYRAŻANIA SWOICH OPINII, ALE W ODPOWIEDNIM TEMACIE.

no nie ! juz myslalem ze ten piknik zapomnial o tym forum ale niestety...

Jak wygramy to bedzie cud to juz nie te czasy co Polonie 3-0 u siebie u na wyjezdzie:P
Chcialbym aby rozpoczeli na att Prymula-Oziebala ale zapewne bedzie Kmiecik-Bagnicki.
Robson_2006sc

Postprzez wito 2007-08-14, 10:36 am

moim zdaniem damy rade z Polonią,a Ruch niech się cieszy bo równie dobrze mógł przegrac.Obstawiam 1-0 dla Zagłębia po ciężkiej walce
wito

Postprzez kulTurysta 2007-08-14, 10:39 am

Wielu krytykuje Zagłębie jednak trzeba popatrzeć na sprawe relnie, do tej pory graliśmy 3 mecze wszystkie na wyjazdach, skład o ile można powiedzieć ,że został wzmocniony to napewno nie na miarę potrzeb dających pewność wyrównanych pojedynków z każdym ligowcem.Realia są trudne i trzeba zrobić coś z tego co się posiada.Mecz z Polonią jest moim zdaniem jak najbardziej do wygrania, gramy teoretycznie u siebie co napewno w jakis sposób przemawia na naszą korzyść.Uważam ,że skład mamy personalnie lepszy niż PB i wierzę ,że nasz trener i zawodnicy w końcu się przełamią i dadzą nam tym meczem sporo radości i optymizmu ,których porzecież tak bardzo potrzebujemy! Powraca do składu Prymula, napewno jego zachowanie nie zasługiwało na pochwałę, jednak do końca nikt z nas nie zna szczegółów spraw między nim a władzami więc może nie zaczynajmy od witania go gwizdami itd, dajmy mu szanse bo zrobił dla Zagłębia bardzo wiele, i w niejednym meczu był jedynym zawodnikiem tworzącym jakikolwiek ruch w naszym ataku.Myślę ,że jak trener Kowalik ustawi atak Prymula Kmiecik to bramiki dla nas napewno padną.Nie możemy sami się skazywać na porażki, a jak już będziemy grać w Sosnowcu to napewno o punkty będzie łatwiej. Zagłębie !!!!!!! Ja wierzę !!!!!
Zagłębie Sosnowiec - Wiara Która Przetrwała
kulTurysta

Postprzez ATR 2007-08-14, 12:42 pm

Miejmy nadzieję, że Prymula zagra dobry mecz i udowodni, że zależy mu na grze w Zagłębiu
ATR

Postprzez zaglebie76 2007-08-14, 12:49 pm

Normalnie nie da się czytać tych bredni wypisywanych przez "kolegę" rossoneri.
Zmień forum chłopaku - tutaj wypowiadają się kibice Zagłębia Sosnowiec ,dla takich jak Ty jest onet.pl...

Nie rozumiesz tego ,że jak byśmy nie awansowali do OE ,to zostalibyśmy zdegradowani z II do III ligi i nie zrobiono by nic w sprawie stadionu (bo po co ?Wymagania II czy III ligowe i tak spełniamy).A tak , jest szansa -mała ,ale jest- na grę w przyszłym sezonie w II lidze ,na stadionie będzie zrobionych kilka rzeczy itd.

Brak słów na takich "kibiców".
Siedzisz na dupie przed kompem i wylewasz tu swoje żale.
Ruszyłbyś się na jakiś mecz zamiast pisać głupoty.

Ps:też chodziłem na Zagłębie w pierwszej lidze i cieszę się ,że mimo wszystkich przeciwności gramy w niej znowu.
Tylko w przeciwieństwie do Ciebie ,teraz również jeżdzę na mecze...
zaglebie76

Postprzez bolo73 2007-08-14, 1:40 pm

Kolego Zagłębie 76
ja mam takie pytanko: na jakiej podstawie twierdzisz,że zostalibyśmy zdegradowani do 3 ligi?Czy wiesz coś o czym nikt inny nie wie?Kara nałożona na Zagłębie oznacza degradację o jedną klasę rozgrywkową, a więc skoro na boisku wywalczyliśmy awans do ekstraklasy to jeżeli mieliśmy zostać ukarani teraz to tylko i wyłącznie degradacją do 2 ligi czyli tej,z której awans uzyskaliśmy.Takie są fakty.Co zaś się tyczy naszej gry w ekstraklasie w obecnym sezonie to ma ona swoje plusy ale niewątpliwie także minusy i jeżeli ktoś takowych nie dostrzega to albo nie chce ich widzieć albo jest ślepy.Niewątpliwym plusem jest remont stadionu i możliwość ogrania się wśród najlepszych czyli zdobycia doświadczenia.Tylko teraz nasuwa się pytanie:ilu z obecnych grajków będzie za rok chciało grać z Zagłębiem w 3 lub 2 lidze?Co do kaski otrzymanej z Orange i Canal+ to nie przeceniałbym tego aż tak bardzo ponieważ jak wiadomo koszty utrzymania drużyny w ekstraklasie są nieporównywanie większe niż w 2 lidze.Przejdźmy do minusów:trzeba sobie jasno powiedzieć prawdę,że za rok najprawdopodobniej niestety będziemy zaczynali ponownie od 3 ligi.Jedyną nadzieją dla nas jest anulowanie tych karnych -4pkt.Wówczas jakie takie szanse mamy i na tym staram się budować swój wrodzony optymizm.Pozdrawiam
Co do meczu z Bytomiem to uważam,że będzie to ciężki mecz (jak każdy w OE) ale z szansami na to aby zdobyć wreszcie jakieś punkty i dzięki temu podnieść morale drużyny.Szkoda,że nie ma zgody ze strony Ekstraklasy S.A. na przełożenie tego meczu na późniejszy termin i rozegranie go na naszym stadionie w blasku jupiterów.To byłyby dopiero wspaniałe derby.
bolo73

Postprzez rossoneri 2007-08-14, 5:15 pm

bolo 73 nie ma co tlumaczyc gosciowi, po tym co pisze, widac jaki poziom prezentuje i nie ma co takimi zawracac sobie glowy, a do moderatorow chcialem dodac zapytanie ,za co dostalem ostrzezenie, to juz nie wolno pisac swoich mysli, to co to jest ,bo myslalem, ze forum, a obrazanie innych tak jak jest w przypadku Robsona 2006 przechodzi bez echa
rossoneri

Postprzez zag23 2007-08-14, 5:52 pm

Prawda jest taka, że do pierwszego meczu na Ludowym Kowalika już nie będzie na ławce. Zagłębie zacznie zdobywac punkty jak zaczniemy grac u siebie, chociaż mysle, że z Polonia Bytom jak się mądrze ustawimy taktycznie to remis będzie na 100%. Wkurzaja mnie teksty typu jak z Polonią nie wygramy to z kim, k***a nie podchodzmy tak, my mozemy nawet z Wisła zremisowac u siebie, tylko wiary potrzeba. Warunek konieczny środkowy pomocnik i lewoskrzydłowy musi byc jeszcze w tym okienku transferowym kupiony lub wypożyczony.
zag23

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-08-14, 7:39 pm

Być może z Polonią zagramy bez udziału publiczności !!!
Nie dość że nie u siebie lecz na wyjeździe to jeszcze bez kibiców ?!
Jeśli przegramy z Polonią to wiosną na Ludowym Kowalika już nie będzie !!! Twierdzę tak mimo że wierzyłem w metody treningowe i ustawienie zespołu pod wodzą Kowalika. Jeśli nie przygotuje piłkarzy do gry w Najwyższej Klasie Rozgrywkowej to nie ma co szukać w naszym klubie !!!
Mecz z Polonią jest do wygrania ale trzeba spełnić kilka warunków :
Lewa obrona ma nie tylko grać w obronie ale również wspierać pomoc ( najlepiej Adżem)
Środek pola musi być pod naszą kontrolą przez całe 90 minut. Jeżeli damy się zamknąć na swojej połowie to z pewnością stracimy bramkę ( Berensztajn z Pachem ?)
Skuteczny atak (najlepiej Kmiecik z Prymulą)
sosnowiczanin !

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna