ELTEL Networks S.A. - Oświetlenie płyty boiska

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez flex 2007-08-09, 7:30 am

Święta prawda !
Na forum nie brakuje niedowartościowanych malkontentów, którzy przy byle okazji narzekają biadolą, wylewają swoje żale i obawy na innych. Jest im naprawdę trudno zaczerpnąć informacji, poszukać, dowiedzieć się tylko później rzucają swoimi negatywnymi opiniami na lewo i prawo. Jeszcze później mają wymagania, żeby na forum wrzucać im zdjęcia z postępów robót.
Tak samo jest w wątkach piłkarskich i transferowych.
Dlatego chyba zaczniemy dawać ostrzeżenia osobom, które bez sprawdzenia będą rzucać oskarżenia i bluzgi na drużynę, trenera, zawodników czy inne podmioty jak np. Eltel.
Krytyka jest jak najbardziej na miejscu ale ta zasadna i poparta jakimiÅ› argumentami.
flex
Administrator

Postprzez barthez 2007-08-09, 7:35 am

Trzeba być dobrej myśli. Kibice się niecierpliwią bo chcieliby swój zespól jak najszybciej oglądać u siebie. Firma Eltel powinna być tego świadoma. Dziwi mnie jednak że nie pracuje sie na dwóch frontach. Skoro remont budynku wymusza prace instalacyjno-elektryczne należało część ekipy dać do robienia wylewki. Beton przecież musi osiągnąć swoją wytrzymałość i tego się nie przyspieszy. Stąd zapewne pytanie czy macie "2 łopaty i jedną wiertarkę". Przyznam że mnie to też dziwi. Więc kiedy ten beton będzie lany?
barthez

Postprzez flex 2007-08-09, 7:52 am

Nie chcę być adwokatem firmy Eltlel ale wynika to za pewne z umowy jaka została podpisana między UM a właśnie firmą instalującą oświetlenie.
Był określony czas w jakim oświetlenie ma być zainstalowane i biorąc pod uwagę właśnie ten czas firmy startujące w przetargu określały w jaki sposób i za jaką cenę taką instalację wykonają. Cena była jednym z czynników decydujących o wyborze oferty.
Można więc zapewne wykonać montaż oświetlenia szybciej jednak zatrudniając do tego więcej ludzi a co za tym idzie po większych kosztach.
flex
Administrator

Postprzez darco 2007-08-09, 9:41 am

Jeszcze wam się kibice zdjęć stadionu zachciewa, z postępu prac i wogule, a może jeszcze czipsy i kiełbaski ???

Milczeć, mordy w kubeł i słuchać, bo tylko my wam możemy przekazać prawdy objawione i jedyne słuszne !

Ja pierd.... A co to za forum, pajaców i pokemonów ???!!!

Słuchaj cenzor, teraz mnie pewnie wybanujesz, co ?

Bo myślę, boję się, wątpię, pytam, mam swoje zdanie i obawy...
Tak, ale to nie na tym forum, bo to ma być wyłącznie prawomyślne !

[ Komentarz dodany przez: flex: 09-08-2007, 12:02 ]
Ban 1 dzień na życzenie.
Każdy ma prawo na forum przedstawić swoje przyemyślenia czy obawy, ale należy odróżnić obawy od bluzgania
darco

Postprzez dziejus 2007-08-09, 11:05 am

I taka niestety jest prawda!Dlatego zagladam czasami na to forum ale bardzo sporadycznie zabieram glos po tym jak wykasowali mi dwa posty.Dzieki ale juz to przerabialem w przeszlosci.
dziejus

Postprzez YOOSHKY 2007-08-09, 11:07 am

Darco, przesadzasz. Myślę że Flex miał coś innego na myśli. Jakby miała być tu cenzura to 90% postów swobodnie można wywalić do kosza. Jakoś nikt tego nie robi. Mnie również robi się nie dobrze jak co dzień czytam płacze i żale że maszty nie chcą wyrastać z ziemi. Firma podpisała umowę, jeśli nie wywiąże się ze zobowiązań to będzie bulić kary. Nasze narzekania na nic się zdadzą. Co pójdziesz ich pobić? Maja swój harmonogram i tego się trzymają, dla nich to pewnie nie pierwszyzna. Co do fotek to sam chętnie bym popatrzał na postęp prac. Galerie będą się pojawiać. Nie panikuj już i się uspokój.
YOOSHKY

Postprzez ELTEL 2007-08-09, 10:29 pm

Witam!
Czy jestem osobą kompetentną by pisać na forum? Jeśli pomagałem koledze przygotowanie oferty cenowej na tą inwestycje, byłem i będę na obiekcie - dlatego odpowiedź moja brzmi TAK. Niestety nie podam moich danych nr telefonu, mejla bo mogę zostać "zasypany" mejlami jak i telefonami - proszę o zrozumienie.
W tej inwestycji najdłużej czeka sie na urządzenia (terminy dostaw już podawałem) niezbędne by wszystko zgadzało sie z projektem; weryfikacja projektu, ponieważ niestety ale zawsze się znajdzie jakaś nieścisłość a następnie akceptacja projektanta i inspektora na zmiany jakie są wprowadzone; dokładne wytyczenie tras kablowych jak i usytuowanie stacji trafo i agregatu (tu nastąpiła zmiana umiejscowienia owych urządzeń); podpisania umowy z dostawcami i wynegocjowanie najwyższej gwarancji na urządzenia, najszybszej dostawy itp, itd.
Nie piszę tego aby moją firmę usprawiedliwiać, ale takie są realia w tej inwestycji jak i w wielu innych w jakich byliśmy wykonawcami.
Fajnie, że ktoś zauważył, iż jesteśmy dużą firmą działającą w wielu państwach, czyli nie jesteśmy firmą "kogucik" i posiadamy zdecydowanie więcej sprzętu jak "2 łopaty i jedną wiertarkę". Wg naszego harmonogramu prac wszystko idzie w porządku. Nie możemy sobie pozwolić, by nie dotrzymać terminów bo kary są i to dość wysokie.
Spodziewałem sie, że na początku będzie euforia z Waszej strony, że pojawił sie taki temat, lecz później zacznie sie atakowanie nas, bo to czy tamto etc.
ELTEL

Postprzez barthez 2007-08-10, 7:28 am

[quote="ELTEL"]Witam!

Wg naszego harmonogramu prac wszystko idzie w porzÄ…dku.

To zdanie jest najważniesze w całym tekście.
Wydaje mi się też że fakt iż firma jest międzynarodowym konsorcjum gwarantuję możliwie najszybszy termin i najwyższą jakość wykonanych prac.
Obym się nie mylił a harmonogram do samego końca był zgodny z założeniami.
barthez

Postprzez ZIBI-26 2007-08-10, 11:50 am

,,W tej inwestycji najdłużej czeka sie na urządzenia (terminy dostaw już podawałem) niezbędne by wszystko zgadzało sie z projektem; weryfikacja projektu, ponieważ niestety ale zawsze się znajdzie jakaś nieścisłość a następnie akceptacja projektanta i inspektora na zmiany jakie są wprowadzone; dokładne wytyczenie tras kablowych jak i usytuowanie stacji trafo i agregatu (tu nastąpiła zmiana umiejscowienia owych urządzeń); podpisania umowy z dostawcami i wynegocjowanie najwyższej gwarancji na urządzenia, najszybszej dostawy itp, itd."

O jak długo mogą przesunąć prace waszej firmy te niescisłośći wiązane z decyzjami i akceptacja projektanta inspektora na zmainy jakie są wprowadzone w projekcie ???
ZIBI-26

Postprzez marcin___ 2007-08-16, 8:04 am

Nie ma opóźnień na Ludowym | 15.08.2007

Na pierwszy rzut oka na Stadionie Ludowym nic się nie dzieje. Robota wre tylko w budynku klubowym, w którym powstają całkowicie nowe szatnie.

- Wszystkie roboty modernizacyjne na Stadionie Ludowym wykonywane są zgodnie z harmonogramem. Nie ma najmniejszych opóźnień w realizacji planu robót. W każdy poniedziałek organizowane są narady, podczas których wszystko omawiane jest w najdrobniejszych szczegółach. Wczoraj przywieziono kontenery z kotwami do masztów oświetleniowych. W czwartek rozpocznie się wiercenie otworów. Nie ma najmniejszych powodów do obaw, że z czymś nie zdążymy - mówi prezes Zagłębia, Leszek Baczyński.

Słowa prezesa Baczyńskiego potwierdza dyrektor MOSiR-u, Zbigniew Drążkiewicz: - Wszystkie elementy oświetlenia są już gotowe. Roboty posuwają się zgodnie z planem co do minuty. Nie ma najmniejszych opóźnień.

Zapytaliśmy też prezesa Baczyńskiego o sprawy personalne.
- Jeśli chodzi o bramkarza to stawiamy na Bensza. W rezerwie mamy Gąsińskiego, który jest sprawdzonym bramkarzem. Sytuacja na tej pozycji nie jest zła, ale cały czas szukamy. Prymula podpisał kontrakt. Czy zagra w sobotę? To działka trenera. Ja czekam na pierwsze zwycięstwo - zakończył prezes Zagłębia, Leszek Baczyński.

http://sosnowiec.info.pl/modules/news/n ... hp?id=9582
marcin___

Postprzez quantusis 2007-08-17, 9:41 am

Moim zdaniem musimy się uzbroić w cierpliwość i czekać na efekty prac na Ludowym. Nie ma się co gorączkować, firma biorąca udział w zamówieniu publicznym ( a w taki sposób został wyłoniony wykonawca oświetlenia) jest zobowiązana do przedstawienia pewnych dokumentów (zainteresowanych odsyłam do ustawy prawo zamówień publicznych) które ją uwiarygadniają. Ponadto w każdej umowie są tzw. kary umowne za nieterminowe wykonanie prac. Myślę, że to jak i bieżąca kontrola ze strony MOSiRU w zupełności wystarczy aby umowa została zrealizowana.

Pozdrawiam
quantusis

Postprzez Dikel 2007-08-17, 10:07 am

Ja wierze ze wszystko bedzie na czas :)
Dikel

Postprzez maras24 2007-08-17, 1:13 pm

Z wywiadu z Baczyńskim "W czwartek rozpocznie się wiercenie otworów" No a dzisiaj mamy piatek i dalej nic wiec jak widać to naprawde nie ma zadnych opóźnień... Ahh no tak tylko Prezes nie napisał który czwartek może któryś z wrześniowych...??
maras24

Postprzez stoner 2007-08-18, 8:41 am

quantusis napisał(a):Moim zdaniem musimy się uzbroić w cierpliwość i czekać na efekty prac na Ludowym. Nie ma się co gorączkować, firma biorąca udział w zamówieniu publicznym ( a w taki sposób został wyłoniony wykonawca oświetlenia) jest zobowiązana do przedstawienia pewnych dokumentów (zainteresowanych odsyłam do ustawy prawo zamówień publicznych) które ją uwiarygadniają. Ponadto w każdej umowie są tzw. kary umowne za nieterminowe wykonanie prac. Myślę, że to jak i bieżąca kontrola ze strony MOSiRU w zupełności wystarczy aby umowa została zrealizowana.

Pozdrawiam

I to będzie jedyna korzyść naszego awansu do OE. Mając zaplecze będzie można walczyć o nią ponownie od III ligi
stoner

Postprzez barthez 2007-08-18, 8:25 pm

stoner napisał(a):
quantusis napisał(a):Moim zdaniem musimy się uzbroić w cierpliwość i czekać na efekty prac na Ludowym. Nie ma się co gorączkować, firma biorąca udział w zamówieniu publicznym ( a w taki sposób został wyłoniony wykonawca oświetlenia) jest zobowiązana do przedstawienia pewnych dokumentów (zainteresowanych odsyłam do ustawy prawo zamówień publicznych) które ją uwiarygadniają. Ponadto w każdej umowie są tzw. kary umowne za nieterminowe wykonanie prac. Myślę, że to jak i bieżąca kontrola ze strony MOSiRU w zupełności wystarczy aby umowa została zrealizowana.

Pozdrawiam

I to będzie jedyna korzyść naszego awansu do OE. Mając zaplecze będzie można walczyć o nią ponownie od III ligi

Jak czytam takie debilne wpisy to zastanawiam się jaki kretyn to napisał, bo na pewno nie kibic Zagłębia. Piłkarze też udowodnili że nie utożsamiają się z takimi mądralami co serwują głupie daleko terminowe prognozy po trzech rozegranych meczach i dziś ograli Polonię! Walczymy o II ligę!!!(dziwnie to brzmi ale tylko to nam pozostało)
barthez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników