Polonia Bytom - Zagłębie Sosnowiec 23.05.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PaprykarZ19 2007-05-21, 4:11 pm

Szkoda, że tak szybko zamknięto temat meczu z Odrą, bo nie zdążyłem się wypowiedzieć z powodu kłopotów z netem... : /
A teraz do rzeczy..
Wg mnie nie wolno myśleć w ten sposób, że Polonia nie jest przygotowana do awansu organizacyjnie, finansowo i Bóg wie z jakich jeszcze stron i z tego powodu się nam podłoży! Jeżeli tak będziemy myśleć to żebyśmy sie przypadkim nie zdziwili, bo moim zdaniem oni będą walczyć na całęgo, a tym bardziej z nami. Mecz będzie ciężki, bo w Poloni nie ma wielkich nazwisk, ale jest to co jest najważniejsze w futbolu czyli solidna drużyna! Dawid na boisko i walczymy tak jak z Odrą, a może nawet bardziej!
Jestem dobrej myśli i choćby 1punkt chyba do Sosnowca przywieziemy!
PaprykarZ19

Postprzez laki 2007-05-21, 4:29 pm

Mecz niewątpliwie będzie bardzo ostry , również na trybunach, kormele z bytomia są głodni
zwycięstw nad Zagłębiem na swoim terenie z wiadomych względów.
Boje się aby nasi nie dali się sprowokować , bo pruby takowe na pewno będą , w dziesiątkę
raczej nie wygramy i jeszcze osłabimy się przed meczem ze Śląskiem.
A więc do naszych grajków rękoczyny po meczu , oby tylko sędzia się nie pogubił.
laki

Postprzez lesiuZD 2007-05-21, 4:59 pm

mysle ze bedzie remis ale to dobry wynik w tej sytuacji, oby tylko na trybunach bylo spokojnie, bo mam wrazenie ze bedzie bardzo goraco
lesiuZD

Postprzez MrCricket 2007-05-21, 6:23 pm

Kolejny bardzo ważny mecz. O ile organizacyjnie i finansowo drużyny te dzieli przepaść, to piłkarsko jesteśmy na podobnym poziomie. Spodziewajmy się ciężkiego meczu, walki o każdą piłkę. Polonii remis niewiele daje, dla nas jest korzystny. Oby tylko Moskal nie
wpadł na pomysł "obrony Częstochowy" od samego początku, co pokazał jego poprzednik w Warszawie. Sędzią się nie przejmuję, bo to już nie te czasy - teraz wszyscy patrzą im na ręce(i nie tylko), poza tym mecz w Tv.
Gramy o zwycięstwo, ale tak naprawdę najważniejsze jest, żeby tego meczu nie przegrać.
MrCricket

Postprzez Darian 2007-05-21, 7:27 pm

gramy o zwycięstwo, o zwycięstwo ... żeby później nie było niedomówień!

Tylko tak wychodząc na mecz można coś osiągnąć! I jedziemy by zdobyć Bytom co będzie zadaniem niezwykle trudnym ale wykonalnym.
Darian

Postprzez sirMacius 2007-05-21, 9:22 pm

Jedynym wyjściem z sytuacji jest zwycięstwo a nie popsiy takie jak w Bielsku
sirMacius

Postprzez FC.Golo 2007-05-21, 9:52 pm

o której jest zbiórka na wyjazd??
FC.Golo

Postprzez Misaki 2007-05-21, 10:18 pm

Widze,że wszyscy łacznie z redakcją serwisu popadają w hura optymizm Ja wam mówie Walczmy o drugie miejsce bo potem nie wiadomo co się będzie działo przy zielonym stoliku

PS Jak wygląda kwestia minusowych punktów dla Polonii Bytom? Czy PZPN czeka na zakończenie rozgrywek i potem ewentualnie zadecyduje czy odda punkty czy nie bo tak to wygląda Lub druga możliwość Polonia Bytom czeka ze spłatą długów (za co została ukarana)i spłacą je wtedy gdy było by to konieczne do awansu do OE :)
Misaki

Postprzez Przemek26 2007-05-21, 10:29 pm

FC.Golo napisał(a):o której jest zbiórka na wyjazd??

14.20 na Dworcu

A co do podpalania. Masz rację walczymy o 2 , 1 miejsce i mamy w dupie zmiany w regulaminie.
Bytom zdobywamy Ekstraklasę mamy
Przemek26

Postprzez Martin1906 2007-05-21, 11:35 pm

ARTUR RADZISZEWSKI!!! Fan Polonii W-wa i kumpel Listka!! zwycięstwo jest nasze.;) pozdro
Martin1906

Postprzez pol13 2007-05-22, 8:48 am

Czy ktoś może napisać o której jest odjazd? dzięki.
pol13

Postprzez Przemek26 2007-05-22, 8:59 am

Piłkarze Zagłębia po wygranej z Odrą Opole szaleli z radości, ale szkoleniowiec tonuje nastroje. - Mnie cieszy fakt, że piłkarze starali się wykonywać założenia taktyczne i grać w piłkę - wyjaśnia trener Robert Moskal. - W czwartek przed meczem z Odrą spotkaliśmy się z kibicami. Te rozmowy były niezwykle pożyteczne dla jednej i drugiej strony. W sobotę widzieliśmy już walczący zespół, a nie zlepek indywidualności.

Sosnowiecki szkoleniowiec (...) przekonał się, że może liczyć na dublerów. Jacek Berensztajn, kapitan drużyny - choć narzekał na Achillesy - wytrzymał cały mecz. Teraz przed występem w Bytomiu sosnowiczanie chuchają i dmuchają, by „Berek” był gotów do wyjścia na murawę. Jego zmiennikiem jest Sławomir Pach, ale niewykluczone, że na boisku zobaczymy obu!
- Decyzję podejmiemy w ostatniej chwili, ale Sławek na pewno jest przygotowany do gry - dodaje sosnowiecki szkoleniowiec. - Marcin Lachowski, moim zdaniem, powinien rywalizować o miejsce w ataku. Z Odrą pokazał się z jak najlepszej strony i dla mnie był cichym bohaterem tej potyczki.
Przed występem w Bytomiu do składu wraca trzech kluczowych zawodników: Boris Pesković, Admir Adżem oraz Marcin Folc. - Słowak potwierdza, że jest bramkarzem numer 1 - ocenia trener Moskal. - Z kolei „Adi” wprowadza do zespołu spokój, zaś najskuteczniejszy strzelec drużyny - Marcin - nie wymaga żadnych rekomendacji. Znamy możliwości rywali. Obierzemy optymalną taktykę. Wiem na pewno, że nie ma powodu rezygnować z gry dwoma napastnikami. Inne ustawienie nie wchodzi w rachubę.

źródło: (sow), sport.info.pl

Obierzemy optymalną taktykę. Wiem na pewno, że nie ma powodu rezygnować z gry dwoma napastnikami. Inne ustawienie nie wchodzi w rachubę.

Nie mam pytań.
Przemek26

Postprzez flex 2007-05-22, 9:06 am

Chyba to jakaś zmyła z tą taktyką, bo nie sądzę, aby trener już dzień przed meczem odkrył taktykę swojej drużyny.
flex
Administrator

Postprzez Sir 2007-05-22, 9:26 am

flex napisał(a):Chyba to jakaś zmyła z tą taktyką, bo nie sądzę, aby trener już dzień przed meczem odkrył taktykę swojej drużyny.

Daj spokój. Nie mamy NIC DO UKRYCIA! Widać ze trener oraz pilkarze są pewni swego. Trzeba wyjść z dwoma z przodu i walczyć TYLKO O 3 pkt!!!
Sir

Postprzez cyfron24 2007-05-22, 10:29 am

Jeżeli chodzi o taktykę, to nie jest tu ważna tylko formacja, (czyli 4-4-2, 3-5-2, itp.) ale też sposób gry. W pierwszym meczu z Polonią graliśmy skrzydłami i waliliśmy głową w ścianę, bo trener rywli ustwaił po bokach bo dwóch defensywnych zawodników. Teraz trzeba wyciągnąć wnioski i zagrać środkiem. Cieszy dobra forma napastników i myślę, że będzie dobrze.
cyfron24
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna