Polonia W. - Zagłębie Sosnowiec 13.05.07

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Warson 2007-05-10, 5:01 pm

Zapewne to teraz po tym co osądził PZPN ze mogą wejśc z 2 ligi nawet 4 zespoly, Polonia Zmiecie Każdego Rywala na swojej drodze, a bojąc sie o wojowania naszego zespolu od Lat, będa przegrywac wszystko co sie da aby zając to 5 miejsce :D I jak co rok awans byl tylko w oczach...
Warson

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-05-10, 6:21 pm

Kol. Przemku 26 - tak na zywo, ale nie moge sie oprzec aby nie byc
optymista w koncu ktos musi.
MrCricket - totalny pesymista, natomista Kol. Misiaki ma b.duzo racji.
Sluchajcie - przeciez wyglada iz Polonia W - dostaje zadyszki - no to
jest oczywiste we Wroclawiu grala prawie caly mecz z przewaga zawodnika.
Jezeli nasze Zaglebie bedzie gralo leb za leb a nie czailo sie i gralo defensywnie,
przy defensywnej grze beda baty.
Dobrze by bylo zeby przyjechali w sobote do Nadarzya - tutaj maja jakas mete
krotki trening, relaks i psychologa ktory ich nastwi jak szwajcarskie zegarki, no
kurcze blade kiedys musza nasi zagrac jak przystalo na pretendenta do I ligi.
Jestem dobrej mysli iz nie przegramy tego meczu, a moze 3 pkt. Szanse są.
Serdecznie Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez wierny do końca 2007-05-10, 6:36 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Przemku 26 - tak na zywo, ale nie moge sie oprzec aby nie byc
optymista w koncu ktos musi.
MrCricket - totalny pesymista, natomista Kol. Misiaki ma b.duzo racji.
Sluchajcie - przeciez wyglada iz Polonia W - dostaje zadyszki - no to
jest oczywiste we Wroclawiu grala prawie caly mecz z przewaga zawodnika.
Jezeli nasze Zaglebie bedzie gralo leb za leb a nie czailo sie i gralo defensywnie,
przy defensywnej grze beda baty.
Dobrze by bylo zeby przyjechali w sobote do Nadarzya - tutaj maja jakas mete
krotki trening, relaks i psychologa ktory ich nastwi jak szwajcarskie zegarki, no
kurcze blade kiedys musza nasi zagrac jak przystalo na pretendenta do I ligi.
Jestem dobrej mysli iz nie przegramy tego meczu, a moze 3 pkt. Szanse są.
Serdecznie Pozdrawiam
Tadeusz

Z tym trenerem nie zgrają się nigdy!!!!
Mimo tego jestem optymistą...biorę w ciemno 0-1.....nawet po obronie Częstochowy!!!
Ostatnio edytowano 2007-05-10, 10:38 pm przez wierny do końca, łącznie edytowano 1 raz
wierny do końca

Postprzez Zibi83 2007-05-10, 7:32 pm

Jeśli będą grali tak jak z Łomżą, Stalową Wolą, Polkowicami lub Ruchem to będzie kompromitacja na cały kraj bo będzie transmisja w TVP3
Zibi83

Postprzez mayday77 2007-05-10, 7:43 pm

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... _id=192529

Przeczytajcie uważnie wypowiedz pomeczową J.Kosmalskiego,czy taki "mocny"klub(jak to nie którzy na forum wypisują),nie potrafi wygrać z rywalem który gra cały mecz w 10?

Ktoś kiedyś napisał,że Lechia Gdańsk będzie gromić wszystkich bo są na fali wznoszącej,ale żaden klub ani w Polsce,ani na świecie nie będzie grał przez całą rundę rewelacyjnie i kiedyś musi przyjść kryzys.I tenże kryzys chyba właśnie złapał Polonię.

Oby to stało się faktem w niedzielę.
mayday77

Postprzez dmowskiego fans 2007-05-10, 8:53 pm

Panowie nie ma co narzekac , z lepszymi zawsze gra sie nam dobrze , a ze słabeuszami żle. zamiast tyle gadać lepiej sie pakujcie i do Warszawy wspomóc nasz klub a moze i Legie w meczu z Żydzewem = Ja tak robie i typuje.
LEGIA-ZYDZEW 3-1
Polonia-ZAGŁĘBIE 1-1
Trzeba pokazac ze jak nie naszych grajków to nas stać na OE.(AMBICJA-WOLA-WALKA)
dmowskiego fans

Postprzez Przemek26 2007-05-10, 9:23 pm

mayday77 napisał(a):http://www.sportowefakty.pl/index.php?dysc_id=1&k1_id=2&k2_id=2&dzial_id=6&news_id=192529

Przeczytajcie uważnie wypowiedz pomeczową J.Kosmalskiego,czy taki "mocny"klub(jak to nie którzy na forum wypisują),nie potrafi wygrać z rywalem który gra cały mecz w 10?

Ktoś kiedyś napisał,że Lechia Gdańsk będzie gromić wszystkich bo są na fali wznoszącej,ale żaden klub ani w Polsce,ani na świecie nie będzie grał przez całą rundę rewelacyjnie i kiedyś musi przyjść kryzys.I tenże kryzys chyba właśnie złapał Polonię.

Oby to stało się faktem w niedzielę.

Jak wygrają z PW masz browar :D ;)
Po za tym. Rozpędzona Polonia, z mocą nie pokonanej ( tak jak my) przyjechała do Bielska i tam tylko przegrała.Potem znów grała swoje, remis w Opolu i Wrocławiu, to mecze na trudnych wiosennych boiskach. U siebie są bez straty punktu na wiosnę.
Oby do niedzieli.
Przemek26

Postprzez ANTYpies 2007-05-10, 10:26 pm

Panowie-powiedzmy sobie wprost.Zyjemy w Polsce i ogladamy na codzien POLSKI football.Zauwazcie ze odkad wyszły AFERY na swiatło dzienne poziom naszej piłki zarówno w 1 jakm i 2 lidze bardzo sie wyrownał;)Obecnie mozliwy jest kazdy wynik w kazdym meczu,wiec nioe piszcie"jestem optymista-bedzie 1:0 dla Polonii.Ja wierze ze wygramy 1:0(ewentualny remis tez przyjme na miekko).I nie piszcie pierdół ze nic nie gramy i jestesmy słabi bo nigdy nie bylismy dobrzy-taka jest prawda.Jak równiez to ze w 2 lidze nie ma dobrej druzyny-popatrzcie na innych.Ja wierze w zwyciestwo i jade do WAWY zdzierac gardło a zrzedy niech sobie siedza w domu .
Pozdrawiam
ANTYpies

Postprzez fan78 2007-05-10, 11:28 pm

Gdybym to ja był trenerem to ustawiłbym druzyne ofensywnie.4-4-2.Nie od dzis wiadomo ze najlepszą obroną jest atak.Atak,atak, i jeszcze raz atak.Nie mozna pozwolic Polonii wymienic 3 celnych podań nawet.Totalny pressing i walka na całego,co ja mowie walka WOJNA!!!Jedziemy ich k***a równo z trawą, jak mawiał mistrz mobilizacji Janusz W. obecnie w Sejmie z listy Samoobrony.Gdybysmy tak zagrali to Polonia byłaby całkowicie zaskoczona i w tym moznaby upatrywac szansy na zdobycz bramkową i ewentualne zwyciestwo.
Niestety nasz trenerski guru,wielki strateg i mag futbolu Jurinho który na taktyce zjadł zęby ma chyba inne plany.Cytuje "...jak gramy piątką pomocników to tez fajnie to wychodzi i strzelamy brameczke..." :056: Zapomnijmy więc jak najszybciej o ofensywnej grze a nastawmy sie na żenujące widowisko a'la Chorzów,z ustawieniem 10-0-0,gre przez 90 minut na własnej połowie i miejmy nadzieje ze Kosmalski Olszar czy Citko bedą mieli rozlegulowane celowniki,a Boris swój kolejny wielki dzień,wtedy jeden punkt bedzie całkiem możliwy.Pozdrawiam.
fan78

Postprzez NHK12 2007-05-11, 9:16 am

Fan78 zgadzam się z Tobą , zapewme taktyka Jurinho bedzie 10-0-0
NHK12

Postprzez flex 2007-05-11, 10:34 am

Jedyne czego się obawiam w tym meczu to nie umiejętności naszej drużyny, czy też umiejętności Polonii W. obawiam się o kondycje i kontuzję w naszej drużynie.

Na podstawie większości meczów z rundy wiosennej mogę przewidzieć następujący scenariusz dla naszej drużyny.

Pierwsze 20 minut - Zagłebie gra dobrze i z polotem. Nie nie odstają przeciwnikowi i być może nawet coś strzelą.

Od 20 do 45 minuty - do głosu dochodzi rywal, lecz nasi nadal kontrolują jeszcze grę.

Druga połowa - zaczyna się obrona Częstochowy

Ostatnie 30 minut spotkania - miażdżąca przewaga przeciwnika. Zagłebie gra na czas zawodnicy nie mają siły chodzić po boisku, przewracają się i leżą na murawie.

Nie wiem jak to jest, ale co tydzień sytuacja się powtarza. Czekam z utęsknieniem na mecz naszego Zagłebia później oglądam go i miejscami mi wstyd za grę naszej drużyny.

Ciekawe jak będzie tym razem. Ale nie sądzę, żeby kondycja poprawiła się z meczu na mecz.
flex
Administrator

Postprzez YOOSHKY 2007-05-11, 12:39 pm

Do stylu gry naszego zespołu powinniśmy sie już przyzwyczaić, tym bardziej ze raczej raczej do końca rundy się nie zmieni. Niewątpliwy hit kolejki, pojedynek dwóch najsilniejszych zespołów rundy wiosennej :) :) :)
Obrazek
YOOSHKY

Postprzez flex 2007-05-11, 1:51 pm

Na szczęście kadrę przynajmniej z nazwisk mamy w miarę mocną więc powinniśmy o ile wszyscy będą zdrowi zagrać w następującym ustawieniu:

Boris Peškovič

Kłoda Marek Kościukiewicz Adžem

Skrzypek Pach Berensztajn Bednár

Folc Krystian Prymula

Z tymi kartkami dla Berensztajna to nie wiadomo jak jest. W całym sezonie 2006/2007 faktycznie ma 5 żółtek. Jeśli będzie musiał pauzować to za niego pewnie wejdzie Lacha. Jeśli Prymula będzie niezdolny do bry to pewnie Lacha i tak wejdzie jako piąty pomocnik.
Chociaż znając naszego Jurinho to każde ustawienie jest możliwe.
flex
Administrator

Postprzez rossoneri 2007-05-11, 2:29 pm

czy ktos wie czy mozna postawic w bukmacherze zwyciestwo dwoma bramkami Polonii bo to jest zdecydowany pewniak i jeszcze ze dwa meczyki i kasiorka do odebrania tylko nie wiem czy na Polonie nie bedzie 1,3 bo to jest raczej niemozliwe zeby nie wygrala tego meczu a Kosmalski chyba krola strzelcow zdobedzie po tym meczu
rossoneri

Postprzez fan78 2007-05-11, 2:49 pm

rossoneri napisał(a):czy ktos wie czy mozna postawic w bukmacherze zwyciestwo dwoma bramkami Polonii bo to jest zdecydowany pewniak i jeszcze ze dwa meczyki i kasiorka do odebrania tylko nie wiem czy na Polonie nie bedzie 1,3 bo to jest raczej niemozliwe zeby nie wygrala tego meczu a Kosmalski chyba krola strzelcow zdobedzie po tym meczu

W STS-ie jest kurs na Polonie 1.9
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna