A może zrobić by ten protest z nie wchodzeniem na mecz??Jakby wyszli Nasi "piłkarze" i zobaczyli całą trybunę pustą to może w końcu by zrozumieli że nie zgadzamy się na taką postawę i takie reprezentowanie przez nich czerwono-zielono-białych barw.
Akcja ta też nie głupia ale jej wykonanie jest bardziej nierealne od akcji "tyłem do murawy". Jak wiecie na mecze chodzą też emeryci dzieci. Emeryta i dzieciaka nie przekonasz do tej akcji. No chyba że mówimy tu o metodzie typu groźba czy zastraszanie. Inna sprawa że można opuźnić wejście na sektor tzn. wejść po 10-15 minutach. Ale wtedy musieli by wejść w to wszyscy co by to dalo jakiś efekt.
No ale gdyby własnie ktoś kumaty stanął pod bramą i nie wpuszczać nikogo to wtedy jakby jakiś emeryt już się uparł bardzo to by wszedł na drugą stronę, a cała trybuna od strony kas byłaby pusta.Oczywiście najepiej by było jakby wogóle stadion był pusty, ale to rzeczywiscie mało realne :?
"stanie ktoś pod bramą" ale cały czas jest to akcja z urzyciem siły niestety. A to z tym 10-15 minut opuźnienia to po wejściu już na teren stationu i przy wejsciach na sktor wstrzymać ludzi. Te 10-15 minut ich nie zbawi. A gest ma wymowe.
Słuchajcie to jest mecz z ruchem i naprawde chcecie zeby zabrzmialo hanysowskie "jestesmy u siebie" Mam mieszane uczucia co do tegomeczu. Z jednej strony popieram wasza inicjatywe pustych trybun-bo naprawde jak widze ich ostatnia gre to szlak mnie trafia. Ale z drugiej strony ciagle wierze w ten zespol.
Ja dalbym tej druzynie jeszcze szanse i pokazalbym ze maja dla kogo grac.
Zastosowalbym calkiem odwrotna akcje kibicow.Cala trybuna w trakcie wybiegania zawodnikow na rozgrzewke glosne ZAGŁĘBIE !! ZAGŁĘBIE !! i chwile potem JESTEŚMY Z WAMI ZAGŁEBIE JESTEŚMY Z WAMI Nie wiem moze jestem naiwny ale wydaje mi sie ze to by mialo lepszy efekt.