ŁKS Łomża- Zagłębie Sosnowiec 12.08 sobota?????

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bankier 2006-08-11, 6:45 am

Ja nie rozumię dlaczego dziwisz się, że Zagłębie nie chce organizoiwać "Waszego" meczu na Ludowym? Z ekonomicznego punktu widzenia wpływy z biletów nie pokryją kosztów organizacji meczu. Więc kto zapłaci SSA? Druga sprawa to zgoda policji. Trzy - działacze ŁKS mieli sporo czasu na znalezienie boiska na którym mecz mógłby zostać rozegrany... Są pewne zasady! Działacze beniaminka myślą, że grają w czwartej lidze i dużo załatwią "na piękne oczy". Jednak grubo się mylą. Włoch wydaje sporo kasy na utrzymanie klubu, który ma określony cel i nie jest instytucją charytatywną. Takie są twarde reguły obowiązujące na tym poziomie rozgrywek. Fakt, nie ma to nic wspólnego z duchem sportowej rywalizacji.

Reasumując, działacze Kanii Gostyń szybko pojęli, że II liga to za wysokie progi. Działacze ŁKS żyją marzeniami (vide problemy z przygotowaniem i zgłoszeniem drużyny do rozgrywek). Niestety w Łomży nie stac nikogo na szczerość w ocenie sytuacji w jakiej znajduje się ŁKS.

ps. a ja nie zdziwię się, jesli w przypadku potencjalnego awansu do ekstraklasy bedziemy mieli podobny kłopot... czyli brak stadionu spełniającego wymogi licencyjne.
bankier

Postprzez Przemek26 2006-08-11, 6:48 am

Cygan napisał(a):Z linków wynika, że możemy za free dostać 3 punkty? Moze to nie jest złe, choć nie służy zgraniu zespołu.

I tu się zgodzę w 100% . Jeżeli badą 3 pkt. walkowerem to jedyny + tej całej sprawy to 6 pkt. na naszym koncie.Ale to jedyny +. Przed nami kolejny meczi to z zespołem lepszym niz Miedź czy ŁKS a widac i jak to sam trener powiedział brak zgrania. Taki mecz z Łomżą to faktycznie jest również "treningiem" na ogranie się. Z drugiej strony my również możemy byc w podobnej sytuacji co piłkarze z Łomży w przypadku awansu. I gdzie będziemy grać dopuki Ludowy będzie jeszcze stadionem II ligowym? Na Bukowej , a może na Cichej ???
To nie jest lipiec że mecz o 12 byłby samobójstwem. Mozna byo jechac juz dzis jestem przkonany że działacze z Łomży przygotowali by bez problemu warunki do noclegu i treningu tam na miejscu.Piszecie tutaj jak nie ma stadionu z wymogami to wont do okregówki. Żeby nam tak niedługo ktos nie powiedział. Chciałbym żeby ten mecz rozegrał się na boisku a nie w biurze.
Przemek26

Postprzez adas 2006-08-11, 7:47 am

Przemek26 napisał(a):
Cygan napisał(a):Z linków wynika, że możemy za free dostać 3 punkty? Moze to nie jest złe, choć nie służy zgraniu zespołu.

I tu się zgodzę w 100% . Jeżeli badą 3 pkt. walkowerem to jedyny + tej całej sprawy to 6 pkt. na naszym koncie.Ale to jedyny +. Przed nami kolejny meczi to z zespołem lepszym niz Miedź czy ŁKS a widac i jak to sam trener powiedział brak zgrania. Taki mecz z Łomżą to faktycznie jest również "treningiem" na ogranie się. Z drugiej strony my również możemy byc w podobnej sytuacji co piłkarze z Łomży w przypadku awansu. I gdzie będziemy grać dopuki Ludowy będzie jeszcze stadionem II ligowym? Na Bukowej , a może na Cichej ???
To nie jest lipiec że mecz o 12 byłby samobójstwem. Mozna byo jechac juz dzis jestem przkonany że działacze z Łomży przygotowali by bez problemu warunki do noclegu i treningu tam na miejscu.Piszecie tutaj jak nie ma stadionu z wymogami to wont do okregówki. Żeby nam tak niedługo ktos nie powiedział. Chciałbym żeby ten mecz rozegrał się na boisku a nie w biurze.
WIDZISZ JA TEŻ JESTEM PRZECIWNIKIEM ROZDAWANIA PUNKTÓW BEZ MECZU, JEDNAK STOJĘ W OBRONIE DECYZJI NASZEGO KLUBU. WSZYSTKIE TRENINGI W CIĄGU TYGODNIA BYŁY TAK DOPASOWANE ABY GRAĆ O 17. CAŁY TYDZIEŃ O TEJ PORZE WŁAŚNIE TRENOWALIŚMY. ZAWODNICY I TAK JADĄ JUŻ DZIŚ BO DOŚĆ DAWNO ZAREZERWOWANO HOTEL. POWIEM TAK. CO BYŚ ZROBIŁ GDYBY KTOŚ DWA DNI PRZED ŚLUBEM POWIEDZIAŁ CI, ŻE SALE MASZ NIE ZAREZERWOWANĄ NA 17 TYLKO NA 12? JA BYM SIĘ WK.. ZDENERWOWAŁ. WINĘ ZA TO WSZYSTKO PONOSI MOIM ZDANIEM JEDNAK PZPN, KTÓRY WYDAŁ LICENCJĘ NA GRĘ W II LIDZE. DOTYCZY TO NIE TYLKO KLUBU Z ŁOMŻY, KTÓREMU SWOJĄ DROGĄ DOBRZE ŻYCZĘ, ALE RÓWNIEŻ TO SAMO POWIEM JEŚLI MY WEJDZIEMY DO PIERWSZEJ LIGI A NIE BĘDZIEMY MIEĆ GDZIE GRAĆ.
adas

Tylko mecz!

Postprzez mariusz76 2006-08-11, 9:37 am

Jezeli nie mogą to niemogą u siebie to normalne! to niech będzie w Mławie o 17tej. (niech grają bo się nigdy niezgrają)!!!
mariusz76
Żółta kartka

Re: Tylko mecz!

Postprzez emdżej 2006-08-11, 9:38 am

mariusz76 napisał(a):Jezeli nie mogą to niemogą u siebie to normalne! to niech będzie w Mławie o 17tej. (niech grają bo się nigdy niezgrają)!!!

W Mławie o 17-tej się nie da bo MKS Mława gra bodajże z Otwockiem
emdżej

Postprzez Przemek26 2006-08-11, 9:56 am

http://www.pzpn.pl/?inf=10401

Z tego wynika ze mecz jest o 17.
Przemek26

Postprzez emdżej 2006-08-11, 10:06 am

Przemek26 napisał(a):zabronionareklamazabronionareklama/?inf=10401

Z tego wynika ze mecz jest o 17.

To będzie walkower w takim wypadku jeśli Zagłębie nie wyrazi zgody na godzinę 12.
:arrow: MKS Mława - Start Otwock 12 sierpnia, 17:00
emdżej

Postprzez MarcelZS 2006-08-11, 10:33 am

Mam nadzieje że zagrają.

Bardzo nie lubie takich meczy, gdzie punkty zostały już wcześniej dopisane, meczy które trzeba wygrać, bo każdy inny wynik będzie porażką i to na skale niespodzianki.
W takich meczach należ udowodnić swój profesjonalizm i aspiracji i strzelić o jedną bramkę od przeciwnika, który będzie grał na maksa i na pewno się nie podda.

TYLKO ZWYCIĘSTWO !!!
MarcelZS

Postprzez mdc dg 2006-08-11, 10:48 am

Troche ch.jowo się zachowują nasi działacze :evil: Co to za różnica grać o 12 czy 17 :roll: Oby za rok oni nie musieli się znaleść w takiej samej sytuacji jak Łomża bo nic nie wskazuje na to że nasz stadion będzie spełniał wymogi licencyjne "Orenżady" Jako profesjonaliści powinni rozegrać ten mecz nawet na pastwisku a nie załatwiać wynik przy zielonym stoliku :?
mdc dg

Postprzez Przemek26 2006-08-11, 12:16 pm

Według informacji ze strony głównej serwisu mamy grać o 12
To jest decyzja Pzpn-u. Jednocześnie wg. obsady sędziowskiej na mecze 3 kolejki mamy grac o 17.
k***a bez jaj!!!!!!!
Jeśli ziści się "czarny"scenariusz i to my dostaniemy walkowera do do kogo my wszyscy bedziemy miec pretensje??
Zagrajmy o 12 rozjebmy Łomże iwracajmy do domu!!!!!!
Przemek26

Postprzez adas 2006-08-11, 12:47 pm

PRZEMEK26 - DRUGI RAZ DNIA DZISIEJSZEGO SIĘ NARAŻASZ. NAJPIERW GŁUPIE UŚMIESZKI I NAPIS ZABRONIONAREKLAMA, TERAZ SŁOWNICTWO. POTRAKTUJ TO JAKO PIERWSZE I OSTATNIE OSTRZEŻENIE PRZED KARTKĄ.
adas

Postprzez Przemek26 2006-08-11, 12:58 pm

adas napisał(a):PRZEMEK26 - DRUGI RAZ DNIA DZISIEJSZEGO SIĘ NARAŻASZ. NAJPIERW GŁUPIE UŚMIESZKI I NAPIS ZABRONIONAREKLAMA, TERAZ SŁOWNICTWO. POTRAKTUJ TO JAKO PIERWSZE I OSTATNIE OSTRZEŻENIE PRZED KARTKĄ.

:oops: przepraszam za słownictwo i za uśmieszki .
Jeśli chodzi o słownictwo to nie mogłem sie powstrzymać. Punkty są najważniejsze dla mnie jak i dla wszystkich kibiców więc nie potrafie zrozumieć postępowania Zagłębia .I jak napisałes że jadą dzisiaj więc do 12 beda na 100% gotowi do gry. Zaraz napiszesz ty bądź kto inny że są zasady ale kurde nie jesteśmy jakimiś płaczkami żeby szukac punktów poza boiskiem. Jechać wygrać i wrócić .
Gdzie potem będziemy szukac tych ewentualnych 3 pkt . jak przysadzą walkower na korzyść Łomży?
Przemek26

Postprzez warchlak 2006-08-11, 1:31 pm

a ja mam nadzieje że wkoncu nie zagrają bo co to za mecz bez publicznosci :?: na ch.uj komu takie spotkanie :?:
warchlak
Prowokator

Postprzez maras24 2006-08-11, 1:43 pm

Skończy sie tym że to my zostaniemy ukarani walkowerem a potem pół sezonu będziemy się dochodzić kto miał racje ,a taki scenariusz napewno dobrze na drużynę nie wpłynie.
maras24

Postprzez Codino 2006-08-11, 2:20 pm

No to ku*wa tak trudno spojrzeć w terminarz trochę wcześniej niż na 2 dni przed meczem i zauważyć, że są dwa mecze o tej samej porze? Jakby Łomża dała info do klubu 2 tygodnie przed meczem, to myślę, że nikt by problemów nie robił, a PZPN też chyba sprawę pokpił skoro wcześniej zezwolił na grę czterem drużynom na jednym boisku...
Codino

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna