Piast Gliwice - Zagłębie Sosnowiec 28 lipiec, 20:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Leyton 2006-07-24, 5:45 pm

Troszkę wspomnień sprzed lat:

Tak było przed i po meczu:

W Gliwicach po sobotnim spotkaniu z Górnikiem MK Katowice doszło do zamieszania. Z pracy z piłkarzami zrezygnował trener Fryderyk Cholewa. - Byłem podłamany postawą zespołu. Działacze namawiają mnie, bym został. Chcę jeszcze raz spokojnie przemyśleć całą sprawę - mówi Cholewa, który wybiera się do Sosnowca. Nie będzie jednak siedział na ławce trenerskiej, ale na trybunach. Zespół poprowadzą Krzysztof Zagórski i Janusz Bodzioch.

gazeta.pl

W wypowiedzi dla "Tempa" wiceprezes gliwickiego klubu Marcin Żemaitis stwierdził: "W Sosnowcu sędzia nie podyktował nam ewidentnego rzutu karnego". Zapewne Żemaitis miał na myśli efektowną wywrotkę Ussa, na którą nie dał się nabrać arbiter. Może w innych meczach Piasta sędziowie dyktują karne za takie zagrania, ale wyraźnie widać, że nie było mowy o faulu.

A o to jak skończyły gwiazdy tamtych dni:

Janusz Bodzioch - znany bardziej jako Janusz B- gwiazda afery korupcyjnej prowadzonej przez Prokuraturę we Wrocławiu

Piotr Uss - czyli Piotr U. - gwiazda tego samego formatu co Janusz B.

Marcin Żemaitis - To ten sam Marcin Ż., który na widok radiowozu uciekał na dach swojego domu. Jednym słowem Super Star.

A jesli chodzi o p. Cholewę, to też jest swego rodzaju gwiazdą, choć zupełnie innego formatu.

Fryderyk Cholewa - trener, który podał się do dymisji po wygranym meczu, zostawiając drużynę na pierwszym miejscu w tabeli!!! Wiedział zapewne, że meczy z Zagłebiem i Kietrzem nie da się kupić tak jak z MK Katowice. Efekt: 0-8 w dwumeczu. Miał chłop nosa.
Leyton

Postprzez Cygan 2006-07-24, 6:42 pm

Bodzio napisał(a):
Cygan napisał(a):
marsad napisał(a):Po pierwsze, zaczynaliśmy od B klasy. Po drugie, kto nam załatwił awans do II ligi i po co miałby to robić? Wygrywał Piast nawet i dwucyfrówką. Czy ktoś słyszał aby wynik 12-0 był załatwiany przy zielonym stoliku?

Co do piątkowego meczu, szanse Zagłębia na wygraną oceniam na 10%. Remis - na 30%. Reszta jest milczeniem.

No właśnie Wojtek napisał, że załatwili Wam promocje od A klasy. Widocznie stać Was było piłkarsko na B klasę, a potem już Was trza było ciagnac wyżej szwindlami :lol:
Ps: jesli nie słyszałes o załatwianych meczach dwu cyfrowych, to mało słyszałes...
A wam z którejś tam ligi Św . Mikołaj pomógł awnsować !!! nie żartuj sobie człowieku że byliście tak super piłkarsko żeby bez szwindli wejsć wyżej szczebel po szczbelku !!! a potem spotkała was kara tak jak Piasta minus 10 pkt a was spuścili z II ligi !!! po jednorocznym pobycie !!!

Nie unoś sie tak człowieku, bo Ci zyłka pęknie:) Za dużo wykrzykników, więcej luzu 8)
Ps: Bodzio, czemu zawsze się wyżywasz przed meczem z nami na tym forum? Lekarz Ci to zapisał? Może lepsza byłaby krioterapia :D
Pozdro i kończe rozmywanie tematu. Za stary jestem na tego typu dyskusje...
Cygan

Postprzez medmenn 2006-07-24, 9:59 pm

NIECH BĘDZIE CHWAŁA I CZEJŚĆ I UWIELBIENIE!!
CHWAŁA I CZEJŚĆ DRUŻYNIE PIASTA!!
CHWAŁA NIECH BĘDZIE CHWAŁA!!
CHWAŁA I CZEJŚĆ!!

DUCH PIASTA UNOSI SIĘ NAD MIASTEM,CHRONIĄC MIESZKAŃCÓW I WYZNAWCÓW JEGO OD WSZYSTKIEGO
ZŁEGO!!
medmenn

Postprzez medmenn 2006-07-24, 10:02 pm

DZIŚ I NA WIEKI BĘDZIE POCHWALONA PRZENAJŚWIĘTRZA DRUŻYNA PIASTA!!
TERAZ I NA WIEKI!!
WIEKUISTA ŚWIATŁOŚĆ WRAZ Z ŁASKAMI OD NAJWYŻSZEGO SPŁYWAJĄ ZDROJEM NA WYZNAWCÓW PIASTA!!
NIEWIERNI,INNOWIERCY,HERETYCY NA NICH SPADNIE POTĘPIENIE!!
WIARA W PIASTA CZYNI CÓDA A LUDZI WIEŻĄCYCH W NIĄ UTRWALA MOCNIEJSZYMI!!
MÓDLMY SIE ZA TYCH GRZESZNIKÓW KTÓRZY NIE WIEŻĄ BO ONI NIEBA PRZEZ PIASTA,NIE DOSTĄPIĄ!!
medmenn

Postprzez bankier 2006-07-24, 10:03 pm

Nie kasujcie tego - bardzo dobry tekst potwierdzający, że głowę trzeba chronić przed upałami. Szkoda tylko, że kolega pomylił działy - humor jest w Hyde Parku...
bankier

Postprzez Wally 2006-07-25, 1:13 am

:shock: o kur** co za typ :lol:
Wally

Postprzez luks 2006-07-25, 6:26 am

:lol: Następny szaman. Kolego, nie byłeś przypadkiem ostatnio na wycieczce w sejmie ?
A na poważnie to uważam, że Piast nie będzie już miał takiego sezonu jak poprzedni a z boiska zejdą pokonani 1:3
luks

Postprzez medmenn 2006-07-25, 7:50 am

Nie byłem w sejmie ale Wiśle.Głowę dobrze chroniłem gdyż w dobre gumki się zaopatrzyłem.
Piast i tak wygra z Zagłębiem tak przy najmniej 2 - 0!A wy i tak nie wejdziecie do pierwszej ligi.Będziecie mieli tak samo nieudolny sezon jakie macie ostatnimi laty.
medmenn

Postprzez emdżej 2006-07-25, 9:00 am

W drużynie Piasta z powodu kontazji doznanej w sparingu z Pogonią Szczecin nie będzie mógł najprawdopodobniej zagrać Krzysztof Kukulski co oznacza osłabienie ofensywy Piasta
emdżej

Postprzez ALOSZA 2006-07-25, 9:39 am

No znowu musze sie wtrącić ( Przepraszam ) ! Kologe Bodzio czy jak ci tam, piszesz, że nie ma innej mozliwości i że Zagłębiu, podobnie jak twojej drużynie ( wzorować sie trzeba na najlepszych :) ) musiał ktos pomóc w awansach, Chłopcze drogi kochany mój przyjacielu kibicu dróżyny z Gliwic - kibicu Piasta, otóż musze cie poinformować bo jak widać młody jesteś, że to nam w każdym sezonie śląski OZPN uprzykrzał awans i robił wszystko żeby Zagłebie nie weszło. Niemieliśmy innej mozliwości jak tylko piłkarsko awansować - w śląskim OZPN było to niemożliwe, Jedynie my kibice pomogliśmy dróżynie w awansach bedąc na takich meczach jak Janina Libiąż - Góral Żywiec czy Pasjonat Dankowice - Janina LIbiąż.....wieć błagam cie Chłopcze wy........laj z tego forum.
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez Bodzio 2006-07-25, 10:29 am

ALOSZA napisał(a):No znowu musze sie wtrącić ( Przepraszam ) ! Kologe Bodzio czy jak ci tam, piszesz, że nie ma innej mozliwości i że Zagłębiu, podobnie jak twojej drużynie ( wzorować sie trzeba na najlepszych :) ) musiał ktos pomóc w awansach, Chłopcze drogi kochany mój przyjacielu kibicu dróżyny z Gliwic - kibicu Piasta, otóż musze cie poinformować bo jak widać młody jesteś, że to nam w każdym sezonie śląski OZPN uprzykrzał awans i robił wszystko żeby Zagłebie nie weszło. Niemieliśmy innej mozliwości jak tylko piłkarsko awansować - w śląskim OZPN było to niemożliwe, Jedynie my kibice pomogliśmy dróżynie w awansach bedąc na takich meczach jak Janina Libiąż - Góral Żywiec czy Pasjonat Dankowice - Janina LIbiąż.....wieć błagam cie Chłopcze wy........laj z tego forum.

Aloszko !!! ja jestem kibicem Piasta od ponad 36 lat !!! i wy...ać z forum możesz ty nie ja bo za młody jesteś i mleko masz pod nosem !!! Pierwszy i ostatni raz tak piszę bo ten Aloszka mnie w...ł
Bodzio
kumaty

Postprzez WOJTEK 2006-07-25, 10:34 am

Jak się obaj nie uspokoicie to pozostanie Wam gg.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Bodzio 2006-07-25, 10:38 am

WOJTEK napisał(a):Jak się obaj nie uspokoicie to pozostanie Wam gg.
To Alosza zaczł !!! i kazał mi wp...ć z forum !!!
Bodzio
kumaty

Postprzez WOJTEK 2006-07-25, 10:42 am

Jeszcze coś napisz i wylecisz. Zwracałem Ci już uwagę. Jak dzieci...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez ALOSZA 2006-07-25, 11:29 am

To wać łaskaw nie pisz że Zagłębiu ktokolwiek pomógł w awansach. Że twój klub Januszku kupował na potege to nie oznacza że ZS tez tak robiło. Pomyśl najpierw zanim coś napiszesz a zareczam Tobie że żaden Aloszka nie bedzie nic takiegio pisał.

PS. Strasznie nerwowy jesteś ale jak widać takie pokolenie !
ALOSZA
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna