Zatrzymania działaczy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-07-22, 2:54 pm

nie wikedzialem gdzie to wkleic wiec wklejam tutaj (sory) ale pan T. jest naprawde niezly koles ma tupet i potrafi wszystkich naookolo obgadywac i mieszac z blotem... jej jaka ja go antypatia darze... choc trzeba przyznac ze czasem ma racje... ale wedlug mnie na razie zadnych konkretow nie zrobil caly czas bazuje na tym aby innych niszczyc i wyciagac brudy innych... oj panie Janku kiedys ktos pana brudy wyciagnie chyba ze taki brylant z niego jest... w co nie wierze...
http://pilka.interia.pl/liga/1/news?inf=772872
sprzedawca_cebuli

Postprzez kwachu 2006-07-24, 4:06 pm

Kolejny pierwszoligowy sędzia w areszcie:

http://www.90minut.pl/news.php?id=432413

Domyślni forumowicze rozszyfrowali już Piotra K. Najprawdopodobniej chodzi o pana Kotosa. Dodając do tego aferę z biletami na mundial (nie chce mi się wierzyć że nie jest w to zamieszany nikt z PZPN) chyba powoli zbliża się kres leśnych dziadów z ul. Miodowej.
kwachu

Postprzez Greg1906 2006-07-25, 1:25 pm

"Tymczasem - jak potwierdzają śledczy - do prokuratury i policji zaczęli się zgłaszać sędziowie, którzy przyznają się do brania łapówek. Według ustaleń Polskiego Radia Wrocław, chodzi o co najmniej czterech arbitrów, także pierwszoligowych. Mogą oni liczyć na bezkarność, jeżeli opowiedzą o przestępstwach, o których organa ścigania jeszcze nie wiedzą. Prawdopodobnie jeszcze w tym tygodniu dojdzie do kolejnych zatrzymań podejrzewanych o korupcję w sporcie."

http://sport.onet.pl/0,1248675,1361302,wiadomosc.html

Dobre, widać, że akcja rozszerza się już lawinowo. Dojdzie w końcu do sytuacji, że śledczy wpadną w trakcie meczu na boisko i zwiną jakiegoś sędziego, alboo od razu całą trójkę :).
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez SCORPARO 2006-07-25, 1:49 pm

... zapomnieli o obserwatorach chyba ... ale co sie odwlecze to ...
... ja zacząl bym od nich .
SCORPARO

Postprzez slawo111 2006-07-25, 8:05 pm

Wywiad z Kolatorem w radiu tok.fm.
kolator daje przykład meczu Zagłębia z Zawiszą jako przykład korupcji

http://serwisy.gazeta.pl/tokfm/4,59306,,,,3507057.html
slawo111

Postprzez bankier 2006-07-25, 9:47 pm

Jesli ktoś ma problemy z ciśnieniem to niech nie słucha tego debila... już po kilku minutach ciśnienie się człowiekowi podnosi.

Wychodzi jak na dłoni, że polską piłką rządzą osoby, które są oderwane od rzeczywistości. Żyją w stworzonym przez siebie "półświatku" nie widząć bagna w jakim tkwią po uszy. Według pana Kręciny (o!!! jak to nazwisko pasuje do jego pokrętnych tłumaczeń) wszystko jest OK - a związek robi wszystko co możliwe aby zlikwidować zjawisko korupcji oraz pewne odmiany "nepotyzmu" w swoich strukturach.

Pierdolenie głupot o współpracy z firmą mającą zapewnić płynny rozdział biletów na MS oraz sprawa kart kibica - to przykład braku profesjonalizmu (a raczej układzików - bo wątpię, iż taaaaki rekin biznesu jak Listek, Kolator czy Kręcina mając do wydania własne pieniądze zaangażowaliby do powaznego przedsięwzięcia firmę informatyczną bez KRS-u, strony www (sic!) - prowadzoną przez byłych pracowników PZPN-u). Nie dziwi więc fakt, iż budżet naszej piłkarskiej centrali owiany jest mgłą tajemnicy (dlaczego firmom notowanym na giełdzie nie przeszkadza ujawnianie danych finansowych - a PZPN strzeże tego jak Hitlerowcy swojej "enigmy"?"

Pięknie brzmiały słowa głównego bohatera o jego "kryształowej" przeszłości sędziowskiej. Wierzyć się nie chce, że w naszym kraju mamy taaaak wspaniałych i oddanych działaczy jak pan Kręcina!

Do tego przypomnienie o korupcyjnym wątku meczu Zagłebia w Bydgoszczy i płacz, ze syndyk Szczakowianki ciąga PZPN po sądach - polując na 9 baniek odszkodowania za niesłuszne spuszczenie klubu z Jaworzna do drugiej ligi. Biedny ten PZPN - biedny.

Aby nie przedłużać - warto poświęcić dwadzieściakilka minut na zapoznanie się z poglądami działacza Kręciny na polską pilkę. Może to być już ostatni raz kiedy ów zacny i szanowany człowiek będzie mógł wypowiadać się na falach eteru. Jeśli działania psów Wasermana, Ziobry czy Antka Policmajstra (sam nie wiem "hu is hu" w naszych tajnych specsłużbach) nie będą jedynie grą na pokaz - to kilku panom z władz PZPN pozostanie pisanie wspomnień... wspomnień zza krat.
bankier

Postprzez PawełK 2006-07-26, 6:13 am

bankier napisał(a):Jesli ktoś ma problemy z ciśnieniem to niech nie słucha tego debila... już po kilku minutach ciśnienie się człowiekowi podnosi.

Wychodzi jak na dłoni, że polską piłką rządzą osoby, które są oderwane od rzeczywistości. Żyją w stworzonym przez siebie "półświatku" nie widząć bagna w jakim tkwią po uszy. Według pana Kręciny (o!!! jak to nazwisko pasuje do jego pokrętnych tłumaczeń) wszystko jest OK - a związek robi wszystko co możliwe aby zlikwidować zjawisko korupcji oraz pewne odmiany "nepotyzmu" w swoich strukturach.

Pierdolenie głupot o współpracy z firmą mającą zapewnić płynny rozdział biletów na MS oraz sprawa kart kibica - to przykład braku profesjonalizmu (a raczej układzików - bo wątpię, iż taaaaki rekin biznesu jak Listek, Kolator czy Kręcina mając do wydania własne pieniądze zaangażowaliby do powaznego przedsięwzięcia firmę informatyczną bez KRS-u, strony www (sic!) - prowadzoną przez byłych pracowników PZPN-u). Nie dziwi więc fakt, iż budżet naszej piłkarskiej centrali owiany jest mgłą tajemnicy (dlaczego firmom notowanym na giełdzie nie przeszkadza ujawnianie danych finansowych - a PZPN strzeże tego jak Hitlerowcy swojej "enigmy"?"

Pięknie brzmiały słowa głównego bohatera o jego "kryształowej" przeszłości sędziowskiej. Wierzyć się nie chce, że w naszym kraju mamy taaaak wspaniałych i oddanych działaczy jak pan Kręcina!

Do tego przypomnienie o korupcyjnym wątku meczu Zagłebia w Bydgoszczy i płacz, ze syndyk Szczakowianki ciąga PZPN po sądach - polując na 9 baniek odszkodowania za niesłuszne spuszczenie klubu z Jaworzna do drugiej ligi. Biedny ten PZPN - biedny.

Aby nie przedłużać - warto poświęcić dwadzieściakilka minut na zapoznanie się z poglądami działacza Kręciny na polską pilkę. Może to być już ostatni raz kiedy ów zacny i szanowany człowiek będzie mógł wypowiadać się na falach eteru. Jeśli działania psów Wasermana, Ziobry czy Antka Policmajstra (sam nie wiem "hu is hu" w naszych tajnych specsłużbach) nie będą jedynie grą na pokaz - to kilku panom z władz PZPN pozostanie pisanie wspomnień... wspomnień zza krat.

Tylko ciśnieniowcy pamiętać o 1 zdaniu :wink:

Pod resztą podpisuje sie obiema rękami, to poprostu jawna kpina, układy ogólnie żenada. Tak gwoli jasności na zebranie w związku ze zmianą statutu niby mają czas ale żeby ustalić przetarg i dać szanse innym firmom to już nie, średnia 58,4 lat dobrze mu redaktorzy pojechali a przebić się przez struktury PZPN dla młodych ludzi /menadżerów/ zapewne przypomina syzyfową prace :roll:
PawełK
pyszałek

Postprzez Przemek26 2006-07-26, 8:42 am

Przemek26

Postprzez slawo111 2006-07-26, 11:00 am

Wywiad w radiu TOK FM jest z Eugeniuszem Kolatorem
slawo111

Postprzez Przemek26 2006-07-26, 11:48 am

Przemek26 napisał(a):http://sport.onet.pl/0,1248675,1361710,wiadomosc.html

Coraz ciekawiej

Aktualizując : Zatrzymani w środę działacze piłkarscy, to Mariusz J. z Górnika Polkowice oraz Ryszard M. z Górnika Łęczna - dowiedziała się nieoficjalnie PAP ze źródeł zbliżonych do organów ścigania.
Przemek26

Postprzez WOJTEK 2006-07-26, 12:26 pm

Łapią jakieś płotki, część się sama posrała i zaczyna sypać. A grube ryby się śmieją w oczy pisząc o "walce z korupcją". Naiwność ludzka jak głupota - nie ma granic. Jak to może się oczyścić jak skorumpowani łapią skorumpowanych ?? Sitwa z PZPN ma na łapach więcej brudu niż górnik po dniówce pod ziemią.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Greg1906 2006-07-26, 1:49 pm

Tylko przez takie płotki można dojść do grubych ryb, innej drogi niema. Poczekajmy trochę może jednak uda się wyłapać kilku komuchów z PZPN-u takich jak np. Kolator.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez kwachu 2006-07-26, 2:06 pm

Wczoraj słyszałem (lub czytałem), że kilu pierwszoligowych sędziów, widząc co się dzieje zgłosiło się do prokuratury i zaczęło sypać. Nie pamiętam źródła, chyba pisało to w telegazecie. Wydaje mi się że naprawdę zbliża się koniec leśnych dziadków z PZPN takich jak pan Kolator czy Listkiewicz. Smrodu jaki zostawiają po sobie kolejni podejrzani lub świadkowie w prokuraturze nie da się tak łatwo uprzątnąć pod dywan. Betonik z napisem PZPN zaczyna się kruszyć.

EDIT: Już znalazłem linka

http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3508922.html
Ostatnio edytowano 2006-07-26, 3:05 pm przez kwachu, łącznie edytowano 1 raz
kwachu

Postprzez Lukasz_1906 2006-07-26, 2:20 pm

Miejmy nadzieje , że cały smród ujrzy światło dzienne !!
Lukasz_1906

Postprzez WOJTEK 2006-07-26, 5:40 pm

http://sport.onet.pl/0,0,1362097,wiadomosc.html
Prezes Polskiego Związku Piłki Nożnej Michał Listkiewicz uważa, że afera związana z dystrubucją biletów na mundial, jest mocno rozdmuchana. "Dla mnie jest to strzelanie z armaty do wróbla" - powiedział Listkiewicz.
"Jest mi przykro, gdy słyszę o kolejnych aferach związanych z PZPN. To bardzo utrudnia mi pracę. Jednocześnie muszę tłumaczyć gościom z UEFA, że wszystko to jest mocno rozdmuchane" - powiedział Listkiewicz, który we Wronkach oglądał mecz półfinałowy mistrzostw Europy do lat 19 pomiędzy Hiszpanią, a Austrią.

"Zamieszanie wokół związku nie ma wpływu na atmosferę wokół turnieju. Te sprawy są mało znane zagranicą" - dodał.
Nawiązując do ostatniej afery związanej ze nielegalnym rozprowadzaniem biletów na mistrzostwa świata w Niemczech, prezes Listkiewicz powiedział:

"Nie ma na razie podstaw by mówić, że ktoś z PZPN jest uwikłany w jakąś aferę. Jest lato i chyba jest potrzeba takiej medialnej kreacji. Włochy mają swoją aferę, teraz Czesi. Dla mnie to strzelanie z armaty do wróbla. Zarzucanie PZPN-owi, że handluje nielegalnie biletami bez żadnych dowodów czy poszlak, jest zwykłym nadużyciem. Za wszystkich nie mogę ręczyć, ale mam nadzieję i wierzę, że nikt z PZPN nie jest zamieszany w tę aferę. Poczekajmy na rezultaty śledztwa. Żyjemy w państwie prawa, w którym by kogoś skazać, trzeba mu coś udowodnić. Jeśli się okaże, że ktoś ze związku jest w to zamieszany, to gwarantuje, że będą bardzo surowe kary."

Szef PZPN boi się, że w sprawy związku mogą angażować się politycy. Wskazał też na konieczność dostosowania polskiego prawa sportowego do standardu Międzynarodowej Federacji Piłkarskiej (FIFA).

"Najbardziej obawiam się politycznej ingerencji w związek, co jest przez FIFA jednoznacznie oceniane. FIFA oczekuje też, że Polska zmieni jeszcze w tym roku przepisy ustawy o sporcie kwalifikowanym i dostosuje je do statutu FIFA. I tu jest ogromne niebezpieczeństwo. Emocjonujemy się tym, że został zatrzymany kolejny sędzia, natomiast polskie prawo sportowe jest niezgodne ze statutem FIFA i czy prezesem będzie Listkiewicz, czy ktokolwiek inny, to temat sam się nie załatwi. Jeżeli nie chcemy być zawieszeni, polski parlament musi zrobić to samo co uczynił parlament Grecji" - zakończył.

Jemu jest przykro. Dowcipas. :roll: :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna