Kto po Tochelu? Kto trenerem ZAGŁĘBIA?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Jak dla mnie za wczesnie ....

Postprzez bidzej 2006-04-02, 5:10 pm

Zwolnienie trenera po 2 kolejkach??? :shock: Według mnie zbyt pochopna decyzja. Przez kolejne 2 mogłoby byc odwrotnie - przeciez dopiero teraz zaczniemy grac u siebie. Widzew tez po wygranej 4-0 u siebie, na Śląsku dostał baty a Jagiellonia, co pokazała z ostatnim Finishparkietem, fisherpricem czy jak sie ta k.... nazywa??. No ale nic widocznie nasz włoski zarząd nauczył sie od naszych "menadżerów" jak sie szybko pozbyc trenera. Trenerowi należy się hołd z naszej strony - przeciez to on jest teraz częścia historii Zagłebia z tych czasów aktywnych - jako piłkarz i teraz jako trener. A kto po nim? Wydaje mi sie ze tak jak niektórzy z Was proponują był to ktoś z poza układów, ktos z zewnątrz. Ktoś kto i tak stwierdzi ze Dawid Skrzypek to podstawowa 11 i nie wazne ze jest z Sosnowca.... A moze ktos z ligi włoskiej ??? :D
bidzej

Re: **********I TAK BEDZIE EKSTRAKLASA!!!***************

Postprzez emdżej 2006-04-02, 5:25 pm

Osman napisał(a):nie ma co sie jeszcze zalamywac przeciez w Gdansku prawie wszyscy z czolowki przegrali! Teraz bedzie na pewno lepiej wystarczy popatrzec na TERMINARZ!!! Teraz gramy z najsilniejszymi u siebie a z takimi cwokami na wyjazdach. Coś w końcu musi zaskoczyć bo przeciez nie mamy SŁABEGO SKŁADU! Tochel nie słusznie zwolniony! W końcu awansowal z tym zespołem aż z V LIGI, a teraz o tym zapomniano!

Po pierwsze: nie wszyscy w takim stylu
Po drugie: zasługi Tochel ma i za to pełen szacunek dla niego. Ale nie pracuje się za zasługi
Ostatnio edytowano 2006-04-02, 6:55 pm przez emdżej, łącznie edytowano 1 raz
emdżej

Postprzez WOJTEK 2006-04-02, 6:50 pm

Może Franciszek Krótki ???

A poważnie to odpowiedź jest jedna: KRZYSZTOF TOCHEL.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez olo69 2006-04-02, 7:06 pm

temat nie za bardzo na miejscu, ale odpowiedź jedna:
KRZYSZTOF TOCHEL
olo69

Postprzez mały 2006-04-02, 7:39 pm

Nie przyjdzie nikt z nazwiskiem i wyrobionym autorytetem o warsztacie nie wspominając. Wieści rozchodzą się szybko i nikt konkretny nie podejmie pracy w klubie o niepewnej przyszłości ( sponsor, stadion , stosunek miasta do klubu, słaba kadra zawodnicza). Przyjdzie ktoś na przetrzymanie w II lidze i tyle. A po sezonie wszystko się wyjaśni. ( Czy jest sponsor , kto z piłkarzy zostaje ,kto odchodzi itp.) Trenerzy między sobą wymieniają informację i to będzie nie bez znaczenia.

A prawdę mówiąc to trener sam się zwolnił . Nie wytrzymał powiedział w końcu co myśli o organizacji w klubie i ,że więcej nie będzie firmował swoim nazwiskiem tego bajzlu. A Rudy tylko na to czekał i finał znamy.

To wszystko co miałem do napisania w tym temacie.
Ps. Nie będe podejmował polemiki na zaczepki , że gadam głupoty wyssane z palca , że jestem adwokatem K.T itp.

I nie dajcie się nabrać na piękne słowa Rudego , że to dla dobra klubu , że walczymy o awans itp.

WIARA UMIERA OSTATNIA a ROZUM ZARAZ PRZED NIĄ.
mały

Postprzez Leyton 2006-04-02, 8:03 pm

NIE CHCE MI SIĘ GADAĆ.....

DZISIAJ NASZE ZAGŁĘBIE ZOSTAŁO DOBITE .....
Leyton

Postprzez rajchi 2006-04-02, 8:16 pm

tylko KRZYSZTOF TOCHEL

a teraz może zarząd się sam zwolni...
rajchi

Postprzez Marpic 2006-04-02, 8:25 pm

...może Rudy poprowadzi Zagłębie na boisku, wachowiec, człowiek z zasadami przecież widać jak na stanowisku dyrektora rozwija klub..
Panie Rudy w sobotę jak bedę krzyczeć Rudy wyp....laj to do Pana sa skierowane te słowa...

ps. Panie Krzysztofie WIEEELKIE DZIEKUJEMY!!
Marpic

Postprzez Socio 2006-04-02, 8:27 pm

Prawda jest taka ze z tym stylem gry byla by ciezka walka o unikniecie barazy o utrzymanie. Jezeli Wlosi chcieli zwolnic trenera trzeba bylo to zrobic wczesniej zeby nowy trener mogl sam decydowac o transferach i przygotowac druzyne. KT dostal bardzo duzy kredyt zaufania, w zeszlym roku przegral 5 meczy z rzedu i sam myslal ze juz go ' nie ma ' a jednak zostal. Dostawal zawodnikow jakich chcial, jezdzil na obozy, zgrupowania z druzyna- nie wyszlo. Szkoda. Pewnie ze wolalbym zeby Zaglebie odnosilo sukcesy z Tochelem bo to on awansowal z nami z V ligii ale jak mu po prostu nie idzie to moze ktos inny bedzie potrafil jakos to poukladac.
Socio

Postprzez molicha 2006-04-02, 8:27 pm

MarcelZS napisał(a):Wielki szacunek dla Krzysztofa - ale decyzja prawidłowa, niestety warunki miał bardzo dobre do przygotowani drużyny, transfery praktycznie wszystkie jakie chciał, no i brakło chyba obiektywnej oceny sytuacji kadrowej.

Kto nie przyjdzie to cudu nie zrobi, ale napewno ogromy wstrząs dla zawodników, mysleli wszyscy że są w raju, a mecze będą się same wygrywać, no bo Zagłębie to rycerze wiosny.

Zgadzam się że trenerowi należy się szacunek ale skąd wiesz czy transfery zrobił jakie chciał ? Tak powiedział włoch a tak naprawdę ma tych co się zgodzili bo kogoś naprawdę potrzebowaliśmy na te pozycje.
Trzeba się jednak zastanowic czy trener zrobił wszystko co do niego należało? Jesli tak to rycerze zmienili się w giermków .TAK jak trener oni mają też wszystko obiadki dokładki itp itd i to oni mają walczyć do upadłego do ostatniego tchu . PROFESJONALIŚCI a mnie oni na nich nie
wyglądają . Czy oni sami moga powiedzieć zrobiliśmy wszystko na Lechii
by trener nie wyleciał ? ZADNEJ SYTUACJI PODBRAMKOWEJ !!!!!
molicha

Postprzez lys1975 2006-04-02, 8:27 pm

KATASTROFA!!!!I NIC WIĘCEJ!!NAJGORSZE Z MOŻLIWYCH POSUNIĘĆ MIŁOŚCIWIE NAM PANUJĄCEGO OJCA DYREKTORA,A PRZECIEŻ MÓGŁBY WRESZCIE ZWOLNIĆ SIEBIE SAMEGO I BYŁ BY TAK PIĘKNIE...ALE POCO??LEPIEJ UDAWAĆ ŻE JEST SIĘ SRODZE ODPOWIEDZIALNYM DYREKTOREM KLUBU SPORTOWEGO Z TRADYCJAMI I NIEBYLEJAKIMI ASPIRACJAMI!!!
lys1975

Postprzez gothblack 2006-04-02, 9:26 pm

Szczerze powiedziawszy jestem w lekkim szoku........fakt szlag mnie trafił po tych dwóch meczach,ale trudno mi sobie wyobrazić co dalej.........co prawda nie zabardzo wierzyłem w awans,ale Krzyśkowi ufałem,że wie co robi.......,ale czy wiedział.....jego posunięcia i wiara w pewnych grajków przechodziła w szaleństwo.....co dalej....... nie wiem....oby nie było gorzej,ale dla mnie to THE END
gothblack

Postprzez wilu1906 2006-04-02, 9:28 pm

po przeczytaniu tej informacji byłem i jestem w szoku, to bardzo smutna wiadomość :(
nigdzie na świecie nie robi się takich decyzji, w dwa mecze po rozpoczęciu rundy wiosennej, paranoja!!!
mam nadzieje że jeszcze do nas wróci, KRZYSZTOF TOCHEL KRZYSZTOF!!!
wilu1906

Postprzez Przemek26 2006-04-02, 9:40 pm

[size=24 Głupie pytanie ...KRZYSZTOF TOCHEL ][/size]
Przemek26

Postprzez arek 2006-04-02, 9:42 pm

No cóż. Stało się. Decyzja chyba zbyt pochopna, bo nie da zrobić się od nowa drużyny od zaraz. Te zmiany "na lepsze" w wykonaniu Zagłębia źle mi się kojarzą - patrz F. Krótki a w dalekiej przeszłości Hubert Kostka którego udało wywalić się w ostatniej chwili przed spuszczeniem Zagłębia do II ligi - nie przeszkodziło mu to jednak zostać trenerem roku w rok później pomimo że jego następca - trener Myga doprowadził ten sam skład na 5 miejsce. Włosi to straszni narwańcy i mają zbyt gorące głowy - wiem bo pracowałem z nimi. Trener Tochel źle wystartował, ale trenera ocenia się po robocie a nie przed. Szanse Zagłębia w obecnej sytuacji oceniam na bliskie zeru - zacząłbym raczej patrzeć w dół tabeli bo przewagę nad bezpieczną grupą mamy niewielką
arek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna