Cena Biletów... Wprowadzenie Normalnych i Ulgowych...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez barthez 2006-03-14, 11:54 am

LucasUSA napisał(a):Cena 12 zlotych jako "usredniona" moze nie jest wygorowana, bo przeciez kibice powinni wspierac finansowo klub. Jednak brak biletow ulgowych to spory problem. Postawcie sie w sytuacji ojca, ktory ma przykladowo 2 chlopcow, ktorych chce zabierac na mecze - 36 zlotych to juz moim zdaniem niebagatelny wydatek. Ilu z nas tak zaczynalo swoja kibicowska przygode? A przeciez tak glosno mowi sie o przychodzeniu na stadiony calych rodzin.

Jak chcÄ… sciÄ…gnÄ… rodziny to niech wprowadzÄ… bilety rodzinne
Tata 12 + dzieciak 8 = 20. Tylko że to musiałby byc ojciec z własnym dzieckiem a nie sąsiada.
Ulgowe dla młodzieży też mogą byc choc mnie już to od dawna nie dotyczy. Byle by tylko cen normalnych nie podnosili. Stadion żadko się zapełnia po brzegi więc powinno im zależec żeby przychodziło jak najwiecej ludzi. Tylko że u nas mało kto myśli że lepiej miec 20 zł niż 12.
Koniec końcem na mecz idzie albo sam tatuś albo sam dzieciak. Kurcze na hokej mogli jakoś wprowadzic bilety dla kobiet za 1 zł
barthez

Postprzez _marla_ 2006-03-14, 3:03 pm

Kurcze na hokej mogli jakoś wprowadzic bilety dla kobiet za 1 zł

przecież są wprowadzone...

Marla, czytaj uważnie. Kolega przed Tobą nie domniemuje a stwierdza fakt. Plizzzz...

faktycznie..zwracam honor...
Ostatnio edytowano 2006-03-14, 9:05 pm przez _marla_, łącznie edytowano 2 razy
_marla_

Postprzez WOJTEK 2006-03-14, 3:26 pm

Marla, czytaj uważnie. Kolega przed Tobą nie domniemuje a stwierdza fakt. Plizzzz...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Pesto 2006-03-14, 4:39 pm

xXx_1906 napisał(a):
mlody1906 napisał(a):inna sprawa to ceny biletow a inna to brak ulg dla mlodziezy oraz kobiet!

A ja nigdy nie wiem dlaczego kobiety miały by płacić mniej? Przecież tak walczą o równouprawnienie :wink:

słuszna uwaga. nie ma równych i równiejszych.

zwłaszcza że są dziewczyny , które zaliczają wszystkie mecze , w tym wyjazdowe - i nie marudzą , że drogo.
Pesto
kumaty

Postprzez YOOSHKY 2006-03-14, 4:45 pm

barthez napisał(a):Jak chcą sciągną rodziny to niech wprowadzą bilety rodzinne
Tata 12 + dzieciak 8 = 20. Tylko że to musiałby byc ojciec z własnym dzieckiem a nie sąsiada.

Popieram tylko jak sprawdzic czy tata to tata? Z aktem urodzenia na mecz?
A jak to jest? Jeszcze nie dawno przed kasami stala gromada dzieci i pytała - "Mogę z Panem wejsc?" i wchodziła za free. Coś sie zmienilo w tej sprawie? Wydaje mi sie ze jeszcze na wiosne 2004/2005 dzieci wchodzily. Sam stałem w takiej gromadce tyle ze w latach osiemdziesiatych.
YOOSHKY

Postprzez barthez 2006-03-15, 8:13 am

YOOSHKY napisał(a):

A jak to jest? Jeszcze nie dawno przed kasami stala gromada dzieci i pytała - "Mogę z Panem wejsc?" i wchodziła za free. Coś sie zmienilo w tej sprawie? Wydaje mi sie ze jeszcze na wiosne 2004/2005 dzieci wchodzily. Sam stałem w takiej gromadce tyle ze w latach osiemdziesiatych.

Nie przychodzi mi do głowy jakiś super pomysł. Można by sprawdzić ojcu dowód a dziecku np. legitymację szkolną. Gorzej z mniejszymi dziecmi Kiedyś dzieci były wpisane do dowodu ale teraz są te cudowne plastiki.
No ale sprawę rozwiązało by usprawnienie wchodzenia na stadion np. karty chipowe. Można by wtedy dawac marżę temu co np. przychodzi 3,5 czy 10 mecz z rzedu. Doceni się wtedy stałych kibiców, którzy przychodzą regularnie. No ale to już fantazja i do tego potrzeba sprawnego marketingu
Co ja tu piszÄ™ my nie mamy porzÄ…dnego stadionu a mnie sie marzy marketing i karty chipowe :roll: :D
barthez

Postprzez twari 2006-03-15, 4:53 pm

Karty chipowe... :D I będziemy zbierać punkty jak na stacjach benzynowych! :D Dobre! 1 zł = 1 pkt i za 1000 pktów masz 1 bilet gratis! :D Hehehe...
twari

Postprzez krzysztof 2006-03-15, 10:06 pm

Szczerze mówiąc to wątpie czy powodem takiej a nie innej frekwencji jest cena biletu. Gdyby nawet cenę biletu dla wszystkich obniżyli o połowę to nie spodziewałbym się wzrostu liczby kibiców większego niż 10-20%.
Kto ma przyjść to przyjdzie, a jak nie to siłą nie zaciągniesz.

Chociaż z drugiej strony zróżnicowanie cen biletów ze względu na wiek, płeć, godzinę i rodzaj meczu byłoby rozsądne. Jednak znając mentalność służb porządkowych na Ludowym to wątpie czy ktoś by tego przestrzegał.
krzysztof

Postprzez barthez 2006-03-16, 10:38 am

twari napisał(a):Karty chipowe... :D I będziemy zbierać punkty jak na stacjach benzynowych! :D Dobre! 1 zł = 1 pkt i za 1000 pktów masz 1 bilet gratis! :D Hehehe...

Gdzie tam pisze o zbieraniu jakichś punktów :evil:
Jak chcesz zbierac punkty to w Auchan jakieÅ› karty majÄ….
To ma byc karta kibica. Imie nazwisko i wszystko. W bazie danych rejestrowało by ci tylko na które mecze były kupowane bilety. Ja tam mogę placic regularne składki na klub tak jak soccios Barcelony ale chce miec za to jakieś przywileje.
Zresztą nim sie obejżymy leśne dziadki z PZPN karzą takie karty wprowadzic tylko ze im bedzie chodziło o zbieranie informacji na takich kartach "kto gdzie dymi" żeby takich kibiców nie wpuszcac na stadion. Sądzę że po tym co się stało w Krakowie jest do tego całkiem blisko.
barthez

Postprzez Puzon 2006-03-16, 11:49 am

Karty chipowe - :D :D :D

Już raz próbowali je wprowadzić. Z takim skutkiem, że wycofali się z pomysłu po miesiącu. Teraz też tak będzie i ktoś znowu przytuli pare baniek. A z zamierzeń się wycofają się szybciutko. Bo żeby to działało potrzebny jest jeszcze sprzęt do odczytywania na każdej bramce wejściowej. Klubów jednak na niego nie stać. No chyba że PZPN zasponsoruje :lol: .
Puzon
Adventure Group

Postprzez barthez 2006-03-16, 2:37 pm

Puzon napisał(a):Karty chipowe - :D :D :D

Już raz próbowali je wprowadzić. Z takim skutkiem, że wycofali się z pomysłu po miesiącu. Teraz też tak będzie i ktoś znowu przytuli pare baniek. A z zamierzeń się wycofają się szybciutko. Bo żeby to działało potrzebny jest jeszcze sprzęt do odczytywania na każdej bramce wejściowej. Klubów jednak na niego nie stać. No chyba że PZPN zasponsoruje :lol: .

PZPN zasponsoruje :lol:
od razu przypomina mi siÄ™ ostatni ich wyskok z biletami na MÅš.
Starzy działacze z LZS-ów dostali bilety i handlują nimi na allegro a kibicom -wała
Dopóki będą dziadowskie stadiony będą bilety papierowe i od dobrej woli klubu będzie zalężało czy będą jakieś zniżki.
A stadiony będą...co tu dużo mówic najlepszy przyklad to remont Śląskiego. To będzie najdłużej remontowany stadion świata a i tam bilety są tradycyjne
barthez

Postprzez gĘsIA skÓrkA 2006-03-20, 3:10 pm

YOOSHKY napisał(a):

YYyY kumpel ma 16 lat , ma 1.73 wzrostu i juz nie raz podchodzil do starszych osob i pytal czy moze wejsc z nimi...:D Przez 2 sezony wszedl z 7 razy :wink:

Jeszcze jedno :arrow: nie lubie jak ktos pisze "kto bedzie to bedzie" :roll: , znam duzOO osob co zbiera kase na mecz i czasami zabraknie paru zł... :idea: idziesz na mecz :?: nie kasy nie mam.Ja akurat wchodze za darmo , ale przydaly sie sie te ulgowe :!: ale nic z tego nie bedzie :cry:

pOzdrO :wink:
gĘsIA skÓrkA

Postprzez zgredos 2006-03-20, 3:31 pm

Nie wiem po co rozpisujecie się na temat cen biletóe jak zarząd już dawno powiedział ,że ulgowych biletów nie będzie. I to nie powiedział p. Rudy tylko p. Grodziecka (czy jak ona tam się nazywa)
zgredos

zero

Postprzez pawcio1906 2006-03-20, 4:28 pm

Jak widac zarząd żyje w sredniowieczu.
Do innych trafia ze ktos kto nie moze pracowac powinien płacic taniej za rozrywke.

Póki co musze placic dalej 12 zeta
chociaz satyfrakcja ze pomagam (zarzÄ…dowi)
pawcio1906

Postprzez problematyk-ziom 2006-03-25, 11:37 am

szczerze to po co nam bilety ulgowe i normalne? jak były i tak tego nikt nie przestrzegał... wszyscy jak leci kupowali ulgowe... (no nie obrażając nikogo 90%) więc sami sobie jesteśmy winni...
problematyk-ziom

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników