DYREKTOR RUDY

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez CZaRnYY 2005-12-15, 8:30 am

Wywiad z trenerem Tochelem:
Jeśli nie jest to tajemnicą, proszę powiedzieć do kiedy ma Pan ważny kontrakt z Zagłębiem?
Leyton.

K.T.: Do czerwca 2007 roku.

News Adama Makara
W czerwcu kontrakt kończy się trenerowi Tochelowi. Zgadnijcie czy zostanie przedłużony jeśli nie zdobędziemy awansu?

Czyli kończy się w czerwcu, ale 2007 roku, a nie w przyszłym 2006 roku...
CZaRnYY

Postprzez WOJTEK 2005-12-15, 8:44 am

Moim zdaniem temat zupełnie nie na miejscu. Jaka jest sytuacja każdy widzi. Jednak nie można tylko oskarżać bo są też pozytywne aspekty. NA przykład Bardzo zmienił się sposób załatwiania spraw z kibicami. Nikt z
Was nie przypomniał dopłat do pociągów specjalnych, poza tym na naszym stadionie nie ma żadnych kłopotów z oprawami, z kibicami przyjezdnymi. A transfery ?? Tak krawiec kraje jak materii staje.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez barthez 2005-12-15, 9:21 am

Z wypowiedzi Tochela wynika że coś wisi w powietrzu i to nie nastraja optymistycznie przed rundą rewanżową. Co do dyrektora Rudego to mało wiem co on moze a czego nie w swojej pracy(włosi) i mogę opierać się tylko na moim wewnętrznym przeczuciu które mówi mi że nie dokońca jestem przekonany że to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Zresztą bardziej znam go jako dyrektora podstawówki i chyba to mi ciąży.
Nie bardzo rozumiem tego określania wieku gracza do 28 lat. Maldini jest przed czterdziestką i daj nam boże takiego gracza. Rozumiem że jakby np. tak Żurawski zapałał miłością do Zagłebia to go nie bierzemy bo zastary. Co za JEŁOP WYMYŚLIŁ TAKĄ POLITYKĘ TRANSFEROWĄ.\ :evil:
Najlepszy zestaw to mieszanka młodości z rutyną.
barthez

Postprzez adas 2005-12-15, 10:52 am

CZaRnYY napisał(a):Czyli kończy się w czerwcu, ale 2007 roku, a nie w przyszłym 2006 roku...

SERDECZNIE PRZEPRASZAM ZA ZAISTNIAŁĄ POMYŁKĘ. KONTRAKT TRENERA KOŃCZY SIĘ W 2006 ROKU.
adas

Postprzez Sir 2005-12-15, 11:03 am

...czyli pesymistyczny akcent To taki iz NIE AWANSUJEMY, ODCHODZA CZOŁOWI GACZE BO IM SIE KONTRAKT KONCZY I ODCHODZI ROWNIEZ TOCHEL - KONIEC KONTRAKTU.....to czarny scenariusz oby sie nie sprawdził!!!

A i jeszcze jedno. W moim mniemaniu człowiek ( dyr. Rudy ), na ktorym spoczywa taka odpowiedzialnosc nie powienien piastować innych stanowisk tylko koncentrowacsie w 100% nad klubem....

Jesli sie myle to mnie poprawcie...
Sir

Postprzez zgredos 2005-12-15, 3:24 pm

ASTER napisał(a):Panie Rudy: piłkarzem był pan świetnym! (wiem z opowieści),
trenerem kiepskim ( to także wiem z opowieści)

Pan Rudy chyba nigdy nie był trenerem. Był dobrym piłkarzem, póżniej był sędzią i obserwatorem, ale żeby był trenerem nie przypominam sobie
zgredos

Postprzez kubaa85 2005-12-15, 4:36 pm

do dyrektora Rudego - Rudy wyp....laj dyrektorowac sobie w tej podstawówce i wara od trenera Tochela i Bogdana P. !!
kubaa85
Żółta kartka

Postprzez gruby 2005-12-15, 4:49 pm

kubaa85 napisał(a):do dyrektora Rudego - Rudy wyp....laj dyrektorowac sobie w tej podstawówce i wara od trenera Tochela i Bogdana P. !!

mocne ale szczere :wink:
gruby

Postprzez adas 2005-12-15, 5:32 pm

kubaa85 napisał(a):do dyrektora Rudego - Rudy wyp....laj dyrektorowac sobie w tej podstawówce i wara od trenera Tochela i Bogdana P. !!
NIE BĘDZIEMY TOLEROWAĆ NA TYM FORUM TAKIEGO JĘZYKA. JESZCZE JEDNA TAKA WYPOWIEDŹ I POŻEGNASZ SIĘ Z NAMI.
adas

Postprzez FOGel 2005-12-15, 5:34 pm

Totalny brak zaangażowania w przedłużenie kontraktów czołowych zawodników zespołu. Przykład: Przemek Pitry nie morze być tak jak chcemy awansowac.
FOGel

Postprzez Miłosz 2005-12-15, 5:50 pm

zgredos napisał(a):
ASTER napisał(a):Panie Rudy: piłkarzem był pan świetnym! (wiem z opowieści),
trenerem kiepskim ( to także wiem z opowieści)

Pan Rudy chyba nigdy nie był trenerem. Był dobrym piłkarzem, póżniej był sędzią i obserwatorem, ale żeby był trenerem nie przypominam sobie

Z tego co sobie przypominam,był przez pewien okres,parę lat temu trenerem Sarmacji Będzin...
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez Cygan 2005-12-15, 6:27 pm

LucasUSA napisał(a):Zupelnie nie rozumiem, po co ta sonda na stronie. Po co wypisywac jakies plotki tutaj (jak zauwazyl kolega Wladek) - sytuacji to nie poprawia. Kol. Cygan - skad wiesz, ze wczesniej nie probowano przedluzyc kontraktu z Pitrym, nie probuje sie przedluzyc kontraktow z Hosiciem i Teresa?? Nasz jakies informacje bardziej konkretne?
Czesc kolegow robi wielka afere z niczego. Sezon zakupow sie nawet nie zbliza do polowy, a tu jak zwykle panika na forum.
Poza tym nie rozumiem prob konfrontacji Dyr. Rudego i Trenera - czy to cos przyniesie? Liczycie, ze Wlosi czytaja z uwaga to forum i wypieprza Rudego z klubu? Wiecie, jakie wytyczne ma Rudy i jakie pole manewru??
Juz kiedys pisalem - prawdziwe zycie to nie Championship Manager - tu nie ma save i load.
Poza tym nasz Trener tez, zreszta jak sam przynal, jest winny niespelnienia oczekiwan co do pozycji w tabeli. Te dwa mecze, ze ktore on sam bije sie w piersi, mogly przesunac nas znacznie wyzej w tabeli.
Skonczcie wiec juz z ta nagonka i poczekajmy na fakty. Jedyne co mozna teraz zarzucic Klubowi, to niezbyt dobra komunikacja z kibicami. Ale nie o wszystkim mozna mowic otwarcie - wiec jeszcze raz - poczekajmy.

Kol LucasUSA, czy jak tam w stanach do siebie mówicie :lol: :lol: (kolego, towarzyszu itp:)
Z Pitrym próbowano przedłużyć kontrakt wczesniej, oczywiście, ale było to 2-3 miesiace wcześniej (tzn. przed czasem półrocznego wygaśnięcia kontraktu - chodzi o prawo Bosmana - jakbyś nie kumał) :lol: :lol: :lol:
A skad wiem? Ano stąd, że jestem byłym wychowankiem klubu i znam tam parę osób, które przy piwku mówia to i owo.
Zadam Ci pytanie: Czy próba przedłużenia kontraktów w/g Ciebie powinna sie rozgrywać tuż przed Prawem Bosmana? Czy to nie jest lekko za późno?
Oczywiscie, że cyt: "prawdziwe zycie to nie Championship Manager - tu nie ma save i load. " ale uczy to pewnych reguł obowiazujacych w piłkarskim świecie. A tego nasz reżyser Rudy nie pojmuje - vide Hosic i Teresa (i bóg wie kto jeszce...).
I na koniec mojego wywodu, życze wiecej pohamowania w ocenie naszych frustracji z za oceanu :lol: :lol: :lol: [/i]

Ps: Adaś napisał na str. głównej, że cyt.:"Wróćmy jeszcze do czasów przeszłych. Otóż jak wszyscy wiemy, pieniądze ze sprzedaży Mariusza Ujka miały w całości być przekazane na zakup nowych zawodników. Jak wyglądała sytuacja, każdy wie."
Jak mniemam, nie wszyscy mają o tym pojecie, więc może powiedziałbyś Adasiu, jak było na prawdę? Wszyscy wiemy, że pieniadze nie zostały przeznaczone na zakup nowych zawodników. Czyli gdzie trafiły???
Ostatnio edytowano 2005-12-15, 6:44 pm przez Cygan, łącznie edytowano 1 raz
Cygan

Postprzez Cygan 2005-12-15, 6:33 pm

FOGel napisał(a):Totalny brak zaangażowania w przedłużenie kontraktów czołowych zawodników zespołu. Przykład: Przemek Pitry nie morze być tak jak chcemy awansowac.

FOGel - może i masz rację, ale czy my musimy czytać Twoje byki (vide inne wpisy na forum; na życzenie lista na priv :lol:). Stary, sięgnij może do słownika czasem :D [b]
Ps: chyba, że chodzi Ci o np: Morze Bałtyckie :lol: :lol:
Cygan

Postprzez adas 2005-12-15, 8:18 pm

Cygan napisał(a):Jak mniemam, nie wszyscy mają o tym pojecie, więc może powiedziałbyś Adasiu, jak było na prawdę? Wszyscy wiemy, że pieniadze nie zostały przeznaczone na zakup nowych zawodników. Czyli gdzie trafiły???
TAK NAPRAWDĘ NIE INTERESUJE MNIE GDZIE TRAFIŁY PIENIĄDZE. NIE MAM PRAWA ANI CHĘCI ROZLICZAĆ KOGOŚ Z WYDANYCH BĄDŹ ZAROBIONYCH PIENIĘDZY. DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZE W TEJ SPRAWIE JEST TO, ŻE RZUCANE SĄ SŁOWA, KTÓRE NIE MAJĄ ODZWIERCIEDLENIA W REALNYM ŚWIECIE. SŁOWA TYPOWE DLA POLITYKÓW, NIE KONIECZNIE DLA DYREKTORA KLUBU SPORTOWEGO.
adas

Postprzez Cygan 2005-12-15, 8:48 pm

adas napisał(a):
Cygan napisał(a):Jak mniemam, nie wszyscy mają o tym pojecie, więc może powiedziałbyś Adasiu, jak było na prawdę? Wszyscy wiemy, że pieniadze nie zostały przeznaczone na zakup nowych zawodników. Czyli gdzie trafiły???
TAK NAPRAWDĘ NIE INTERESUJE MNIE GDZIE TRAFIŁY PIENIĄDZE. NIE MAM PRAWA ANI CHĘCI ROZLICZAĆ KOGOŚ Z WYDANYCH BĄDŹ ZAROBIONYCH PIENIĘDZY. DLA MNIE NAJWAŻNIEJSZE W TEJ SPRAWIE JEST TO, ŻE RZUCANE SĄ SŁOWA, KTÓRE NIE MAJĄ ODZWIERCIEDLENIA W REALNYM ŚWIECIE. SŁOWA TYPOWE DLA POLITYKÓW, NIE KONIECZNIE DLA DYREKTORA KLUBU SPORTOWEGO.

Tu zgadzam sie z Toba w całej rozciagłości Szeczgólnie w 2 ostatnich zdaniach. Ja jednak wiem gdzie zostały zakontowane te pieniadze i celowo wywołałem Cie do tablicy 8) Myślałem, że uzyskam odpowiedź z ust Twoich :)
Cygan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna