Jagiellonia Białystok - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez 1 2005-11-16, 3:23 pm

Wally napisał(a):Aw tamtym sezonie 4:0 z Jagiellonią było, bo Jaga miała passę zwycięstw, a Zagłębie "płaciło frycowe" jako beniaminek ze słabym składem. Pogadamy po meczu, jak to powiedział Twari.

Chyba nie do końca było tak jak piszesz. Wtedy to Zaglebie mialo serie zwyciestw, ktora zostala przerwana przez nienajlepiej wtedy grajaca Jagiellonie.

Dziwi mnie wasz ogromny pesymizm, tak jak rok temu dziwil mnie wasz ogromny optymizm. Jagiellonia gra cala runde w kratke i trudno przewidziec jak zagra w sobote. Motywacja bedzie bardzo duza, bo po ostatnich wynikach wszyscy oczekuja wylacznie zwyciestwa. Jezeli wygramy z Zaglebiem i Switem to skonczymy runde na 1 miejscu niezaleznie od innych wynikow.
Troche statystki - od tamtego meczu sprzed roku przegralismy u siebie dwa razy (z LKS i Polonia W-wa) i tylko w jednym meczu nie strzelilismy ani jednej bramki.
1

Postprzez Lars 2005-11-16, 3:47 pm

stawiam 4:1 dla Jagielloni. przegrała na Widzewie, musi sie odegrać, a My jesteśmy zespołem który lubi dać sie przeciwnikowi odkuć, zrehabilotować czy odegrać.
po raz pierwszy w XXI wieku jestem aż takim pesymistą jesli chodzi o gre i wyniki kolejnych meczów z udziałem Naszego Kochanego Zagłebia :?
może uda sie sprawić jakąś miłą niespodzianke czy sensacje :roll:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Wally 2005-11-16, 3:57 pm

Kolego z Jagiellonii, Jaga przed meczem z Zagłębiem miała serie 6 meczów bez porażki, z czego 3 "ostatnie" mecze przed meczem z nami wygrało... a Zagłębie też miało 3 zwycięstwa przed meczem z Jagą (wcześniej porazki z Arką, Bełchatowem), ale ta porażka rozpoczęła serie 5 porażek. Tak więc Jaga wcale tak źle wtedy nie grała... A teraz obie drużyny grają poniżej oczekiwań.
Wally

Postprzez dynamitek 2005-11-16, 5:42 pm

Ja niestety też jakoś nas w tym meczu nie widzę... Wcześniej powiedziałem, że w ostatnich 2ch meczach ugramy jeden punkt, tylko że z Kujawiakiem spodziewałem się wtopy, a z Jagą miałoby nam pójść lepiej. Do tej pory jednak moje wizje się nie sprawdzały i znów na to liczę. Choć jeden punkt będzie sporym sukcesem tym bardziej, że Hosić pauzuje, a na jego pozycji ma zagrać Malinowski... A ten ma taką motywację, że aż mnie w... strzyka! Przeczytajcie z nim wywiad... No tragedia! Mam nadzieję, że on i cała reszta będą mieć w sobie więcej zapału, niż do tej pory... Malina, weź się w garść i pokaż, że jesteś coś wart! Nawet gdybyś Ty i niektórzy Twoi kolesie, nie znalazł miejsca w składzie Zagłębia w przyszłym roku, to i tak przecież butów na kołek nie odwieszasz i masz coś do udowodnienia! Do boju Zagłębie! Chociaż punkcik... Stawiam na remis 0-0 lub 1-1...
dynamitek

Postprzez 1 2005-11-16, 6:10 pm

Wally napisał(a):Kolego z Jagiellonii, Jaga przed meczem z Zagłębiem miała serie 6 meczów bez porażki, z czego 3 "ostatnie" mecze przed meczem z nami wygrało... a Zagłębie też miało 3 zwycięstwa przed meczem z Jagą (wcześniej porazki z Arką, Bełchatowem), ale ta porażka rozpoczęła serie 5 porażek. Tak więc Jaga wcale tak źle wtedy nie grała... A teraz obie drużyny grają poniżej oczekiwań.

Sprawdzilem dokladnie i przynaje Ci racje. Graly wtedy dwie druzyny na fali, z tym ze nasza fala poszla dalej. Teraz znowu mamy podobne wyniki ostatnich meczow tyle ze duzo gorsze.
1

Postprzez Wally 2005-11-16, 6:17 pm

Panie Krzysztofie: broń Boże Malinowskiego nie wstawiać do podstawowej jedenastki :!:

Po jego wypowiedzi wnioskuje, że jest tak "obrażony", że jeszcze jest zdolny do strzelenia samobójczej bramki, tylko, żeby Pana udupić :!:

A ty Malina się zastanów, co mówisz. Trzeba było się angażować i walczyć na treningach, pokazać na co cię stać. A jak jesteś słaby no to sorry, Zagłębie to za wysokie progi...
Wally

Postprzez keff79 2005-11-16, 6:48 pm

Malina - mistrz mobilizacji.. :shock: :roll:

też mi się wydaje że lepiej nie wystawiać obrażalskich.. swoją drogą ciekawe ilu ich jest oprócz Maliny, jak widać świetna atmosfera w drużynie :evil: jadą bojowo nastawieni..

A co do odejścia Maliny to już na początku sezonu obiło mi sie o uszy, że opuści szeregi Zagłębia ale nie ze względu na umiejętności piłkarskie tylko na to co nam zaprezentoweał w tej wypowiedzi.. skłócony, obrazony siał zamęt i zniszczenie.. szkoda że wygrał jego trudny charakter bo to całkiem dobry zawodnik. Zdaje się, że miał szczególne nastawienie do Lachy.. :roll:

ps. jak się prześledzi wpisy kibiców Jagi oraz nasze przed meczem to widać nie mały respekt po jednej i drugiej stronie.. ja osobiście bardzo bym chciał wyjść na kompletnego debila z tym moim typem 4:0 lub 8:1 (z Marcinem w bramce :lol: ) ale taki Malina tylko mnie utwierdza w przekonaniu..
keff79

Postprzez SIRespect 2005-11-16, 7:15 pm

Powiem krUkto :lol: :lol:
pomyśl czasem nad wypowiedzią :twisted: :roll:
SIRespect

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-16, 7:17 pm

Przed meczem z Jaga przeczytalem te krotka info z MALINA - zawodnik jest totalnie zalamany, psychicznie nie do zycia. A pamietam jak z tego
Zielono Gorskiego zaciagu zostal Malina jako swego rodzaju odkrycie na
pozycji srodkowego obroncy.
Wydawalo sie iz zawodnik takim "Zelaznym Rezerwowym" na te pozycje jest.
Pieknie popisal sie w meczu z LKS dajac druzynie 3 pkt. wykonujac pieknie staly fragment gry.
Panie TOMKU trzeba wyjsc na boisko w Bialymstoku i udowodnic gra TRENEROWI i wszystkim Kolegom w druzynie ze to Pan jest potrzebny
w ZAGLEBIU - JEST TO NAJODPOWIEDNIEJSZA CHWILA.
Zycze Panu dobrego wystepu noi szczescia w tym meczu.
Pozdrawiam
Tadeusz
.
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Mientus 2005-11-16, 7:27 pm

Jagiellonia Czyżul zamknij japę i przestań się napinać, bo tylko wstyd przynosisz :evil:

Co do meczu to wynik jest sprawą otwartą. Nie pokuszę się o typ, bo za dużo razy mnie piłka w życiu zaskakiwała. Sercem jestem oczywiście za Jagą i jej zwycięstwem 8)
Mientus

Postprzez GEBELS 2005-11-16, 8:09 pm

Oczywiście 0-4 dla Zagłebia,uwaga tylko na fruwające siekiery,już na wschodnim trochę ich latało,a i do trzonków przyczepieni byli powiedzmy 2 metrowi wariaci w sile około 200,strach pomyśleć co by było żebyśmy w porę sie nie wycofali.Życzę powodzenia,ale my sobie ten wyjazd odpuszczamy,ponoć i z giwerami wchodzą na stadion.
GEBELS

Postprzez emdżej 2005-11-16, 8:13 pm

To jest temta o piłce nożnej, czy "Bitwa o śródziemie"? Pisać z sensem!

Co do meczu: szczerze mówiąc nie mamy zbytnio szans, ale w piłce wszystko jest możliwe. Jednak nie przesadzałbym z wynikami 6 czy 7:0. Tyle to byśmy dostali może z klubem Bundesligi, ale nie z Jagą
emdżej

Postprzez maras24 2005-11-17, 10:17 am

Z Bębnem na bramce nie mamy co mysleć nawet o remisie!Jak zagra Robert to na bank spróbuje udowodnić że jemu nalezy sie miejsce w bramce i to Bęben niech szuka nowego pacodawcy.Zreszta to jest mecz dla wszystkich naszych grajków aby sie pokazać na co ich naprawde stac i jaką mają silną psychike.Martwi mnie jednak najbardziej brak Hosica z Maliną w obronie moze być różnie.Realnie patrząc na gre w przekroju całej rundy typuje 2-3:0 dla Jagi i to chyba się sprawdzi.Na zwycięstwo nie licze zupełnie ale może jak sie postaraja to przywieziemy jakieś 1:1 OBY TAK BYŁO!
maras24

Postprzez Przemek26 2005-11-17, 10:27 am

Gdzie mozna znaleźć wypowiedź Maliny?
Przemek26

Postprzez grzechu 2005-11-17, 10:34 am

Chyba zostala usunieta ze strony glownej :roll: ciekawe czemu....
grzechu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna