Zagłębie Sosnowiec - Lechia Gdańsk 20 sierpnia, 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Lars 2005-08-16, 9:30 pm

my ten mecz to tak na dobrą sprawe możemy przegrać, wygrać a nawet zremisować wiec nie ma co prorokować. nie mam zielonego pojęcia jaki będzie wynik, a to dlatego że po pierwsze Lechia jest nieobliczalnym benjaminkiem, a po drugie niewiem czy Pan Tochel jaja sobie robi czy mówi serio z tą niby-taktyką grania fatalnie i wygrywania...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez gregor 2005-08-16, 11:00 pm

optymizm to wrednna cecha , po padlinie w meczu z Ruchem zaświeci
słoneczko w pojedynku z Lechią i dostaną bęcki 3:1 , kto i kiedy
będziesz zobaczysz
pozdro
gregor

Postprzez Leyton 2005-08-16, 11:07 pm

Jeśli mnie pamięć nie myli, to właśnie wynikiem 3-1 dla Zagłębia zakończył się ostatni mecz jaki rozegrany został w 1 lidze pomiędzy Zagłębiem, a Lechią w Sosnowcu.
I tak właśnie zatypuję. :D
Leyton

Postprzez MACIEK 86 2005-08-16, 11:10 pm

Jeżeli marzymy o I lidze to w tej rundzie na własnym boisku powinniśmy zdobyć komplet punktów.Jak będzie zobaczymy 13 listopada.W meczu z Lechią musimy więc wygrać i ja w to wierze.Wiadomo że Lechia awansowała i jest to zespół oparty głównie na zawodnikach którzy wywalczyli ten awans.Według mnie kluczem do sukcesu w tym mczu będzie dobra gra w defensywie i pełna koncentracja naszych zawodników od pierwszej minuty bo jak mówił trener zawsze coś strzelimy.
Mój typ to 3-1 gole Lacha,Butryn(k) i Pitry lub Zuban
MACIEK 86

Postprzez Cygan 2005-08-16, 11:12 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. CYGAN - odpowiedz a) zmeczony. To ze nie widzialem meczu to fakt
jednak wielu z nas ma podobne zdanie. Nie jestem przeciwnikiem DAWIDA.
Pozdrawiam
Tadeusz

Panie Tadeuszu, podkreślę jedno zdanie: JEŚLI DAWID W MECZU JEST ZMĘCZONY, TO JA CHCIAŁBYM BY KAŻDY Z PIŁKARZY BYŁ TAK "ZMĘCZONY" JAK ON!!! Moze nie widział Pan jego gry i dlatego tak twierdzi. Ten chłopak ma żelazne płuca i każdy, podkreślam każdy kibic Zagłębia o tym wie! Także nie wiem skad u Pana takie globalizowanie :shock: ? Dawid w każdym meczu zaiwania za trzech, a jego akcje prawym skrzydłem przynoszą porównywalny entuzjazm na widowni ze strzelona bramka (nawet u tej, co skubia słonecznik :lol: ). Tak wiec dalej nie wiem, dlaczego ma Pan takie zdanie?

Pozdrawiam
Cygan

Ps: proszę moja wypowiedź w Pana kierunku traktować jako cheć polemiki, nie zaś jako wrogie nastawienie do Pańskiej osoby
Cygan

Postprzez Sebek 2005-08-17, 6:55 am

Kol. CYGAN - odpowiedz a) zmeczony. To ze nie widzialem meczu to fakt
jednak wielu z nas ma podobne zdanie. Nie jestem przeciwnikiem DAWIDA.
Pozdrawiam
Tadeusz

Skrzypek jest szybki jak błyskawica!!!Ale zgodzę się z Panem Tadeuszem. Choć widać zaangażowanie i chęc walki,sądząc po ostatnim meczu jest ZMECZONY.Poza tym ktos typował że Butryn strzeli... :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam
Sebek

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-08-17, 8:11 am

Kol. CYGAN - gre DAWIDA znam mniej niz kazdy z Was a moja opinia o zamianie DAWIDA jest bardzo krotkotrwala. Wypowiedzialem sie na zasadzie a moze UDA MI SIE dobra zamiana a w miedzyczasie DAWID odsapnie przed Wroclawiem.
A trener zrobi swoje i napewno zagra w linii pomocy:
Paczkowski - Lacha - Butryn - Skrzypek
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez mały 2005-08-17, 8:34 am

A ja myślę ,że tradycji stanie się zadość. To znaczy - jak zwykle nie potrafimy zmobilizować się na potencjalnie słabszego przeciwnika !
Jeżeli Lechia niczym nas nie zaskoczy to po kiepskim meczu wymęczymy zwycięstwo ! Jeżeli zagrają dobrą piłke to liczę na dobre widowisko a wynik będzie sprawa otwartą . :?
mały

Postprzez WOJTEK 2005-08-17, 8:57 am

PANIE TADEUSZU - OPOWIADA PAN BREDNIE (ZA PRZEPROSZENIEM). JAK ZAWODOWY PIŁKARZ MOŻE BYĆ ZMĘCZONY PO 3 KOLEJKACH W SEZONIE ???

P.S WRÓĆMY DO TEMATU O LECHII.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez slawojka 2005-08-17, 9:41 am

bliższe info o naszym najbliższym rywalu
http://www.lechia.net/index.php

Grają odważnie, bez kompleksów. Zabierają punkty faworytom. Lechia wyrasta na czołowy zespół II ligi, choć nikt nie składa bojowych deklaracji o szturmie na ekstraklasę. Na razie gdańszczanie chcą się wzmocnić, do drużyny dołączy prawdopodobnie napastnik Wisły Kraków Grzegorz Kmiecik
......
Zaskakująco dobrze spisuje się w bramce mający małe doświadczenie Mateusz Bąk.
......
Pewności w grze bramkarzowi Lechii nie dodaje także postawa defensywy, która przed sezonem została wzmocniona Pawłem Pęczakiem i Marcinem Janusem (strzelił gola Widzewowi). Pęczak gra skutecznie i widowiskowo. Włącza się w niemal wszystkie ofensywne akcje po prawej stronie boiska, w obronie wygrywa prawie wszystkie pojedynki jeden na jeden.
.....
Bardzo dobrze spisuje się także druga linia. Świetne wejście do drugiej ligi ma Michał Szczepiński, a jak pokazał mecz z Widzewem sporo pociechy Lechia będzie miała także z drugiego defensywnego pomocnika Macieja Mysiaka, który potrafi bardzo groźnie strzelić. Na skrzydłach jest nieźle, choć szczególnie Maciej Kalkowski - mimo ambitnej jak zwykle gry - nie jest tak pożyteczny w ofensywie, jak można się spodziewać. W meczu z Widzewem dobrą zmianę dał mu Mariusz Dzienis, który stopniowo powinien odgrywać coraz większą rolę w drużynie. Walecznie, ale bez błysku gra na razie Sławomir Wojciechowski, ale w jego przypadku jest tylko kwestią czasu
......
Największy problem gdańszczanie mają z napastnikami. Mimo dobrej gry ani jednego gola nie zdobył jeszcze Krzysztof Rusinek.

Polecam lekturę naszemu trenerowi i piłkarzom, choć pewno pan Tochel to wswzystko ma już w jednym palcu i śni mu się to po nocach...
slawojka

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-08-17, 9:44 am

WOJTKU - powtarza sie sytuacja z Kol Mariuszem wszyscy murem za zawodnikiem, czy nie wolno miec wlasnego zdania i proponowac cos a tak naprawde to sam trener widzi ze ta druga linia jest wolna i cos trzeba zmienic. Koncze nie wypinam sie bo nie ma sensu.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez slawojka 2005-08-17, 9:49 am

A tu :arrow: http://lechia.gda.pl/artykul/11206/ ciekawy artykuł o meczu w Sosnowcu:

ciekawostka :
Najtrudniej może być o remis, gdyż od momentu powrotu Zagłębia do drugiej ligi, na 67 jego spotkań tylko pięć zakończyło wynikiem nierozstrzygniętym.
slawojka

Postprzez Schabu 2005-08-17, 10:19 am

Uważam że czeka nas kolejny bardzo ciężki mecz.Będzie to znów mecz walki i myślę że o wszystkim zadecyduje jedna bramka.Skoro myślimyo awansie poważnie to trzeba grać tak aby wygrywać z każdym,a szczególnie na własnym boisku.Nie zapominajmy jednak że jak na razie Lechia gra rewelacyjnie.
Również szkoda jest że mecz znów odbędzie się bez kibiców przyjezdnych,za co trzeba podziękować nie tylko działaczom,ale przede wszystkim naszej wspaniałej policji.
Schabu

Postprzez pawelcio 2005-08-17, 10:58 am

A ja jeszcze raz napisze, że powinni kibice Lechii przyjechać, i myślę, że to byłoby "lekarstwo" na tak ostatnio krytykowany nasz doping. Nic tak nie "boli" jak glośniejsi kibice przyjezdni!
Pytanie tylko, czy większość kibiców udzwignęła by ciężar kibiców Lechii nie w klatce?? :?
pawelcio

Postprzez Sprawiedliwy 2005-08-17, 11:14 am

Sebek napisał(a):... trener zmieni nieco skład!i postawi na sprawdzonych zawodników.WOLAŃSKI powienien zagrac od początku!no i MORAWSKI wrócić do podstawowego składu.

Kolego, czytałem twoje wszystkie posty i nie moge przejść obok nich obojętnie. Jestem kibicem zaglebia kilka lat. Może nie jeżdżę na wszystkie wyjazdy i nie jestem w młynie, ale jeśli nadaży się okazja przychodzę na ludowy obejrzeć moje ukochane zagłębie. Mogę stwierdzić obiektywnie, że twoje wypowiedzi sa tendencyjne i w kółko o tym dlaczego Morawski nie gra a Butryn nic nie potrafi, Lacha słabiutko, Skrzypek też...
Sebek napisał(a): Najbardziej niepewnym zawodnikiem był BUTRYN

Sebek napisał(a): A co do Lachy-to,to w jakiej jest formie okaże się pewnie w najblizszym meczu!Ostatnio słabiutko...!

Sebek napisał(a):Butryn prezentuje się całkiem nieźle????????? A po czym to wnosisz?Po meczu w którym NIC nie pokazał?

Sebek napisał(a):BUTRYN wyjął piłke z bramki...!No skoro po tym wnosisz że to dobry zawodnik DRAMAT...!

Sebek napisał(a):W przeciwieństwie do Skrzypka, którego jakość gry coraz bardziej podupada... Butryn-bardzo,bardzo słabo-niezauważalny na boisku,no chyba że jest to zawodnik do zbierania kartek.Jedynie to mu wychodzi!!!Bo oczywiście murawa po deszczu mogła byc ślizka, ale dlaczego on miał największe problemy z przyjęciem piłki?

Butryn nie grał w ostatnim meczu od początku i trener na Morawskiego nie postawił, a chyba on lepiej go zna i obserwuje na treningach... dla mnie Morawaski nie jest wcale wirtuozem i rozgrywającym dziwnym trafem nadajesz na tego Butryna, a facet sie stara i zapieprza dajmy mu troche czasu....
Niektórzy chłopcy tez Ci nie pasują a zrobili w trzech meczach 6 punktów!!!
Zastanawiam sie czy Ty wogóle chodzisz na mecze Zagłębia???
Moze gra nie jest widowiskowa ale skuteczna, na widzewie grałi ładnie a przegrali...
uważam ze trener Tochel wie co robi a widowiskowa gra przyjdzie z biegiem czasu..
Sprawiedliwy

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna