Kłopoty Zagłębia??

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mały 2005-07-08, 12:07 pm

Popieram Panie Tadeuszu.
Jeszcze dwie kwestie :

1. Zawodnicy powinni mieÅ› wipsane w kontraktach zakaz wypowiadania siÄ™ na temat klubui klubowj kasy.
2. W klubie powinien być rzecznik prasowy lub osoba do kontaktów z mediami i kibicami.

Pozdrawiam.
mały

w skrócie, to: zasadniczo te popieram ostatniwpis p.Tadeusza

Postprzez Blajpios 2005-07-08, 12:55 pm

To znaczy - trochę odbiegam od tego głosu jedynie co do tego, że nie można powiedzieć, że żadnego wpływu nie mają kłopoty włoskie na sytuację Zagłębia. Najlepiej potwierdza to - po prostu stan faktyczny, pewna niepewność, mikrość kontaktów, zrywanie się do innego klubu zawodnika, który dopiero co podpisał kontrakt. Nie bądźmy naiwni. Niemniej - oczywiście, tak jak pisałem, nie jestem też za panikowaniem. Zgadzam się, że można spokojnie budować na odrębności klubów, na innej sytuacji w Polsce, gdzei firma liczy na odpisy itp. Tak więc - chyba tu zbieżność jest, mam nadzieję.
Chciałbym zarazem podkreślić drugi wątek wypowiedzi p. Tadusza.
Mianowicie - rozsądek też w innych wymiarach. Zachować mądre podejście. Trochę wydaje mi się, że takie jest w klubie. Przede wszystkim - że liczy się także z możliwościami aktualnymi, nie chce iść w drogę pustych obietnic. Także nie karanie Ujka teraz, tylko oświadczenie, chyba nie jest najgłupsze - bo chodzi o to, by wyciągnąć takie warunki jego odejścia, które klub satysfakcjonują, jeżeli ma dojść do tego odejścia (w których to warunkach może być zmieszczona i ta kara). Jeżeli nie ma być odejścia, nie uzgodni się warunków korzystnych i dla Zagłębia - wtedy będzie pora na dogadanie się w aktualnej sytuacji, łącznie z konsekwencjami.
Tak samo - jeżeli chodzi o dalszy jeszcze fragment, choć to już wyraźnie odchodzimy od tego wątku. Mianowicie spokój w sprawie wszystkich przygotowań, łącznie np. ze stadionem. Modernizacja Ludowego jest wątpliwa ze względów finanasowych i praktycznych. Jeżeli udałoby się uregulować tanio sprawy własnościowe i mieć szansę na tanią przebudowę na miarę XXI wieku, jestem za, bo tradycja! Jeżeli jednak nie - to choćby względy lokalizacyjne, tańszy koszt nowego stadionu, integracja Zagłębia: wskazują na nowy stadion. Da się nowy Wimbledon zrobić, da się w innych sławnych miejscach - da się i Zagłębiowski Ludowy Nowy. Póki co zaś, jedno z lepszych "czasowych" rozwiązań, to może być granie na Szczakowiance, lepsze to, niż pompować za dużo w modernizacje Ludowego ponad stan w sytuacji niepewności.
Z punktu zaś integracji Zagłębia - to wręcz byłoby genialne zagranie.
Blajpios

Re: w skrócie, to: zasadniczo te popieram ostatniwpis p.Tade

Postprzez slawojka 2005-07-08, 1:11 pm

Blajpios napisał(a): Póki co zaś, jedno z lepszych "czasowych" rozwiązań, to może być granie na Szczakowiance, lepsze to, niż pompować za dużo w modernizacje Ludowego ponad stan w sytuacji niepewności.
Z punktu zaś integracji Zagłębia - to wręcz byłoby genialne zagranie.

A granie na Szczakowiance jest za darmo???? Pewno wynajem stadionu na jeden sezon będzie kosztował tyle co modernizacja Ludowego nizbędna do wymogów licencyjnych. I "pakowanie" kasy w Ludowy zostanie na stałe, a w Jaworzno to po prostu kasa przepadnie. O graniu w Jaworznie nie może być mowy, choćby też ze względu na nas kibiców - choć akurat mi bliżej kilometrowo do Jaworzna niż do rodzinnego Sosnowca.
A tak poza tym to o czym my gadamy? Do ekstraklasy mamy dziÅ› bardzo bardzo daleko....
Ostatnio edytowano 2005-07-08, 1:14 pm przez slawojka, łącznie edytowano 1 raz
slawojka

Postprzez mały 2005-07-08, 1:13 pm

Jakieś mętne to oświadczenie !! Ani w lewo ani w prawo. Pełna asekuracja.
mały

Postprzez slawojka 2005-07-08, 1:15 pm

mały napisał(a):Jakieś mętne to oświadczenie !! Ani w lewo ani w prawo. Pełna asekuracja.

Dokładnie to samo odczułem, bez wyrazu zupełnie
slawojka

Postprzez mały 2005-07-08, 1:20 pm

To , że zawodnicy mają ważne umowy o pracę to fakt. ( Hosic na takiej umowie ma jak mówił wczoraj dla TVP 3 - 800 zł brutto). A chyba nie o takich kontraktach mówimy.
mały

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-07-08, 1:38 pm

Kol. Slawojka - nigdzie nie ma za darmo, toc to przeciez wole grac na Szczakowiance niz na Slaskim to po pierwsze a czy mamy inna mozliwosc? Prosze podac.
Rozmawiajmy realnie - bo ja wierze ze ZAGLEBIE bedzie sie bilo o I lige w tym Sezonie 2005/2006.
Zachecam przedstawcie swoje wizje - gdzie grac w sytuacji AWANSU ?

Zaluzmy ze LUDOWY i zadnej innej alternytywy - to czy wystarczy czasu aby doprowadzic Stadion Ludowy do otrzymania I Ligowej Licencji.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez slawojka 2005-07-08, 1:48 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Slawojka - nigdzie nie ma za darmo, toc to przeciez wole grac na Szczakowiance niz na Slaskim to po pierwsze a czy mamy inna mozliwosc? Prosze podac.
Rozmawiajmy realnie - bo ja wierze ze ZAGLEBIE bedzie sie bilo o I lige w tym Sezonie 2005/2006.
Zachecam przedstawcie swoje wizje - gdzie grac w sytuacji AWANSU ?

Zaluzmy ze LUDOWY i zadnej innej alternytywy - to czy wystarczy czasu aby doprowadzic Stadion Ludowy do otrzymania I Ligowej Licencji.
Pozdrawiam
Tadeusz

Rzeczy których potrzebuje Ludowy można zrobić nie oszukujmy sie w 2 miesiące, wg mnie nie czas jest problemem tylko chęci włodarzy miasta, klubu i MOSIR-u. Panie Tadziu, jak Pan sobie wyobraża mecze Zagłębia w Jaworznie? toż to wstyd na całą Polskę!
slawojka

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-07-08, 2:53 pm

Kol. Slawojka - prosze mnie uswiadomic gdzie jest pies pogrzebany bo tak do szkoly sredniej w Sosnowcu chodzili ze mna Koledzy, Kolezanki z jaworzna i szczakowej - na prawde normalni ludzie.
Czy chodzi o ta zawieruche Szczakowa - Radomsko ? Naprawde nie znam
przyczyn.
Pozdrowienia
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-07-08, 3:03 pm

Chodzi prawdopodobnie o to ze jestesmy Zagłębie Sosnowiec a nie Zagłębie Jaworzno.....
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez slawojka 2005-07-08, 3:38 pm

Panie Tadziu, nie róbmy jaj, nie czepiam się ludzi z Jaworzna, nie robie ż nich nienormalnych. Nijak się nie rozumiemy. Mamy stuletnią tradycję jako klub, mamy stadion, o który trzeba zadbać i mamy rzesze wspaniałych kibiców, więc jak Pan sobie wyobraża, że mamy prosić i płacić klubikowi z Jaworzna za użyczenie stadionu????? Płacić pieniądze które powtarzam kolejny raz PRZEPADNĄ !!! A które można zainwestować w Ludowy! A co jeśli - wybiegnę bardziej w przyszłość - grając w I lidze w tym Jaworznie utrzymamy się, to co będziemy bulić kolejny sezon za wynajem??? I tak bez końca wyrzucać im pieniądze???
Przypuszczam także że mało komu z nas uśmiecha się jeździć do Jaworzna i czuc się w roli gospodarza, to nie o to chyba nam chodzi?

Jeszcze dodam, to tak jak by Legia grała swoje mecze w roli gospodarza na boisu Switu Nowy Dwór Mazowiecki, czyż nie? Do tego mniej więcej zmierzałem
Ostatnio edytowano 2005-07-08, 3:42 pm przez slawojka, łącznie edytowano 1 raz
slawojka

Postprzez twari 2005-07-08, 3:39 pm

A czy jest ktos zorientowany czego dokladnie brakuje Ludowemu do licencji??
- Oswietlenie
- 1000 miejsc pod dachem
- i ???
twari

Postprzez slawojka 2005-07-08, 3:49 pm

twari napisał(a):A czy jest ktos zorientowany czego dokladnie brakuje Ludowemu do licencji??
- Oswietlenie
- 1000 miejsc pod dachem
- i ???

w najbliższej przyszłości podgrzewana murawa

To by było na tyle. Nie byłoby taniej to właśnie zrobić, niz wynajmować jak sugeruje Pan Tadziu stadion w Jaworznie?
slawojka

Postprzez emdżej 2005-07-08, 3:52 pm

Te wymogi jak się spręży można spełnić w parę tygodni
emdżej

Postprzez Sadek 2005-07-08, 4:40 pm

W modernizacje stadionu wchodzi tez rozbudowa dachu? i ile jest krzesełek pod krytą?. 400 krzesełek i te, które pozostały to chyba za mała liczba jak na wymogi licencyjne, a z oświetleniem to chyba wiekszych problemów nie będzie.

Sadek
dj. transfer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników