Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Asja napisał(a):Jak podaje ''Przegląd Sportowy ''
Prezydent FIFA Sepp Blatter zaproponował Polsce udział w niezwykłym eksperymencie: wprowadzenie do meczu drugiego głównego arbitra.
Eksperyment miałby polegać na prowadzeniu meczów przez dwóch sędziów głównych, każdy z nich byłby odpowiedzialny za jedną połowę boiska. Wspomagaliby ich dwaj asystenci.
"Godzimy się na tę próbę. Tym bardziej, że Blatter obiecał, iż FIFA pokryje wszelkie koszty związane z testowaniem nowatorskiego systemu" - powiedział Michał Listkiewicz, prezes PZPN.
Jego zdaniem dwóch sędziów głównych mogłoby prowadzić mecze w decydującej fazie Pucharu Polski oraz niektóre spotkania ligowe.
Ten pomysł ostro krytykuje jeden z najzdolniejszych polskich sędziów młodego pokolenia, Hubert Siejewicz.
"Jestem przeciwny wszelkim zmianom. Wiem, że nawet Pierlugi Collina narzekał na ten eksperyment. Przecież każdy arbiter, to różny charakter, temperament" - powiedział.
I co wy na to - 4 sedziów na boisku + 5 techniczny...
Ja jakoś sobie nie potrafie póki co tego wyobrazić i nie wiem czy to w czymkolwiek może pomóc. No ale pożyjemy - zobaczymy. Może się sprawdzi.... :roll:
zgredos napisał(a):PZPN po raz kolejny pokazuje jak berdzo jest skorumpowanym związkiem. Śląsk został ukarany walkowerem za przerwanie meczu w Słubicach, za podobny wyczyn GKS ma zamknięty stadion na pół roku. A co k***a z Widzewem przerwali mecz z Groclinem i nic, przerwali mecz z LKS-em i dalej nic
WOJTEK napisał(a):ZROBIĄ KOLEJNĄ KOMISJĘ I BĘDZIE SPOKÓJ. ILE WY MACIE LAT ?? CHYBA PO 10 SKORO WIERZYCIE W POPRAWĘ SYTUACJI. :roll: :roll: :roll:emdżej napisał(a):Raczej ciekawe kiedy wpadnie ich boss czyli Listkiewicz :)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników