Drukowanie w ligach od I-III !!!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez zs 2005-05-30, 6:40 pm

zs

Postprzez zgredos 2005-05-30, 7:02 pm

Obecne zmiany w PZPN przypominajÄ… mi pewien dowcip;
Wnuczek pyta babcie co to jest ZSRR
Babcia odpowiada- ZSRR to tak jak nasz sąsiad najpierw okradł nam piwnice a póżniej razem z nami szukał złodzieja
W PZPN ci co brali (biorą) łapówki mają szukać tych co biorą- kpina
zgredos

Postprzez Asja 2005-06-10, 10:02 am

Trener Mławy Wiktor Pełkowski czeka na pieniądze od klubów, które walczą o udział w barażu o ekstraklasę. Wtedy jego drużyna wyjątkowo zmobilizuje się na mecz z Podbeskidziem Bielsko-Biała.

W sobotę okaże się, która drużyna zagra w barażach o ekstraklasę. Teoretycznie w najlepszej sytuacji jest czwarty w tabeli Widzew. Musi jednak wygrać we Włocławku z Kujawiakiem, który też ma szanse. Jeśli w tym meczu padnie remis lub wygra zespół z Włocławka, o pierwszą ligę najprawdopodobniej zagra Podbeskidzie Bielsko-Biała, które zmierzy się ze zdegradowanym już MKS Mława.

Uda się Panu zmobilizować piłkarzy na mecz z Podbeskidziem?

Wiktor Pełkowski, trener MKS: Piłkarzy mogą zmobilizować premie. Wiadomo, o czym mówię.

Tzn. zmobilizować Was mogą pieniądze od klubów, które rywalizują z Podbeskidziem o czwarte miejsce? Dostaliście już jakieś oferty?

- Siedzę z dyrektorem w klubie i nie mamy żadnych sygnałów o takich premiach. A na pewno by się przydały. W Mławie gramy wyłącznie za pensje, i to niewysokie. Dodatkowe premie poderwałyby drużynę do boju.

A Podbeskidzie nie oferuje Wam pieniędzy za brak zaangażowania z waszej strony?

- Z Podbeskidzia również żadnych sygnałów nie miałem.

Oprócz Widzewa i Kujawiaka szanse na udział w barażu ma jeszcze Jagiellonia Białystok. - Żadnych pieniędzy Mławie nie będziemy proponować. Nie działamy w taki sposób - twierdzi stanowczo Wojciech Sularz, prezes Jagiellonii.

A Widzew? - Oczywiście mogę dać pieniądze panu Pełkowskiemu - mówi Zbigniew Boniek, wiceprezes Widzewa. - Tyle że na lekarza, bo to chory facet. Takich ludzi trzeba eliminować z polskiego futbolu. A tak poza tym to w ogóle nie obchodzi nas spotkanie Mławy z Podbeskidziem. Piłkarze Widzewa mają wygrać na boisku. Jeśli im się nie uda, to znaczy, że nie zasługują na grę w barażach.

za gazetÄ… wyborczÄ…
Asja
Gwiazda

Postprzez twari 2005-06-10, 11:13 am

Asja napisał(a): A tak poza tym to w ogóle nie obchodzi nas spotkanie Mławy z Podbeskidziem. (...)

c.d.:

gdyz my juz kupilismy sedziego... :D
twari

Postprzez Asja 2005-06-16, 8:59 am

Jak podaje ''PrzeglÄ…d Sportowy ''

Prezydent FIFA Sepp Blatter zaproponował Polsce udział w niezwykłym eksperymencie: wprowadzenie do meczu drugiego głównego arbitra.
Eksperyment miałby polegać na prowadzeniu meczów przez dwóch sędziów głównych, każdy z nich byłby odpowiedzialny za jedną połowę boiska. Wspomagaliby ich dwaj asystenci.

"Godzimy się na tę próbę. Tym bardziej, że Blatter obiecał, iż FIFA pokryje wszelkie koszty związane z testowaniem nowatorskiego systemu" - powiedział Michał Listkiewicz, prezes PZPN.
Jego zdaniem dwóch sędziów głównych mogłoby prowadzić mecze w decydującej fazie Pucharu Polski oraz niektóre spotkania ligowe.

Ten pomysł ostro krytykuje jeden z najzdolniejszych polskich sędziów młodego pokolenia, Hubert Siejewicz.
"Jestem przeciwny wszelkim zmianom. Wiem, że nawet Pierlugi Collina narzekał na ten eksperyment. Przecież każdy arbiter, to różny charakter, temperament" - powiedział.

I co wy na to - 4 sedziów na boisku + 5 techniczny...
Ja jakoś sobie nie potrafie póki co tego wyobrazić i nie wiem czy to w czymkolwiek może pomóc. No ale pożyjemy - zobaczymy. Może się sprawdzi.... :roll:
Asja
Gwiazda

Postprzez RaRy 2005-06-16, 9:09 am

Asja napisał(a):Jak podaje ''Przegląd Sportowy ''

Prezydent FIFA Sepp Blatter zaproponował Polsce udział w niezwykłym eksperymencie: wprowadzenie do meczu drugiego głównego arbitra.
Eksperyment miałby polegać na prowadzeniu meczów przez dwóch sędziów głównych, każdy z nich byłby odpowiedzialny za jedną połowę boiska. Wspomagaliby ich dwaj asystenci.

"Godzimy się na tę próbę. Tym bardziej, że Blatter obiecał, iż FIFA pokryje wszelkie koszty związane z testowaniem nowatorskiego systemu" - powiedział Michał Listkiewicz, prezes PZPN.
Jego zdaniem dwóch sędziów głównych mogłoby prowadzić mecze w decydującej fazie Pucharu Polski oraz niektóre spotkania ligowe.

Ten pomysł ostro krytykuje jeden z najzdolniejszych polskich sędziów młodego pokolenia, Hubert Siejewicz.
"Jestem przeciwny wszelkim zmianom. Wiem, że nawet Pierlugi Collina narzekał na ten eksperyment. Przecież każdy arbiter, to różny charakter, temperament" - powiedział.

I co wy na to - 4 sedziów na boisku + 5 techniczny...
Ja jakoś sobie nie potrafie póki co tego wyobrazić i nie wiem czy to w czymkolwiek może pomóc. No ale pożyjemy - zobaczymy. Może się sprawdzi.... :roll:

o zesz w morde , niedługo wymysla 26 sedzów :D 22 odpowiedzialnych za kazdego zawodnika 1 fłowny 2 bocznych i 1 techniczny :D
RaRy
Adventure Group

Postprzez gruby 2005-06-16, 9:15 am

I do tego Rary na każdego sędziego będzie przypadał jeden obserwator... :lol: :lol: :lol:
gruby

Postprzez zgredos 2005-06-17, 8:47 am

PZPN po raz kolejny pokazuje jak berdzo jest skorumpowanym związkiem. Śląsk został ukarany walkowerem za przerwanie meczu w Słubicach, za podobny wyczyn GKS ma zamknięty stadion na pół roku. A co k***a z Widzewem przerwali mecz z Groclinem i nic, przerwali mecz z LKS-em i dalej nic
zgredos

Postprzez gruby 2005-06-17, 8:52 am

zgredos napisał(a):PZPN po raz kolejny pokazuje jak berdzo jest skorumpowanym związkiem. Śląsk został ukarany walkowerem za przerwanie meczu w Słubicach, za podobny wyczyn GKS ma zamknięty stadion na pół roku. A co k***a z Widzewem przerwali mecz z Groclinem i nic, przerwali mecz z LKS-em i dalej nic

Zgredos bo Widzew ma Bońka...a Bońek ma haki na Listka...więc jest cisza i spokój :roll: :roll:
Ostatnio edytowano 2005-06-17, 8:57 am przez gruby, łącznie edytowano 1 raz
gruby

Postprzez PTAQ84 2005-06-17, 8:56 am

na układy nie ma rady... :roll:
niektórzy mają widać większy wpływ na decyzje PZPN i ich przychylność :?
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez emdżej 2005-06-17, 9:28 am

Wrocławska prokuratura pod zarzutem korupcji zatrzymał Krzysztof Zdunka. Kolejny sprzedawczyk z PZPN-u w koncu wpadł
emdżej

Postprzez MACIEK 86 2005-06-17, 9:32 am

Ciekawe kiedy wpadnie pan Rutkowski?? :D
MACIEK 86

Postprzez emdżej 2005-06-17, 9:35 am

Raczej ciekawe kiedy wpadnie ich boss czyli Listkiewicz :)
emdżej

Postprzez WOJTEK 2005-06-17, 9:43 am

emdżej napisał(a):Raczej ciekawe kiedy wpadnie ich boss czyli Listkiewicz :)
ZROBIĄ KOLEJNĄ KOMISJĘ I BĘDZIE SPOKÓJ. ILE WY MACIE LAT ?? CHYBA PO 10 SKORO WIERZYCIE W POPRAWĘ SYTUACJI. :roll: :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez emdżej 2005-06-17, 9:48 am

WOJTEK napisał(a):
emdżej napisał(a):Raczej ciekawe kiedy wpadnie ich boss czyli Listkiewicz :)
ZROBIĄ KOLEJNĄ KOMISJĘ I BĘDZIE SPOKÓJ. ILE WY MACIE LAT ?? CHYBA PO 10 SKORO WIERZYCIE W POPRAWĘ SYTUACJI. :roll: :roll: :roll:

Zdanie o Listku było sarkazmem. Przecież wiem, że nie da rady wyplenić całej tej hołoty, bo korupcja w piłce zbyt głeboko zakorzeniona. Wyluzuj
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników