Arka Gdynia - Zagłębie

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez slawojka 2004-08-31, 2:53 pm

czeladzianin napisał(a):Jeśli będziemy tak dalej podchodzić to zaraz wszyscy będą prorokować porażki, na Ludowym zasiądzie 300 osób, młyna nie będzie. Opamiętajcie się to nasze Zagłębie, wiara czyni cuda i góry przenosi, udzielmy naszego pełnego poparcia piłkarzą i trenerowi, niech się zarażą naszym optymizmem, niech uwierzą w siebie, Zagłębie wygra z Arką 3:1 a u siebie w następnym meczu na Ludowym zróbmy piekło, niech presja kibiców powiąże nogi przeciwnikom. Wiara, wiara i jeszcze raz wiara. Dzięki niej jeszcze nasz KLUB ISTNIEJE I PNIE SIĘ W GÓRĘ. ZAGŁĘBIE TO MY!!!! :twisted: :idea:

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi
Mamy wszyscy tu klepać, że wygramy w Gdyni 3:0, 4:0 itp i dzięki temu Na pewno wygramy i dzięki naszemu optymistycznemu (bezpodstawnemu) proroctwu na Ludowy będzie przychodzić ponadkomplet publiki, tak?
wiara czyni cuda i góry przenosi,

jakiego jesteś wyznania? :wink: oby ta wiara choć naszych piłkarzy przenosiła i ustawiała tam gdzie piłka leci...
zróbmy piekło, niech presja kibiców powiąże nogi przeciwnikom

czy aby na pewno przeciwnikom? czy to aby na pewno Korona będzie grać pod naszą presją?
PNIE SIĘ W GÓRĘ.

Ostatnio coś nie bardzo, balansujemy między II a III ligą, był wzlot a teraz sinusoida opada...
slawojka

Postprzez czeladzianin 2004-08-31, 3:11 pm

złej baletnicy to i........slawojka, wiele lat kibicuje Zagłębiu i zawsze czy była to I liga czy V szedłem na mecz z wiarą w zwycięstwo, czy Polska grała z Lichtensztajnem czy z Hiszpanią wierzyłem, że wygra, czasem cudem ale wygra, jeśli nie wierzysz w wygraną to po co idziesz na mecz??? zastanów się. Czy z Polkowicami po pierwszej połowie byłeś(aś) za bramą stadionu??? Zastanówcie się, możecie mnie krytykować, tylko za co...
czeladzianin

Postprzez slawojka 2004-08-31, 3:25 pm

Ja Cię nie krytykuję, przynajmniej nie złośliwie!! I nie chcę Cię sprowadzać na inną wiarę :wink:
Tylko ciągle mamy żyć wyłącznie wiarą ?

do tematu kadry się nie odniosę, bo bym dostał bana za wulgaryzmy :wink:
byłeś(aś)

-em, slawojka to od Sławka (pseudo z uczelni Sławoj) a końcówka -ka to od nazwiska :wink:
slawojka

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-08-31, 7:37 pm

Mecz z Arka w Gdyni bedzie sprawdzianem czy forma i sposob gry ZAGLEBIA maja tendencje wzrostowe czy kryzys formy jest gleboki.
ARKA - ZAGLEBIE 0 : 2

Zlosc wygrania meczu bedzie gora u pilkarzy ZAGLEBIA.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez michaelus 2004-08-31, 8:30 pm

slawojka napisał(a):Tylko ciągle mamy żyć wyłącznie wiarą ?

Wiara, która przetrwała :wink:
michaelus

Postprzez michaelus 2004-08-31, 8:55 pm

A co do wyniku to chciałbym, żeby był jak najlepszy (zwycięstwo).
michaelus

sytuacja

Postprzez dziejus 2004-08-31, 9:57 pm

sytuacja w Zaglebiu jest taka,ze Tochel posciagal znajomych emerytow a Wlochowi Zaglebie wisi kolo dupy bo pieniadze ktore lozy na klub sa kropla w morzu w stosunku do kasy jaka zarabia w dziwnym kraju jakim jest Polska.Widze to w czarnych kolorach mimo ze jestem kibicem na zaboj
dziejus

Re: sytuacja

Postprzez Gość 2004-08-31, 10:02 pm

dziejus napisał(a):sytuacja w Zaglebiu jest taka,ze Tochel posciagal znajomych emerytow a Wlochowi Zaglebie wisi kolo dupy bo pieniadze ktore lozy na klub sa kropla w morzu w stosunku do kasy jaka zarabia w dziwnym kraju jakim jest Polska.Widze to w czarnych kolorach mimo ze jestem kibicem na zaboj

Tu bym sie mogl zgodzic z Toba. Moja panna pracuje w tej firmie, i zna osobiscie "wladze", i wiele mi mowila na temat ich kasy itd itp, chodzi o wlochow, ale nie chce sie tu wypowiadac. Pozdro

Co do meczu niestety 1-0 dla Arki
Gość

Postprzez fabian 2004-08-31, 10:11 pm

Thomi, uwaga:

Łatwo się mówi o cudzych pieniądzach. Na razie nie stać nas na utrzymanie Zagłębia, więc powinnismy byc wdzięczni za to co mamy, bo jestesmy jednym z najbardziej stabilnych klubów. A prawda jest taka, że Italiano nie wiele ma z Zagłębia. Mozemy krytykowac zarzad, ale wlasciciela i sponsora w jednym chyba nie powinnismy. Pzdr.
fabian

Postprzez Pesto 2004-08-31, 11:56 pm

Odpuść sobie moralisto. Nikt tu nie obraża Włocha , żebyś miał stawać w jego obronie.
A rzeczowa krytyka nikomu nie zawadzi , chyba że chcemy wprowadzać ptasie obyczaje (tfu).

(typuję 2:1 dla Arki)
Pesto
kumaty

Postprzez fabian 2004-09-01, 8:38 am

Nie moralizuje i nie staje w niczyjej obronie. staram sie okreslic rzeczywistosc. Pzdr.
fabian

jednak - krzywdząca opinia może być obrazą

Postprzez Blajpios 2004-09-01, 8:56 am

Nawet, jeżeli jest bez wyzwisk, może być obrażająca. Rozumiem, że nie ma intencji obrzucania wyzwiskami, niemniej trzeba cały wydźwięk słów brać pod uwagę. W dodatku - były w tamtych słowach emocje. Zapewne zrozumiałe u kibica - ale i Przedmówcę mojego w jego moralizatorstwie trzeba "poprzeć".
Blajpios

...

Postprzez Krawiec 2004-09-01, 8:59 am

Skoro rzezcowa krytyka to zapytam cie ile trzeba włozyć w Zagłębie żeby zrobić 1 ligę - 5 , 10 mln rocznie ? Czy uważasz, że jeśli nawali się komuś pieniędzy to przełoży sie to na poziom sportowy ?

Weź przykład KP w zeszzłym sezonie. Mieli największy budzet w Polsce, a grali wiadomo jak. Rzecz polega nie tylko na ilosci pieniedzy ale też na umiejetności ich wydatkowania i jeśli jesteśmy przy przykładzie siatkarskim tu świetnym przykłądem jest Jastrzębie. Chodzi zwłaszcza o umiejętny dopbór personalny i system motywacji finansowej.
U nas to drugie jest ok natopmiast nie wypaliły transfery - za co nie mozna winić Włochów .

Włosi sa ostrozni w wydawaniu kasy bo jeszcze dwa lata temu - podczas kryzysu motoryzacyjnego - ważyły się ich losy. Moim zdaniem kasa jest wystarczająca zeby pozyskiwac i motywować zawodników tak by zroblili awans.

Nie wypaliła koncepcja z tymi zawodnikami trudno. Na wiosnę o ile Bała z Małocha nie pokażą klasy na pewno coś się zmieni.
Krawiec

Postprzez Erazmus 2004-09-01, 9:08 am

Kasa nie jest najważniejsza. Jeśli drużyna będzie budowana w oparciu o wychowanków i ludzi z regionu to koszty budowy dobrej drużyny będą mniejsze a co więcej można liczyć na to czego nie można kupić za pieniądze - przywiązanie do barw i identyfikacja z klubem.
U nas po spadku z I do III z powodu braku pieniędzy postawiono na wychowanków i piłkarzy z Wrocławia . Przy niewielkich nakładach pieniędzy zespół dzielnie walczył z Zagłębiem budowanym przez lata o awans do II ligi. . Poza tym chłopaki walczą w każdym meczu za Śląsk i panuje wspaniała więź między fanatykami i piłkarzami której nie było od lat ...
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez Bas 2004-09-01, 9:16 am

gdyby grała kasa to Zagłębie Lubin i klub z Płocka powinni zdobywać seriami MP.
Bas
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna