przez Ory 2004-08-27, 11:23 pm
Czesław Jakołcewicz : „Po meczu z Piastem Gliwice nikt nie narzeka na poważne kontuzje, są oczywiście jakieś drobne po meczowe urazy, ale wszyscy piłkarze których chcę zabrać stwierdzili, że są w stanie grać w sobotę.”
W ostatnich spotkaniach ligowych nasz zespół pokazał, że z meczu na mecz gra coraz lepiej. Nie brakuje sytuacji do strzelenia bramek, natomiast należy pracować nad skutecznością. Trener Jakołcewicz : „ W Sosnowcu będziemy walczyli o 3 punkty, natomiast jakakolwiek zdobycz punktowa w meczach wyjazdowych jest dla nas sukcesem. Mam nadzieję, że już w Sosnowcu, a jeśli nie to w najbliższych kolejkach piłkarze zaczną częściej wykorzystywać stwarzane przez siebie sytuacje. Chciałbym żeby z meczu na mecz był coraz większy postęp - dodał trener. Zespół Zagłębia Sosnowiec można porównać do zespołu z Gliwic, który walczy przez pełne 90 minut, dużo biega na boisku i gra agresywnie w środku. Najprawdopodobniej Zagłębie może być groźniejsze niż nasz ostatni rywal, ponieważ gra na własnym stadionie i szuka punktów, które mu są bardzo potrzebne. My, jak do tej pory realizujemy założenia. Jako beniaminek w 5 meczach odnieśliśmy 4 zwycięstwa, na razie nic nie będę zmieniać w ustawieniu, Zagłębie musi znaleźć sposób żeby sobie z nami poradzić, powiedział Jakołcewicz.
A ja Wam mówie 1:3 jak nic :P :)
POZDROO