Tomek Luczywek

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Chyba nas troszkę oszukał

Postprzez Gilardino 2004-06-17, 9:23 am

Ciekawa sprawa. Nie tak dawno artykuł w prasie , że tylko Zagłębie i wyłącznie Zagłębie. A tu w pierwszej kolejności testy u "kumpli" zza miedzy. Rozumiem, że piłkarz to dziś najemca i idzie tam gdzie jest popyt na jego usługi, ale mimi tego pozostają jeszcze teraz piłkarze mocno przywiązani do barw, regionu, kibiców. A za takiego Tomasz się chyba uważa, vide artykuł. Dla mnie to był policzek i to mocny gdy przeczytałem to info. Poczytuje to jako pewnego rodzaju zdradę. Można szukać klubu , ale dlaczego Gieksiarze od razu? (Sportowo chyba średni wybór, finansowo też ryzykownie) Na zamysły transferowe typu Muszalik też krzywo patrzę jak większość chyba tutaj. BAła to trochę inna sytuacja bo pochodzi z Zagłębia.
Inaczej jest jak ktoś wędruje po klubach itp. a inaczej jest z Tomkiem, dlatego czuję się zdradzony!!!

Tomek miał słaby sezon i był co najwyżej dobrym zmiennikiem. Ale swą małą cegiełkę do muru pt. 2 liga na pewno dołożył. To, że trener rezygnuje jest naturalną koleją rzecy. (fajnie , że zostawia mu otwartą furtkę powrotu, chociaż nie za bardzo w nią wierzę- zobaczymy)
Życzę oczywiście powodzenia i w tej chwili już obojętnie gdzie. Stracił duzo w moich oczach.
Gilardino

Postprzez Monti 2004-06-17, 9:26 am

slawojka napisał(a):To nie Tomek chce odejść, tylko w Zagłębiu Go nie chcą......

To oczywiste nikt nie twierdził nigdy inaczej.
slawojka napisał(a):
Porównanie Franka i Siwego może trochę "przerośnięte",

Ani troche nie przesadzone.
Monti
Moderator

Postprzez yoo 2004-06-17, 9:47 am

Leyton napisał(a): PS. A swoją drogą bardzo się dziwię. Zimna woda, zasiłek zamiast premii, stadion w Chorzowie no i po ryju można dostać pod szatnią. Zacznie w GKS-sie, a może skończyć w Dospelu, 100%Hortex czy jakimś innym katowickim tworze. Bardzo się dziwię.

:shock:

dla twojej informacji

nie mawy już w nazwie d******

ciepła woda dawno płynie

dostaliśmy licencje /co wiecej jak podał PZPN jestesmy stawiani jako wzor w spłacie zadłużenia :arrow: powónując sytuacje z przed roku i tą obecną/

pyrsk
yoo

Postprzez ARAS1906 2004-06-17, 10:37 am

:shock: :shock: :shock: :shock:
GILARDINO - fantastyczny start :evil:
Co Tomek stracił w Twoich oczach?????????
zastanów się czasem zanim coś napiszesz!!!!!!!! Tomek jest oddany Zagłębiu i taki pozostanie grając nawet we wszystkich Śląskich i nie tylko klubach!!!!!!
A może w grę wchodzą sprawy pozasportowe?? Na to nie wpadłeś?????????
Może właśnie dlatego przyda mu się zmiana klimatu!!!!!!
A na marginesie :arrow: bez sensu jest Go sprzedawać i jak pisałem wcześniej może klub podpisze z nim kontrakt i tylko wypożyczy :roll:
Tomek SZACUNEK!!!!!!
Ps. Gilardino to może jak Tomek wpadnie z inną drużyną na Ludowy to będziesz na niego gwizdał, albo rzucał jakimiś epitetami!!!! :evil:
ARAS1906
Środula

Postprzez zgredos 2004-06-17, 10:50 am

Piłkarze grają tam gdzie ich chcą i gdzie im płacą. Sebastian Stemplewski też jest całym sercem z Zagłębiem a gra w ... MK
Siwy szacunek-zostań z nami
zgredos

ARAS

Postprzez Gilardino 2004-06-17, 10:58 am

Nie jestem szowinistą i nie będę nikogo obrzucał epitetami a tym bardziej niczym innym.
Ale to nie zmienia faktu ze stracił w mych oczach wiele kierując swoje pierwsze kroki do GKS-u.
Kazdy kto w jakis sposób przyczynił sie swoimi występami, zaangażowaniem itp do choćby najmniejszego sukcesu Zagłębia jest przeze mnie szanowany. A Tomek jako wychowanek i współautor wielu ostanich sukcesów tym bardziej. I tym wieksza jest moja frustracja. Myśle po prostu, że istnieją jakieś priorytety w życiu.

Pozdro
Gilardino

Postprzez xXx_1906 2004-06-17, 11:10 am

Tak Gilardino ale dla piłkarza priorytetem jest gra przynajmniej mnie sie tak wydaje. Jestem pewny, że gdyby nie to że Tomek nie będzie pewny miejsca w składzie Zagłębia to nie szukał by sobie nowego klubu, a że wybrał GieKSę no cóź jego wybór. Ja mu życzę jak najlepiej.
xXx_1906

Postprzez Lukasm 2004-06-17, 11:29 am

slawojka napisał(a):Przytoczę tu gest Cupiała (właściciela Wisły), który zabronił sprzedawania Frankowskiego, gdyż bardzo dużo zrobil dla klubu i w nim ma zostać do końca kariery..

Frankowski gra w Wiśle bo jest jednym z najlepszych polskich napastników i bez jego bramek Wisła mogłaby nie zdobyć w tym roku mistrzostwa Polski.

Nie ma żadnych sentymentów, że ktoś zrobił dużo dla klubu. Jak się jest słabym, to się nie gra. Pater czy Kulawik są równie zasłużeni dla Wisły, a Wisła jakoś nie miała skrupułów i nie trzymała ich do końca kariery.
Lukasm

Postprzez ARAS1906 2004-07-06, 7:31 am

Dzisiejszy sport pisze, że po stracie dwoch lewonożnych zawodników (Łuczywek, Chwalibogowski) trener Tochel szuka kogoś na tą stronę boiska, a parę linijek niżej czarno na białym napisano............. "nie jest wykluczony powrót do Zagłębia syna marnotrawnego :shock: :shock: :shock: :shock: Tomasza Łuczywka. Pomijając samo to jak nazwano Tomka :evil: to jak w świetle tej informacji ma się to, że podpisał On kontrakt z Podbeskidziem? :roll:
ARAS1906
Środula

Postprzez Marcinek 2004-07-06, 9:45 am

ARAS1906 napisał(a):Dzisiejszy sport pisze, że po stracie dwoch lewonożnych zawodników (Łuczywek, Chwalibogowski) trener Tochel szuka kogoś na tą stronę boiska, a parę linijek niżej czarno na białym napisano............. "nie jest wykluczony powrót do Zagłębia syna marnotrawnego :shock: :shock: :shock: :shock: Tomasza Łuczywka. Pomijając samo to jak nazwano Tomka :evil: to jak w świetle tej informacji ma się to, że podpisał On kontrakt z Podbeskidziem? :roll:

Powrót Łuczywka moze być na zasadzie wypozyczenia, ale tak czy tak bardzo ciekawa sprawa!
Marcinek
Żółta kartka

Postprzez krzysiu 2004-07-06, 7:58 pm

Marcinek napisał(a):<ciach>

Powrót Łuczywka moze być na zasadzie wypozyczenia, ale tak czy tak bardzo ciekawa sprawa!

Przecież to by była totalna bzdura.
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez ARAS1906 2004-07-07, 7:08 am

I wszystko jasne!!!!!!!
Tomek zostaje 8) gdzie będzie mu lepiej niż w Sossnowcu :twisted:
Ja osobiście jestem bardzo zadowolony z tej decyzji klubu i Siwego!!!!!!!!
ARAS1906
Środula

Postprzez krzysiu 2004-07-07, 7:51 am

brawo, brawo, brawo :)
krzysiu
HONOROWY CZŁONEK FORUM

Postprzez ckspeter 2004-07-07, 10:08 am

Większa konkurencja w składzie to jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Naprzód Zagłębie!!!
ckspeter

Postprzez warchlak 2004-07-07, 10:26 am

bardzo się ciesze że Siwy zostaje ale chyba tylko na rok(przynajmniej tylko na tyle podpisał kontrakt).tylko po co tyle szumu że przechodzi do innego klubu :?: to dobrze na pewno na niego nie wpłynie :?
warchlak
Prowokator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna