ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bankier 2004-05-18, 7:35 am

W dzisiejszej Trybunie Śląskiej jest mowa o trzech zawodnikach:

1/ Wojciech Małocha (obecnie Korona Kielce - wcześniej m in. Widzew, KSZO, Płock)
2/ Adam Bała (GKS Katowice)
3/ Jacek Berensztajn (Radomsko)

8)
bankier

Postprzez WOJTEK 2004-05-18, 7:50 am

BAŁA - WYCHOWANEK SARMACJI.CAŁE ZYCIE W GKS.NA MÓJ GUST WYPALONY.TO SAMO MAŁOCHA.ZOBACZYMY.TERAZ SPEKULACJI BĘDZIE MULTUM.SAMI BĘDĄ DO NAS PRZYCHODZIĆ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez zgredos 2004-05-18, 9:08 am

Poza tymi trzema co pisał bankier wczoraj pisało jeszcze o Malarzu.
To, że po zakończeniu sezonu kilkunastu zawodników będzie szukało tutaj pracy jest pewne. Zagłębie jest jednym z niewielu klubów który nie ma długów, wypłaty na czas itd a to dla zawodników którzy mają rodziny bardzo ważne
zgredos

...

Postprzez Krawiec 2004-05-18, 9:59 am

Na mój gust Bernsztajn byłby wzmocnieniem nie tylko czysto piłkarskim ale też psychicznym dla mlodego zespołu np. tak jak Czerwiec w Jaworznie czy Zieliński w Legii.

Podobnie jak Wojtek uważam ,że Małocha i Bała to kiepskie pomysły . Pewne jest ,ze będziemy mogli przebierać w zawodnikach z nazwiskami po sezonie.

Dlatego wolałbym żeby w Zagłębiu pojawiali się zawodnicy typu Madej , młodzi, perspektywiczni i już ograni w wyższych ligach.

Pozycje konieczne do wzmocnienia:

Boczni obrońcy , środek pomocy(rozgrywający).

Ogólnie to nie przesadzałbym z zakupami. Mamy obecnie o klasę lepszy zespół niż ten z czasów Leszka. Ważne jest żeby zespół nie musiał sie znowu zgrywać od początku sezonu w 2 lidze.
Krawiec

Postprzez fabian 2004-05-18, 10:04 am

Krawiec, ten Madej z Lecha?
fabian

Postprzez WOJTEK 2004-05-18, 10:19 am

OBAWIAM SIĘ,ŻE ZAGŁĘBIE STANIE SIĘ TAKĄ POCZEKALNIĄ DLA EMERYTÓW.JUŻ SIĘ PCHAJĄ JAKIEŚ MAŁOCHY,SOLNICE I INNE DZIADKI.PO CO NAM TACY KOPACZE?? ZIELEK JEST W LEGII DŁUGIE LATA.I NIE TRAFIA DO MNIE ARGUMENT,ZE MAJĄ KARTĘ NA REKU.PODPISZĄ UMOWĘ NA ROK I PÓŁ ROKU BĘDĄ MYŚLEĆ O NOWYM KLUBIE A NIE O GRZE.MIELIŚMY JUŻ KILKU TAKICH I JAKOŚ NIE OKAZALI SIĘ POŻYTECZNI.
ZAKUPY TAK,ALE Z GŁOWĄ.
Ostatnio edytowano 2004-05-18, 4:43 pm przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez fabian 2004-05-18, 10:43 am

Zgadzam się w 100% z Wojtkiem i Krawcem, jeśli chodzi o młodych. I Ci młodzi z pocałowaniem ręki przyszli by do nas z pierwszej ligi, bo tam nie dostają pieniędzy, poza tym zaspół jest perspektywiczny ( i magnesem będzie współpraca z Legią), ale jest jeden problem, o którym zapominacie: Ekwiwalent za wyszkolenie.
fabian

Re: ...

Postprzez slawojka 2004-05-18, 11:03 am

Krawiec napisał(a):Na mój gust Bernsztajn byłby wzmocnieniem nie tylko czysto piłkarskim ale też psychicznym dla mlodego zespołu np. tak jak Czerwiec w Jaworznie czy Zieliński w Legii.

Dokładnie tak, i o Berensztajnie słyszy się dużo dobrego. Ktoś taki na pewno jest nam potrzebny, ale na tym koniec jeśli chodzi o piłkarz "'w podeszłym wieku". Solnicy, Małosze mówimy NIE.
Tochel to fachowiec, na pewno zbuduje solidny zespół, dużo zmian nam nie trzeba - 3-4 nazwiska i tyle.
W 2.lidze nie trzyma nas już konieczność występów "młodocianych". Dobrze by było mieć takich, ale jak nie będzie to nic się nie dzieje.
Na pewno będzie dobrze tzn. będziemy walczyc o miejsca 1-6
slawojka

Postprzez aga 2004-05-18, 2:16 pm

Dla mnie Bała jest tak samo daremny jak Kukiełka, nic nie jest w stanie mnie do nich przekonać... Qba ma racje Teresa jest nie do zastąpienia w defensywie :)
aga

Postprzez bbartek 2004-05-18, 2:28 pm

A dlaczego nie Andrzej Kubica?
Wraca do Polski, ma sentyment do Zagłebia ( kiedyś w wywiadzie wspomniał, że chciałby zagrać w Zagłebiu), za młody na emeryturę, a więc.....
bbartek

Postprzez WOJTEK 2004-05-18, 3:13 pm

bbartek napisał(a):A dlaczego nie Andrzej Kubica?
Wraca do Polski, ma sentyment do Zagłebia ( kiedyś w wywiadzie wspomniał, że chciałby zagrać w Zagłebiu), za młody na emeryturę, a więc.....
ŁO MATKO.ALE POMYSŁ. :wow :glupek: A PO CO NAM KUBICA??WIESZ ILE SOBIE BĘDZIE ZYCZYŁ??
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Agianni 2004-05-18, 4:19 pm

WOJTEK napisał(a):OBAWIAM SIĘ,ŻE ZAGŁĘBIE STANIE SIĘ TAKĄ POCZEKALNIĄ DLA EMERYTÓW.JUŻ SIĘ PCHAJĄ JAKIEŚ MAŁOCHY,SOLNICE I INNE DZIADKI.PO CO NAM TACY KOPACZE?? ZIELEK JEST W LEGII DŁUGIE LATA.I NIE TRAFIA DO MNIE ARGUMENT,ZE MAJĄ KARTĘ NA REKU.PODPISZĄ UMOWĘ NA ROK I PÓŁ ROKU BĘDĄ MYŚLEĆO NOWYM KLUBIE A NIE O GRZE.MIELIŚMY JUŻ KILKU TAKICH I JAKOŚ NIE OKAZALI SIĘ POŻYTECZNI.
ZAKUPY TAK,ALE Z GŁOWĄ.

Zgadzam sie z Wojtkiem w 100% gdyż moje obawy są podobne.
Odnoszę też wrażenie, że "nasi" włoscy włodarze nie są zbyt chętni, by wadawać większe pieniążki na lepszych piłkarzy. Tochel może by chciał kupić kogoś wartościowego i perspektywicznego, ale chyba nie za bardzo może gdyż budżet na te cele jest zbyt skromny (czyt. ograniczony). Po rundzie jesiennej takie właśnie słowa m.in. można było usłyszeć od Pana Tochela, który "miał smaka" na piłkarzy z wyższej półki.
Tutaj chyba jest sedno sprawy. Dlatego tzw. emeryci pukają do nas gdyż ich wartość materialna nie jest za duża. Dlatego Pan Tochel troi się i dwoi żeby wybrać najbardziej wartościowych z tych najmniej wartościowych.
Być może się mylę, ale takie odnoszę wrażenie.
Ostatnio edytowano 2004-05-18, 10:23 pm przez Agianni, łącznie edytowano 1 raz
Agianni
Adventure Group

Postprzez viking 2004-05-18, 7:28 pm

Trochę się z wami nie zgodzę! Uważam że budowa drużyny jest zaawansowana już od początku powrotu Krzysia i cały czas mówi się o koncepcji młodego silnego zespołu....roszady, wymiany są bez sensu zespół radzi sobie super w III lidze i gdyby dalej się ogrywał będzie z każdym rokiem mocniejszy....Kto wie może własnie nasi juniorzy przebiją się do "11", a później o naszych juniorów zabijać się będa kluby pierwszoligowe i do nas będa ciągły zastępy hehehehe
Widze po prostu zakup 1-2 zawodników i to wszystko mamy monolit w obronie .........atak funkcjonuje.........bramkarz musi nabrać pewności..............POWIEDZCIE MI TYLKO CZY KTOŚ W KLUBIE WYPOWIADA SIĘ OD RAZU O AWANSIE???????????
W tamtym roku mówili spokojnie nic nas nie goni mamy na to 2 lata a teraz????Atak od razu, czy czekamy i dopiero atakujemy?????
viking

Postprzez Fan 2004-05-18, 7:42 pm

Malocha, Bala stanowczo NIE. Berensztajn ?? Sam nie wiem, ale jak pisalem wczesniej sadze ze lata swietnosci ma za soba. W ataku z Ujkiem widzialbym Grzegorza Krola ze Szczakowianki. Jesli nie awansuja (mam taka nadzieje) sadze, ze moznaby podajac rozmowy.
Fan
Working Class

Postprzez Agianni 2004-05-18, 9:26 pm

Do Vikinga:
Uważam że zespól jakim dysponuje teraz Zagłębie to świetna ekipa na III lige, ale niestety II liga ma dużo większy poziom i kilku zawodników nie dałoby sobie w niej rady. A zbieranie doświadczonych emerytowanych zawodników też nie jest rozwiązaniem. Oczywiście, że można zatrudnić jednego czy dwóch do młodej drużyny żeby wnieśli trochę doświadczenia i cwaniactwa piłkarskiego, ale nie można się opierać tylko na "emerytach".
viking napisał(a):...POWIEDZCIE MI TYLKO CZY KTOŚ W KLUBIE WYPOWIADA SIĘ OD RAZU O AWANSIE???????????
W tamtym roku mówili spokojnie nic nas nie goni mamy na to 2 lata a teraz????Atak od razu, czy czekamy i dopiero atakujemy?????

Nie chciałbym teraz rozsiewać plotek, ale w zeszłym roku kalendarzowym (obecny sezon runda jesienna) wyczytałem w jakiejś gazecie regionalnej, że plany na awans do I ligi są, ale dopiero na 100-lecie klubu. Czyli wynika z tego, że następny sezon 2004/05 spokojna poczekalnia w II lidze i dopiero w sezonie 2005/06 atak na I ligę.
Osobiście uważam, że nie ma na co czekać, bo nie wiadomo jaka sytuacja będzie po nadchodzącym sezonie, a najbliższy sezon zwiastuje reorganizacje ligi i tu widzę szanse na awans, gdyż pierwsze 4 miejsca będą premiowane.
Patrząc na obecną sytuacje, to ekipy w II lidze są dość konkretne. Nawet odwarzyłbym się powiedzieć, że druga liga prezentuje wyższy poziom niż pierwsza, ale to nic nie zmienia. Uważam, że jeśli tylko są możliwości kadrowe (???) i finansowe (i tu są) to uważam, że śmiało można mierzyć w najwyższe cele.

Ja wierzę, że ludzie rządzący Zagłębiem wiedzą co robią i mają wszystko wykarkulowane 8) dlatego spokojnie zasypiam :D czego akurat nie mogą powiedzieć fani innych zasłużonych klubów.
I chwała Nam za to !!! :)
Concilio Et Labore (łac. mądrość i wysiłek)
Agianni
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna