Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2007-02-05, 10:12 am

w kazdym razie pewnie nie bedzie gorszy do Hadisa, bo o to ciezko.
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez Gość 2007-02-05, 10:22 am

http://www.90minut.pl/news.php?id=506275

Skoro trzecioligowiec się nimi interesuje to dlaczego nie my??

No fakt zapomniałem że polityka transferowa klubu jest specyficzna :?
Gość

Postprzez Socio 2007-02-05, 11:28 am

A co chcialbys Staniszewskiego ? Bardzo fajny gosc. Lubi mowic publicznie ze Lachowski chcial kupic mecz od niego. Poza tym ok. Na pewno wplynie pozytywnie na atmosfere w druzynie. Z tej trojki jedynie Sotirovica bym wzial. Polityka klubu jest jaka jest. Pol roku temu mysmy sie tu niezle napinali jaki mamy sklad i chwalilismy zarzad a wszylo jak wyszlo. Poczekajmy, niech sie teraz ponapina Ruch z Jakubowskim, Gesiorem itd. A nasi niech dobrze sie przygotuja, niech nie bedzie konutzji + napastnik (robaszek, sotirovic) i starczy.
Socio

Postprzez Gość 2007-02-05, 11:48 am

Socio i właśnie o Sotirovica mi chodziło. Skoro średni trzecioligowiec i przypuszczam że nie najbogatszy może interesować się takim zawodnikiem to dlaczego my nie możemy??
Gość

Postprzez krzysztof 2007-02-05, 12:43 pm

Interesować się można tylko, czy coś z tego wyjdzie zobaczymy.
Jak na razie Baniak walczy jeszcze o istnienie Hydry i ma się spotykać dziś z właścicielem aby go przekonać aby zmienił decyzję. Piłkarze też obiecali mu, że na razie nie będą zmieniać pracodawcy. Wszystko okaże się na jutrzejszym zjeździe PZPN.

A co do Sotirovica to interesuje się nim nie tylko Warta, ale i Wisła Kraków.
krzysztof

Postprzez martinho 2007-02-05, 4:08 pm

No tak skoro interesuje się nimi Warta aby zapewnili jej awans, to my drużyna z wyższymi aspiracjami pójdźmy dale i weżmy Staniszewskiego, Bekasa wraz z trenerem Baniakiem. Oni napewno moga zagwarantować awans. :wink:
martinho

Postprzez MrCricket 2007-02-05, 5:01 pm

rossoneri napisał(a):ja dalej jestem za tym, zeby podpisali z Prymula kontrakt, choc go nie widzialem ,ale z opisu wynika, ze jest bardzo szybki, a to u napastnika jest najwazniejsze i u pozostalych naszych napastnikow, tego nie ma, zreszta co tu mowic o naszych napastnikach, sa conajwyzej przecietni ,takze brac go bo mysle ,ze juz innych transferow nie ma co sie spodziewac

Bednar też jest szybki i co z tego ? Ale nie ma techniki, strzelić porządnie nie potrafi, a o grze głową nie wspomnę. Tak jak Wojtek napisał jakiś sprinter by się przydał, niech Dworczyk pójdzie na Mireckiego i wynajdzie jakiegoś sprintera :lol:
MrCricket

Postprzez rossoneri 2007-02-05, 7:47 pm

Gosc w pojedynke rozklepal Gornika ,jest szybki ,warunki jak na napastnika ma swietne, czego wiecej Wam trzeba, zawsze musi Wam cos nie pasowac, lepiej miec Prymule niz nie miec nikogo, tak mi sie wydaje, a z tymi sprinterami to troche przesadzacie, a dlugie pilki za obroncow to ma kto rzucac bo mamy swietnych pomocnikow i ktos szybki jest nam potrzebny na wczoraj ,tym bardziej ze Folc jest przecietny, a Zuban to sami wiecie ,ale moze przy takim dobrym zawodniku i oni beda miec swoja wartosc, a mysle, ze i z technika nie jest zle, i walczy o kazda pilke ,jak ktos wczesniej napisal ,nie wiem moze Wojtek i Mc Cricket woleliby Tyca LUB Mezyka ktory w paru meczach ,ktore widzialem nie pokazal nic, a wiec brac Prymule i Robaszka na lewa strone i bedzie ok
rossoneri

Postprzez Sir 2007-02-05, 8:32 pm

rossoneri napisał(a):a wiec brac Prymule i Robaszka na lewa strone i bedzie ok

jak to ładnie ująłeś..." brać" - ale to łatwe..
Sir

Postprzez NHK12 2007-02-05, 10:43 pm

Rossonieri w 100 % moje poparcie
NHK12

Postprzez WOJTEK 2007-02-05, 10:49 pm

Rossoneri - tu nie chodzi o to co Wojtek woli. Bo Wojtek wolałby mieć Matusiaka, Rivaldo oraz Szewczenkę. Ale... co to za argument, że typ jest szybki ? I co z tego? To jest powód by po jednym sparingu podpisać kontrakt na lata ?? :lol: :lol: :lol: :lol:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez PaprykarZ19 2007-02-05, 10:53 pm

Ja nie wiem co u nas taki brak wiary w ten klub, tak samo Ci którzy nim kieują robią to jakoś bez przekonania i bez wiary w siebie...
Ciągle tylko wątpliwości czy uda nam się kogoś takiego jak Sotirovic, czy Robaszek ściągnąć... Przecież to nie są nie wiadomo jakie gwiazdy, w reprezentacji też nie grają, po prostu solidni i troche wyróżniający się piłkarze na poziomie drugoligowym..
A my ponoć jesteśmy najbogatszym klubem w drugiej lidze i co? I KSZO więcej da Robaszkowi, lepiej mu tam będzie? Wątpię też w to żeby żądali za niego jakiejś niebotycznej sumy.. a jeśli nawet to 500tys + 500tys to jest w sumie milion więc powinno nam na niego starczyć ; ) A Sotirovic strzelił tyle bramek co Folc więc też nie róbmy z niego nadczłowieka ; ) Wisła napastników chyba ma w nadmiarze więc nie badzo rozumiem po co im następny, chyba do gry w 3 lidze ; )
PaprykarZ19

Postprzez MrCricket 2007-02-05, 11:35 pm

Naprawdę nie chcę się wypowiadać o Prymuli, bo widziałem go tylko przez 45 minut sparingu. Szczerze mówiąc zwlekłem mój tłusty tyłek specjalnie do Będzina, żeby zobaczyć co to za jeden. Były obrońca Zagłębia niejaki Twardawa nie dał mu zbyt wiele pograć, ale trzeba przyznać, że nie miał wsparcia od pomocników i dlatego ocenianie go za ten mecz byłoby niesprawiedliwe. Nie róbmy po jednym udanym sparingu z Górnikiem, z niego jakiegoś Maradony, bo jakby facet był taki dobry to już dawno wyciągnięto by go z tych prowincjonalnych lig niemieckich. Poza tym szybkość to nie jedyna cecha potrzebna u napastnika, bo to tak jakby powiedziec, że koszykarz który ma 210 cm wzrostu to już jest dobry i w ogóle. Gówno prawda.
Niech zagra jeszcze w kilku sparingach z jakimiś solidnymi drużynami i niech Dworczyk z ekipą ocenią jego przydatność. A Robaszka tak czy siak trzeba sprowadzić, skoro Piegzik okazał się niewypałem :!:
MrCricket

Postprzez PaprykarZ19 2007-02-05, 11:50 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3898397.html

No to już się przestańcie kłócić, bo chyba Prymula będzie naszym piłkarzem.
PaprykarZ19

Postprzez Degland 2007-02-05, 11:52 pm

Zagłębie proponuje kontrakt Prymuli

Piłkarze Zagłębia Sosnowiec zagrają dziś sparing z Widzewem Łódź. Mecz odbędzie się na sztucznej trawie w Skierniewicach. Nie wiadomo, czy w barwach Zagłębia zagra testowany Krystian Prymula. 25-letni napastnik wyjechał załatwiać swoje sprawy osobiste do Niemiec. Piłkarz ma się związać z klubem z Sosnowca 1,5-letnim kontraktem. W sparingu nie zagrają też: Hubert Kościukiewicz (zapalenie oskrzeli), Jacek Paczkowski (przeziębienie) i Jarosław Piątkowski (kontuzja). Kontraktu z Zagłębiem nie podpisze też testowany Madrin Piegzik. - Niestety, nie był w formie, jakiej od niego mogliśmy oczekiwać - mówi trener Jerzy Dworczyk. Na treningach przestał się też pojawiać Sebastian Treliński z Polonii Łaziska.

Zgodnie z naszymi informacjami nie odbędzie się planowany na sobotę sparing Zagłębia z Ruchem Chorzów. To problem szczególnie dla niebieskich (zespół z Sosnowca zagra z Odrą Opole); działacze lidera II ligi szukają zastępczego rywala.

Gazeta pl
Degland

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna