TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2007-07-05, 8:22 pm

Kolumb napisał(a):Z tym odwolaniem to jakas lipa.Jezeli pisemne odwolanie przyszlo dzien po terminie to jest ono niewazne.Liczy sie data wplyniecia i zarejestrowania go w Urzedzie.Dla mnie forma elektroniczna i faks jest niedopuszczalna forma odwolania chyba ze tak bylo zapisane w warunkach przetargu (zreszta prawo o zamowieniach publicznych chyba wyklucza taka droge postepowania).Jezeli tak to co w takim wypadku z podpisem w emailu ?! Faks do tego przechodzi czarno bialy,dla mnie niewiarygodne zrodlo.Brak ustalenia orginalnosci podpisu.Pracowalem przez 1,5 roku w Spolce Skarbu Panstwa i taki szajs by nie przeszedl.A jezeli to przejdzie to mamy du.. urzedników.

A ja kiedyś pracowałem przy prztargach na kopalniach i PKP. Wysłanie odwołania musiało byc pisemne , ale wysyłało się również faksem lub mailem.

A może jakieś oficjalne oświadczenie rzecznika , choć to nie Jego brocha.
Przemek26

Postprzez August 2007-07-05, 8:37 pm

Kolumb napisał(a):Z tym odwolaniem to jakas lipa.Jezeli pisemne odwolanie przyszlo dzien po terminie to jest ono niewazne.Liczy sie data wplyniecia i zarejestrowania go w Urzedzie.Dla mnie forma elektroniczna i faks jest niedopuszczalna forma odwolania chyba ze tak bylo zapisane w warunkach przetargu (zreszta prawo o zamowieniach publicznych chyba wyklucza taka droge postepowania).Jezeli tak to co w takim wypadku z podpisem w emailu ?! Faks do tego przechodzi czarno bialy,dla mnie niewiarygodne zrodlo.Brak ustalenia orginalnosci podpisu.Pracowalem przez 1,5 roku w Spolce Skarbu Panstwa i taki szajs by nie przeszedl.A jezeli to przejdzie to mamy du.. urzedników.

Liczy się data wysłania i najlepiej ze zwrotnym potwierdzeniem odbioru
August

Postprzez Sir 2007-07-05, 8:44 pm

Spokojnie!

Zaraz będzie news na stronie głownej!
Sir

Postprzez Przemek26 2007-07-05, 8:59 pm

Nie ma co . Czas wysłać kilku konkretnych chłopaków do Poznania. Myślę że taka wizyta w tępie błyskawicy doprowadziła by do wycofania odwołania.
Przemek26

Postprzez Sir 2007-07-05, 9:00 pm

Przemek26 napisał(a):Nie ma co . Czas wysłać kilku konkretnych chłopaków do Poznania. Myślę że taka wizyta w tępie błyskawicy doprowadziła by do wycofania odwołania.

Ta firma została " sprawdzona ". Nie pierwszy raz ponoć wykręciła taki numer.

Może jakimś cudem wycofa swoje odwołanie.

Poczekajmy!
Sir

Postprzez August 2007-07-05, 9:08 pm

No i gdzie tu prawda ?
(...)Pisaliśmy już, że władze Sosnowca podpisały umowę z firmą, która zamontuje oświetlenie na Stadionie Ludowym. Co ciekawe, niewiele brakło, a wyniki przetargu zostałyby oprotestowane. Jedna z przegranych firm wysłała niezbędne dokumenty, ale zrobiła to już po wyznaczonym czasie! (...)
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4293480.html
August

Postprzez Sir 2007-07-05, 9:20 pm

August napisał(a):No i gdzie tu prawda ?
(...)Pisaliśmy już, że władze Sosnowca podpisały umowę z firmą, która zamontuje oświetlenie na Stadionie Ludowym. Co ciekawe, niewiele brakło, a wyniki przetargu zostałyby oprotestowane. Jedna z przegranych firm wysłała niezbędne dokumenty, ale zrobiła to już po wyznaczonym czasie! (...)

Zaskoczyłeś mnie tym. Jutro z rana wyjaśnimy sprawę.

Nasz news na stronie głównej to jest to, co dokładnie dzisiaj usłyszeliśmy od pana Drążkiewicza.
Sir

Postprzez Strooś 2007-07-05, 9:26 pm

Może w naszym Urzędzie Miasta znaleźli sposób aby uznać, że odwołanie wpłynęło po upływie przysługującego czasu. :) No ale poczekajmy jutro z pewnością będą jakieś wiedomości w tym temacie.

pozdrawiam
Strooś

Postprzez August 2007-07-05, 9:27 pm

Sir napisał(a):

Zaskoczyłeś mnie tym. Jutro z rana wyjaśnimy sprawę.

Nasz news na stronie głównej to jest to, co dokładnie dzisiaj usłyszeliśmy od pana Drążkiewicza.

Wiesz, dziwne to wszystko. Zwłaszcza info o tym, że protest został przesłany drogą elektroniczną. W przypadku przetargów publicznych, wszelkie dokumenty zwykle się składa osobiście, albo za zwrotnym potwierdzeniem odbioru. Nawet wysłanie poleconym to za mało - potrzeba dowodu dostarczenia (chyba, że jakis kiep potwiedził odebranie wiadomości).
August

Postprzez MarcelZS 2007-07-05, 9:32 pm

Jak w czeskim filmie .... czyli profesjonalizm na maksa - nikt nie wie kiedy upłynął termin odwołania ... !!! WSTYD
MarcelZS

Postprzez flex 2007-07-05, 9:35 pm

Wszystko zależy od tego jakie były zasady określone w regulaminie przetargu.
Jeśli była określona taka droga korespondecji to mogli wysłać protest e-mailem.

Z drugiej strony poczta elektroniczna jest na tyle łatwą do sfałszowania metodą komunikacji, że zdziwiłbym się aby poważne przetargi dopuszczały taką formę korespondencji.
Nie jest konieczne posiadanie specjalnej wiedzy z zakresu hackingu aby spreparować e-maila i podszyć się pod kogoś.

Nieważne. Nawet jeśli będzie to prawdą to wypada wierzyć w zapewnienia, że nawet jakby taki protest był przesłany prawidłowo to termin oddania oświetlenia do użytku nie ulegnie zmianie.
flex
Administrator

Postprzez August 2007-07-05, 9:39 pm

flex napisał(a):Wszystko zależy od tego jakie były zasady określone w regulaminie przetargu.
Jeśli była określona taka droga korespondecji to mogli wysłać protest e-mailem.

Z drugiej strony poczta elektroniczna jest na tyle łatwą do sfałszowania metodą komunikacji, że zdziwiłbym się aby poważne przetargi dopuszczały taką formę korespondencji.
Nie jest konieczne posiadanie specjalnej wiedzy z zakresu hackingu aby spreparować e-maila i podszyć się pod kogoś.

Nieważne. Nawet jeśli będzie to prawdą to wypada wierzyć w zapewnienia, że nawet jakby taki protest był przesłany prawidłowo to termin oddania oświetlenia do użytku nie ulegnie zmianie.

Zgadzam się w 100%. I oby Mr Todur miał rację. Bo jeżeli oferent wysłał prostest prawidłowo i będzie upierdliwy to co najmniej kilka miesięcy mamy z głowy. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
August

:(

Postprzez ^m@rcin^ 2007-07-05, 9:43 pm

Protest został wysłany prawidłowo i musi zostać uwzględniony :(niestety. Jutro dyr Drążkiewicz będzie prowadził rozmowy z tą firmą.
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Sir 2007-07-05, 9:44 pm

Nie siej zamętu!

Jesli to było nawet prawidłowe to okolo 2 tyg! Ale liczę że się wycofają...

Poczekajmy...az sprawa sie wyjasni
Sir

Re: :(

Postprzez August 2007-07-05, 9:47 pm

^m@rcin^ napisał(a):Protest został wysłany prawidłowo i musi zostać uwzględniony :(niestety. Jutro dyr Drążkiewicz będzie prowadził rozmowy z tą firmą.

To znaczy który ? ten wysłany drogą elektroniczną czy poprzez pocztę ?
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna