Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez Sweetty 2012-12-15, 6:58 pm

RUDI sam sobie jesteś winien. Jakbyś się zajął komentowaniem problemów dot. klubu np. sprawy stadionu, a nie pouczał innych co mają robić to nikt by ci nic nie zarzucił. :zolta:
A co do kwestii stadionu to ten artykuł oddaje samo sedno problemu. Klub na dłużej zadomowił się w niższych ligach bo m.in. nie ma stadionu z prawdziwego zdarzenia, a tym samym sponsorzy unikają klub z daleka. W Zagłębiu potrzeba odważnej decyzji dot. budowy nowoczesnego obiektu. I nie jakiejś pipidówy na 10, czy 15 tys. miejsc, tylko budowę dużego obiektu na 30 tys. miejsc tak jak to zrobiono w Zabrzu. Tam nie bano się podjąć odważnej decyzji. Sam jadąc z giełdy w Gliwicach widziałem budowę tego obiektu. BUDOWA DUŻEGO NOWOCZESNEGO STADIONU KIBICOM ZAGŁĘBIA PO PROSTU SIĘ NALEŻY :-)
Sweetty

Postprzez Tomcjo 2012-12-15, 8:42 pm

Takie spory j.w. Nie maja sensu . Jest inny sposob . Nawet lepszy niz manifestacje . 8 maja gramy mecz z Górnikiem Wałbrzych . To jedyny w miare atrakcyjny przeciwnik ktory przyjedzie do nas na mecz . Zorganizujmy sie tak aby pokazac ze duzy stadion nam jest potrzebny . Pojemnosc jest okolo 6 tys . Jesli klub troche sie spręży to da sie wposcic 10 tys . Plus drugie tyle na pikniku wokół stadionu . To bylby rzeczywisty nacisk na nieudolne władze . Jak tego dokonac . Proste to to nie bedzie . Mamy stowarzyszenie . Ale nie ogladajac sie na nich kazdy kto ma jakies mozliwosci musi sie zaangazowac . Kiedys widzialem w Hiszpanii impreze gdzie na prostych zbitych z desek lawkach i stolach 12 tys ludzi zajadalo sie malzami . Gdzies wyczytalem ze pieczonki to nasza potawa regionalna . Mozna zorganizowac wielki regionalny piknik na ktorym firmy i ludzie z Zaglebia mogliby sie pochwalic co sie u nas dzieje . Na pewno jakis koncert , moze mecze dzieci i imprezy dla kazdego . No i pelny stadion . Wiem ze to nie jest prosta impreza ale co roku powinnismy organizowac swieto kibica Zaglebia i po paru latach dojdziemy do frekwencji ktora pokarze ze bez stadionu na 30 tys nie mozemy sie obyc . Ale najpierw od czegos musimy zaczac . Nawet jesli wyjdzie impreza na 1000 osob to warto zebrac doswiadczenia .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Tomcjo 2012-12-15, 8:44 pm

Na poczatek wystarczy jeden wariat w zoltych okularach ktory bedzie krzyczal uwolnic slonia :lol:
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Sweetty 2012-12-15, 9:21 pm

Jest już odpowiedź medialna na ten artykuł z bloga Jaszczury: http://grzegorzjaszczura.pl/?p=21336 :niezle:

Autorem jest znany dziennikarz Witold Gałązka :)

A oto co on pisze o stadionie Zagłębia Sosnowiec http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnow ... mia__.html :-)

''Stadion Ludowy trzeba by wreszcie zrównać z ziemią''
aktualności stadion ludowy sosnowiec

Jeden z najzagorzalszych Zagłębiaków napisał na blogu, że w jednej sprawie Sosnowiec winien uklęknąć z zachwytu przed Ślązakami i pilnie się uczyć od Zabrza.

Chodzi o budowę stadionów, a szerzej - o mądrą miłość do kultowego klubu, jakim jest Górnik Zabrze (na zdjęciu budowa stadionu Górnika).

- A co w Zagłębiu Dąbrowskim? Tragedia! - diagnozuje na blogu Grzegorz Jaszczura, aktywny bojownik sprawy zagłębiowskiej, bolejący nad mizerią klubu Zagłębie Sosnowiec, który od 1989 roku nie dostarczył kibicom większych radości. A dawniej umiał pokazać Ślązakom, jak się gra w nożną i konkurował o palmę pierwszeństwa na piłkarskiej mapie Polski.

Teraz w Sosnowcu jeden po drugim upadają mniejsze kluby, we władzach miejskich „postkomuniści interesują się sportem tylko przed wyborami” i piłka nożna Zagłębiaków zawstydza.

Jaszczura uważa, że trzeba natychmiast wziąć przykład z Zabrza, które porwało się na budowę nowoczesnego stadionu im. Ernesta Pohla, który pomieści nie 10 tysięcy - jak sosnowiecki staruszek i mikrus Stadion Ludowy - lecz 32 tys. widzów, a setki milionów złotych na inwestycję na pewno się zwrócą, gdy Zabrze wyrośnie na sportową potęgę.

- Stadion Ludowy w Sosnowcu trzeba zrównać z ziemią - autor dopuszcza się świętokradztwa (tym ostrzejszego, że na blogu eksponuje też „wrogi” proporzec Górnika). Wzywa, by przy granicy z Szopienicami, tam gdzie stoi już nowiutkie centrum treningowe (postawione przed Euro 2012, gdy miasto na darmo chciało być zapleczem mistrzostw) wznieść dużą Arenę Zagłębia.

Jaszczura zachwyca się Gliwicami („Pierwsi poszli po rozum do głowy” i zbudowali kameralną arenę dla Piasta”, trybuny na tylko 10 tys. wystarczą podrzędniejszemu niż Zagłębie i Górnik klubowi). Chwali też tyszan, bo poszli tym samym śladem i są po przetargu na budowę nowego miejskiego stadionu.

Tylko w Sosnowcu kończy się na pustych obietnicach, a ta z 2010 roku, że prof. Kuryłowicz zaprojektuje nowy stadion, była kiełbasą wyborczą na kilka dni przed wyborami. Tymczasem tylko nowa arena byłaby glebą dla dobrej zagłębiowskiej dumy.

Sceptycy mówią ironicznie, że Stadion Ludowy już był 40-tysięcznikiem, bo taki jest rekord trybun mikrusa na wałach, niestety za lat 50. - To jakieś sny o potędze albo podlizywanie się klubowi w jakimś politycznym celu - kwituje wiceprezydent Arkadiusz Chęciński. - Za często bywam na polskich stadionach, by uwierzyć w taką bzdurę, że kibice dzisiaj zapełnią 30-40 tys. obiekt w mieście wielkości Sosnowca. Wie pan, ilu ich przyszło na kultowy mecz Legii w Ruchem w dwumilionowej Warszawie? Piętnaście tysięcy! Byłem tam, widziałem - dowodzi wiceprezydent.

A może jednak Jaszczura ma rację, że fenomen Górnika w Zabrzu odmieni standardy? - Cóż, to rzeczywiście wielki klub. I rzeczywiście ma na swoim stadionie stuprocentową frekwencję. A wie pan, czemu? Bo w czasie remontu trybuny mieszczą tam tylko trzy tysiące widzów! - odpiera Chęciński.

Witold Gałązka 8)

Szkoda tylko że autor artykułu z GW pominął drugiego z autorów z bloga, tj. Dawida Kmiotka :zolta:

Zwrócić należy również na to jak się kompromituje Chęciński. Górski się nie musi już błaźnić skoro znalazł taki dupochron w postaci Chęcińskiego :czerwona:
Sweetty

Postprzez RUDI 2012-12-15, 9:45 pm

Tomcjo
A pamiętasz takie hasło "gram z Zagłębiem w pierwszej lidze" ,i kto to powiedział chcąc zdobyć głosy ?
A pamiętasz Górskiego i jego obiecanki?
Ja tak odbieram autora bloga ,który się chce promować ,a to tworząc(współtworząc) barwy i herb ZD(poprawiając inny i promując swój) ,a to zabierając głos(odkrywczy ?) w sprawie stadionu .
Sweetty napisał(a):RUDI sam sobie jesteś winien. Jakbyś się zajął komentowaniem problemów dot. klubu np. sprawy stadionu, a nie pouczał innych co mają robić to nikt by ci nic nie zarzucił. :zolta:

Przepraszam ,poprawię się :-(
A gdzie to Ty komentowałeś problemy klubu ? Wiesz coś o problemach Zagłębia Sosnowiec ? Podasz jakieś namiary gdzie mógłbym poczytać i zapoznać się z Twoją opinią.Czy reklama polityka i jego bloga to taki jednorazowy "wyskok" ?
Tak znasz klub (jeżeli klub to i zespół),to może rozstrzygniesz spór ,w którym meczu jesiennym Bolek nabawił się kontuzji ?
Podejrzewam że Ty nawet nie wiesz gdzie sprzedają bilety na mecze i jak one wyglądają .
Jeżeli się mylę to przepraszam ;-)
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez Sweetty 2012-12-15, 10:21 pm

A ten dalej swoje w kółko. :zolta:

RUDI ty tylko potrafisz jątrzyć i zrzędzić jak stara baba. :czerwona:

Zamiast się cieszyć z faktu że ktoś się podjął tematu stadionu Zagłębia to ty jeszcze go obrażasz. :czerwona:

Chłopie tobie to wszystko się nie podoba. :-(

Wrzucasz wątek barw jak jest mowa o problemie stadionu. Skoro już nawet o tym mówisz to mów o tym rzeczowo, bo z tego co ja wiem to autorem jednego herbu był dr Z. Matuszczyk ze Sławkowa i stworzył go od podstaw. Drugą propozycję przedstawił D. Jurek z FdZD.
I z tego co mi wiadomo to tej drugiej propozycji zarzucano plagiat zamieszczonego orła. Teraz zamieszczono orła starostwa w Będzinie.
A cała sprawa jest w ogole nieprzyjemna bo oto okazuje się że dwóch Zagłębiaków nie potrafi się dogadać w tej sprawie i tylko się przekrzykują o to czyja koncepcja jest właściwa. Wręcz jak dzieci w piskownicy. :czerwona:

Ale mnie to guzik obchodzi. :twisted:

Interesuje mnie natomiast to że wreszcie ktoś podjął sie tematu stadionu dla Zagłębia Sosnowiec. I to tu jest najważniejsze. :niezle:
Tak więc jak już coś piszesz to pisz o problemach klubu, a nie wrzucaj tu tematów zastępczych. :czerwona:
Bo to forum ma omawiać problemy klubu i jego kibiców. :niezle:
Sweetty

Postprzez RUDI 2012-12-15, 11:17 pm

Sweetty
To ja ci odpowiem krótko ,żeby nie rozmywać tematu -> http://www.zaglebieinfo.pl/drukuj.php?id=2824
-> http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... o_nie.html

Cytat - "Drugi z przedstawionych herbów Zagłębia Dąbrowskiego został stworzony przez miłośnika regionu pochodzącego ze Sławkowa – dr Zbigniewa Matuszczyka, przy wsparciu byłego radnego Dąbrowy Górniczej – Grzegorza Jaszczury"
Co do starości ,może jestem stary ;-)
Ktoś podjął temat stadionu ? zapytam jak Małecki "a kto to k...a jest?"ten "jeden z najzagorzalszych Zagłębiaków"? to jest polityk(były ?)bloger który wywalczy nam stadion ? daj no linka do jakiś jego artykułów na temat Zagłębia Sosnowiec z przeszłości ,gdzie wykazywał troskę o Zagłębie Sosnowiec .
Człowieku tak znasz problemy klubu ? Kuźwa budżet okrojony na przyszły rok ,zadłużenie,dalszy pobyt w tej zasranej lidze ,nieudolny zarząd ,brak marketingu w klubie ,brak wizji na sponsora ,połowa drużyny do wymiany,a ty będzie truł i bronił gościa który wyskoczył z bajką o 30 tysięcznym stadionie ? w 3 lidze ? Stadion zarabia na reklamach(zaraz się rzucą firmy aby ich reklamy były na 2 ligowym stadionie) ,na transmisjach w tv ,ażeby była transmisja telewizyjna drużyna musi grać wyżej(awansować) ,żeby zapełnić stadion -drużyna musi grać ,wygrywać ,awansować a do tego są potrzebne pieniądze (nie mówię o dużych ,ale na pewno trochę większe niż są obiecane )których jak na razie nie ma ,a jeżeli są to małe i awans może zająć lata .
Nowy stadion rozwiąże problemy Zagłębia? ,fajne marzenie .Dobrze że po piątym poście tutaj uświadomiłeś mi po co jest to forum ,nie wiedziałem ,wielkie dzięki :niezle:
Ps.Temu panu i tobie tak zależy na dobru Zagłębia? ,to może wstąpcie do SKZS(jest takie coś ,jakbyś nie wiedział) ,będziecie mieli większą szansę na wykazanie się aktywnością,ale tam to się raczej działa anonimowo (pod szyldem Stowarzyszenia)
Ostatnio edytowano 2012-12-16, 1:44 am przez RUDI, łącznie edytowano 4 razy
RUDI

Postprzez Tomcjo 2012-12-15, 11:49 pm

Nie pamietam nazwiska tego pzpr owca . Taki tlusty chyba nawet byl wicepremierem . Pamietam jednak jak marnie skonczyl . Popelnil samobojsto strzelajac sobie dwa razy w glowe a lusek znaleziono wiecej niz miescil magazynek ;-) .
Zeby powstal stadion potrzeba naprawde wiele . Krytykujemy miasto ale jako kibice tez nie mozemy sie niczym pochwalic . Marazm trwa po wszystkich stronach i jesli nie przelamia go kibice to raczej nowego stadionu to my sie nie doczekamy . No chyba predzej w Dabrowie . ;-)
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez Sweetty 2012-12-16, 9:33 am

RUDI
Tak jak myślałem Ty zachowujesz się jak większość naszych rodaków. Marudzisz i zrzędzisz. Nie potrafisz dostrzegać pozytywów. A jakie masz podstawy by kogoś nazywać prawdziwym Zagłębiakiem bądź nie. Żadne. Tylko ryczysz jak świniak w ubojni :kiepsko:

A jak chcesz artykułu gdzie było coś o stadionach Zagłębia Dąbrowskiego na blogu tego Pana to o to proszę masz ten artykuł http://grzegorzjaszczura.pl/?p=6205 :brawo: :

Zagłębiowskie stadionowe crime story
Październik 8, 2010

Zbliżający się turniej Euro 2012 wyzwolił, a tym bardziej wraz ze zbliżającym się terminem otwarcia jeszcze wyzwoli, także pod wpływem mediów, zainteresowanie piłką nożną w naszym kraju. Przemilczmy fakt, że jest ono i tak niewspółmiernie duże w porównaniu do poziomu reprezentowanego przez naszych „kopaczy”. Związany z powyższym, sztandarowy pomysł rządu Pana D. Tuska, budowy w całym kraju boisk przyszkolnych w ramach programu „Orlik”, jest realizowany w praktyce i pewnie z czasem podniesie wspomniany niski poziom naszej reprezentacji piłkarskiej. Ale abstrahując od powyższego, chcieliśmy omówić kilka przykładów stadionów dawnych klubów III-ligowych z terenu Zagłębia Dąbrowskiego.

W Dąbrowie Górniczej, brak jest stadionu miejskiego z prawdziwego zdarzenia. Są obecnie dwa miejsca, gdzie można myśleć o jego budowie – w Ząbkowicach i na Ksawerze. O ile w Ząbkowicach widać zmiany ku lepszemu, to na Ksawerze – na obiektach dawnego klubu „Zagłębianka” zieje wręcz grozą. Obecnie siedzibę ma tu KS „Zagłębiak”. Ten kameralny obiekt jest największym stadionem piłkarskim na terenie miasta, mogącym nawet swego czasu pomieścić 10 000 widzów. Do tego jest tu basen i dwa boczne boiska treningowe. Co dziś z tego pozostało? Globalnie stadion wręcz straszy, został porośnięty zielskiem i niszczeje, o trybunach nie wspomnimy. A przecież, to tu nasze dąbrowianki, dwukrotnie sięgały po Mistrzostwo Polski w piłce nożnej. W basenie pływają żaby i jaszczurki, a woda śmierdzi gnojówką. Budynek klubowy ruina, chociaż użytkowany. W ogrodzeniu duże braki, na dawnych garażach wulgaryzmy. „Zainteresowanie” ze strony władz miasta tym obiektem wręcz poraża. Pomysł na budowę osiedla socjalno – deweloperskiego chwilowo upadł.

Kolejnym stadionem, który odwiedziliśmy, to dawny obiekt MKS–u „Dąbrowa” w dąbrowskiej dzielnicy Gołonóg. Gołonóg, dziś największa dzielnica miasta, nie ma swojego klubu piłkarskiego. Uważamy, że przy odrobinie zainteresowania mógłby mieć. Wystarczyłoby trochę zaopiekować się tym oto obiektem. A co tu zastajemy. Ludzie spacerujący z psami po dawnej płycie boiska, murawa zniszczona, trybun brak, bramek również. Po trybunach pozostały jedynie tylko betonowe pozostałości dawnych ławek. Przez środek dawnego bocznego boiska ścieżka. Brama wejściowa na stadion wyłamana, ogrodzenie fragmentaryczne, zardzewiałe i zniszczone. Aż trudno wyobrazić sobie, że swoje mecze rozgrywał tu najstarszy dąbrowski klub piłkarski, założony w 1909 roku TS „Dąbrowa Górnicza” (znany również jako „Górnik”, „GKS” i „MKS”). Klub ten pod nazwą „Górnik” grał na III ligowym szczeblu rozgrywek. Przebąkiwano tu o budowie stadionu lekkoatletycznego, ale temat jakoś ucichł. Czy futbol powróci do Gołonoga, czas pokaże. Niestety ze strony obecnych władz nie widać zainteresowania tematem.

Stan obu obiektów piłkarskich pokazuje prawdziwe podejście prezydenta Miasta i jego urzędników do obiektów sportowych na terenie Dąbrowy Górniczej. Patrząc na te dwa stadiony powinniśmy o tym pamiętać, szczególnie przy hucznych otwarciach nowych Orlików – budowanych nakładem 1/3 środków finansowych z budżetu miasta. Pozostałe 2/3 daje odpowiednio Wojewoda i Marszałek Województwa (obecnie PO). Stanem obu stadionów póki, co to powinien zainteresować się prokurator, zanim zainteresuje się nimi kolejny deweloper, czy jakaś sieć marketów spożywczych.

Naszą wędrówkę kontynuujemy po Sosnowcu. Tu w robotniczej dzielnicy Milowice rodziła się piłka nożna w Zagłębiu Dąbrowskim. W 1906 roku powstał klub KS „Milowice”, protoplasta obecnego Zagłębia Sosnowiec. W bezpośrednim sąsiedztwie giełdy elektronicznej odnajdujemy zarośniętą krzakami polankę. Znowu trudno w to uwierzyć, ale to tu znajdował się dawny stadion „Płomienia” Milowice, klubu, który w latach trzydziestych grał w dawnej B-klasie i był chlubą mieszkańców Milowic. Kiedyś stadion na 10 000 ludzi. Co zastaliśmy? Polanę zarośniętą krzakami, przez środek, której biegła ścieżka do pobliskiego lasu, niewielkie betonowe fragmenty dawnego stadionu i wyrzuconą kanapę. Jak się dowiadujemy jeszcze dwa lata temu stała tu jedna bramka. Całkowita degrengolada stadionu piłkarskiego.

Nie lepszy widok zastajemy w sosnowieckiej dzielnicy Dębowa Góra na obiekcie dawnej „Polonii”. Tu również zastajemy spacerowiczów z psami, podobnie jak na stadionie MKS-u. I co widzimy jeszcze? Kolejna ruina. Bramek brak, są za to dwie prowizoryczne bramki postawione w poprzek stadionu. Trybun brak, poza niewielkimi betonowymi pozostałościami po nich. Ogrodzenie zdewastowane, budynku klubowego brak. Pozostały po nim tylko schody. Murawa zarośnięta i zniszczona. I pomyśleć, że stadion ten oddawano szumnie do użytku w 1938 roku jako jeden z najnowocześniejszych w Sosnowcu. Pewnym usprawiedliwieniem dla władz miasta pozostaje fakt, iż stadion jest dalej własnością Huty Arcelor Mittal (dawna Huta Cedlera). Przy odrobinie dobrej woli pewnie i ten obiekt dałoby się przejąć i wyremontować reaktywując jednocześnie „Polonię”. Ale najpierw musi być ta dobra wola, a póki, co to jej nie ma. Podobnie jak w przypadku Stadionu Ludowego, ale o tym, kiedy indziej. Póki, co to trochę szkoda „Polonii”, która w 1963 roku awansowała do III ligi, klubu o bogatych tradycjach sięgających 1918 roku (odpowiednio jako „Orion”, „Postęp”, „Rozwój”, „Walcownia” i „Stal”).

Na koniec udajemy się do Zawiercia, na dawny obiekt „Włókniarza” Zawiercie. Stadion klubu powstał w 1950 roku na miejscu dawnego śmietniska. Widać w Zawierciu potrafią dbać o tradycje, bo na dawnym stadionie „Włókniarza” zastaliśmy śmietnisko. I dwa wyjeżdżające Kamazy, które co dopiero wysypały gruz. Tradycja zobowiązuje. W budynku klubowym znajdujemy sklep. Dawny stadion rozjeżdżony przez ciężarówki, a przecież obiekt ten pamięta mecze ligi międzywojewódzkiej (połowa lat 70-tych). „Włókniarz”, klub Zakładów Przemysłu Bawełnianego to swego czasu największy rywal w mieście zawierciańskiej „Warty”.

Poprzez pokazane przykłady My Zagłębiacy powinniśmy sobie zadać pytanie, za co gospodarze naszych miast pobierają pieniądze i czy dobrze nimi gospodarują? Za odpowiedź na nie, niech posłużą zamieszczone fotografie.

Dawid Kmiotek, Grzegorz Jaszczura :niezle:

A ty RUDI pokaż teraz co zrobiłeś w temacie stadionów w Zagłębiu Dąbrowskim :twisted:

No pochwał no to się chłopie :lol:
Sweetty

Postprzez RUDI 2012-12-16, 10:55 am

RUDI napisał(a):daj no linka do jakiś jego artykułów na temat Zagłębia Sosnowiec z przeszłości ,gdzie wykazywał troskę o Zagłębie Sosnowiec .

Taka była moja prośba .

No tak nie spisałem historii stadionów ,nie rozśmieszaj mnie bo mam zajada i mnie to boli .
Podstawy do nazywania kogoś/siebie prawdziwym Zagłębiakiem ? Nie wiem ,bo nie znam kryteriów i dlatego śmieszy mnie nazwa "Jeden z najzagorzalszych Zagłębiaków" .Kiedyś był plakat takiej rodziny z Zagórza z podpisem "Rodzina Zagłębiowska" z tego tytułu że była to rodzina pokoleniowo związana z Zagłębiem Dąbrowskim ,to coś podobnego?.
Bez odbioru, Dawid?(Kazek),skończ zaśmiecać temat .

No to Kazek ,fajną masz biografię .Dawaj na sesje rady do Sosnowca ,zabierz jakieś transparenty i nie zapomnij o alkomacie .Nie było Cie jeszcze na tym forum ,zaloguj się -> http://kibicezaglebia.net/forum/index.p ... 08d9e55b6b też będziesz się mógł wykazać .
Ostatnio edytowano 2012-12-16, 12:34 pm przez RUDI, łącznie edytowano 3 razy
RUDI

Postprzez Sweetty 2012-12-16, 11:05 am

Po pierwsze Kazek, a nie Dawid. Jak sobie poszukasz na blogu to dowiesz się o kogo chodzi. ?

Po drugie to Ty rozpoczełeś tą pyskówkę, a nie Ja. :zolta:

Po trzecie wrzucasz tu tematy zastępcze zamiast zajać się prawdziwymi problemami klubu :czerwona:

Po czwarte to Ty tu zaśmiecasz i to mocno, tak więc posprzątaj po sobie, wypadałoby :twisted:

Po piąte to nie masz prawa oceniać tych którzy coś robią. Ty nic nie robisz tylko innych dezawuujesz :czerwona:

Po szóste zajmij się problemem stadionów w Zagłębiu, wtedy nikt ci nic nie zarzuci. \ :twisted:
Sweetty

Postprzez STACH PL 2012-12-16, 1:46 pm

Panowie swoje wywody przenieście na PW i nie zaśmiecajcie.
Proponuje iść na siatkę a później wrócić do tematu!
STACH PL

Postprzez Sweetty 2012-12-16, 1:56 pm

STACH PL
Akurat tu się z toba zgadzam. Szkoda że do RUDIego nie docieraja argumenty dot. konieczności budowy nowego stadionu. On woli się kłócić i to niekoniecznie w sprawach dot. klubu. :-(

Osobiście uważam że dobrze się stało że ukazały się artykuły dot. tego tematu. W Zabrzu postawiono na budowę nowego 30 tys. stadionu. Teraz czas na Sosnowiec. Dlaczego My mamy być gorsi. Tylko trzeba to Górskiemu to wyraźnie uzmysłowić zanim przyjdzie i zacznie swoje przedwyborcze bajki opowiadać. :-)
Sweetty

Postprzez django 2012-12-16, 3:09 pm

Tym, że nowy stadion jest potrzebny,to pan Jaszczura Ameryki nie odkrył. Skoro mu zależy to niech przedstawi chociaż realny plan pozyskania środków, bo kosztu rzędu 150 milionów złotych miasto nie udźwignie nawet przy dobrej woli władz, której jak wiemy nie ma. Przecież u nas nawet tak banalna rzecz jak zwykłe tablice z nazwą regionu powstają od kilku lat, a jak już mają powstać to się zaczynają kłótnie, czy herb ma być taki, czy sraki. Żałosne.
django

Postprzez Sweetty 2012-12-16, 3:40 pm

django
Ale czy to jest twój problem, czy Górskiego. Jak przychodzą wybory samorządowe to Górski ubiera szalik i przychodzi pierwszy do kibiców żebrać o głosy poparcia. Po drugie Sosnowca nie stać, a Zabrze stać. Do jasnej cholery czy My jesteśmy jacyś ułomni.

Na pensję dla siebie i swych zastepców to Górskiego stać. Na pieniądze dla pseudotworu KZK GOP to Górskiego stać. Na budowę filharmonii to też go stać. A na budowę porządnego stadionu to już nie.

Nie lubię hanysów tak jak i wiekszość Zagłębiaków, ale ich szanuję bo potrafili o swoje zawalczyć. U nas jak ktoś podejmie temat to od razu staje się wrogiem numer jeden.
Powinniśmy takim ludziom dziękować za to że przynajmniej próbują podjąć temat.

Nie wiem czemu ale cały czas mam nieodparte wrażenie że tu się próbuje ciągle bronić Górskiego i Chęcińskiego. Przecież to miasto unika tego tematu jak święconej wody.

Jak odważnie nie podejmiemy się tego tematu to ciągle będziemy kantowani w tej sprawie. A tacy ludzi jak Górski tylko będą się interesowail tematem przed wyborami.
Sweetty

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna