Aresztowanie piłkarzy ZS

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez domestos666 2006-08-23, 9:30 am

- Ktoś przychodzi do pana i mówi, albo zjesz śliwkę, albo cię zastrzelimy. No może nie tak drastycznie, ale podobnie – tak Mariusz U. opowiada „Przeglądowi Sportowemu” o piłkarskich układach korupcyjnych.

To coraz ciekawiej chyba będzie. :cry:
domestos666

Postprzez Piru 2006-08-23, 9:45 am

ale ten ujek mnie wkurza...
Piru

Postprzez domestos666 2006-08-23, 9:55 am

Może Oscara chce dostać? :wink:
domestos666

Postprzez zgredds 2006-08-23, 9:56 am

Ujek....H..... odgryza się palant za to ze go nie chcieli nasi działacze puścić oraz próbuje ratować swoją dupę..... nie chciałbym żeby kolejnym piłkarzem był Teresa tudzież Hosić .... jednak po koleji są wyłapywani nasi kapitanowie :(....... robi się SYF i pamiętajcie teraz powinniśmy być z naszym klubem na dobre i na złe. Wszędzie sprzedają i wszędzie kupują musieli by 90 % ligi zamknąć za próby tudzież same przekupstwa

LACHA TRZYMAJ SIĘ, UJEK CIĄG SIĘ !!
zgredds

Postprzez Piru 2006-08-23, 10:00 am

domestos666 napisał(a):Może Oscara chce dostać? :wink:

hehe :D pewnie tak :wink:
Piru

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-23, 10:13 am

Prokuratorom opowiadał o mechanizmach korupcyjnych, jakie panowały w Zagłębiu Sosnowiec i poprzednim klubie Górniku Polkowice.

Mariusz U.

- Ja nie miałem nic wspólnego z tym procederem. Jak wielu piłkarzy byłem w to wciągnięty. Dlaczego wcześniej się nie zgłosiłem? Bo moje wyjaśnienia, choć przydatne, to nie są żadne wierzchołki góry lodowej. To dużo poniżej poziomu morza. Po prostu byłem uwikłany w system jak wiele innych osób.

No przecież on ewidentnie ratuje swoją dupę...

wiecej... http://sport.onet.pl/0,1248675,1374715,wiadomosc.html
problematyk-ziom

Postprzez WAB 2006-08-23, 10:26 am

Nie mogąc już czytać tych wszystkich "sprawiedliwych" - kilka słów ode mnie. Stosując logike większości piewców moralności z tego wątku, pociągnę ten wywód dalej: jeżeli jechałeś kiedyś tramwajem bez biletu - jesteś złodziejem, jeżeli poszedłeś kiedyś na wagary - jesteś złodziejem, jeżeli wbiłeś się kiedyś z bramą na mecz - też jesteś pierdolonym złoldziejem. Pasuje? I kto z nas jest bez winy?
Trzeba było być ślepym, aby nie widzieć, że w tym cyrku nie wszystkie małpy są z dżungli. Pierwsze z brzegu przykłady: W piątej lidze (nie pamiętam gdzie, chyba w Dąbrowie), w 85 minucie sedzia słyszy od jednego z naszych kibiców "albo Zagłebie wygra albo masz wpierdol". W 90 minucie dyktuje karnego; Zaglębie wygrywa. W czwartej lidze mecz w Libiążu; do przerwy 0:1 po przerwie upragnione 3:1 (co najmniej tyle było potrzeba :wink:). Z bliższej przeszłości: mecz z Koroną w II lidze u nas. Albo my ich, albo oni nas. Proste? Tylko jak ktoś napisał: w V lidze dobry wynik za uniknięcie wpierdolu, worek cementu albo skrzynkę wódki, a w II za jakieś tam pieniądze. Wiem że to jest relatywizm moralny, ale to co, mam się obrażać na rzeczywistość i fakty?
I co teraz, ostatni sprawiedliwi? Nie przyjdziecie więcej na Ludowy? Bo wam sie oczy otowrzyły? Nikomu z nas w tej chwili nie jest lekko, ale to nie powód, żeby teraz wypinać się na klub i piłkarzy. Kogo nie bedzie na Ruchu z jego winy, kiedy trzeba pokazać jedność w takim trudnmym momencie, lepiej może już niech nie przychodzi.
Swoją drogą interesującym jest, że padło akurat na nas, wiadomo przecież że nie graliśmy w tym procederze pierwszych skrzypiec. Takie kluby jak Lubin, Widzew, Cracovia, Arka, Lech to przykłady z górnej półki. A umoczeni są WSZYSCY. Od Orange do b-klasy. Mam nadzieję, że teraz dobiorą sięd o dupy innym.
I jeszcze jedno do Pana Ujka: Pamiętaj kurwo - każdy tchórz umiera 1000 razy, a człowiek umiera tylko raz. Pozdro dla Lachy i Antka. Trzymajcie się.
WAB

Postprzez stani19 2006-08-23, 10:55 am

Czytam tak niektóre wypowiedzi i nie mogę się nadziwić jak można wypisywać takie brednie!!!
Gdyby cała sytuacja dotyczyła zawodników innego klubu chociażby Piasta a z całą pewnością zespołu naszego ulubionego pana B. to założę się że wszyscy zgodnie wieszalibyśmy ich tu na szubienicy i chcielibyśmy wyrywać takie "chwasty",ale jeżeli dotyka to naszych zawodników,szukacie jakiś chorych usprawiedliwień, a co gorsze, mam wrażenie że niektórzy to daliby im odznakę honorowego członka klubu a do tego zrobiliby im loda!!!
Jeżeli brali w tym udział muszą ponieść konsekwencje i tyle!i nie żadne "trzymaj się Lacha" tylko koniec Twojej przygody w Sosnowcu!Chcecie spektaklu wyreżyserowanego-to do teatru!!!Wspierajmy nasze Zagłebie ale nie popierając korupcje!!!!!!!!!
I nie rozumiem też tej agresji wobec Uja....skąd wiecie co mówił za drzwiami Lacha....może Ujo miał odwagę powiedzieć to tylko światu!!!może Lacha powidział wiele więcej...jest zbyt wiele "może"więc Panowie-więcej obiektywizmu!!!!
Tyle ode mnie
stani19

Postprzez WOJTEK 2006-08-23, 11:16 am

A ode mnie: wstrzymaj się koelgo z ferowaniem wyroków. Ledwo się tutaj pokazałeś a już osądzasz człowieka od czci i wiary. :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Puzon 2006-08-23, 11:19 am

stani19 napisał(a):Czytam tak niektóre wypowiedzi i nie mogę się nadziwić jak można wypisywać takie brednie!!!
Gdyby cała sytuacja dotyczyła zawodników innego klubu chociażby Piasta a z całą pewnością zespołu naszego ulubionego pana B. to założę się że wszyscy zgodnie wieszalibyśmy ich tu na szubienicy i chcielibyśmy wyrywać takie "chwasty",ale jeżeli dotyka to naszych zawodników,szukacie jakiś chorych usprawiedliwień, a co gorsze, mam wrażenie że niektórzy to daliby im odznakę honorowego członka klubu a do tego zrobiliby im loda!!!
Jeżeli brali w tym udział muszą ponieść konsekwencje i tyle!i nie żadne "trzymaj się Lacha" tylko koniec Twojej przygody w Sosnowcu!Chcecie spektaklu wyreżyserowanego-to do teatru!!!Wspierajmy nasze Zagłebie ale nie popierając korupcje!!!!!!!!!
I nie rozumiem też tej agresji wobec Uja....skąd wiecie co mówił za drzwiami Lacha....może Ujo miał odwagę powiedzieć to tylko światu!!!może Lacha powidział wiele więcej...jest zbyt wiele "może"więc Panowie-więcej obiektywizmu!!!!
Tyle ode mnie

Jednak niektórzy są niereformowalni :evil: . CZy ty nie rozumiesz, że Lacha i Antek to tylko "posłańcy"?? Jak chcesz czystego Zagłebia to musisz wypierdolić całą pierwszą drużynę, sztab szkoleniowy i zarząd. O to chodzi wam, zbawcy polskiej piłki ??
Puzon
Adventure Group

Postprzez Przemek26 2006-08-23, 11:22 am

Poniżej pełny tekst z artykułu zameszczonego w Przegladzie Sportowym:

Przeszło trzy godziny spędził wczoraj na przesłuchaniu Mariusz U. Prokuratura postawiła mu kilka zarzutów korupcyjnych.Widać było‚że zrzucił z siebie olbrzymi balast. Ciężar‚ który mu przeszkadzał. Prokuratorom opowiedział o mechanizmach korupcyjnych‚
jakie funkcjonowały wZagłębiu Sosnowiec i jego byłym
klubie Górniku Polkowice. – Skoro został wypuszczony z aresztu, to zapraszam go na trening – zadeklarował trener Bełchatowa Orest Lenczyk. Ale Mariusz U. nie ma szans na grę. – Z pewnością go zawiesimy aż do momentu wyjaśnienia sprawy przez prokuraturę – mówi
Jacek Kryszczuk zWydziału Dyscypliny PZPN.
PRZEGLĄD SPORTOWY: Przyznał się pan do winy?
MARIUSZ U. (piłkarz GKS BOT
Bełchatów): Do jakiej winy? Prokuratura postawiła panu zarzuty korupcyjne. Jest pan podejrzewany o wręczanie sędziom korzyści majątkowych... Złożyłem obszerne wyjaśnienia
w prokuraturze‚ które mogą tylko pomóc rozbić to wszystko‚ o czym zresztą dawno marzyłem. Bardzo marzyłem.
Nie dawało to panu spokoju? A myśli pan‚ że miło jest być
uwikłanym w coś‚ na co się nie ma wpływu?
Dlaczego nie miał pan wpływu?
Zrozumie pan‚ jeśli zapozna się z faktami‚ które przedstawiłem już prokuraturze. To znaczy‚ że ktoś w Zagłębiu Sosnowiec zmuszał pana do takiego działania? Zostały stworzone pewne koszmarne struktury i niektórzy ludzie‚ tacy jak ja‚ zostali wciągnięci w taką właśnie maszynkę i w te potworne macki.
Czyli w korupcję?
Na szczęście teraz mogę się skoncentrować na tym‚ żeby tylko
i wyłącznie grać w piłkę. A nie schodzić z boiska zmęczonym‚ zdenerwowanym‚ oszukanym i tylko ciągle się zastanawiać‚
dlaczego jeden pan‚ czy drugi pan nie był obiektywny. Dlaczego już się nie liczy‚ że ktoś podczas okresu przygotowawczego przebiega sto‚ czy dwieście kilometrów zimą‚ że przerzuca tony na siłowni.
Oszukani mogli się czuć również kibice‚ którzy kupowali bilety na ustawione mecze? Ja też jestem za uczciwością‚ ale nie miałem nic wspólnego z organizowaniem tego typu procederu. Ja jako jeden z wielu piłkarzy byłem w to wciągnięty.
Ale dlaczego wcześniej nie zgłosił
się pan na policję‚ skoro to tak mocno pana męczyło?
Moje wyjaśnienia‚ choć pewnie pomocne‚ to nie są żadne
wierzchołki góry lodowej. To dużo‚ dużo poniżej poziomu morza.
Po prostu byłem uwikłany wpewien system. Tak jak wiele innych osób.
Psychicznie nie jest pan zdołowany wizytą w prokuraturze?
Psychicznie? Psychicznie to ja się czuję jeszcze lepiej niż przed
przyjazem tutaj. Bardzo się cieszę‚ że wreszcie zajęli się tym
kompetentni ludzie‚ którzy chcą to wszystko wyjaśnić.
Wyjaśnić również kto nakręcał ten cały proceder w Zagłębiu?
Wszystko jest w dokumentach. Prokuratorzy już o tymwiedzą.
Czy to mógł być dyrektor Wojciech R.?
Pozostawię to bez komentarza.
Niebawem wszystkiego się dowiecie.
Wielu piłkarzy może tutaj jeszcze trafić? Ten proceder był tak powszechny‚
że wszyskto jest możliwe. Ale mogą tutaj trafić również osoby‚ które spowodowały‚ że tacy ludzie jak ja i wielu innych musiało w tym funkcjonować.
Jak funkcjonować?
Jak? Tak‚ że ktoś przychodził i mówił‚ że trzeba zrobić to‚ to
i to‚ bo jak nie to ktoś‚ a jak nie chcesz... ...to nie będziesz grał?
Mniej więcej tak to wyglądało.
Gdybym był zawodnikiem pokroju Tomasza Frankowskiego‚ czy Macieja Żurawskiego‚ to grałbym w najlepszych polskich klubach‚ gdzie nie ma czegoś takiego.
ROZMAWIAŁ
PAWEŁ RUSIECKI
Przemek26

Postprzez stani19 2006-08-23, 11:28 am

Tak!Chcę czystej piłki, czystego Zagłębia a Ty nie?????
i spokojnie od tzw.posłańców dotrzemy i na czubek skorumpowanej góry lodowej!!!!
stani19

Postprzez soohoq 2006-08-23, 11:28 am

WAB napisał(a):Nie mogąc już czytać tych wszystkich "sprawiedliwych" - kilka słów ode mnie. Stosując logike większości piewców moralności z tego wątku, pociągnę ten wywód dalej: jeżeli jechałeś kiedyś tramwajem bez biletu - jesteś złodziejem, jeżeli poszedłeś kiedyś na wagary - jesteś złodziejem, jeżeli wbiłeś się kiedyś z bramą na mecz - też jesteś pierdolonym złoldziejem. Pasuje? I kto z nas jest bez winy?
Trzeba było być ślepym, aby nie widzieć, że w tym cyrku nie wszystkie małpy są z dżungli. Pierwsze z brzegu przykłady: W piątej lidze (nie pamiętam gdzie, chyba w Dąbrowie), w 85 minucie sedzia słyszy od jednego z naszych kibiców "albo Zagłebie wygra albo masz wpierdol". W 90 minucie dyktuje karnego; Zaglębie wygrywa. W czwartej lidze mecz w Libiążu; do przerwy 0:1 po przerwie upragnione 3:1 (co najmniej tyle było potrzeba :wink:). Z bliższej przeszłości: mecz z Koroną w II lidze u nas. Albo my ich, albo oni nas. Proste? Tylko jak ktoś napisał: w V lidze dobry wynik za uniknięcie wpierdolu, worek cementu albo skrzynkę wódki, a w II za jakieś tam pieniądze. Wiem że to jest relatywizm moralny, ale to co, mam się obrażać na rzeczywistość i fakty?
I co teraz, ostatni sprawiedliwi? Nie przyjdziecie więcej na Ludowy? Bo wam sie oczy otowrzyły? Nikomu z nas w tej chwili nie jest lekko, ale to nie powód, żeby teraz wypinać się na klub i piłkarzy. Kogo nie bedzie na Ruchu z jego winy, kiedy trzeba pokazać jedność w takim trudnmym momencie, lepiej może już niech nie przychodzi.
Swoją drogą interesującym jest, że padło akurat na nas, wiadomo przecież że nie graliśmy w tym procederze pierwszych skrzypiec. Takie kluby jak Lubin, Widzew, Cracovia, Arka, Lech to przykłady z górnej półki. A umoczeni są WSZYSCY. Od Orange do b-klasy. Mam nadzieję, że teraz dobiorą sięd o dupy innym.
I jeszcze jedno do Pana Ujka: Pamiętaj kurwo - każdy tchórz umiera 1000 razy, a człowiek umiera tylko raz. Pozdro dla Lachy i Antka. Trzymajcie się.

100% poparcia dla kolegi !
Mozna to afere potraktowac jako kolejna probe dla Zaglebia z ktorej znow trzeba wyjsc zwyciesko.
Co nas nie zabije to nas wzmocni....
soohoq

Postprzez konrad 2006-08-23, 11:42 am

Jesli tak jest , to może dla ułatwienia na biletach do tego tatrzyku powinien byc wydrukowany wynik?
Klub dba o kibica jest informacja itp.
konrad

re

Postprzez Qba 2006-08-23, 11:57 am

proponuje uciac spekulacje do momentu, kiedy to prokuratura przedstawi swoje wymysly, nic konstruktywnego sie nie powie, bo to jest na razie czytanie z fusow...

pozdrawiam
Qba

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna