Mistrzostwa Świata 2006

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-06-22, 10:03 pm

sedzia z meczu Chorwacja- Australia :shock: :shock:

3 zółte dla jednego zawodnika, wyrazne rece w polu karnym, odnosilem wrazenie ze byl na zjezdzie i nie wiedzial zbytnio gdzie jest i po co ? Czy on przypadkiem nie byl z PZPnu ? :lol:
BuBy_MaDnEss_#4

re

Postprzez Qba 2006-06-23, 4:44 am

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):sedzia z meczu Chorwacja- Australia :shock: :shock:

3 zółte dla jednego zawodnika, wyrazne rece w polu karnym, odnosilem wrazenie ze byl na zjezdzie i nie wiedzial zbytnio gdzie jest i po co ? Czy on przypadkiem nie byl z PZPnu ? :lol:

nie no, Graham Poll to jest zajebisty sedzia! wczoraj mu po prostu nie wyszlo, ale w Premiership sedziuje swietnie, wg mnie najlepszy angielski sedzia, i pozwala na duzo - tak sie powinno sedziowac, to nie jest gra dla panienek.

Ale o wczorajszym meczu powinien jak najszybciej zapomniec ;)
Qba

Postprzez wieszczu 2006-06-23, 8:01 am

bencwalek napisał(a):Dla mnie komentatorzy w publicznej OK , tylko Jońca odstaje , do Szpakowskiego nic nie mam , posiada głos który bardzo lubię słuchać , a błędy każdemu się zdarzają , przecież Szpaku komentuje już przeszło 20 lat jak nie więcej . Na polsacie duet Borek - Kołtoń , też nie mogę się przyczepić , zajebisty komentarz . Eksperci ok , Gmoch czasami się posmieje , jakiś dowcip wtrąci i te jego analizy na tej maszynie [ taki swojski chłop ]. Strejlau też jak zacznie machać tą pałeczką wokól tego monitora aż miło , wszystkie tajniki opowie . Mi nie przeszkadzają .
Brakuje tylko Jana Tomaszewskiego :D .
Wieszczu jak coś to wyłącz głos w TV i sam sobie komentuj.

PS. Czechy go home.

Skoro dla Ciebie komentatorzy są ok to...ok :) .
Szpakowski reprezentuje jakże typowy,polski minimalizm.Nie przypominam sobie,aby w meczu Polaków,gdy udało nam się prowadzić jedną bramką ten człowiek choć jeden,jedyny raz namawiał do strzelenia następnych goli.Za to mamy nieustanne powtarzanie,aby "wybić tą piłkę,wytrzymać jeszcze kilka minut".I tak k***a do zerzygania.Przecież to takie polskie,nieprawdaż?Ten jego styl komentowania trwa już kilka,jak nie kilkanaście lat i doskonale odzwierciedla również mentalność naszych grajków.Wyjątek stanowi tutaj Ebi,ale w tym przypadku nie należy się dziwić,gdyż piłkarskiego abecadła uczono Go na zachodzie i widać to gołym okiem.
Następnie pan Kołtoń...Widać jak bardzo chce dorównać Borkowi,ale i tutaj różnica w komentatorskiej kompetencji jest aż nadto widoczna.Za wszelką cenę stara się być oryginalny w swoich komentarzach,przez co często wychodzi na błazna,a nie futbolowego rzeczoznawcę.Ale to oczywiście tylko moje spostrzeżenie i wielu ma zapewne inne zdanie,i dobrze,bo tak powinno być.
Eksperci...Wczoraj np.:podobała mi się analiza Engela po meczu Chorwatów z Aussie.Jednak to tylko nieliczny wyjątek.Za to Andrzej Strejlau to prawdziwy piłkarski Kasparow wśród polskich trenerów.W tym miejscu naprawdę szacunek dla Niego za zasób teoretycznej wiedzy. No ale przed ekranem to więcej mamy takich mistrzów,natomiast jest już dużo gorzej z praktyką.

Ps.Bencwalek-ależ oczywiście,że sam komentuję i to jak! :lol:
wieszczu
Żółta kartka

Re: :)?

Postprzez krzysztof 2006-06-23, 8:54 am

adas napisał(a):
^m@rcin^ napisał(a):http://fifaworldcup.yahoo.com/06/en/w/hfc/fom_d.html?id=810057

zna ktos ta Pania ? :D
TAK SIĘ SKŁADA, ŻE ZNA I TO BARDZO BLISKO, BO TO MOJA DZIEWCZYNA.

Back home she supports second division Zagjebic Soskowiel and says. “For me football has been pretty good over the last few months. My team in Poland nearly were promoted and now I am here at the World Cup. But I just wish the results for both my team and my country would have been better.

:oops:
krzysztof

Postprzez WOJTEK 2006-06-23, 12:35 pm

http://mundial.onet.pl/0,1247843,1344431,wiadomosc.html
Rzekłbym nawet było "charaszo". Wręcz rewelacyjnie się Panowie Reprezentanci spisali. Przecież pokonali dumnych i pewnych siebie Kostarykanczyków.
Poza tym uwolnili nas od konieczności oglądania następnej rundy i walki z Anglikami. Ta wolna chwila pozwoli lepiej się przygotować do eliminacji Mistrzostw Europy, które pewnie przegramy by przygotowywać się do następnych MŚ, które znów odpuścimy by udał się start w El. ME.
A Janasa powinni zrobić dożywotnim trenerem za jego wspaniałe sukcesy na arenie międzynarodowej. Nasza wspaniała myśl trenerska i organizacyjna powinna wytyczać nowy kierunek w Europie i Świecie.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez wieszczu 2006-06-23, 2:16 pm

Słowa Bąka tylko utwierdzają człowieka w przekonaniu,że ci panowie już dawno zatracili poczucie rzeczywistości w sposób całkowity.Nie ma szans oczekiwać od nich na obiektywną ocenę realiów.Nie potrafią spojrzeć prawdzie w oczy,temu co widzi każdy choć trochę znający się na piłce kibic.Wszyscy tylko nie oni.Cały pzpn,Janas i reszta łachmaniarzy WYPIERDALAĆ!!!
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez Greg1906 2006-06-23, 4:14 pm

To nie brak poczucia rzeczywistości a zwykłe interesy jednostek. Bąk liże dupe Janasowi bo pasuje mu stary układ, Frankowski liże dupy potencjalnemu nowemu trenerowi bo w starym nie ma miejsca. Biznez is biznez.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez wieszczu 2006-06-23, 6:18 pm

Racja Greg,zgadzam się z Tobą.Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.Tylko co ważniejsze:interes jednostek,chory układ czy korzyść zbiorowa.Oni po dobroci nie odejdą.Zdecydowane działania,rozpierdolenie tej całej kliki powinno się zacząć już dzień po mistrzostwach.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez PawełK 2006-06-23, 7:52 pm

Na układy nie ma rady u nas nie ma takiej mentalności że po tej porażce na mundialu cały zarząd, trener i piłkarze klepną sie pierś i powiedzą ze "tak zajebaliśmy" nie mają jaj i tyle. Szkoda, że z Kostaryką nie dostali ze 3-0 niestety musze to napisać - SZKODA, bo ta wygrana na koniec wybieliła naszą "husarie". Prawda jest taka że nie ma składu na takiem imprezy, byliśmy jedną z najsłabszych drużyn na mistrzostwach. Media podkręciły atmosfere przed mundialem, piłkarze i Boniek zarobili na reklamach, "dziady z miodowej" pochlały za nasze w Niemczech, eksperci jak np. Engel zachwycają sie taktyką australijczyków itp. itd. Jedynym pozytywnym dla mnie aspektem tych mistrzostw było to, że były blisko i miałem okazje osobiście zobaczyć na żywo mecz z Ekwadorem jak i porównać organizację /parkingi, stadion i całą otoczkę/ meczu z meczami repry w Chorzowie. Z meczu Polska - Kolumbia do domu wracałem 2 godziny, a 2 godziny po meczu w Gelsenkirchen byliśmy juz 200 km w drodze powrotnej z postojem na tankowanie i zakupy. Jestem zdecydowanie na NIE dla Chorzowa w organizacji jakichkolwiek meczy reprezentacji jak i na NIE przy takiej organizacji ogólnie w Polsce na jakiekolwiek Mistrzostwa Europy w 2012 r. Przykre to ale prawdziwe Niemcy na łopatki kładą nas już samym stanem dróg o stadionach nie wspominając... :roll:
PawełK
pyszałek

Postprzez olo69 2006-06-24, 5:46 pm

Ogladam teraz relacją z meczu Niemcy- Szwecja i utwierdzam się w przekonaniu, że Kołtoń to w dupę jebany c***, zamiast komentować mecz cały czas napierdala o naszej reprezentacji pierdoląc już takie bzdury, że szkoda słów.(oczywiście brak adwersarza, który troszke by go przyhamował) Na poprzednich mistrzostwach to chyba on zyskał od piłkarzy ksywę "wodogłowie" - nie jestem tego pewien ale w sumie się nie dziwię
olo69

Postprzez HrabiaZąbek 2006-06-25, 11:15 am

Zgadza się Olo, pan Kołtoń pokazuje na tym mundialu swoją niekompetencje.Jak można mówić o Klose i Podolskim reprezentanci Polski??? :? Przecież występują z czarnym orłem na piersi!!! :evil: Jeżeli Kołtoń tego nie widzi to powinien się udać do okulisty.A może on jest daltonistą i nie rozróżnia koloru czarnego od białego? :lol:
Generalnie uważam że Kołtoń odstawia "lekką wieś" na tych mistrzostwach :lol: :wink:
HrabiaZąbek

Postprzez MrCricket 2006-06-25, 12:11 pm

Niemcy przeszli jak tornado po Szwedach, nie spodziewałem się takiego poziomu w wykonaniu Niemców, bo Szwedzi to klasowa drużyna. Ich przygotowanie fizyczne jest niesamowite i Argentyna, która strrasznie męczyła się z Meksykiem może mieć spore problemy, żeby ich powstrzymać. Do tego Klose w zabójczej formie, dopada mnie nostalgia jak patrzę co ten facet wyrabia na boisku grając z czarnym orzełkiem, a nie z białym :(
MrCricket

Postprzez Cygan 2006-06-25, 1:19 pm

MrCricket napisał(a):Niemcy przeszli jak tornado po Szwedach, nie spodziewałem się takiego poziomu w wykonaniu Niemców, bo Szwedzi to klasowa drużyna. Ich przygotowanie fizyczne jest niesamowite i Argentyna, która strrasznie męczyła się z Meksykiem może mieć spore problemy, żeby ich powstrzymać. Do tego Klose w zabójczej formie, dopada mnie nostalgia jak patrzę co ten facet wyrabia na boisku grając z czarnym orzełkiem, a nie z białym :(

Powiem tak: nienawidzę niemców bardzo, ale co do sytuacji z Klose a takze z Podlskim, wyrobiłem sobie takie oto zdanie - czy oni szkolac sie na polskich boiskach, przy naszym systemie szkolenia, mieliby teraz takie umiejetości jak maja? Niestety nie wierzę w to....
Cygan

Postprzez olo69 2006-06-26, 3:34 pm

http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3443099.html
czyżby zaczęło się zmiękczanie Listkiewicza? Ten Pan to dobry znajomy pana Baniaka ciężko teraz będzie spokojnie zasnąć :lol:

PS
Hitem TV tegorocznych wakacji moze byc np: wyciagnięcie na żywo podczas transmisji skutego Strejlaua ze studia Polsatu przez 30 antyterrorystów:wink:
olo69

Postprzez emdżej 2006-06-26, 6:10 pm

A przepraszam bardzo co ma ta sprawa związanego z mundialem? Nie ten temat.

Żeby nie rozmywać całkiem skomentuję krótko mecz Włochy - Australia. Makaroniarze się prześlizgnęli niesamowitym fartem. Moim zdaniem na awans bardziej zasłużyli Australijczycy. No, ale taki jest urok piłki nożnej
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna