Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez michał 09 2007-01-13, 8:32 pm

Chórzyście mówimy zdecydowane NIE!Nigdy tego gracza w Zagłębiu,on nie ma za grosz szacunku do barw klubowych najpierw Lech, potem Legia,a na końcu Wisła ,będzie idealnie pasował do Hydrotworu .Mimo wielu kontuzji uważam ,że w drugiej lidze wymiatał by Kuźba.
michał 09

Postprzez Liberał 2007-01-13, 9:10 pm

Gdzies czytalem, ze chetnie by wrocił do Gornika Zabrze ale tam podobno nie podołaja jego wymaganiom finansowym :P.
A czy u nas znalazla by sie kasa dla niego?
Liberał

Postprzez Socio 2007-01-13, 10:24 pm

A mnie sie wydaje ze Zaglebie (Rudy) ciagle czeka na Mezyka. Zauwazcie, ze o kolesiu kompletnie ucichlo, mialo byc tyle propozycji i nic. Zaglebie zlozylo konkret oferte - 100 tys i wedlug mnie sie dogadaja. Bo po pierwsze ofert z I ligii nie widac a po drugie za pol roku dzialacze Polonii nic nie zobacza a komu jak komu ale im sie ta kasa przyda. Pytanie czy Mezyk to bedzie TEN zawodnik ale z tego co pokazal w rundzie jesiennej jest skuteczny a nam taki napastnik potrzebny.
Socio

Postprzez Lars 2007-01-14, 12:00 pm

Męzykowi jest bliżej do warszawskiej Polonii niż do Nas. Zawsze to łatwiej jest zminić tlyko nazwe miasta niż całego klubu :P
nie chce Męzyka w Sosnowcu, chlopak ewidentnie niechce u nas grać, zresztą niewiem dlaczego nikt niechce u nas grać :roll:
narobiło się smrodu ...ale to nie tego wina, przecięz Zawisza czy choćby Polkowice działają aktywnie na rynku, a nawet takie zespoły jak Arka i Górnik Ł. wiec niewiem w czym problem, może problem tkwi poprostu w Poloniach, najpierw kosmalski z tej warszawskiej, teraz męzyk z tej bytomskiej.
rozmywając troche temat to przecież niezaleznie od decyzji pzpn opłaca sie walka o awans, lepiej miec -10 w 1 lidze niż w drugiej, a degradacja nam nie groźi bo żaden działacz naszego klubu nie został zatrzymany.
tylko czemu niechcą u nas grać? Rogalski wybiera Lechie, Męzyk woli Polonie. przechodzą do gorszych klubów zamiast do nas.
jesli ktoś ma jakąs koncepcje dlaczego sie tak dzieje, to czekam na jakieś rozsądne odpowiedzi na pytanie:
WHY?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Liberał 2007-01-14, 12:17 pm

odpowiedz jest oczywista, pomijajac cala otoczke afery z kupowanie meczow, maja oni zaproponowane gorsze warunki niz u innych. Ciekawe co bedzie z mezykiem bo jesli bardziej bedzie chcial sie przeniesc do warszawy niz do sosnowca to to bedize musiala byc duza roznica w kasie.
Do nas nby mogl poprostu dojezdzac a tam przeprowadzac.
Liberał

Postprzez Socio 2007-01-14, 12:28 pm

Nie wiem skad wnioski ze zawodnicy nie chca grac w Zaglebiu. Uwierzcie mi, jesli zaproponuje sie Mezykowy czy komukolwiek lepsze warunki to przyjdzie do nas. Ale na to trzeba patrzec z dwoch stron, klub nie moze windowac kwot odstepnych i kontraktow, tylko dlatego, ze menadzer zawodnika tak chce. Na dobra sprawe mezyki, malinowskie i tego typu zawodnicy nie sa gwarancja sukcesu. To nie jest Matusiak, ktorego kupujac jestes pewien jego umiejetnosci. A tak na marginesie Lars - skad wiesze ze w Lechii zaplacili Rogalskiemu mniej niz chcialo dac Zaglebie ?
Socio

Postprzez Socio 2007-01-14, 12:30 pm

Oczywiscie w pytaniu do Larsa mialo byc "skad wiesze ze w Lechii nie zaplacili Rogalskiemu wiecej niz chcialo dac Zaglebie " ?. Sorki
Socio

Postprzez problematyk-ziom 2007-01-14, 12:32 pm

Łuki19 napisał(a):Jeżeli to są te wielkie transfery które Wojeciech Rudy chce zrobić to witaj Orange Ekstraklaso :D :lol:

a kto mówił u Nas, że będą wielkie transfery? Kibice liczą na wielkie nazwiska i to kibice "pompują" ten balonik...

a co do powodów i pytania "WHY?" to chyba nie kwestie finansowe, bo nawet jeżeli u Nas zawodnik miałby niższy kontrakt to pieniądze pewne! A Polonia nie słynie z płynności finansowej. Niestety zawodnicy są naiwni i pazerni i wierzą w zapewnienia działaczy w innych klubach a potem się muszą procesować o kase.
problematyk-ziom

Postprzez Lars 2007-01-14, 12:33 pm

niewiem czy mniej, poprostu zakładam, że mając budżet troche wyższy od Lechii jesteśmy wstanie zaproponować więcej, drugim argumentem przemawiającym za Zagłebiem gdybym był Rogalskim byłaby wyższa pozycja w tabeli Naszego klubu niż Lechii.
poprostu coś jest nie tak, latem jak chcieli to ściągneli Berensztaina, Wierzchowskiego, a przecież to o klase lepsze nazwiska niż jakiś Malinowski, Męzyk czy Rogalski...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Socio 2007-01-14, 12:41 pm

zgadza sie i wydali naprawde duzo pieniedzy na berka, pacha, wierzchowskiego, folc i kosciukiewicz tez pewnie maja nie male kontrakty. Sami zawodnicy, ktorych wymienilem to duzy potencjal. Dojda Lacha i Kloda- na niego w obronie najbardziej licze. Jest Dawid. Caly czas mam nadzieje ze jeszcze jeden napastnik bedzie kupiony. Czy to jest taki slaby sklad ? Czy Ruch mial silniejszy jesienia wygrywajac runde ? Chyba nie. Oni grali po prostu konsekwentnie swoje. U nas byly zawirowania z trenerem, kontuzje. Druzyne, ktora mamy naprawde stac na duza lepsza gre. Co nie zmienia faktu ze z tramsferami zostajemy w tyl za 3 czolowymi druzynami. Ale jak pamietam o Zaglebiu tez media pisaly pol roku temu - transferowa ofensywa itd. I co ? 4 miejsce.
Socio

Postprzez problematyk-ziom 2007-01-14, 12:47 pm

A warto przepłacać? Oglądasz zawodnika i oceniasz jego wartość po tym co prezentuje na boisku. I dla Ciebie jest wart 100 tyś złotych a kontrakt 10 tyś zł miesięcznie. (Sumy z kosmosu, rzuciłem pierwsze lepsze) Jeżeli jest klub który chce dać wiecej to czy warto przepłacać tylko dlatego żeby za wszelką cene przyszedł do nas? Nie jest to zawodnik światowego formatu i bez niego też możliwe jest osiągnięcie sukcesu.

Przykład Mężyka. Dla mnie to on jest wart może 100 tyś (i tak nie wiem czy nie za dużo). A Polonia B. chce 500 tyś. czyli jeżeli znajdzie się "idiota", który za tego zawodnika tyle zapłaci to nie widze powodu żeby walczyć o niego i przepłacać.
problematyk-ziom

Postprzez Socio 2007-01-14, 1:23 pm

O to mi chodzi kol. problematyk. Pisalem to samo a propos malinowskiego z rakowa. Za niego chcieli prawie 0.5mln- za faceta z III ligii ! To jest grubo ponad 100tys euro. Za taka kase mozna kupic naprawde sprawdzonego goscia z I ligii. Dlatego tez jest przeciwny kupowaniu kogos za wszelka cene, bo moze okaze sie ze bedzie dobry. Na ogol to dziala w druga strone. Kupujesz tanio, sprzedajesz drogo (np. Bartek czy Pitry).
Socio

Postprzez MrCricket 2007-01-14, 2:07 pm

Uważam, że pół roku temu gdyby tym grajkom, którzy odmawiają gry w Zagłębiu zaproponować kontraktym, to gnaliby na złamany kark, żeby tylko u nas grać. Od pewnego czasu wiele się zmieniło, zrobił się smród wokół klubu, który zachwiał przyszłością naszego klubu i ciągle tak naprawdę nie wiemy na czym stoimy. Chyba stąd takie decyzje tych grajków, bo po prostu nie wierzę, że taki np. Rogalski wybrałby znacznie słabszą finansowo Lechię i mimo wszystko słabszą piłkarsko.
MrCricket

Postprzez michał 09 2007-01-14, 3:59 pm

Mężyk już rok temu w zimowym okienku transferowym był bardzo blisko Polonii Warszawa,jednak wolał grać w Łks co mu na dobre nie wyszło.A pozatym bardzo dobre transfery robi Polonia :wysoki,silny Broniewicz może już teraz z powodzeniem grać w Ekstraklasie i mający za sobą bogatą i barwaną karierę Wędzyński filigrnowy ,szybki pomocnik.
michał 09

Postprzez Sir 2007-01-14, 11:19 pm

Kadrę to my mamy niezłą. Wrócą wszyscy do zdrowia i powinno byc nieźle.

Nie mozna juz teraz mowic ze potrzebuja zgrania..tak jak to bylo w sierpniu mowa o tym...tylko walczyc walczyci jeszcze raz walczyc na boisku...

Liczę ze moze Zuban i Jarek Piątkowski wreszcie się przełamia i cos zaczna grac...bo było w rundzie jesiennej MIERNIE..
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna