TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Osman 2007-06-12, 6:10 pm

w Zabrzu!??

hahaha, chłopie daj sobie spokój z takimi komentarzami!
Osman
Żółta kartka

Postprzez drewinio 2007-06-12, 6:10 pm

laBombonera napisał(a):
wodorek21 napisał(a):Ej może wynając jakis Rusków żeby Górskiego wzieli i mu " wytłumaczyli" co ma robić ... :D :D Ale sprawa ze stadionem naprawde przykra .. Oby wszystko dobrze sie skończyło .. Wierze w to ....

daje stowe na tych ruskich.

Odemnie po kielichu :D
drewinio

Postprzez drblackdeath 2007-06-12, 6:13 pm

najpierw trzeba czekać czy cofną nas do 2 ligi ... a nie stadion w głowie ... bo dalej jest wielka niewiadoma tamci się odwołuja i.t.p
drblackdeath

Postprzez vcr pogoń 2007-06-12, 6:15 pm

zagłebie moze grac jedynie na Zagłębiu....i koniec kropka.
przykre to jest ze wszedzie juz mysla jak doprowadzic obiekty a u nas jest pełna sielanka looz....nikt nic nie wie...eh
vcr pogoń

Postprzez laki 2007-06-12, 6:25 pm

Mam świadomość że wiele grup społecznych jest niedoinwestowanych ,oświata, sł. zdrowia
straż miejska ,pożarna , potrzeby socjalne . Ale oświetlenie to już nawet w Gliwicach postawili.
A propaganda wyborcza włodarzy Sosnowca przebiła już najbardziej beszczelne obietnice
propagandowo - manipulacyjne . Ale to typowe dla tego środowiska politycznego.
laki

Postprzez Lars 2007-06-12, 6:30 pm

a czemu nie jaworzno?
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez pawelderry 2007-06-12, 6:31 pm

A co ze stadionem w Jaworznie???
pawelderry

Postprzez Przemek26 2007-06-12, 6:38 pm

pawelderry napisał(a):A co ze stadionem w Jaworznie???

Nie ma ŚWIATŁA!!!!!!
Przemek26

Postprzez serrano 2007-06-12, 6:46 pm

Liga zaczyna się z końcem lipca. Jeżeli jupitery rozbłysną we wrześniu to przy korzystnym kalendarzu mozemy grac 3 albo 4 kolejki "na obczyźnie".Da sie przeżyć. Wystarczy presja na UM zeby dotrzymał za wszelka cene wrześniowego terminu. Bądźmy realistami... chyba nikt nie wierzył że dostaniemy licencje na tą ruine zwaną szumnie "Stadionem"... no chyba że Górski.
serrano

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-06-12, 6:57 pm

Ochlonalem troche, przemyslalem sprawe i MUSI BYC NA LUDOWYM - warunkowa licencje dostaniemy bo tak:
Kilka pierwszych spotkan mozna rozegrac na wyjazdach - do czasu Jupiterow
Druga sprawa to mozna pare spotkan rozegrac w Jaworznie - przeciez
Szczakowianka tam grala swoje mecze ligowe,
A po trzecie to mysle ze byl to rekonesans wlascicieli Stadionu Ludowego,
A po czwarte mysle ze LB nie dopusci, dopilnuje, aby Zaglebie nie gralo na
LUDOWYM najwczesniej jak to tylko mozna bedzie.
Musimy sprawe kontrolowac i mysle ze w koncu bedzie jak bedzie ale nie tak jak
byc powinno od poczatku na LUDOWYM.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Strooś 2007-06-12, 7:11 pm

Jedyne stadiony, na których moglibyśmy rozgrywać nasze mecze to: Zabrze, Katowice, Chorzów lub Gliwice. Żaden inny nie może być brany pod uwagę ponieważ tylko wymienione wyżej znajdują się w odległości do 50 km (taki chyba jest wymóg PZPN co do stadionu zastępczego) Tak więc mówiąc o stadionie w Wodzisławiu pan Wieczorek wykazał się niewiedzą na ten temat. Nawet ten przykład pokazuje, że w tym mieście nikomu nie zależy na I lidze i nikomu nie zależy na "ZAGŁĘBIU" oprócz nas kibiców. Tak naprawdę to możnaby zaryzykować stwierdzenie, że awans wywalczyliśmy sobie sami, my kibice i tylko my na tą I ligę zasługujemy. Sytuacja, która zaistniała jest najbardziej przykra niestety dla nas. Niestety jesteśmy w tym wszystkim najbardziej poszkodowani i jednocześnie paradoksalnie najbardziej bezsilni ponieważ nikt się nie liczy z naszymi pragniniami i naszym zdaniem. Z drugiej strony jak ktoś już wcześniej napisał za zaistniałą sytuację możemy też poniekąd winić samych siebie: brak zarejestrowanego stowarzyszenia kibiców, brak jakichkolwiek działań propagandowych mających na celu zwrócenie uwagi na problem Stadionu Ludowego (i nie mam tu na myśli wpisów na forum). Nie podejmując żadnych działań daliśmy przyzwolenie panu Górskiemu i jego świcie na takie a nie inne traktowanie problemu. Ja powiem szczerze, że od samego początku nie wierzyłem w te łgarstwa i puste przedwyborcze obietnice tego pana. Tym, którzy wpadli w euforie, kiedy pojawiła się informacja o budowie nowego stadionu proponuję kubeł zimnej wody na głowę, bo nowy stadion nie powstanie przez najbliższe kilkadziesiąt lat - niestety taka jest prawda (choć chciałbym w tej kwestii nie mieć racji). Mam jednak nadzieję, że będziemy w stanie się zebrać i zamanifestować pod Urzędem Miasta swoje niezadowolenie, potrzeba tylko kogoś kto to wszystko "pociągnie" Wierzę, że wśród nas nie brakuje takich ludzi! Jednocześnie chciałbym aby wszystko było zorganizowane z głową. Oczywiście najważniejszy jest entuzjazm i spontaniczność, ale nie można dać ludziom z Urzędu argumentów do ręki w postaci jakichkolwiek chuligańskich wybryków. Wszystko musi mieć ręce i nogi (między innymi zgłoszenie demonstracji na policję itp wszystkie prawnie wymagane zezwolenia) pokażmy chociaż my, że jesteśmy bardziej kompetentni od tych, którzy uważają się za "gospodarzy" NASZEGO MIASTA. Mam w tym miejscu propozycję i zarazem prośbę do administratorów strony, aby oni w pierwszej kolejności zaangażowali się w to wszystko. Myślę, że są to osoby najbardziej kompetentne z uwagi na posiadaną wiedzę oraz swoje kontakty. Nie możemy tej sytuacji tak zostawić. Demonstracja i to jak najszybciej, bo czasu jest mało.
Strooś

Postprzez MarcelZS 2007-06-12, 7:15 pm

Ja szczerze mówiąc ma gdzieś mecze Zagłębia, które będzie rozgrywać na ślasku - wstyd, wstyd, wstyd .... rozumiem Polonie Bytom, która zaskoczyła sukcesem sportowym i wyprzedziła krezusów z Sosnowca, którzy się już o kase pocieli, ale u nas perspektywa awansu była już od 3 sezonów i co ?????

i wielkie nic jak zawsze !!!!

GDZIE JEST TEN STADION !!!!
- nie mówcie że będzie na wiosne, bo na wiosne to będzie już spadek do II ligi
- 15 lat pójdzie się jebać przez błazenade urzędasów!!!!!!
MarcelZS

Postprzez LucasUSA 2007-06-12, 7:44 pm

Dobry post Stroosia - powinna sie odbyc dobrze zorganizowana demonstracja. Tym panom z urzedu bardzo latwo bedzie zrobic z nas chuliganow, pseudokibicow, naslac policje, zeby prowokowala. Bo przeciez z chuliganami sie nie rozmawia. Co innego jak glosow potrzeba. I tez mysle, ze nasza strona powinna bardzo aktywnie wlaczyc sie w organizacje protestu.

Swoja droga to az milo popatrzec jak np. swietuja w Bialymstoku - festyny z pilkarzami, wladzami miasta, euforia. Podobnie w Chorzowie, Bytomiu. U nas zero radosci - cos mi sie tak jak wiekszosci wydaje, ze nasze awanse byly celowo spowalniane.
LucasUSA

Postprzez wodorek21 2007-06-12, 7:50 pm

MarcelZS napisał(a):Ja szczerze mówiąc ma gdzieś mecze Zagłębia, które będzie rozgrywać na ślasku - wstyd, wstyd, wstyd .... rozumiem Polonie Bytom, która zaskoczyła sukcesem sportowym i wyprzedziła krezusów z Sosnowca, którzy się już o kase pocieli, ale u nas perspektywa awansu była już od 3 sezonów i co ?????

W Bytomiu juz działają nie to co u nas :( :( ....

------> http://www.90minut.pl/news.php?id=570044
wodorek21

Postprzez Zibi83 2007-06-12, 8:02 pm

wodorek21 napisał(a):
MarcelZS napisał(a):Ja szczerze mówiąc ma gdzieś mecze Zagłębia, które będzie rozgrywać na ślasku - wstyd, wstyd, wstyd .... rozumiem Polonie Bytom, która zaskoczyła sukcesem sportowym i wyprzedziła krezusów z Sosnowca, którzy się już o kase pocieli, ale u nas perspektywa awansu była już od 3 sezonów i co ?????

W Bytomiu juz działają nie to co u nas :( :( ....

------> http://www.90minut.pl/news.php?id=570044

U nas jest pobudka z ręką w nocniku na szczęście na takim etapie że da się tą rękę wyjąć z nocnika...
Zibi83

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna