neopan napisał(a):"...Jak już wcześniej pisałem pan Szukiełowicz zrobił to na co go było stać, czyli dobrał się tym leniuchom do skóry i chwała mu za to,"" Hhheh to uwazasz za kunszt trenerrski?? Człowieku gdyby był inny trener to oni by tego meczu nei przegrali!! On ich zajechał , dlatego chodizli po boisku a nie biegali!! ".. Ale w tej chwili potrzebny nam jest trener z papierami i doświadczeniem" Mogłbys takiego wymienic , ktory podjałby sie tego ?? Człowieku zaden trener nei bedzie gwarantem !! moze poza Leo :) Zrozum ze nei ma sensu zatrudniac jakiego trenera co oskubie nasza kluba kase a zostawi po sobie 3 lige.. Wiec pytam dlaczego nie Pierscionek ?? Bo nie jest gwarantem?? a kto jest??
Ehh, ale siÄ™ pan uwziÄ…Å‚ ;D
Wydaje mi się, że wybiera pan sobie te wycinki niektórych wypowiedzi, które są przydatne do potwierdzenia pana racji..Nigdzie nie pisałem, że za kunszt trenerski uważam umiejętność dania w kość piłkarzom ostrym treningiem. Chodziło mi o to, że jako pierwszy nie owijał w bawełnę i powiedział jak na prawdę nasi podchodzą do swoich obowiązków i nie dał wejść sobie na głowę. Nie wiem jak wyglądały treningi, ale jeżeli ich rzeczywiście "zajechał", to w tej fazie sezonu na pewno był to błąd. A meczu z Odrą(domyślam się, że chodzi panu o ten mecz) na pewno nie przegrali tylko przez brak sił, ale też brak umiejętności rozgrywania piłki i ciągłe bezsensowne i nieskuteczne granie długą piłką. I krótko mówiąc właśnie to, czyli umiejętność nauki gry w piłkę uważam za warztat trenerski, bo od przygotowania fizycznego powinien być specjalista... Już wspominałem, że trener Szukiełowicz ich tego nie nauczy i dlatego bym go zwolnił..
Nigdzie w cytowanym fragmencie mojej wypowiedzi nie wspominałem, że jakikolwiek trener będzie gwarantem sukcesu. A pan Pierścionek już na starcie nie ma odpowiednich papierów i trzeba zatrudniać trenera-figuranta. Dlatego myślę, że trener Fornalak byłby odpowiednim kandydatem, bo na pewno nas nie "oskubie z pieniędzy" i myślę, że jest to człowiek, z którym można by wiązać nadzieję na dłuższą współpracę, ponieważ pracując w Polonii pokazał, że przyświeca mu jakiś cel i jak zacznie jakąś robotę to nie kończy w połowie lecąc na większą kasę. Z Pierścionkiem mogliby stworzyć ciekawy duet dwóch młodych i utalentowanyc trenerów.