Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PaprykarZ19 2007-12-13, 2:17 pm

neopan napisał(a):"...Jak już wcześniej pisałem pan Szukiełowicz zrobił to na co go było stać, czyli dobrał się tym leniuchom do skóry i chwała mu za to,"" Hhheh to uwazasz za kunszt trenerrski?? Człowieku gdyby był inny trener to oni by tego meczu nei przegrali!! On ich zajechał , dlatego chodizli po boisku a nie biegali!! ".. Ale w tej chwili potrzebny nam jest trener z papierami i doświadczeniem" Mogłbys takiego wymienic , ktory podjałby sie tego ?? Człowieku zaden trener nei bedzie gwarantem !! moze poza Leo :) Zrozum ze nei ma sensu zatrudniac jakiego trenera co oskubie nasza kluba kase a zostawi po sobie 3 lige.. Wiec pytam dlaczego nie Pierscionek ?? Bo nie jest gwarantem?? a kto jest??

Ehh, ale siÄ™ pan uwziÄ…Å‚ ;D
Wydaje mi się, że wybiera pan sobie te wycinki niektórych wypowiedzi, które są przydatne do potwierdzenia pana racji..Nigdzie nie pisałem, że za kunszt trenerski uważam umiejętność dania w kość piłkarzom ostrym treningiem. Chodziło mi o to, że jako pierwszy nie owijał w bawełnę i powiedział jak na prawdę nasi podchodzą do swoich obowiązków i nie dał wejść sobie na głowę. Nie wiem jak wyglądały treningi, ale jeżeli ich rzeczywiście "zajechał", to w tej fazie sezonu na pewno był to błąd. A meczu z Odrą(domyślam się, że chodzi panu o ten mecz) na pewno nie przegrali tylko przez brak sił, ale też brak umiejętności rozgrywania piłki i ciągłe bezsensowne i nieskuteczne granie długą piłką. I krótko mówiąc właśnie to, czyli umiejętność nauki gry w piłkę uważam za warztat trenerski, bo od przygotowania fizycznego powinien być specjalista... Już wspominałem, że trener Szukiełowicz ich tego nie nauczy i dlatego bym go zwolnił..
Nigdzie w cytowanym fragmencie mojej wypowiedzi nie wspominałem, że jakikolwiek trener będzie gwarantem sukcesu. A pan Pierścionek już na starcie nie ma odpowiednich papierów i trzeba zatrudniać trenera-figuranta. Dlatego myślę, że trener Fornalak byłby odpowiednim kandydatem, bo na pewno nas nie "oskubie z pieniędzy" i myślę, że jest to człowiek, z którym można by wiązać nadzieję na dłuższą współpracę, ponieważ pracując w Polonii pokazał, że przyświeca mu jakiś cel i jak zacznie jakąś robotę to nie kończy w połowie lecąc na większą kasę. Z Pierścionkiem mogliby stworzyć ciekawy duet dwóch młodych i utalentowanyc trenerów.
PaprykarZ19

Postprzez eric 2007-12-13, 3:04 pm

No tak, zaczynając od Piotra Pierścionka. Z całym szacunkiem dla jego osoby, ale nie wyobrażam sobie, żeby pozwolono na taki eksperyment. Już się nabijal z nas, że nie mamy stadionu, że gramy na wodzie, a na dodatek cała Polska mogła równiez przeczytać jak to kibice Lecha śpiewali: "biedaki, damy wam śwatło", jeszcze tego brakuje, żebyśmy zostali prowadzeni przez najmłodszego trenera w OE. Teraz od strony Piotra, nie powinien w tym wieku prowadzic drużyny w tej klasie rozgrywkowej, nawet gdyby się nazywał Mourinho, bo to skończy się na 90% klapą, a to będzie miało następstwa psychologiczne, obejmując nastepną grupę ludzi. 'Dobry' trener powinien, chociaż nie wiem jak bardzo czułby się na siłach do podjęcia wyzwania, pierw się głęboko zastanowić czy tak powinna przebiegać jego kariera trenerska...a nie powinna. To może byc nasza przyszłość, ale na tą chwilę na pewno nie(!).
Teraz Pan Romuald Szukiełowicz. Wszystko zależy od tego, kogo będzie miał do dyspozycji, jeżeli taki IIgo ligowy skład to naprawdę tylko twarda ręką można wydobyć coś z tych zawodników, bo będą grali dla premii za występy (a innej drogi niż harować na boisku za dwóch do tego nie będzie). A nawet super-trener nie zrobi 'nagle' z przeciętnego zawodnika - chociażby Chinyam'y. A na młodych, uzdolnionych lub nawet średniozaawansowanych wiekowo, ale dobrych to są sieci zarzucone przez duże kluby i to nawet one mówią oficjalnie, że ceny za III czy II ligowców są astronomiczne. Gdzie szukać nadzieii? Poświęcić się i zainwestować, aby uratować tą I - nową ligę. Wypożyczać - dając gwarancję sukcesu (utrzymania) w tym sezonie, a w między czasie pracować z młodzieżą i szukac talentów, tylko nie po całej Polsce (bo na to nas nie stać) tylko u nas, w Zagłębiu, Katowicach, nawet w Chorzowie i Zabrzu- wyciągnąc jakieś perełeczki uświadamiając im, że u nas mają szansę. Nie brać przypadkowych zawodników. Tylko obserwować, być na trenigach, na sparingach i na meczach ME. Do tego, mieć trzech - czterech naprawde wartościowych, doświadczonych zawodnikow, którzy pokażą co to jest profesjonalizm, i jest druzyna, która pozwoli na spokojne utrzymanie się w I ldze. A tymczasem, za wszelką cenę uratować sie przed spadkiem(!).
Pzdr
Ostatnio edytowano 2007-12-13, 4:05 pm przez eric, łącznie edytowano 2 razy
eric

Postprzez MarcelZS 2007-12-13, 3:36 pm

Obawiam się czy nas udałoby się z Fornalakiem --- W Bytomiu miał wielu wychowanków, ludzi którzy grali dla klubu i nie myśleli o negocjacjach i kasie - tam zawsze było biednie i co by nie pisac o hanysach to mają mocne charaktery i ogromną chęć do pracy. Nie wiem czy po włoskich czasach kiedy nas się tak przelewało że trzeba było asekuracyjnie płacić sędziom czy ci co zostną podjemą pracę w ciezkich warunkach i zdecydowanie za niższą kasę - jednym słowem w Polonii było przywiązanie do barw klubowych - a u nas poza wyjątkami nie ma - jeśli jest to proszę wyproadzcie mnie z błędu!!!!
MarcelZS

Postprzez neopan 2007-12-13, 4:13 pm

Ludzie czy wy jestescie tak mocno ograniczeni??? Jaki szukiełowicz?? Ludzie?? Jaka twarda reka??Czy twarda reka wszytko załatwi?? Musi istniec symbioza miedzy zawodnikiem a trenerem!! Nazywanie szukiełowicza trenerem to jest to obraza dla tego zawodu... Jak mozna z gory przewidywac ze Pierscionek sie nei sprawdzi??? Skad mozecie to wiedziece?? Zapewniam was ze ten człowiek jest 100X bardziej kompetentny niz nas obecny trener.. wiem to od zawodnikow. Dlaczego tylko ze wzgledu na wiek mamy kogos elminowac??? A moze trafila nam sie perełka trenerska?? czy mozna tylko i wylacznie za wiek dykryminowac??? Jeszcze raz powtorze on merytorycznie na ta funkcje nadaje sie jak najbardziej!!! Troche zaufania do swoich ludzi!!!!
neopan

Postprzez fan78 2007-12-13, 4:24 pm

Juz raz zaufalismy swoim ludziom,nie wyszlismy na tym najlepiej(patrz.Tochel,Rudy,Trescinski).Szukiel niech zostanie i dac jemu wybor czy grac mlodzieza czy raczej emerytami(patrz.Swierczewski,Rocki,Koziol).Nie obchodzi mnie jaka wybierze opcje,bylebysmy tylko sie utrzymali.Pozdro!
fan78

Postprzez dziejus 2007-12-13, 4:32 pm

No i co z tego ze kompetentny,jak nie ma papierow. Znowu sie zaczna kombinacje z trenerem "do protokolu".A pilkarze jak tacy madrzy kto jest dobrym trenerem a kto nie to moze sami zaczna sie trenowac[w solariach,pabach i salonach kosmetycznych].
dziejus

Postprzez tommaz 2007-12-13, 5:19 pm

Moim zdaniem Szukiełowicz to jeden z lepszych trenerów jacy przewineli się przez Zagłębie od dłuższego czasu . Bez obrazy ale Pierscionek jak tu juz ktos napisał stał by się szybko kolegą zawodników i byłby pewnie bardziej kolegą niz trenerem .
Co do taktyki to własnie Szukiełowicz ostatnio najlepszą wystawia , bo do tej pory żaden z trenerów nie dał formacji 3 - 4 - 3 a Szukełowicz juz pare razy zaexperymentował tak i dało to efekty !!! Jestesmy prawde mowiąc najsłabszą drużyną w OE i np takie formacje jak były za poprzednuch trenerów 5 4 1 lub czasami podkreslam czasami 4 4 2 nic nie daja , teraz włąsnie musimy walczyc i 3 napastników najlepiej się sprawdza bo co za roznica przegrac 1:0 z defensywnym ustawieniem 5 4 1 i nic nie grając czy przegrac 2:0 ale grając i stwarzając sytuacje podbramkowe ?? Szukiełowicz po tych paru meczach śmiem twierdzić ze jest jednym z lepszych trenerów w Zagłębiu i zawodnicy czują respekt , jest wymagający i ostry , własnie taki jaki powinien byc trener. Zostawiłbym go bez dwu zdań a najwyzej Pierścionka jak niektórzy sie juz upierają dać na 2 trenera żeby się uczył.No i wypada jeszcze powiedziec że Szukiełowicz był wkoncu pierwszym trenerem który powiedział prawde o tych naszych gwiazdeczkach w Zagłębiu którym niechce się grać.
tommaz
Obserwowany

Postprzez jls 2007-12-13, 5:42 pm

Przesilenie 13.12.2007

A ja jestem, proszę pana, na zakręcie. Migają światła rozmaitych możliwości - śpiewała swego czasu ceniona aktorka, Krystyna Janda. I te słowa pasują jak ulał do sytuacji w Zagłębiu Sosnowiec. (...)

Niepewny jest los prezesa Leszka Baczyńskiego, trenera Romualda Szukiełowicza, jego najbliższego współpracownika Andrzeja Orzeszka oraz kilku piłkarzy. - Nie potwierdzam, ani nie zaprzeczam - śmieje się prezes Leszek Baczyński. - Nie potrafię powiedzieć, co będzie dzisiaj lub jutro. Chwilowo cieszę się dniem nieco luźniejszym. Wiem, że nie będzie wody na murawie i nie zgaśnie światło - dodaje.

Prezes Baczyński jest bardzo tajemniczy. Po Sosnowcu krąży plotka, że naraził się pewnym ważnym osobistościom. Choć należy do grona fachowców, to może się pożegnać z funkcją prezesa. Właściciel spółki oraz rada nadzorcza powinni jasno określić kompetencje poszczególnych osób działających w klubie - dla dobra sosnowieckiej piłki.
Z chwilÄ… przyjÅ›cia BaczyÅ„skiego do klubu nastÄ…piÅ‚a zmiana obyczajów. Opracowano regulamin, który powinien obowiÄ…zywać w zawodowym klubie, ale niektórzy przyjmowali go ze zdziwieniem. Trener SzukieÅ‚owicza okrzykniÄ™to mianem „czÅ‚owiekiem o twardej rÄ™ce”. Niektórzy odetchnÄ™liby z ulgÄ…, gdyby odszedÅ‚ z klubu. (...)

Czas na najważniejsze decyzje: kiedy drużyna ma wyjechać na zgrupowania przygotowawcze i gdzie będzie kolejny obóz. Trener Szukiełowicz po ostatnim meczu Pucharu Ekstraklasy rozdał karteczki z planem, co piłkarze mają robić podczas przerwy urlopowej. Jedenastu zawodników z kadry meczowej otrzymało wytyczne, a pozostali to piłkarska młódź. Kto wie, czy w klubie będzie jeszcze miejsce dla Piotra Bagnickiego. O tym jednak możemy się przekonać dopiero podczas pierwszego treningu 27 grudnia.

Po odzyskaniu czterech punktów teraz w klubie żaÅ‚ujÄ…, że nie udaÅ‚o siÄ™ zdobyć jesieniÄ… kilku „oczek” wiÄ™cej. (...) Dzisiaj mogÄ… zapaść najważniejsze decyzje dla klubu w tym sezonie.
źródÅ‚o: WÅ‚odzimierz SowiÅ„ski, „Sport”
jls

Postprzez dziejus 2007-12-13, 6:47 pm

No i jak decyzje. Czyzby posiedzenie Zarzadu jeszcze trwalo ? Bo jak na razie ani "me",ani "be",ani"kukuryku",ani "rzecznika"!!!
dziejus

Postprzez Lauri 2007-12-13, 7:57 pm

neopan napisał(a):Zapewniam was ze ten człowiek jest 100X bardziej kompetentny niz nas obecny trener.. wiem to od zawodnikow.

nie wiem jak wyglada cykl treningowy w Zaglebiu, ale wydaje mi sie ze Szukielowicz ma zajecia z I druzyna a Pierscionek z ME...wiec jak zawodnicy moga miec porownanie? no chyba ze trenerzy zamieniaja sie druzynami? Jednak mysle ze Twoja wiedza opiera sie na zdaniu kilku graczy ktorzy nie łapią sie do OE (moze i Ty jestes wsrod nich) i sa to w glownej mierze gracze z ME...wiec skoro dobrze im sie pracuje z Pierscionkiem to niech daja z siebie 200%..z pewnoscia Szukielowicz nie przejdzie obok takiego gracza obojetnie.
Jestes przekonany ze Zaglebiu teraz jest potrzebny trener ktory sie dopiero uczy swojego zawodu? Rozumiem, ze go lubisz, ale trzeba myslec teraz o klubie
Jak dla mnie Szukielowicz jest odpowiednim czlowiekiem na tym stanowisku, przynajmniej nie owija w bawelne i wali prosto z mostu, a na gre w skladzie trzeba sobie zasluzyc...trenerowi trzeba dac szanse a nie zmieniac go co runde.
Lauri

Wychowankowie Zagłębia Sosnowiec, co z nimi?

Postprzez wojtek_cc 2007-12-13, 8:13 pm

ÅšciÄ…gnij i obejrzyj film http://tomek.korczak.edu.pl
i oceń.Jak chcesz poleć innym.
wojtek_cc

Re: Wychowankowie Zagłębia Sosnowiec, co z nimi?

Postprzez flex 2007-12-13, 8:57 pm

wojtek_cc napisał(a):Ściągnij i obejrzyj film http://tomek.korczak.edu.pl

Czy ten film jest już skompresowany do xvida albo divxa, trochę idzie ściąganie filmu 360Mb :-(
flex
Administrator

Re: Wychowankowie Zagłębia Sosnowiec, co z nimi?

Postprzez Blajpios 2007-12-13, 9:05 pm

flex napisał(a):
wojtek_cc napisał(a):Ściągnij i obejrzyj film http://tomek.korczak.edu.pl

Czy ten film jest już skompresowany do xvida albo divxa, trochę idzie ściąganie filmu 360Mb :-(

i w ogóle co to za film, czy ktoś sobie chce zrobić tanią reklamę?
Blajpios

Postprzez Fan 2007-12-14, 12:56 am

100 razy bardziej kompetenty. Pewnie. Będą go robić jak chcieć i nie będzie miał na nic wpływu bo to kolega zawodników. Parodia.
Fan
Working Class

Postprzez Zbychu 2007-12-14, 8:02 am

dziejus napisał(a):No i jak decyzje. Czyzby posiedzenie Zarzadu jeszcze trwalo ? Bo jak na razie ani "me",ani "be",ani"kukuryku",ani "rzecznika"!!!

Nasi działacze wolą żeby po Sosnowcu krążyła plotka
Zbychu

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników