Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez problematyk-ziom 2007-01-08, 4:34 pm

STACH PL napisał(a):Bo jak mi wiadomo dostaliśmy za Bartka 550 tyś + 500 tyś które były wcześniej przewidziane na transfery przez zarząd to wychodzi ponad bania ciekaw jestem ile zostało..

A skąd masz takie informacje? Skąd wiesz że było "pół bani"? Skąd wiesz ile kosztował Bartek? Ani Bełchatów ani Zagłębie nie podało oficjalnie żadnej sumy o ile sobie przypominam. Skąd wiesz, że pieniądze z transferu Bartka mają zostać przeznaczone na transfery? Kurcze skąd TY masz tyle konkretów, może sie podzielisz bo ja przeglądam działy sportowe na różnych stronach ale takich informacji nie ma.

A co do ceny to w jednej z gazet czytałem około tygodnia temu, że Ruchowi bardzo żal jest wyłozyć 50 tyś złotych za zawodnika z Łęcznej ale pisało dalej że Topolski powinien pod poniedziałku (dziś) rozpocząć treningi w Chorzowie bo już było prawie wszystko ustalone. A tu chyba sie zdziwili troche i tyle właśnie warte są te spekulacje prasowe.
problematyk-ziom

Postprzez PaprykarZ19 2007-01-08, 4:47 pm

Składu złego tak czy siak nie mamy więc i bez poważnych wzmocnień możemy powalczyć o awans z dobrym skutkiem, ale wiadomo, że jakiś porządny napadzior by nam się przydał. A to,że niektórzy nie chcą u nas grać chyba nie może dziwić,ale miejmy nadzieję,że to wyjątki ; )
Teraz czekamy jakiego Rudy nam "zmajstruje" kolejnego grajka ;D oby to było coś co zrobi wrażenie na konkurencji i jej zaszkodziło w rundzie wiosennej ; ) może lepiej,że działa w takiej konspiracji, bo przynajmniej konkurencja nam nie podkupi piłkarza ; )
PaprykarZ19

Postprzez Gość 2007-01-08, 5:01 pm

Ale po co nam jakiś dobry napastnik.?
Mamy Tadzia Tyca przecież 10 minut i już siły nie ma.
Ale nasz Tadziu ma zato wielką ambicjie. :wink:
Gość

Postprzez gothblack 2007-01-08, 5:55 pm

Widziałem Davida osobiście na Ludowym kilka miesięcy temu......tak,tak nie mylę się mianowicie byłem z moim synem na treningu ,a tu podjeżdża autokar Lecha z piłkarzami na rozgrzewkę....byli akurat w podróży do Brzeska na puchar i u nas gdzieś nocowali....,ale do rzeczy gość wyróznia się na pewno fryzurą :D ,ale i zaciętością....mianowicie grali w dziada i o mało chłopakom nie pourywał nóg tak go rozsadzała ambicja,ale to też może być minus gdyż na boisku łapał dużo kartek.........pożyjom uwidioł.......
gothblack

Postprzez Sir 2007-01-08, 7:06 pm

gothblack napisał(a):Widziałem Davida osobiście na Ludowym kilka miesięcy temu......tak,tak nie mylę się mianowicie byłem z moim synem na treningu ,a tu podjeżdża autokar Lecha z piłkarzami na rozgrzewkę....byli akurat w podróży do Brzeska na puchar i u nas gdzieś nocowali....,ale do rzeczy gość wyróznia się na pewno fryzurą :D ,ale i zaciętością....mianowicie grali w dziada i o mało chłopakom nie pourywał nóg tak go rozsadzała ambicja,ale to też może być minus gdyż na boisku łapał dużo kartek.........pożyjom uwidioł.......

..hehe dobre:)

A co do samego transferu..to NIE BYŁO NIKOGO NOWEGO to NARZEKALI...jest ktoś nowy też NARZEKAJĄ!!.

Ludzie opanujcie się!! Na osądzanie grajków przyjdzie pora!!!

Tak samo było przed runda jesienna!! Rudy w TV mówi iz POZYKALISMY SUPER HIPER BOMBA BRAMKARZA ---- Wierzchowski...a widzelismy jak zagral z Piastem lub Zawisza...

A taki Kosciukiwicz mało znanym, a głowek to chyba ze 100 wygrał...i walczył na boisku jak mało kto...az się Berek chyba nauczył walczyc :lol:
Sir

Postprzez WOJTEK 2007-01-08, 7:19 pm

Sir - nie rozpędzaj się tak, nikt tu nie narzeka. Na razie są to tylko dywagacje. Bo skoro koleś wylatuje (bo chyba nasz klub nie zaszalał i nie wykupił grajka) z miernej Łęcznej to wirtuozem nie jest, prawda? Jeśli do tego dodamy fakt, że raczej zadowalał się rolą "ławkowca" w tejże Łęcznej to chyba mamy prawo powątpiewać w jego umiejętności i wolę walki. Daj mu Boże by u nas się przełamał ale mam w pamięci wielu "geniuszy" boiska, którzy u nas mieli pokazać na co ich stać a teraz nie wiadomo gdzie grają.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Strooś 2007-01-08, 7:53 pm

Wojtek, nikt tu nie mówi, że Topolski jest geniuszem niemniej jednak, może poczekajmy z oceną, a on nas pozytywnie zaskoczy, no ale do rzeczy:
myślę, że obiektywnie patrząc wzmocnieniem napewno będzie powrót Arka do podstawowego składu dodając do tego Lachę to też powinno być wzmocnienie, przecież chłopak nie grał 3/4 rundy. No i pomimo wszystko (tutaj przytknę trochę do Sir'a) myślę że limit klapsów wyczerpał Wierzchowski i na wiosnę też powinien być mocnym punktem zespołu (panie Jakubie konkurencja jest w naszej bramce dość mocna, tak więc do roboty!) Dodając do tego dobrego napadziora (ufam, że dyr. Rudy na takiego ma oko) to całkiem nieźle to wygląda.
Będzie dobrze!

pozdrawiam
Strooś

Postprzez Przemek26 2007-01-08, 8:30 pm

W dzisiejszym sporcie na 3 była krótka wizyta w Zagłębiu. Można było wysłuchać rozmowy z naszym nowym nabytkiem Davidem Topolskim, oraz próbowano wyciągnąć kolejne nazwiska od Grzegorza Kurdziela z zerowym skutkiem :wink: :?

http://www.youtube.com/watch?v=stg1RH2ERw0
Przemek26

Postprzez Sir 2007-01-08, 8:35 pm

Strooś napisał(a):Wojtek, nikt tu nie mówi, że Topolski jest geniuszem niemniej jednak, może poczekajmy z oceną, a on nas pozytywnie zaskoczy, no ale do rzeczy:
myślę, że obiektywnie patrząc wzmocnieniem napewno będzie powrót Arka do podstawowego składu dodając do tego Lachę to też powinno być wzmocnienie, przecież chłopak nie grał 3/4 rundy. No i pomimo wszystko (tutaj przytknę trochę do Sir'a) myślę że limit klapsów wyczerpał Wierzchowski i na wiosnę też powinien być mocnym punktem zespołu (panie Jakubie konkurencja jest w naszej bramce dość mocna, tak więc do roboty!) Dodając do tego dobrego napadziora (ufam, że dyr. Rudy na takiego ma oko) to całkiem nieźle to wygląda.
Będzie dobrze!

pozdrawiam

Kiedyś pisałeś jesli mnie pamięć nie myli o TATAJU...jak gral jeszcze w nizszej klasie...wystarczylo go wtedy sciagnac i mielibysmy z niego pozytek..lub go sprzedali i na pewno zarobiki troche kasiorki.

Może Stroos masz na runde wiosenna jakiegos ASA w rękawie? :D
Sir

Postprzez problematyk-ziom 2007-01-08, 9:50 pm

WOJTEK napisał(a): Bo skoro koleś wylatuje (bo chyba nasz klub nie zaszalał i nie wykupił grajka) z miernej Łęcznej to wirtuozem nie jest, prawda?

Miał ważny kontrakt z Łęczną, a działacze Ruchu chcieli go wykupić własnie. Suma "gazetowa" to 50 tyś, przynajmniej taki artykuł czytałem (tyczyło się to Ruchu, nie Nas żeby nie było niedomówień).

ps. Ten Tataj to zbytniej furory nie zrobił, Kosmalski dużo lepszy jeżeli chodzi o Polonię!
problematyk-ziom

Postprzez Strooś 2007-01-08, 10:31 pm

Tataj strzelił 6 goli, a grał tylko kilka meczów w pierwszym składzie, potem to już same ogony zaliczał, ale jak grał to strzelał. Myślę, że 6 goli to nie źle jak na debiut w II lidze.

pozdrawiam
Strooś

Pożyjemy-zobaczymy...

Postprzez dejotmaly81 2007-01-08, 11:37 pm

Myślę, że zakup Topolskiego teoretycznie ma zastąpić Bartka, lecz nie zapominajmy, że jest to gracz uniwersalny, który może grać na wielu pozycjach...mam nadzieję, że nie jest tak, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego!!! Najważniejsze, żeby był u nas dobrze przyjęty i zaaklimatyzował się a reszta powinna przyjść sama, bo to przecież młody zawodnik, potrafiący się przystosować...ale najlepsze jest to, że sprzątnęliśmy go sprzed nosa Ruchowi i chorzowscy plują sobie w brodę, że nie podpisali wześniej kontraktu:-) Pamiętajmy żeby mu POMÓC a nie bluzgać na forum jaki jest beznadziejny i ile żelu używa!!! David-jesteśmy z Tobą!!!!!!!! :D
dejotmaly81

Postprzez STACH PL 2007-01-08, 11:40 pm

problematyk-ziom napisał(a):
STACH PL napisał(a):Bo jak mi wiadomo dostaliśmy za Bartka 550 tyś + 500 tyś które były wcześniej przewidziane na transfery przez zarząd to wychodzi ponad bania ciekaw jestem ile zostało..

A skąd masz takie informacje? Skąd wiesz że było "pół bani"? Skąd wiesz ile kosztował Bartek? Ani Bełchatów ani Zagłębie nie podało oficjalnie żadnej sumy o ile sobie przypominam. Skąd wiesz, że pieniądze z transferu Bartka mają zostać przeznaczone na transfery?

A Ty skąd możesz wiedzieć,że tak nie jest? Tak się składa,że pracuje w firmie sponsorującej nasz klub i przecieki z zakładu pokrywały by się z prasą no,ale głowy nie dam więc nie będe się spierał.

A co do tematu to licze jeszcze na dwa mega transfery.

Na koniec do płaczków udzielających się na innych stronach internetowych o korupcji i karach, jeszcze nie ma k***a żadnych oficjalnych zarzutów więc przestańcie pisać brednie o degradacji itp.
STACH PL

Re: Pożyjemy-zobaczymy...

Postprzez Przemek26 2007-01-09, 7:41 am

dejotmaly81 napisał(a):ale najlepsze jest to, że sprzątnęliśmy go sprzed nosa Ruchowi i chorzowscy plują sobie w brodę, że nie podpisali wześniej kontraktu:-)

A ja spotkałem się też z taką opinią że testy które przechodził w Ruchu nie wypadły tak jak by sobie tego oczekiwał Wleciałowski ( Topolski jest po kontuzji), wolał nie ryzykować .
Ale zobaczymy jakie będą opinie po pierwszych sparingach a później na meczu z Piastem.
A za te dwa megatransfery o których wspomniał STACH PL to bym się nie obraził :) :)

Jeszcze do tego co pisał STACH PL:
Do piątku w komplecie. (...) Sosnowiczanie mają jeszcze środki na sprowadzenie napastnika, który miałby wesprzeć Marcina Folca. - Za tydzień drużyna wyjeżdża na zgrupowanie, więc do piątku chciałbym mieć kadrę w komplecie - zapowiedział dyrektor Zagłębia.

źródło: Dz.
Przemek26

Postprzez bolo73 2007-01-09, 10:03 am

Panowie!Myślę,że z wszelkimi ocenami odnośnie Topolskiego jak i ewentualnych innych zawodników,którzy do nas dołączą należy się wstrzymać ponieważ jak dobrze wiemy życie już niejednokrotnie pokazało,że ktoś kto ma okazać się dużym wzmocnieniem drużyny (i nie dotyczy to tylko naszego podwórka) niekoniecznie takim być musi (jakie nadzieje wiązaliśmy z Wierzchowskim czy też w początkowej fazie sezonu z Berensztajnem?)A wszyscy doskonale wiemy,że Folc, o którym przecież nie było najgłośniej był strzałem w przysłowiową "10".Chciałbym w tym miejscu poruszyć jeszcze jedną sprawę a mianowicie fakt, że sprawdzonym kierunkiem w poszukiwaniu bardzo dobrych zawodników (perspektywicznych,młodych i niedrogich) jest Jaworzno a konkretnie taki mały klubik Victoria (vide Jasiu Urban, Rysiu Czerwiec czy ostatnio Bartek).W związku z tym może włodarze naszego klubu mogliby zastanowić się nad szerszą współpracą z tym klubem.
bolo73

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna