CZYTAĆ! 2009.08.22 Zagłębie Sosnowiec - Ruch Radzionków

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: CZYTAĆ! 2009.08.22 Zagłębie Sosnowiec - Ruch Radzionków

Postprzez José 2009-08-21, 9:46 am

http://www.tvs.pl/informacje/15053/

Choć jeden materiał filmowy, w którym nie użyto słowa "derby" :)
José

Postprzez Smazu 2009-08-21, 9:50 am

Widzę , że tylko romi_k9 zrozumiał tekst chłopaka z Gliwic.
O ile się domyślam kolega chce kupić bilet za 3 zł "przyjacielski bilet" czy jak to się tam nazywa a ciężko będzie mu przekonać kasjerkę , że jest fanem Legii bo jest z Gliwic i chce tego uniknąć.Więc skończcie już z tymi postami bo będą ostrzeżenia.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez rif 2009-08-21, 10:41 am

Do Gliwiczanina: nie bedzie problemu z wejsciem, biletu za 3zl moze i nie kupisz, ale samo wejscie bedzie bezproblemowe, nie sprawdzaja dowodow. wbijaj smialo
rif

Postprzez Piotreq_Sc 2009-08-21, 10:56 am

August napisał(a):A na TVP3 w relacji do przygotowań Lula bredził coś o "derbach". Ręce opadają.

masz racje :) , to juz szczyt wszystkiego ...
click http://video2.v2.tvp.pl/2009/08/20/213009/film.asf a tutaj macie link do materialu
(z 5 minut trzeba poczekac az sie wszytsko zalaczy)
LULA :czerwona:
Piotreq_Sc

Postprzez ramirez1906 2009-08-21, 11:22 am

No krzesełka już zamontowane więc kibice z Radzionkowa mogą śmiało przyjeżdżać.
Śmiesznie to wygląda:http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria/images/krzeslo/krzeslo.jpg
ale ważne że spełnia normę i wymagania leśnych ludków z Miodowej.
ramirez1906

Postprzez Piotreq_Sc 2009-08-21, 12:01 pm

ramirez1906 napisał(a):No krzesełka już zamontowane więc kibice z Radzionkowa mogą śmiało przyjeżdżać.
Śmiesznie to wygląda:http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria/images/krzeslo/krzeslo.jpg
ale ważne że spełnia normę i wymagania leśnych ludków z Miodowej.

nie chce sie czepiac ale juz jest to napisane na głównej stronce , wiec rodzi sie moje pytanie - po co to piszesz?
Piotreq_Sc

Postprzez rossoneri 2009-08-21, 12:06 pm

Piotreq_Sc napisał(a):
August napisał(a):A na TVP3 w relacji do przygotowań Lula bredził coś o "derbach". Ręce opadają.

masz racje :) , to juz szczyt wszystkiego ...
click http://video2.v2.tvp.pl/2009/08/20/213009/film.asf a tutaj macie link do materialu
(z 5 minut trzeba poczekac az sie wszytsko zalaczy)
LULA :czerwona:

czy Wy juz nie macie wiekszych problemow?! od wiekow takie mecze sa i byly derbami ,jeden region ,jedno wojewodztwo i nikt przez lata nie robil z tego problemow ,pisanie o tym to glupota ,tak samo jak trudno wymagac od ludzi z innych rejonow ,ze mowia o nas ,ze jestesmy ze Slaska ,a czy to nie prawda??? chyba sie zaliczamy pod Gorny Slask ,takze dla mnie tak samo mecze z druzynami slaskimi to derby
rossoneri

Postprzez corner11 2009-08-21, 12:26 pm

Panowie! Koledzy! Milośnicy Zagłębia! Ponawiam swój wcześniejszy apel!
Proponuje troszkę stonowac i zakończyć tą jałową dyskusje czy to derby czy nie derby, kto jest lepszym a kto gorszym kibicem, kto ma więcej wyjazdów na koncie etc? WSZYSCY JESTEŚMY KIBICAMI ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC I NIKT NIE MA MONOPOLU NA MIANO JEDYNEGO PRAWDZIWEGO KIBICA. Lepiej zastanówmy się co zrobic żeby wesprzeć naszą drużynę w tym trudnym meczy? Jak poprawić oprawę meczu? Co zrobić żeby pokazać gościom z Radzionkowa jak się bawi prawdziwe Zagłębie Sosnowiec? Niechaj wiedzą że ich mrzonki o awansie ulegną rozwianiu w Sosnowcu.
corner11

Postprzez rossoneri 2009-08-21, 12:33 pm

wlasnie mnie o to tylko chodzi zamiast pisac bzdury na 5 stronach ,czy to derby ,czy tez dla niektorych wojna ,piszcie na temat ,zebyscie tak dawali z siebie na meczu tak jak na forum i jeszcze jedno mlyn mlynem ,ale nigdy nie bedzie mial takiego rykniecia jak prawa strona :)
rossoneri

Postprzez Landryn 2009-08-21, 12:48 pm

Misaki napisał(a):
rossoneri napisał(a):piszcie na temat

Sorki ale jak ktoś pisze takie głupoty jak Ty to coś we mnie wrze i nie mogę przejść obok tego obojętnie. Mam nadzieję, że jednak mimo wszystko ta dyskusja nie będzie jałowa i ktoś (czyli Ty) wyciągnie z niej wnioski bo to co napisałeś jest dla mnie sporym szokiem i nawet smutno mi się zrobiło czytając Twoją wypowiedź :(

Kolejne wpisy o takich treściach , odbiegających od tematu będą karalne .
Macie jakieś problemy do wyjaśnienia ? PW bądź gg . Skończyło się .

Landryn

Postprzez Misaki 2009-08-21, 1:22 pm

Obstawiam 1 do 0 dla Zagłębia po ciężkim meczu. W Radzionkowie gra kilku wyjadaczy boiskowych ale mają oni już swoje lata i na pewno przyjdzie do tej drużyny kryzys. Mam nadzieję, że już w najbliższym meczu!

PS
@ jose i inni - żeby nie było nie mam nic przeciwko temu, żeby Ślązak (jak np rossoneri) kibicował Zagłębiu, jednak niech nie bałamuci innych i nie nazywa innych Ślazakami!
Misaki

Postprzez ramirez1906 2009-08-21, 1:23 pm

Zagłębiacy do Ślązaków: Nie wygłupiajcie się, bo zepsujecie święto.
Zagłębie Sosnowiec w sobotę podejmuje Ruch Radzionków. - Wolę dreszczyk emocji w takich okolicznościach niż nudy na wioskach - wyznaje Marcin Trzcionka, obrońca "żółto-czarnych".

Narzekania było słychać przed sezonem, że mecz dwóch uznanych firm odbywa się już w 5. kolejce. - W tak wczesnej fazie rozgrywek wynik o niczym nie zadecyduje - z lekkim rozczarowaniem patrzyli na terminarz kibice. I rzeczywiście, zwycięstwo, czy to jednych, czy drugich, do I ligi nie przybliży. Może dać jednak fotel samodzielnego lidera (warunkiem jest strata punktów przez Nielbę Wągrowiec). I komfort psychiczny!

Właśnie "o głowie" dużo mówi przed meczem Tomasz Stranc, który w Czarnych Sosnowiec trenował pod okiem obecnego szkoleniowca Zagłębia, Piotra Pierścionka. - Wiem, że jest mistrzem motywacji i sosnowiczanie nie spalą się przed nami. Ale nasz trener również przygotowuje nas mentalnie do tego pojedynku. Psychika może odegrać znaczącą rolę, bo umiejętności pokazaliśmy już we wszystkich wygranych spotkaniach w tym sezonie - zapewnia pomocnik "Cidrów", urodzony w... Sosnowcu.

- Chłopaki mają ze mnie ubaw, że jestem "gorolem" - z uśmiechem na twarzy opowiada Stranc. - Teraz przed meczem się śmieją, że po paszporty trzeba się zgłaszać do mnie, bo ja wszystko szybciej załatwię, mając znajomości "za granicą" - przyznaje pomocnik, który miejsca w składzie wyjściowym Ruchu nie może być jednak pewny. - Chciałbym zagrać, bo na trybunach będą moi koledzy. Zresztą już z nimi rozmawiałem. Mówią, żebyśmy się nie wygłupiali i przypadkiem nie wygrali, bo zepsujemy święto - śmieje się Stranc.

"Cidry" wygłupiać się nie zamierzają i do meczu podchodzą śmiertelnie poważnie. Przynajmniej Ci młodzi, którzy występując do tej pory w Ruchu nie mieli okazji zagrać przy sztucznym oświetleniu i dopingu kilku tysięcy osób. - Wolę dreszczyk emocji w takich okolicznościach niż nudy na wioskach - wyznaje Marcin Trzcionka, obrońca "żółto-czarnych".

Mniej emocjonalnie do sprawy podchodzą najbardziej doświadczeni w obu ekipach. Do takich z pewnością należą Dżenan Hosić, Marcin Lachowski czy Tomasz Łuczywek w Zagłębiu i Jacek Wiśniewski, Adam Kompała i Piotr Gierczak po drugiej stronie. - Nie znam tych panów osobiście, ale zaręczam, że również mają tylko dwie ręce i nogi, więc nie mamy czego się obawiać - odpowiada na pytanie o faworyta potyczki trener "Dumy Zagłębia".

sportslaski.pl
ramirez1906

Postprzez KalF92 2009-08-21, 2:04 pm

Fakt że godzina nie za fajna - 19 byłaby lepsza.
Jednak narazie najważniejszy jest ten mecz i musimy być wszyscy, tym bardziej że Cidry potrafią się zmobilizować i mogą się nieźle zaprezentować.
KalF92

Postprzez KalF92 2009-08-21, 3:52 pm

Dajcie sobie spokój z idiotycznymi pytaniami i odpowiedziami.
Zamiast pisać bzdety wyprasujcie sobie białe koszulki na jutro :)
Pozdrawiam
KalF92

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-08-21, 3:59 pm

Niech sie CIDRY mobilizuja MY MAMY HUBERTA JAMROZA - i wygramy z Ruchem a 3pkt zostana
w Sosnowcu, czekam sobie spokojnie - wygramy ten mecz a WY WSZYSCY NA LUDOWYM dajcie
doping jak przystało na Zagłębiaków.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna