Kompromitacja Wladz Miasta! Czy tylko kibicom zalezy?! APEL!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Felix 2007-06-16, 8:37 pm

Jeśli jest już dokładny termin to trzeba jak najszybciej przejść do "reklamy" pikiety.
Osobiście dla mnie to dobry termin.
Trzeba dotrzeć do jak największej liczby osób nie czytających forum. Czwartek już nie długo,ale wierze że pokażemy się z jak najlepszej strony... ZAGŁEBIE !!!
Ostatnio edytowano 2007-06-16, 8:41 pm przez Felix, łącznie edytowano 1 raz
Felix

Postprzez Osman 2007-06-16, 8:38 pm

no i duzo osób nie bedzie niestety :/

przeciez o 10.00 to ludzie pracują, niestety ja też :(
Osman
Żółta kartka

Postprzez Sir 2007-06-16, 8:40 pm

Osman napisał(a):no i duzo osób nie bedzie niestety :/

Dlatego proszę poczekać na KONKRETNE INFO, które będzie na stronie głownej wieczorem!
Sir

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-16, 9:56 pm

Sir napisał(a):

Dlatego proszę poczekać na KONKRETNE INFO, które będzie na stronie głownej wieczorem!

Jest za pare minut 11, a brak jakiejkolwiek informacji.
^yoGi^

Postprzez Sir 2007-06-16, 9:57 pm

^yoGi^ napisał(a):
Sir napisał(a):

Jest za pare minut 11, a brak jakiejkolwiek informacji.

Będzie administrator...pojawi się odpowiednie info.
Sir

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-16, 10:21 pm

Uważam billboard za dobry pomysł, zacznijcie gdzieś na boku robić projekty ulotek, reklam, ogłoszeń billboardów, wstążeczek i innych takowych. Moglibyście podać w przybliżeniu czas manifestacji, bo ja na pewno będę później. Podsumujcie co będzie robione, jak coś ominę proszę dodać:
- billboard(?)
-ulotki
-plakaty
-brożki(????)
-pikieta
-petycja

-wstążki(?)
-ogłoszenia
-"powiedz koledze"
- ... ?!
^yoGi^

Postprzez Misaki 2007-06-16, 10:49 pm

Napisałem wstęp dla naszej petycji - może się przyda osobom, które się za to wezmą (bądź już się wzieły)

Petycja

Do prezydenta miasta
Kazimierza Górskiego i
Władz Samorządowych

My, mieszkańcy Sosnowca, sympatycy klubu sportowego "Zagłębie Sosnowiec", ubolewamy nad faktem, iż władze samorządowe, nie zrobiły właściwie nic, żeby na Stadionie Ludowym ruszyły jakiekolwiek prace postulowane przez Komisję Licencyjną PZPN. Uważamy, że dotychczasowe działania (a właściwie ich zaniechanie) oraz wielokrotne deklaracje władz samorządowych były kpiną z fanów piłki nożnej, mieszkańców Sosnowca, jak i z całego regionu, którego "Zagłębie Sosnowiec" jest ikoną.

To jest pierwszy akapit. Od następnego jedziemy z żądaniami i wrzucamy wulgary :056:

interpunkcja do sprawdzenia :) Mam nadzieje, że się przyda.

Uważam, że powinien być w tej petycji zachowany taki lekko - ostry ton :)

Myśle, że ta petycja jest okazją do tego, żeby wybiec w przyszłość i poprosić o konsultacje społeczne w sprawie nowego stadionu ( takie jakie miały miejsce w Białymstoku) z określeniem jego lokalizacji włącznie! Co wy na to?

yoGi myśle, że teraz najważniejsze będzie to, żeby jak najwięcej ludzi ściągneło listy jak i wzór petycji, które niebawem się pojawią w internecie i gromadziło podpisy przy okazji rozdając ulotki i namawiając do przyjścia pod urząd Jednym słowem stawiamy na ilość.
Wstążki to uważam bardzo dobry pomysł Żeby wypalił musi w niedługim czasie ktoś zadeklarować się i zająć się jego realizacją. Czasu jest niewiele. Może jakieś Zagłębianki? :)
Ostatnio edytowano 2007-06-16, 11:15 pm przez Misaki, łącznie edytowano 2 razy
Misaki

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-16, 11:07 pm

Misaki napisał(a):Napisałem wstęp dla naszej petycji - może się przyda osobom, które się za to wezmą (bądź już się wzieły)

Petycja

Do prezydenta miasta
Kazimierza Górskiego i
Władz Samorządowych

My, mieszkańcy Sosnowca, sympatycy klubu sportowego "Zagłębie Sosnowiec", ubolewamy nad faktem, iż władze samorządowe, nie zrobiły właściwie nic, żeby na Stadionie Ludowym ruszyły jakiekolwiek prace postulowane przez Komisję Licencyjną PZPN. Uważamy, że dotychczasowe działania (a właściwie ich zaniechanie) oraz wielokrotne deklaracje władz samorządowych były kpiną z fanów piłki nożnej, mieszkańców Sosnowca, jak i z całego regionu, którego "Zagłębie Sosnowiec" jest ikoną.

To jest pierwszy akapit. Od następnego jedziemy z żądaniami i wrzucamy wulgary :056:

Myśle, że ta petycja jest okazją do tego, żeby wybiec w przyszłość i poprosić o konsultacje społeczne w sprawie nowego stadionu ( takie jakie miały miejsce w Białymstoku) z określeniem jego lokalizacji włącznie! Co wy na to?

Ton musi być co najmniej ostry. Trzeba to napisać w taki sposób, aby oni zechcieli, poświęcić całe pieprzone 5 minut, aby to przeczytać. Znając naszego prezydenta wypnie się na nas i mamy go w dupę całować. Więc jeszcze raz mówię tym co są przeciwko manifestacji. Sama petycja nie wystarczy. To jaki oni mają stosunek do nas każdy wie, najlepszym tego przykładem jest Stadion Ludowy i brak jakichkolwiek rozmów na ten temat. :kosci: :/
**

ObrazekObrazek POST
Ostatnio edytowano 2007-06-16, 11:15 pm przez ^yoGi^, łącznie edytowano 1 raz
^yoGi^

Postprzez dziejus 2007-06-16, 11:08 pm

Czekam na wzor listy osob popierajacych nasza petycje w sprawie stadionu.Czasu malo a dzisiaj niedziela-ludzie wychodza na spacer to troche podpisow mozna by zebrac
dziejus

Postprzez Misaki 2007-06-16, 11:18 pm

dziejus napisał(a):Czekam na wzor listy osob popierajacych nasza petycje w sprawie stadionu.Czasu malo a dzisiaj niedziela-ludzie wychodza na spacer to troche podpisow mozna by zebrac

a ja czekam na odpowiedź na moje pytanie wcześniejsze: Czy nie lepiej by było gdyby również znalazło się na tych listach miejsce na PESEL? Dobrym rozwiązaniem mogło by być proszenie o wpisanie adresu zamieszkania! ( zaczepiani na mieście ludzie nie posiadający dokumentów mogą nie pamiętać PESELU)
Ostatnio edytowano 2007-06-16, 11:41 pm przez Misaki, łącznie edytowano 1 raz
Misaki

Postprzez zag23 2007-06-16, 11:40 pm

Po pierwsze termin czwartkowy jest zbyt wczesny i do tego czasu nie zdołamy zorganizować dobrze manifestacji. Po drugie w sprawie podpisów można to zorganizować np w Sklepie kibica i zbierać je przez cały tydzień a w między czasie rozklejać plakaty i rozdawać ulotki na mieście z terminie manifestacji np 27 czerwca. Po trzecie jeśli chodzi o przyjście na manifestacje to już słyszę głosy, że ten nie może tamten gdzieś wyjeżdża. k***a panowie najważniejszy jest klub w tym momencie a jak pracujecie to weźcie sobie wolne albo zamieńcie sie z kimś na inne zmianę. Ja przyjdę niezależnie kiedy to będzie ale chce żeby wyglądało to profesjonalnie. I jeszcze jedno nawet jak urzędasy nie zgodzą sie na demonstrację i tak ją robimy.
zag23

Postprzez Misaki 2007-06-16, 11:48 pm

zag23 napisał(a):Po pierwsze termin czwartkowy jest zbyt wczesny i do tego czasu nie zdołamy zorganizować dobrze manifestacji. Po drugie w sprawie podpisów można to zorganizować np w Sklepie kibica i zbierać je przez cały tydzień a w między czasie rozklejać plakaty i rozdawać ulotki na mieście z terminie manifestacji np 27 czerwca. Po trzecie jeśli chodzi o przyjście na manifestacje to już słyszę głosy, że ten nie może tamten gdzieś wyjeżdża. k***a panowie najważniejszy jest klub w tym momencie a jak pracujecie to weźcie sobie wolne albo zamieńcie sie z kimś na inne zmianę. Ja przyjdę niezależnie kiedy to będzie ale chce żeby wyglądało to profesjonalnie. I jeszcze jedno nawet jak urzędasy nie zgodzą sie na demonstrację i tak ją robimy.

Czwartek wydaje się być idealny gdyż obraduje sesja czy komisja rady miejskiej a potem jest z podobnymi posiedzeniami przerwa wakacyjna... Poczekajmy na informacje na stronie.
Misaki

Postprzez musztra 2007-06-17, 2:38 am

^yoGi^ napisał(a):
Misaki napisał(a):Napisałem wstęp dla naszej petycji - może się przyda osobom, które się za to wezmą (bądź już się wzieły)

Petycja

Do prezydenta miasta
Kazimierza Górskiego i
Władz Samorządowych

Ton musi być co najmniej ostry. Trzeba to napisać w taki sposób, aby oni zechcieli, poświęcić całe pieprzone 5 minut, aby to przeczytać. Znając naszego prezydenta wypnie się na nas i mamy go w dupę całować. Więc jeszcze raz mówię tym co są przeciwko manifestacji. Sama petycja nie wystarczy. To jaki oni mają stosunek do nas każdy wie, najlepszym tego przykładem jest Stadion Ludowy i brak jakichkolwiek rozmów na ten temat. :kosci: :/
**

ObrazekObrazek POST

Jak masz tyle k***a uwag to trzeba było przyjść
musztra

Postprzez adas 2007-06-17, 9:14 am

adas

Postprzez fan78 2007-06-17, 9:42 am

adas napisał(a):Link do listy na podpisy. http://zaglebie.sosnowiec.pl/nowy/Lista.pdf
To muszą byc tylko mieszkancy Sosnowca?
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna