PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez wieszczu 2007-01-04, 7:57 pm

Wszystko wskazuje na to,że jeśli w tym sezonie nie wywalczymy awansu to na I ligę przyjdzie nam poczekać kilka ładnych lat. Ujemne punkty to minimum,tylko k... tak naprawdę do dziś nie za bardzo wiem za co!!!
NA ZAWSZE CHWD JEBANYM SKURWYSYNOM I NAJWIĘKSZYM ZŁODZIEJOM Z PZPN-U!!! NA was KURWY TEŻ PRZYJDZIE CZAS.PAMIĘTAJCIE O TYM!!!!
Przypominając sobie poprzednie kary tej nieuleczalnie chorej instytucji należy się spodziewać totalnie absurdalnych wyroków. W lutym będziemy wiedzieć więcej.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez mike79 2007-01-04, 8:11 pm

Jak można Zagłębie Sosnowiec wrzucać do jednego worka z pozostałymi siedmioma klubami ?? Jakim prawem za ewentualne zachowanie i postępowanie jednostki, ukarany zostanie cały klub(piłkarze,działacze,kibice)??
Z tej całej grupy o której mowa w oświadczeniu PZPN, jesteśmy JEDYNI w kórym nie aresztowano, przesłuchano czy też postawiono zarzuty właścicielowi, jakiemukolwiek działaczowi czy też komuś ze sztabu szkoleniowego !! We wszystkich pozostałych umoczona jest "cała góra". Wniosek nasuwa się sam - NIE MA MOWY O JAKICHKOLWIEK DEGRADACJACH CZY TEŻ WYKLUCZENIACH !! W innym wypadku - bez jakichkolwiek, niesamowicie mocnych dowodów udostępnionych publicznie - będzie można mówić o OGROMNYM SKANDALU.

PS. Powyższe wywody powstały w oparciu o powszechnie dostępne informacje.
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez keff79 2007-01-04, 9:34 pm

Do końca lutego umoczeni mogą sami się zgłaszać, dzięki czemu klub nie będzie "ruszony" pod warunkiem, że zeznania pokryją się ze śledztwem prokuratury. Jest to sposób na uratowanie klubu.. no właśnie klubu, a nie własnej dupy - warunki abolicji są takie, że klub zostaje nietknięty przez PZPN ale osoby zamieszane łącznie ze zgłaszającym muszą się liczyć z ręką sprawiedliwości i pewnie dlatego nikt nie skorzysta z takiej opcji.. to taka forma miłości działaczy do klubów..

Po za tym mówi się o wykluczeniu jednego zespołu ze struktur PZPN:

"W tej chwili można stwierdzić, że całej ósemce zostaną postawione zarzuty. Nie chcę jeszcze mówić o konkretach, ale mogę ujawnić, że jednemu klubowi grozi najwyższa z możliwych kar - wykluczenie z PZPN" - powiedział przewodniczący Wydziału Dyscypliny PZPN Krzysztof Malinowski.

czyli jak rozumiem wykluczeniu z wszelkich rozgrywek.. mój typ ARKA GDYNIA, podpali tą "koszulkową akcją" i umoczonym, upartym i aroganckim prezeiro.
keff79

Postprzez Przemek26 2007-01-04, 9:38 pm

keff79 napisał(a):
czyli jak rozumiem wykluczeniu z wszelkich rozgrywek.. mój typ ARKA GDYNIA, podpali tą "koszulkową akcją" i umoczonym, upartym i aroganckim prezeiro.

Arka , bądź Łęczna
Przemek26

Postprzez PaprykarZ19 2007-01-04, 9:42 pm

Mam takie wrażenie,że chcą nas wrobić w wielkie gówno! Ale nie wydaje mi się byśmy mieli na sumieniu jakieś wilekie grzechy,bo awansu raczej nie kpiliśmy, w przeciwnym razie już powinniśmy być w 1 lidze... i tak myślę,że nie wykluczą nas z PZPN, degradacji chyba też nie będzie. Obstawiam tak minus 10-15 pkt po odwołaniu bardziej prawdopodobne minus10 ; ) Więc trzeba w końcu wywalczyć ten awans do OE,bo jak nie w tym roku to k***a będzie koniec, bo włoch się wycofa pod pretekstem korupcji... a jak awansujemy to trzeba odrabiać te ujemne punkty i walczyć o utrzymanie, będzie dobrze,musi! ;D

Do wykluczenia ze struktur PZPN typuję Górnik Łęczna za kupienie awansu, bądź Arkę Gdynia za to samo ; )
PaprykarZ19

Postprzez Kwasny1906 2007-01-04, 10:10 pm

onet.pl napisał(a):Afera korupcyjna: osiem klubów zagrożonych wykluczeniem z PZPN!
PAP /19:01
Pod koniec lutego Wydział Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej ukarze kluby zamieszane w aferę korupcyjną. Winnym grozi degradacja, odjęcie punktów, a nawet wykluczenie z PZPN.
Kary będą obowiązywały w sezonie 2007/2008 i nie wpłyną na układ tabeli obecnie trwających rozgrywek.

Obecnie postępowaniem prowadzonym przez Wydział Dyscypliny objętych jest osiem klubów - Zagłębie Lubin, Arka Gdynia i Górnik Łęczna w ekstraklasie oraz Zagłębie Sosnowiec, Zawisza Bydgoszcz, Górnik Polkowice, Podbeskidzie Bielsko-Biała i KSZO Ostrowiec w drugiej lidze.
"W tej chwili można stwierdzić, że całej ósemce zostaną postawione zarzuty. Nie chcę jeszcze mówić o konkretach, ale mogę ujawnić, że jednemu klubowi grozi najwyższa z możliwych kar - wykluczenie z PZPN" - powiedział przewodniczący Wydziału Dyscypliny PZPN Krzysztof Malinowski.

Prezes prowadzącej rozgrywki pierwszej ligi Ekstraklasy S.A. Andrzej Rusko uważa, że PZPN jak najszybciej powinien ukarać winne kluby.

"Są naciski spółki Ekstraklasa, aby sprawę rozstrzygnąć jak najszybciej. My chcemy, żeby przed rozpoczęciem następnego sezonu rozgrywek ukarani mieli szanse się odwołać i decyzje się uprawomocniły. Poza tym materiał dowodowy musi być bardzo mocny, bo później musimy go obronić. W rundzie wiosennej nikomu w związku z tą sprawą nie odejmiemy punktów" - powiedział Malinowski po czwartkowym spotkaniu z przedstawicielami spółki Ekstraklasa S.A.

Podczas spotkania Ekstraklasa S.A. zaproponowała, aby PZPN rozważył możliwość wprowadzenia badania wariograficznego jako jednego z kryteriów weryfikacji arbitrów prowadzących mecze w pierwszej lidze.

W związku ze śledztwem, dotyczącym korupcji w piłce nożnej, wrocławscy policjanci zatrzymali już ponad 50 osób, wśród których byli m.in. sędziowie, działacze sportowi, prezesi klubów i piłkarze. Najpoważniejsze zarzuty postawiono Ryszardowi F., znanemu jako "Fryzjer". Według wrocławskich prokuratorów, F. kierował działającą od 2000 roku grupą przestępczą, która zajmowała się "ustawianiem" meczów ligowych. Od 2000 do 2003 roku F. nakłaniał, pośredniczył i wręczał łapówki różnym osobom, w tym sędziom piłkarskim i obserwatorom PZPN. Miał w ten sposób wpłynąć na wyniki kilkudziesięciu meczów w I, II i III lidze.
Kwasny1906

Postprzez Bart19 2007-01-04, 10:29 pm

eh te gnojki z PZPNu nie widzą Siebie a kibiców maja w ...........................eh norma :( szkoda że szykanuje się cały klub obawiam sie ze nam dowalą jakies minusowe pkt
Bart19

Postprzez MACIEK 86 2007-01-04, 10:42 pm

Czytajac te wszystkie reweacje prasowe powiem tak śmiech na sali!! Jakim sposobem znalazło się tam nasze Zagłebie to chyba wie tylko jeden pan, bo domyslam się że w naszym wypadku chodzi o pomówinia dwóch pajaców grających w hydrozłodziejach!! Wiele sie mówiło że chodzi o mecz w 3 lidze w Głogowie ale według polskiego prawa(chyba że się coś zmieniło) sprawa dotyczaca koupcji ulega po 2 latach przedawnieniu, po za tym kto by się zajmował krzekomą korupcja w III lidze skoro pod nadmairem jest jej w 1 czy też 2 ?! A która drużyna zostanie wykluczona z PZPN? Stawiam na Polkowice aczkolwiek chciałbym żeby ktoś wykluczył PZPN z Polski :D
MACIEK 86

Postprzez Gość 2007-01-04, 11:02 pm

Narazie nie ma sie co martwić,przecież wyraźnie pisze że kary będą od sezonu 2007/2008 i nie będą miały wpływu na obecną tabele.A moim zdaniem w następnym sezonie zdegradują Zagłębie ale to z Lubina.
Gość

Postprzez emdżej 2007-01-04, 11:20 pm

A ja jestem dziwnie spokojny i przekonany, że kara nie spotka Zagłębia, ani żadnego innego klubu. A przynajmniej żadna poważna.
emdżej

Postprzez masloo 2007-01-04, 11:22 pm

emdżej napisał(a):A ja jestem dziwnie spokojny i przekonany, że kara nie spotka Zagłębia, ani żadnego innego klubu. A przynajmniej żadna poważna.

skąd ta pewność?
masloo

Postprzez emdżej 2007-01-04, 11:29 pm

To żadna pewność. Głębokie przeczucie :wink:
emdżej

Postprzez Sajni 2007-01-05, 12:37 am

Rambo_1989 napisał(a):(...)
Bardzo mnie martwi to wielkie ryzyko degradacji jednego z klubów.
(...)

A mnie martwi to wielkie ryzyko degradacji tylko jednego z klubów.
Sajni

Postprzez mdc dg 2007-01-05, 9:06 am

I to jest to wielkie oczyszczanie piłki nożnej w Polsce :lol: Tylko jeden klub będzie zdegradowany :shock: Śmieszny ten PZPN, powinno się wszystkie kluby zamieszane w korupcje wywalić na zbity pysk do C klasy i na kilka lat byłoby spokojnie.A nas misie ukarają najwyżej minusowymi punktami więc nie ma o co się martwić 8)
mdc dg

Postprzez MrCricket 2007-01-05, 9:22 am

Bądźmy szczerzy, większość tych klubów to tylko płotki w tym oceanie przekrętów, rekiny dalej będą pływać spokojnie. A jeżeli mamy bawić się w zgadywankę to wydaje mi się, że najsurowsze kary spotkają Polkowice. To wioska, klub bez kibiców i tradycji, ale kiedyś mieli wielkie pieniądze i za nie kupili 1 ligę :!:
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna