Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez LucasUSA 2011-07-18, 12:26 pm

Jokero, nie bedzie zle, pomysl, ktory z tych zawodnikow odwazy sie na slaba gre "stając twarzą w twarz z kibicami, którzy podjęli decyzje o założeniu Zagłebia 1906..." :lol:

Dobra, koniec zartow. Tak jak napisal August, buta i pycha tych blizej nieokreslonych ludzi poraza. Nie doczekalismy sie niestety chocby slowa wyjasnienia badz jednego postu od organizatora projektu. Bo podejrzewam, ze sami nie wiedza, co zrobic z powstalym zamieszaniem.
Wiekszosc kibicow Zaglebia zostala olana, nie liczac "wejsc smoka" nielicznych zwolennikow projektu, ktorzy maja czelnosc wszystkich ustawiac po katach.

Wobec powyzszego beklasowa druzyne traktuje w kategorii atrakcji sezonu ogorkowego.
LucasUSA

Postprzez swiezy52 2011-07-18, 5:39 pm

FuBu napisał(a):...Protestem wobec polityki Zagłębia SA, bo tym właśnie jest....
...Przecież te osoby nie zlikwidowały klubu tylko dały alternatywe więc o co pretensje?...

widze ze kolega bardzo jest poinformowany wiec ja mam takie pytanko:

czy nie mozna zastosowac innej formy protestu anizeli zaprzestanie dopingu opraw etc?? uwazasz ze jest to dobre posuniecie w kierunku polepszenia sytuacji?? bo wg mnie NIE... powiem wiecej jest to wg mnie gwozdz do trumny...

jestem wdzieczny osobom zakladajacym kibicowskie Zaglebie bo rozumie ich posuniecie ale nie moge sie przekonac do tego faktu w 100% gdyz uwazam ze ta alternatywa moze polozyc Zaglebie S.A. na glebie z ktorej juz sie nie podniesie... bo klub nie przetrwa bez kibicowskiej braci... a przeciez to alternatywa rozumiejac Twoje posty...

a tak wogole to wydaje mi sie ze powinnismy zaczekac az do ogloszenia oficjalnego pisma dotyczacego kibicowskiego Zaglebia wystosowanego przez osoby NAJWLASCIWSZE... bo znow robi sie bicie piany przepychanki osob ktore tak mi sie wydaje niewiele maja do powiedzenia w tej kwesti...
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez jondek 2011-07-18, 6:35 pm

Jak chłopaki będą grać ambitnie,z sercem,i przyjdą wyniki to kibice spontanicznie zaczną kibicować.Już było tak nie raz,że poszedł zaśpiew z sektora od zegara i z "młyna" zrobił się młynek ;-) A dobre oprawy to były robione tylko od święta,jak kibice przyjezdni dopisali :kiepsko: Tak,że nie przesadzajmy.Nie ma ludzi niezastąpionych. :-)
jondek

Postprzez wojtas sc 2011-07-18, 6:44 pm

FuBu napisał(a):
wojtas sc napisał(a):było jest i bendzie w Sosnowcu tylko jedno zagłebie tradycja każe kibicować na całego i do upadłego :!:

a pisać Zagłębie wielką literą nie każe??

ULŻYŁO CI JUŻ ?
wojtas sc

Postprzez wojtas sc 2011-07-18, 6:49 pm

[quote="MiChAs089"],, Pozdrawiamy tych dla których drugim domem jest Ludowy ,, za 11 dni pierwszy ligowy mecz i póki Zagłębie Sosnowiec istnieje kto ma sie wstawić na Ludowym ten się wstawi .

Ja osobiście co mecz chodziłem do młyna i darłem morde że nie mogłem mówić i jak tylko miałem środki i czas chętnie jechałem na wyjazd ale na Ludowym każdy z nas co chodził wiele lat zapominał o problemach i bawił się na trybunach szkoda że już dopingu nie będzie no ale cóż Zagłębie jest póki co jedno jedyne na Kresowej.

ZAWSZE MOŻESZ TY DOPING PROWADZIĆ CZEMU NIE
wojtas sc

Postprzez barthez 2011-07-18, 9:03 pm

A ja osobiście mam dosyć robienie mnie w chuja przez 25 lat, raz przez sprzedajnych piłkarzy, innym razem przez słabych i niedouczonych działaczy a ostatnio przez ludzi którzy pod płaszczykiem działacza dbają jedynie o własne konta i własne interesy. A ja jeszcze płaciłem za ten cyrk.
Sławetny mecz z Polkowicami które przyjechały w 13 a na zmianę za gracza z pola wszedł drugi bramkarz.
Śmierdziało już wtedy. Gówno wylało się później a jego resztki mamy do dziś wszyscy na sobie.
To w jakim miejscu Zagłębie jest teraz zawdzięczamy tym ludziom.
barthez

Postprzez gregor 2011-07-18, 9:17 pm

Dziękuję Bogu za mecze które widzieć było mi dane na Volksstadium , za oglądanie grajków którzy są legendą tego klubu . Panowie wybaczcie Zagłębie 1906 gdyby powstało w momencie gdy marian dziurowicz jako prezes pzpn przyłożył łapę do upadku i zniszczenia ZAGŁĘBIA gdyby wtedy powstało owo kibicowskie ZAGŁĘBIE macie moje 100%poparcie . Niektórzy koledzy na forum próbują bronić swego motywu poparcia nowego tworu przytaczając argumenty że to czy tamto działacze, i inni ktorzy zwąchali łatwą kasę przyczyniają się do niszczenia Zagłębia - marki , klubu.Jeśli decyzję o powstaniu Zagłębia 1906 podjęły osoby coś mogące to czemu te osoby będąc dobrze poinformowanymi nie podjęły działań mogących wyprowadzić klub z marasu . Chyba że same gówno mogą i maja niewiele do powiedzenia .Milczenie owych osób świadczy tylko o słabości . Spoglądałem na stronę podokregu Sosnowiec i niestety nie widziałem tam waszej drużyny , być może że to problem z aktualizacją strony . Nie życze waszej drużynie powdzenia , Zagłębie zainauguruje rozgrywki III-ligi i spotkajmy się na Ludowym by kibicowac ZAGŁĘBIU nie czyncie rozłamu wśród braci zagłębiowskiej tylko dla tego że chcecie zaistnieć
pozdrawiam
gregor

Postprzez roxy 2011-07-18, 9:53 pm

może nie doczytałem,ale nie zauważyłem,żeby założyciele jakiegoś b klasowego tworu,odcinając się od Zagłębia,odcięli się również od flag i innego sprzętu,na który ja również dawałem kasę do puszki.Zostawcie,co nie wasze,bo ja sobie nie życzę,żeby za moją i tysięcy innych kibiców kasę ten sprzęt przeszedł do bliżej nie sprecyzowanego tworu w b klasie.Jak macie honor,to róbcie sobie zbiórki od nowa już na meczach waszego klubiku.
roxy

Postprzez mario1 2011-07-18, 10:53 pm

"Osoby decyzyjne" działają, a nie siedzą na necie i tłumacza....itd--juz to gdzies slyszalem niech pomysle chyba o bylego prezia chodzilo gdy zamilkl na obu forach tlumaczac owcorse ze zbyt zajety jest na tlumaczenie czegokolwiek
mario1

Postprzez tigers96 2011-07-18, 11:16 pm

Skąd się biorą osoby, które piszą coś o oddawaniu flag, odcinaniu się od nich itd..Wy widzicie co Wy piszecie? Wy wiecie, kto się zajmuje flagami? I od razu piszę, flagi będą tam, gdzie będą osoby zajmujące się takowymi rzeczami, a także, gdzię będzie cały ruch kibicowski. I możecie sobie pisać, że to jest jakaś pycha, albo arogancja, ale Wy sami robicie problemy, szukacie dziury w całym, jeżeli piszecie o sprawach kibicowskich, to powinniście mieć o tym jakieś pojęcie, poza tym osoby, które jeżdżą na wyjazdy, to raczej nie mają problemu z tym, kto zajmuje się flagami i gdzie one będą wisieć i nie piszą durnych postów na ten temat.
tigers96

Postprzez django 2011-07-18, 11:40 pm

Pomijając już naiwność, czy też szyderę niektórych pytań, ich autorzy mają sporo racji. Przez dłuższy czas zbieraliście kasę na oprawę, która z różnych powodów była odwlekana, a teraz zaprezentujecie ją na innym stadionie, na meczu innego klubu?
django

Postprzez czarodziej 2011-07-19, 5:26 am

Nowy zespół także będzie potrzebował sporo pieniędzy, za chwile włączy się do dotacji z urzędu i wtedy pieniędzy na Zagłebie będzie jeszcze mniej. Myślę, że lepiej było się dogadać z Baczyńskim i jego wesprzeć w marketingu i pomóc tej drużynie w uzyskaniu środków na ten sezon. Przez przypadek udało mi się z nim kiedyś porozmawiać i widzę że facet zapieprza się dwoi, troi aby było dobrze. Myślę że klub sioę dźwignie, ale potrzeba czasu a my jako kibice już wymagamy niewiadomych wyników. Przecież spojrzyjmy na tą sprawę obiektywnie. Ilu z nas robiło wszystko aby nie płacąc za bilet wejść na stadion. Dlaczego duża ilośc z Nas posiadających swoje interesy nie wspomoże klub comiesięcznym datkiem w wysokości 500 zł. Jak się mamy za tak dobrych kibiców to wykupmy 10 tys karnetów na mecze w wysokości 200 zł na rok i wtedy zobaczymy gdzie pójdą nasze pieniądze, które na pewno w klubie się przydadzą. Ponieważ klub który sprzeda 10 tys karnetów jest łakomym kąskiem dla reklamodawców. Jak jestem tu na forum to tylko słyszę biadolenie, natomiast nikt nie podejmuje się konstruktywnego działania. Nowy klub to utopia, przyjdą do niego grać wszyscy nieudacznicy, których może i marzeniem było grać w Zagłębiu, ale dlaczego nie grali do tej pory.? Bo są słabi- niestety w NAszym regionie nie ma dobrych piłkarzy i to jest problem nie od dziś tylko od kilku lat. O zmarnowanych talentach mogę jeszcze napisać.
czarodziej

Postprzez Pyotreck 2011-07-19, 7:18 am

czarodziej napisał(a):Nowy klub to utopia, przyjdą do niego grać wszyscy nieudacznicy, których może i marzeniem było grać w Zagłębiu, ale dlaczego nie grali do tej pory.? Bo są słabi- niestety w NAszym regionie nie ma dobrych piłkarzy i to jest problem nie od dziś tylko od kilku lat. O zmarnowanych talentach mogę jeszcze napisać.

W naszym regionie jest wielu dobrych piłkarzy, więcej niż by sądziłaby osoba która co najwyżej śledzi wyniki niższych lig.
A dlaczego mało który zawodnik z niższych lig zagłębiowskich nie trafiał do Zagłębia? Bo nikt ich tam nie chciał, lepiej było wydawać wielką kasę na marnych grajków z nazwiskiem.
A poza tym w niedzielę była okazja popatrzeć na tych nieudaczników.
Wyluzujcie trochę, krytykujecie wszystko i wszystkich. Ale sądzę, że niektórzy nawet gdyby Zagłębie awansowało do ligi mistrzów to i tak nie byliby w pełni zadowoleni, no cóz, tacy już jesteśmy...
Pyotreck

Postprzez KalF92 2011-07-19, 7:49 am

czarodziej, Piszesz bez sensu...
jakie 10000 Karnetów? NIe ma takiej możliwosci bo po pierwsze:
-liga nie przyciąga kibiców...
-w klubie nie ma czegoś takiego jak marketing..
-na mecze chodze już kilka lat a 10 000 na trybunach chyba nigdy nie widziałem..
Poza Tym kto Ci broni kupić karnet? chcesz-to kup. Mnie osobiście nie stać na jednorazowe wyłożenie takiej kwoty, a takich jak ja pewnie jest najwięcej.
Owszem są kibice,którzy mogliby włożyć w klub po 500zł co miesiąc, tylko czy naprawde wierzysz w to że ktoś włoży pieniądze nie wiedząc na co one pójdą?Za dużo pieniędzy zostało rozpieprzonych na nic...Podono za Włochów budżet był solidny,i zaraz po ich odejściu też, więc co się z nimi stało? Bo nie wydaje mi się zeby klub zbudował nowy stadion,zatrudnił jakieś mega gwiazdy, zainwestował w porządną strategię marketingową zainteresował się przyciągnięciem kibiców.... NIC takiego się nie odbyło,czyli kasa została przejebana na nic... Nikogo nie interesowało szukanie sposnora,bowiem kibice "Ci źli" otwarcie mówią że znaleźli sponsora,ale ten nie chce inwestować bo nie zarobi na klubie który jest workiem bez dna. Klub dostawał solidną kasę od Miasta,Wisły i Cracovii(jakby w umowie o użyczeniu stadionu napisano ze za wycofanie się z niej grożą konsekwencje finansowe to nie było by aż tak dużego problemu,ale cóż widocznie nie każdy myśli co robi.
Dlatego chyba najsensowniejszym wyjściem jest właśnie założenie Zagłębia 1906. Jeśli ktoś sie z tym nie zgadza-trudno. Mam tylko do takich ludzi jedno pytanie:
BYŁEŚ NA SPOTKANIU W WARCE?
Nie chodzi o to że nie byłeś-czyli Ci nie zależy. Po prostu ja osobiście byłem przeciwnikiem odejścia od "starego" Zagłębia, dopóki pomysłodawcy nie rozwinęli swojej myśli na owym spotkaniu. Uwierzyłem w to że to ma sens i jest dobrym rozwiązaniem...
Dlatego proszę aby Ci którzy w Warce nie byli i nie słyszeli na własne uszy co powiedzieli tam "zdrajcy","targowiczanie",bandyci..czyli ludzie którzy oddaliby za Zagłębie jaja.. Wstrzymali się od krytyki,bo jest ona bezcelowa i sieje tylko niepotrzebny zamęt.
Trzymajcie się bracia!
BYŁO! JEST! i BĘDZIE !ZAWSZE ZAGŁĘBIE!! :brawo:
KalF92

Postprzez August 2011-07-19, 7:56 am

Pyotreck napisał(a):Wyluzujcie trochę, krytykujecie wszystko i wszystkich.

Masz rację. Zauważ jednak, że takie a nie inne reakcje spowodwane są takim a nie innym przekazaniem informacji (vide artykuł na 100%), dotychczasowym brakiem transparentności (brak informacji o inicjatorach, Zarządzie etc....). Na nerwowość ludzi zareagowaliście równie nerwowo sta powstał podział My-Oni. Jedno spotkanie w knajpie nie mogło absolutnie rozwiązać tych kwestii, bo naprawdę nie każdy może, jest w stanie podejść czy podjechać. Niestety, ale czy to się komus podoba czy też nie, największym kompedium pozostanie internet. Pozostaje też pytanie, co zrobić aby nie dokonały się trwalsze podziały wśród kibiców.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna