czarodziej, Piszesz bez sensu...
jakie 10000 Karnetów? NIe ma takiej możliwosci bo po pierwsze:
-liga nie przyciąga kibiców...
-w klubie nie ma czegoś takiego jak marketing..
-na mecze chodze już kilka lat a 10 000 na trybunach chyba nigdy nie widziałem..
Poza Tym kto Ci broni kupić karnet? chcesz-to kup. Mnie osobiście nie stać na jednorazowe wyłożenie takiej kwoty, a takich jak ja pewnie jest najwięcej.
Owszem są kibice,którzy mogliby włożyć w klub po 500zł co miesiąc, tylko czy naprawde wierzysz w to że ktoś włoży pieniądze nie wiedząc na co one pójdą?Za dużo pieniędzy zostało rozpieprzonych na nic...Podono za Włochów budżet był solidny,i zaraz po ich odejściu też, więc co się z nimi stało? Bo nie wydaje mi się zeby klub zbudował nowy stadion,zatrudnił jakieś mega gwiazdy, zainwestował w porządną strategię marketingową zainteresował się przyciągnięciem kibiców.... NIC takiego się nie odbyło,czyli kasa została przejebana na nic... Nikogo nie interesowało szukanie sposnora,bowiem kibice "Ci źli" otwarcie mówią że znaleźli sponsora,ale ten nie chce inwestować bo nie zarobi na klubie który jest workiem bez dna. Klub dostawał solidną kasę od Miasta,Wisły i Cracovii(jakby w umowie o użyczeniu stadionu napisano ze za wycofanie się z niej grożą konsekwencje finansowe to nie było by aż tak dużego problemu,ale cóż widocznie nie każdy myśli co robi.
Dlatego chyba najsensowniejszym wyjściem jest właśnie założenie Zagłębia 1906. Jeśli ktoś sie z tym nie zgadza-trudno. Mam tylko do takich ludzi jedno pytanie:
BYŁEŚ NA SPOTKANIU W WARCE?
Nie chodzi o to że nie byłeś-czyli Ci nie zależy. Po prostu ja osobiście byłem przeciwnikiem odejścia od "starego" Zagłębia, dopóki pomysłodawcy nie rozwinęli swojej myśli na owym spotkaniu. Uwierzyłem w to że to ma sens i jest dobrym rozwiązaniem...
Dlatego proszę aby Ci którzy w Warce nie byli i nie słyszeli na własne uszy co powiedzieli tam "zdrajcy","targowiczanie",bandyci..czyli ludzie którzy oddaliby za Zagłębie jaja.. Wstrzymali się od krytyki,bo jest ona bezcelowa i sieje tylko niepotrzebny zamęt.
Trzymajcie się bracia!
BYŁO! JEST! i BĘDZIE !ZAWSZE ZAGŁĘBIE!!