Polonia/Sparta Świdnica - Zagłębie (2 mecze)

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Polonia/Sparta Świdnica - Zagłębie (2 mecze)

Postprzez rude-boy 2009-06-18, 2:57 pm

W kilku postach ktoś pisze o jakiś spartanach i sparcie. w Świdnicy jest POLONIA ŚWIDNICA :!: , a ta idiotyczna oficjalna nazwa jest dziełem "działaczy". Do Sosnowca przyjadą kibice POLONII ŚWIDNICA.
rude-boy

Postprzez romi_k9 2009-06-18, 3:28 pm

rude-boy napisał(a):W kilku postach ktoś pisze o jakiś spartanach i sparcie. w Świdnicy jest POLONIA ŚWIDNICA :!: , a ta idiotyczna oficjalna nazwa jest dziełem "działaczy". Do Sosnowca przyjadą kibice POLONII ŚWIDNICA.

Rzeczywiście można się zakręcić,powiem że spartanie to całkiem niezła nazwa mogła by być dla waszego klubu kibica/ultrasów itd bo Polonii w Polsce nie brakuje...no ale co tu dyskutować nie mój problem,poza tym w Świdnicy tylko Polonia ;) [*]
W Sosnowcu takiego rozwiązania nikt nie bierze pod uwagę. Działacze już starają się o drugoligową licencją, ale ich wniosek jest niestety słaby. - Dokumenty Zagłębia zawsze były perfekcyjne, a dziś... szkoda gadać - macha ręką Krzysztof Smulski z Komisji ds. Licencji dla klubów drugiej ligi.

Brakuje dokumentów z ZUS-u, Urzędu Skarbowego. Nowej umowy z dyrektorem klubu i trenerem. Niektóre braki można wyeliminować od ręki, ale i inne - takie jak plan spłaty czy restrukturyzacji długu - to już poważna sprawa. Licencja jest zagrożona - dodaje Smulski. Jerzy Lula, dyrektor Zagłębia zapewnia, że klub się poprawi. - Nie ukrywamy naszych długów. Nie boimy się powiedzieć, że nęka nas komornik. Czekamy na niezbędne zaświadczenia z Urzędu Skarbowego i ZUS-u - mówi i potwierdza informacje "Gazety", że do kadry Zagłębia dołączył pomocnik Marcin Lachowski. Piłkarz odszedł z klubu trzy lata temu, ponieważ był zamieszany w futbolową aferę korupcyjną.

Smulski przypomina, że kolejne posiedzenie Komisji Licencyjnej odbędzie się 24 czerwca. Wtedy będą też rozpatrzone wnioski GKS-u Tychy oraz beniaminka z Radzionkowa. - Kluby mają olbrzymie problemy z przedstawieniem szczegółowego programu szkolenia młodzieży. Klecą informacje jak dzieci z pierwszej klasy. Nie pytamy, jaki trener szkoli jaką grupę, tylko o cele i podstawy współpracy - irytuje się Smulski.
To wszystko zaczyna mnie już męczyć ,nie macie już tego wszystkiego już dość :/ Wyniku nawet nie komentuje bo w ogóle nie ma co komentować,tym bardziej płakać.Lepiej iść się najebać ;) Ps. gdzie były te osoby co na forach się przechwalały ilu tam nas nie pojedzie,nie ośmieszajcie siebie i nas,ok!!!
romi_k9

Postprzez BENITO 2009-06-18, 3:32 pm

POKEMONY -inrab to znawca slonecznika .
-----------------------------------------------------
W ŚWIDNICY RZĄDZI TYLKO POLONIA !!!
BENITO

Postprzez uzielone 2009-06-18, 3:59 pm

Zagłębie powróciło do swojej normalnej gry czyli bezbarwnej i nieskutecznej co nie napawa optymizmem przed rewanżem, szczególnie biorąc pod uwagę, że gra na Ludowym nie jest naszą mocną stroną. Polonia na tle Zagłębia zaprezentowała się całkiem nieźle co pokazuje, że zespół ten zasłużenie włączył się do walki o 2 ligę. Pozdrawiam fanów ze Świdnicy, którzy naprawdę potrafią kulturalnie dopingować i również kulturalnie udzielają się na naszym forum. Ja o Świdnicy słyszałem, także dzięki Czerwonemu Baronowi - Manfredowi von Richthofen, asowi lotnictwa z czasów I wojny św, który stamtąd pochodził i ma tam podobno swój pomnik.
uzielone

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-06-18, 4:23 pm

Kol. Swidwiczanin to sobie robi zarty - czy on zaprasza nas na wycieczke do Wrocławia - juz
mamy tego serdecznie dosyc - raz na zawsze. Never again.
W sobote na Ludowym doping bedzie mysle jak nigdy - Zagłebie musi ten mecz wygrac i to
róznica min. dwoch bramek aby moc grac spoko i myslec o nastepnych bramkach.
Poprzeczka postawiona wysoko, bo remis bramkowy to nie dla nas. A czy wiecie dlaczego nie
graja Białek i Balul -?
Moja druzyna na sobote: Gostomski - Wrobel - Balul - Białek Łuczywek
Smolec - Kłoda - Bolek/defenzywny pomocnik- Pajączek
Mysliwy Filipowicz
Kłoda oczywiscie na rozegraniu - i gram mecz o zwyciestwo pilka szybka i nie czaje sie na bład
Polonii, unikam fauli - stałych fragmentow gry bo jedna bramka i moze byc po meczu.
I jeszcze jedno Zagłebie musi strzelic bramke w pierwszych 15 min. Bolek jest na boisku
i Białek równiez gra głowa przy rzutach z rogu.
Jestem optymista moze przesadnym ale w koncu to moja druzyna.- wolno mi
Serdecznie pozdrawiam i trzyma w sobote kciuki na naszych
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez BENITO 2009-06-18, 4:59 pm

TADEUSZ WIŚNIEWSKI -A w Krużętnikach Ty był ? :)
Nad Brynicę przyjadę bo dawno na Ludowym nie byłem.
--------------------------------------------------------
W ŚWIDNICY TYLKO POLONIA !!!
BENITO

Postprzez KalF92 2009-06-18, 5:07 pm

Wiara przenosi góry!-miejmy nadziję bo wiara w nas jest wystarczająca(mam nadzieję)
Niezależnie od tego czy się utzymamy niezależnie od wyniku tego meczu, musimy wygrać bo PZPN zmienia decyzję co 5 minut, pozatym chodzi o zachowanie resztek Honoru i Godności.
Pozdrawiam.
KalF92

Postprzez August 2009-06-18, 5:43 pm

KalF92 napisał(a):pozatym chodzi o zachowanie resztek Honoru i Godności

Tu chyba nie ma co zachowac. To trzeba po prostu odbudować. W nowym sezonie.
Ostatnio edytowano 2009-06-18, 6:43 pm przez August, łącznie edytowano 1 raz
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez KalF92 2009-06-18, 6:40 pm

August napisał(a):
KalF92 napisał(a):pozatym chodzi o zachowanie resztek Honoru i Godności

Tu uuz chyba nie ma co zachowac. To trzeba po prsotu odbudować. W nowym sezonie.
W zasadzie masz racje, ale to nie znaczy że my jako kibice i mamy odpuścić, to samo dotyczy piłkarzy nie mogą odpuścić bo w moi odczuciu już wystarczjaco najedliśmy się dzięki nim wstydu.
KalF92

Postprzez August 2009-06-18, 6:44 pm

O odpuszczeniu nie ma mowy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Zaglebiak_1906_ZS 2009-06-18, 7:49 pm

W Sobote trzeba pokazac szatnanowi ze nam Kibicą zalezy Na Zagłębiu a nie ze bedziemy Olewac Klub Tak jak on to Robi

WSZYSCY NA MECZ W SOBOTE!!
Zaglebiak_1906_ZS

Postprzez neti 2009-06-18, 8:51 pm

2alibaba napisał(a):mariusz76, powiem tak;20 lat temu Zagłebie posiadało takich piłkarzy jak Urban, Czerwiec którym zalezało na grze i rozwijaniu się,a teraz młodziez mysli,ze gra w Zagłębiu to juz jest gwiazdą i czeka,az ktos po niego przyjdzie.wle juz emerytów w Zagłębiu niz młodych bez ambicji.wystarczy teraz głupio stracic bramkę i jesteśmy niżej tylko kto ma strzelac w sosnowcu bo ja nie widze nikogo i nikt mi nie wmówi,ze Mysliwy to dobry napastnik

Kolego, gdyby nie Mysliwy to Zaglébie nawet barazy by nie gralo, tylko spadlo bezposrednio - to po pierwsze
po drugie - byli czy sa w tym sezonie w Zaglebiu zawodnicy lepsi od niego (ale tylko na papierze jak sie okazuje) jak Balecki, Smolka, czy Filipowicz i co? polowe tego co on nie strzelili, a poza tym to jak nie oddajemy zadnych strzalow na bramke to nie wina napastnikow tylko pomocnikow glabie kapusciany. Tak jest w kazdym meczu, chyba kazdy normalny kibic to widzi, brak pomocy jest az nadto widoczny. Srodek pola nie istnieje - nie ma gry. Koniec kropka.
neti

Postprzez django 2009-06-18, 9:16 pm

2alibaba napisał(a):tylko kto ma strzelac w sosnowcu bo ja nie widze nikogo i nikt mi nie wmówi,ze Mysliwy to dobry napastnik

A czego mu brakuje, żebyś go raczył uznać za dobrego napastnika?
django

Postprzez mariusz76 2009-06-18, 9:21 pm

A brakuje mu celności,siły i techniki.
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez SO_1906 2009-06-18, 9:26 pm

mariusz76 napisał(a):A brakuje mu celności,siły i techniki.

Co do techniki to się nie zgodze...
SO_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna