ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2005-11-07, 4:43 pm

A ja się będę upierał co do Kaczorowskiego bo jestem więcej niż pewien, że byłby tu besztany i wygwizdywany, więc odechciałoby mu się gry w Sosnowcu. I po co nam taki zawodnik, który będzie olewał grę?
emdżej

...

Postprzez Krawiec 2005-11-07, 4:58 pm

A ja Ci podam mecze w których straciliśmy punkty na skutek błędów obrony lub bramkarza. Są to kolejno Widzew,Lechia, Piast, ŁKS.

Podkreślam i wymieniam po raz kolejny słowo "rozgrywający" jako priorytet bo od niego zależą poczynania napastników, a i destrukcja w środku pola.

W zeszłym sezonie Ujo pełnił rolę dogrywjącego do napstników nie mówiąc stąd miał mniej bramek a więcej asyst i mimo poważnych kontuzji Lachy i Pitrego (dzisiaj wydawałoby się to katastrofą) byliśmy tzw rycerzami wiosny. Brakuje takiego zawodnika ewidentnie i kupowanie kolejnego napastnika po Robaku (przeczytaj sobie co napisałeś na pocztku w kontekście zakupu Robaka) , jest nonsensem.

Zakup robaka ok , teraz pora na klasowego rozgrywającego, a nie kogoś w rodzaju W. Adamczyka.
Krawiec

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-07, 5:00 pm

Kol.TWARI - zycze wszystkim i sobie , aby Jacek Magiera gral w Zaglebiu -
obserwuje mecze Legii z uwaga i potwierdzam, iz jest to b. dobry zawodnik, po drugie mialby blizej domu bo przeciez jest to czlowiek z Czestochowy.
Stwierdzam nie jest wypalony a ma takie mecze ze glowa mala a potrafi z dystansu uderzyc rowniez.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

...

Postprzez Krawiec 2005-11-07, 5:02 pm

A ja Ci podam mecze w których straciliśmy punkty na skutek błędów obrony lub bramkarza i braku kogoś w rodzaju Ujka z zeszłego sezonu na środku. Są to kolejno Widzew,Lechia, Piast, ŁKS, Polkowice. Właściwie w każdym meczu brakuje mi kogoś kto tak jak Ujo w zeszłym zesonie dogrywał i odbierł piłki choć nie był klasycznym rozgrywającym.

Podkreślam i wymieniam po raz kolejny słowo "rozgrywający" jako priorytet bo od niego zależą poczynania napastników, a i destrukcja w środku pola.

W zeszłym sezonie Ujo pełnił rolę dogrywjącego do napstników stąd miał mniej bramek, a więcej asyst i odbiorów - mimo poważnych kontuzji Lachy i Pitrego (dzisiaj wydawałoby się to katastrofą) byliśmy tzw rycerzami wiosny. Brakuje takiego zawodnika ewidentnie i kupowanie kolejnego napastnika po Robaku (przeczytaj sobie co napisałeś na pocztku w kontekście zakupu Robaka) , jest nonsensem - biorąc pod uwagę REALIA, bo mówienie żeby kupić po 2 zawodników klasowych do każdej formacji to pobożne życzenia.

Zakup robaka ok , teraz pora na klasowego rozgrywającego, a nie kogoś w rodzaju W. Adamczyka.
Krawiec

Postprzez mike79 2005-11-07, 5:26 pm

Przynajmniej 2 z wymienionych przez Ciebie spotkań to były mecze KTÓRYCH NIE MIELIŚMY PRAWA WYGRAĆ BO POPROSTU BYLIŚMY TEGO DNIA SŁABSI !! (WIDZEW,PIAST). W piłce takie mecze się zdarzają i wtedy nawet najlepszy rozgrywający czy obrońca niewiele by zmienił. Przykład meczu z Polkowicami jest CHYBIONY- to spotkanie wbrew wynikowi rozstrzygnęło się w 1 połowie kiedy nie wykorzystalismy kilku wyśmienitych sytuacji.
Ja z kolei odniosłem się do meczów W KTÓRYCH NIE MIELIŚMY PRAWA STRACIĆ PUNKTÓW GDYBY NIE NIEMOC NAPASTNIKÓW (w tym z Polkowicami)!! Są to tzw. "przegrane-wygrane mecze".
Konsekwencją obecności w tych meczach napastnika przez duże "N" byłoby prawdopodobnie 7 punktów więcej na Naszym koncie.
Na koniec raz jeszcze powtórzę NAPASTNIK TO KONIECZNOŚĆ !! ale jednocześnie nie można kończyć wzmocnień dużyny na tym !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez mike79 2005-11-07, 5:39 pm

Czy w takim razie kol. Krawiec mógłbym prosić o jakieś nazwiska w przypadku owego "klasowego rozgrywającego"?? Tylko prosiłbym o nie wymienianie Jacka B. gdyż ten temat był walcowany już kilkakrotnie.
Sam osobiście poza kilkoma nazwiskami(wg mnie ciekawymi i do "wyjęcia"-niekoniecznie rozgrywający) które wymieniłem wcześniej nie widzę REALNYCH nazwisk które ewentualnie mogłyby być brane pod uwagę...
POZDRAWIAM I DZIĘKI ZA DYSKUSJĘ !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez problematyk-ziom 2005-11-07, 5:51 pm

hmmm mówicie tu sporo o ciekawych rzeczach... transferach... osobach które przydały by się w Zagłębiu... ale co z trenerem? przecież to jest praktycznie ten sam zespół co wiosną... to są nasi rycerze wiosny w 90% i czemu teraz nie graj?

:arrow: mówicie o Zubanoviciu... ale ktoś kto napisała że chłopak powinien odejść to chyba jest za przeproszeniem ślepy... w Ostrowcu ten człowiek walczył za 2 albo 3... gdyby nie spacerujące panny Chwalibogowski, Wolański, Skrzypek może coś udało by sie zagrać... ale on poprostu nie miał z kim zagrać, rozegrać piłki... wracał rozprowadzał... ale wtedy brakowało go na szpicy...

:arrow: co do Zuby... trener go nie chciał... był mu zbędny... strach pomysleć co by znami teraz było gdyby nie on!

:arrow: mówicie doświadczony bramkarz, doświadczony pomocnik, doświadczony obrońca, doświadczony napasknik... przykład Legii... Fabiański na którego nie bano sie postawić... młody chłopak debiuty to mecze z Bayernem i Bayerem... Rzeźniczak obrońca, pomocnik Smoliński czy choćby szalejący ostatnio Janczyk w napadzie... Legia ma bardzo młody zespół chłopaków którzy chcą sie pokazać i potrafią sie odwdzięczyć za daną im szanse!

:arrow: co do tranera... to Małocha czy Pikuta wydają mi się niezłymi przykładami że trener kumplom daje niezłe posadki...

:arrow: Wdowczyk przyszedł do Legii rzucił świerze spojrzenie... i Legia wróciłą ze środka tabeli tam gdzie jej miejsce i znowu walczy o najwyższe cele...

:arrow: a co do strzelania bramek... zespół Lecha tu niezle pasuje ... którzy strzelają grad bramek... a czasem 2 grady tracą... w ich meczach czesto pada sporo bramek...
problematyk-ziom

Postprzez Wally 2005-11-07, 5:54 pm

Chwalibogowski w Ostrowcu jeździł z KSZOkami :wink: Rozkręca się, nie wyrzucać go. Trzeba przetestować typa z nr 19 z Victorii Jaworzno :wink: Robił co chciał z BKS-em, co prawda to tylko 4 liga, ale potencjał ma tamten zawodnik.
Wally

Postprzez MrCricket 2005-11-07, 6:05 pm

Po bliskim realizacji transferze Robaka, co poniektórym forumowiczom trochę głowy się rozpaliły. Tylko patrzeć jak zaraz będą pisać, że Olisadebe nie ma miejsca w Panathinaikosie i może by jego spróbować. Pamiętajcie, że w skali kraju jesteśmy przecietnym klubikiem z niespełna 5 milionowym budżetem z wątpliwymi aspiracjami awansu do 1 ligi.
MrCricket

Postprzez WOJTEK 2005-11-07, 6:11 pm

Kaczorowski ?????????????? A po co ??? Ale ktoś wymyślił. jestem w ciężkim szoku. Mam nadzieję,ze nikt w klubie nie podejmie tego tematu i nie będzie trzeba robić flagi na temat tego ...
Co do reszty typowań - koleś z Miedzi Legnica. Już wiele razy przerabialiśmy gwiazdy z 3 ligi : Bugaj, Gielza. :roll: :roll: :roll:
Ostatnio edytowano 2005-11-07, 6:17 pm przez WOJTEK, łącznie edytowano 1 raz
WOJTEK
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2005-11-07, 6:12 pm

Napastnikiem przez duże N jest Pitry -
Oczywiście zachowując drugoligowe proporcje... jeśli strzalałby wszystko co mógł strzelić dodatkowo to miałby pewnie już 12 bramek i poważne oferty z Legii , Amiki lub Zagłębia Lubin.

Temat wzmocnien pojawił się w kontekście sprowadzienia Robaka i dlaczego odrazu zakładasz, że nie będzie on napastnikiem przez duże N ( zachowując skalę drugoligową ).

Zakładam, że wart jest tych pieniędzy i nie przekonuje mnie argument pt. "co będzie jeśli się nie sprawdzi" ? Przeciez napastnik z twojej listy życzeń też może się nie sprawdzić więc gdybanie nie ma sensu.

Nie jesteśmy tak bogateym klubem żeby kupować sobie hurtem zawodników z listy życzeń, a uzupełnienie każdej formacji 1 zawodnikiem to już byłaby spora niespodzianka. Sporą niespodzianką jest to, że klub ma zamiar sprowadzić kogoś bez karty na ręku za taka sumę, a ty już sie rozbujałeś z dwoma klasowymi do każdej formacji. Trzymajmy się realiów.

Wróce jeszcze raz do zeszłego sezonu rundy wiosennej. Nie mieliśmy napastnika przez duże N , a mecze wygrywliśmy spokojnie dowożąc najczęściej to 1:0 do końca.

Jaki z tego wniosek , dla mnie prosty i zamykający się w jednym zdaniu W pierwszej kolejności należy sprowadzić do klubu kogoś w rodzaju Uja, Zganiacza, Patera itp. bo pomijając tą całą aferę Ujo robił wyniki na wiosnę i wiara w lepszą wiosnę bez zastąpienia go może być dla nas zgubna. Jeśli będzie ten Robak super , teraz kolej na ROZGRYWAJACEGO

Obrona to następna sprawa - zejście Teresy dobitnie to pokazało w meczu z KSZO.
Krawiec

Postprzez Krawiec 2005-11-07, 6:31 pm

WOJTEK napisał(a):Kaczorowski ?????????????? A po co ??? Ale ktoś wymyślił. jestem w ciężkim szoku. Mam nadzieję,ze nikt w klubie nie podejmie tego tematu i nie będzie trzeba robić flagi na temat tego ...
Co do reszty typowań - koleś z Miedzi Legnica. Już wiele razy przerabialiśmy gwiazdy z 3 ligi : Bugaj, Gielza. :roll: :roll: :roll:

... ale też są w skłądzie tacy zawodnicy jak Kłoda i Pitry więc na dwoje babka wróżyła. Piechna też zaczął wymiatać w 3 lidze, a dzisiaj proszę.... Nie zakładajmy negatywnego scenariusza bo widac na twarzy tego Robaka charakter 8)

Co do Kaczorowskiego pełna zgoda , kibice jednak nie przyjęliby go przychylnie i sportowe argumenty do całego stadionu nie przemówią.
Krawiec

Postprzez lys1975 2005-11-07, 6:51 pm

Ale się panowie zapędzili z tymi transferami,szkoda tylko że to nie Wy będziecie o tym decydować,tylko klub nasz,a wiadomo iż włodarze ww.mają zdanie kibiców bardzo głęboko w zadniej części ciała i napewno zrobią to co im się będzie podobało(lub nic nie zrobią)i bez konsultacji z trybunowymi laikami,bo uważają się za nie lada fachowców.Ale mam nadzieję że się jednak mylę...
lys1975

Postprzez Fan 2005-11-07, 7:16 pm

WOJTEK napisał(a):Kaczorowski ?????????????? A po co ??? Ale ktoś wymyślił. jestem w ciężkim szoku. Mam nadzieję,ze nikt w klubie nie podejmie tego tematu i nie będzie trzeba robić flagi na temat tego ...

I wszystko w tym temacie.
A jesli sie na niego upra to na pewno nie za taki szmal bo to parodia.
Fan
Working Class

Postprzez adas 2005-11-07, 7:35 pm

CZY KTOŚ MI MOŻE POWIEDZIEĆ PO CO TA DYSKUSJA? KACZOROWSKI, MAGIERA? ECH PRZED SEZONEM BYŁO WIELE SZUMU A CO Z TEGO WYSZŁO?
adas

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna