Krawiec napisał(a):
Przypominam sobie jak w okresie upadku Zagłębia niektórzy chwiejni kibice mówili, no to teraz trza będzie jeżdzić na GKS. Niektórzy tak uczynili i w paru rejonach Zagłebia Dąbrowskiego nagle pojawili sie sympatycy "Pierońskich Hanysów", a nawet Oberschlesierów. To było przykre. Nie chce nic sugerować...
Wszyscy mamy mętlik w głowie i nie wiemy jak sie teraz zachować. Czy odciąć od czci i wiary Lachowskiego, a może Rudego czy też stanąć za nimi murem. Ja apeluje do kibiców o spokój i staniecie murem za Zagłębiem.
.
... Miłośc do klubu rodzi się latami (juz kiedyś to ktos pisał na tym forum) - człowiek który chodzi na mecze tego zespołu regionu, któremu akurat aktualnie " wiedzie sie ", nie ma prawa nazywać sie kibicem, a przynajmniej nie kibicem Zagłębia Sosnowiec. Jak wielu mieliśmy "kibiców", kiedy to Zagłębie przejawiało aspirację na I lige ?, teraz kiedy nagle rozwalił sie worek z G***AMI - ubywa ich ???? ŚMIECH !!
Wyrażę teraz swoją prywatną opinie na temat ostatnich zawirowań wokół Zagłębia :
Nawet jeżeli okazało by sie ze jakikolwiek zawodnik
kupił -
sprzedał mecz i zostanie mu to udowodnione, zapadnie wyrok prawomocny itd... nie zmieni to mojego stosunku do klubu, który kocham jak własną Matkę!!! Ludzie którzy usiłują się dorobić w ten sposób to przecież najemnicy tylko, grający w danym klubie krócej bądź dłużej, i domniemam że S**JĄ na to, że na ich "pczynania" boiskowe przychodzą tłumy opętanych swoim klubem
KIBICÓW. Dlatego też, nieważnym dla mnie będzie nawet fakt eventualnych pkt.karnych (niedajboże zdegradowania), byle tylko udało sie zgnebić "robactwo" jakie niewątpliwie zagnieździło sie w Sosnowieckim Zagłębiu (czy to teraz czy kiedykolwiek wcześniej lub później).
Żal mi jest tylko nienagannej jak dotąd opini i reputacji klubu; tyle lat tułaczki po .... i gdy juz wydawało by się ze zawitamy tam skąd nigdy nie powinniśmy zniknąć - takie jaja.
Mam szczerą nadzieję (patrz podpis na avatarku), że tak jak długo kopie się w Sosnowcu piłkę - tak długo Zagłębie Sosnowiec będzie miało fanów oddanych
Na Dobre i na ZŁE.
Dziękuję.