Nie tylko Zagłębie...

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez gruby 2005-07-13, 12:25 pm

gruby

Postprzez WOJTEK 2005-07-13, 5:58 pm

http://www.90minut.pl/news.php?id=301874

OLABOGA. :shock: :shock: NIE WIERZĘ W TO CO WIDZĘ. :shock: :shock:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Dami_mdc 2005-07-13, 6:03 pm

To chyba sa jakieś żarty... :shock: :shock:
Dami_mdc
Mydlice Squad

Postprzez Cygan 2005-07-13, 6:14 pm

WOJTEK napisał(a):http://www.90minut.pl/news.php?id=301874

OLABOGA. :shock: :shock: NIE WIERZĘ W TO CO WIDZĘ. :shock: :shock:

Właśnie też to przeczytałem i ..... zaniemówiłem na chwilkę :shock: Portugalia, ekstraklasa, Drzymont??? :shock: :shock: :shock:
Cygan

Postprzez Elijash 2005-07-13, 6:28 pm

chyba mu tego Ujek nie daruje :lol:
Elijash

Postprzez MrCricket 2005-07-13, 6:51 pm

To by były jaja. Zawodnik, którego z chęcią pozbyło się Zagłębie(dołujące wówczas w 2 lidze) i po kilku miesiącach ląduje w portugalskiej ekstraklasie. Niech mnie ktoś uszczypnie ! :shock:
MrCricket

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-07-13, 7:00 pm

Musze powiedziec ze sie uradowalem po przeczytaniu tej informacji. Jest to zupelnie inna kategoria info niz ta z przed kilku dni. A tak na poczatek to widac ze tej naszej druzynie to byli pilkarze z klasa i sa. To nie tylko jeden
byl Gwiazda bez ktorej Zaglebie nie AWANSUJE.
Widzialem Marcina w dwoch meczach grajacego juz w Wodzislawiu i musze powiedziec ze zrobil na mnie pozytywne wrazenie. Marcina gra podobala mi sie. No przeciez w jednym ze spotkan zdobyl bramke.
Przeciez to jest nasz CHLOPOK - WYCHOWANEK ZAGLEBIA.
Drogi Marcinie jedz do tej Portugalii - graj w I lidze portugalskiej i niech Europa wie gdzie lezy Sosnowiec, Zaglebie Dabrowskie, noi nasz Klub ZAGLEBIE - na 100-lecie I liga.
Zycze Tobie duzo szczescia oby sprawa Portugalska wypalila.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Bardzo się cieszę w kwestii M. Drzymonta!

Postprzez Blajpios 2005-07-13, 7:10 pm

- i to nawet, jeżeli skończy się sprawa tylko na rozmowach z klubem portugalskim, bardzo się cieszę (choćby dlatego, że wtedy oznaczałoby to pewną roztropność postępowania i sukcesywnego budowania kariery przez zawodnika, który ongiś podchodził ostrożnie - w duchu zresztą wierności Zagłębiu - do transferu do Poloni W, co nie przeszkadzało potem niektórym i tak "wieszać psy" na nim).
Cieszę się więc, tak jak napisałem - bo po pierwsze może to być znak, że jednak wciąż rozsądnie chce iść do przodu.
Dwa - dlatego się cieszę, że może to jednak da niektórym do myślenia, że pora dojrzeć klasą choćby ponad prowincjonalny poziom okręgówki i przestać reagować "byle w kupie" i "obrzydzając sobie wszystko", "kasując jakąkolwiek szansę na wzrost". Moim zdaniem nieraz - niestety - było to widoczne tutaj. Jak krzyknie "przywódca" (przy wodce?): to zaraz wszyscy podejmujący to negatywne hasło krzykliwie to demonstrują i tylko w tę jedną dudkę dmuchają, aż do "stłamszenia" możliwości głosu innego. Byle pójść za emocjami, w których grają kompleksy. Kompleksy, niestety - także leczone w taki sam sposób.
Choćby z ostatniej rundy - ile pokrzykiwania i utwierdzania się, że "Drzymont cienias": choćby i wtedy, gdy równolegle kibice w Wodzisławiu pisali, że to najlepszy zimowy transfer i manifestowali swe szczęście z powodu ważnej bramki Drzymonta strzelonej Polonii. I tak wciąż, byle zakrzyczeć. W moim odbiorze - tak było chyba nawet dlatego, że właśnie zapanowało takie emocjonalne hasło podsumowujące go i ono obowiązywało. Zupełnie w stylu "stop kapela, szwagra biją" (trzeba więc reagować) - "grać kapela, szwagier bije" (więc trzeba nie reagować a nawet zakrzyczeć tę bitkę: zupełnie niezależnie od tego, gdzie racja).
Niestety, za często tak bywało moim zdaniem na tym forum. Nie mówiąc, że parę razy co najmniej spowodowało to efekt wycofania się ludzi o zupełnie sensownych głosach, łącznie z pewną "zmianą frontu wypowiedzi" z ich strony.
No i - nadal się cieszę z tych rozmów, bo jest niedobrze, gdy sami też ludzie sobie szkodzą, pozwalając na taki "wylew podświadomości" i pozostając w tych swoich emocjach: tak więc może przy tej okazji i to przemyślą.
Tym bardziej, że przecież to i "zagłębiowskiej dumie szkodzi", taka postawa: albo utrwalając kompleksy, albo ośmieszając tę dumę, gdy staje się w takim wydaniu "przechwałkowa bez podstaw".
Bo przecież - w czym sobie pomagamy, obśmiewając choćby tych kilku, którzy ponad poziom własnego podwórka wyrośli? Jak podnosimy obraz Zagłębia wśród innych, jako realnie wielkiego?
Tak więc, raz jeszcze: nawet z samych rozmów M. Drzymonta z Portugalczykami się cieszę w tej sytuacji, choć wolałbym, by doprowadziły one do skutku a tenże by stał się początkiem dobrego etapu kariery międzynarodowej, czego Mu życzę.
Blajpios

Postprzez mały 2005-07-14, 4:16 pm

Jakiś Chinol zrobił wywał w fińskiej lidze. Ustawili wynik (8-0) i obstawili zakłady w chinach. Więcej na stronie www.interia.pl. Kasa rządzi Światem !!!
mały

Messina iTorino wykluczone zSerieA - czy sąd zmienisytuację?

Postprzez Blajpios 2005-07-15, 4:32 pm

http://sport.interia.pl/news?inf=646713
15.07.2005 17:30
Kluby Messina i Torino zostały wykluczone z rozgrywek włoskiej ekstraklasy piłkarskiej - Serie A, z powodu opłakanego stanu finansów, postanowił w piątek zarząd Włoskiej Ligi Piłkarskiej (FIGC).

Oba kluby już poinformowały, że będą się odwoływać od tej decyzji do sądu powszechnego, co oznacza burzliwy początek (28 sierpnia) rozgrywek włoskiej ligi.

"Nie jestem optymistą, ale realistą i sadzę, że mamy wszelkie atuty i wszelkie warunki, by pozostać w Serie A" - powiedział włoskiej agencji prasowej ANSA prezes Torino, Tilli Romero.
Blajpios

Postprzez Sadek 2005-07-15, 5:35 pm

Może Włosi zainwestują w takim razie większą kasę w Zagłębie?

Sadek
dj. transfer

Postprzez bankier 2005-07-15, 5:51 pm

TO WIĘCEJ NIZ PEWNE :lol: :lol: :lol:

ps. przestałem się śmiać - bo Sadek rozbawiłeś mnie do łez... obawiam się sytuacji zgoła odmiennej....
bankier

Postprzez SCORPARO 2005-07-15, 7:31 pm

bankier napisał(a):TO WIĘCEJ NIZ PEWNE :lol: :lol: :lol:

ps. przestałem się śmiać - bo Sadek rozbawiłeś mnie do łez... obawiam się sytuacji zgoła odmiennej....

... Bankier - a miałem cie za OPTYMISTĘ... może jednak nie będzie tak źle jak by na to wskazywała obecna sytuacja ...
SCORPARO

ucieszył mnie portal, co go niezbyt lubię.

Postprzez Blajpios 2005-07-21, 7:48 pm

Mianowicie: interia.pl - naprawdę, zapunktowali u mnie. Bodaj to pierwszy wypadek z rodzaju, na który czekam już długo. Mianowicie, informując o przegranej Zagłębia - w nagłówku napisali właśnie dokładnie tyle. "przegrana Zagłębia". To właśnie cieszy, na to się czekało. Ostatnio długo, długo, jeżeli już pojawiała się w tytule czy artykule ogólnopolskim nazwa Zagłębie, to znaczyło - Lubin! A przecież to nie tak było niegdyś. To kiedyś "Lubin" był "intruzem", "uzurpatorem", bądź raczej po prostu nuworyszem, który przyplątał się do tej nazwy. Dopiero potem zaczęto to wywracać, tak że młodsi pewnie tak w Polsce kojarzą: Zagłębie "pierwsz" - Lubin. Tym razem wreszcie się doczekałem w interii: Zagłębie - to znaczy Zagłębie Sosnowiec.
Blajpios

Postprzez twari 2005-07-21, 10:36 pm

Niestety takie są prawa natury... Lubin który ma o polowe krotsza tradycje jest teraz w eksraklasie wiec jest bardziej znany i wedlug prasy zasluguje na miano ZAGŁĘBIA. My natomiast jestesmy Zagłębiem Sosnowiec. Ale powoli to sie zmienia (NA SZCZESCIE!) bo wracamy na usta polakow! Wreszcie o naszym Zagłębiu slychac bo wreszcie o cos walczymy w tej 2 lidze!
AD FONTES!
twari

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna