ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez ARAS1906 2004-06-28, 12:30 pm

:twisted: Nie zapominaj Erazmus, że my już kogoś zakupiliśmy!!!!!
Będzie miał blisko na zgrupowanie :lol: :lol: :lol: 8)
Pozdro!!!!
ARAS1906
Środula

Postprzez Erazmus 2004-06-28, 12:59 pm

ARAS1906 napisał(a)::twisted: Nie zapominaj Erazmus, że my już kogoś zakupiliśmy!!!!!
Będzie miał blisko na zgrupowanie :lol: :lol: :lol: 8)
Pozdro!!!!

Myśle że jeszcze musimy dograć parę szczegółów ale na jakiś sparing możemy wypożyczyć wam jakiegoś wyróżniającego się gracza :D Może Kowalczyka albo Kosztowniaka ? :)
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez ARAS1906 2004-06-28, 1:04 pm

Erazmus no wiesz????????
Chcesz nam podłożyć przysłowiową .................. :wink: Nieładnie :!:
:wink:
ARAS1906
Środula

Postprzez Erazmus 2004-06-28, 1:05 pm

ARAS1906 napisał(a):Erazmus no wiesz????????
Chcesz nam podłożyć przysłowiową .................. :wink: Nieładnie :!:
:wink:

Oferuje Wam 2 mistrzów Europy do lat 16 a ty jeszcze wybrzydasz :P Nieładnie :lol:
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez warchlak 2004-06-28, 1:36 pm

nastąpiła również zmiana na stanowisku asystenta trenera. zamiast trenera Nowaka przychodzi Bogdan Pikuta( były piłkarz Zagłębia w sezonie 2002/03). Pikuta równiez bedzie trenował drużyne rezerw jak to robił trener Nowak.natomiast Nowak przechodzi do Sarmacji i najprawdopodobniej zastąpi stanka :wink:
warchlak
Prowokator

Postprzez tomi2509 2004-06-28, 1:54 pm

podobno berensztajn nie bedzie gral w rks-ie i szuka klubu! w 1 lidze tez chyba nie wyladuje

www.90minut.pl
tomi2509

Postprzez twari 2004-06-28, 2:33 pm

tomi2509 napisał(a):podobno berensztajn nie bedzie gral w rks-ie i szuka klubu! w 1 lidze tez chyba nie wyladuje

www.90minut.pl

u nas tez nie... :twisted:
twari

Postprzez slawojka 2004-06-28, 2:59 pm

bankier napisał(a):ps. czy macie już informacje na temat planów sparingowych Zagłębia?

8)

Coś niecoś:
Nie mieli zbyt długich wakacji podopieczni Józefa Dankowskiego. Kilka dni temu zawodnicy zostali poddani badaniom wydolnościowym na AWF w Katowicach.

Natomiast już w środę, o godz. 10:30, na stadionie przy ul. Okrzei wznowią treningi. W sobotę Piast rozegra sparing z GKS Katowice. W niedzielę piłkarze jadą na obóz do Dzierżoniowa, gdzie rozegrają trzy gry kontrolne (Zagłębie Sosnowiec, Miedź Legnica, Odra Opole). Potem jeszcze niebiesko-czerwoni zagrają z Radomskiem, Górnikiem Jastrzębie, GKS-em Bełchatów i Ruchem Radzionków.

Wciąż trwają poszukiwania zawodnika w miejsce Andraszaka. Na razie jest trzech kandydatów do gry w napadzie: Marcin Kocur, Robert Chudy i Przemysław Pałus. Na lewe skrzydło przymierzany jest natomiast Robert Kolendowicz.
slawojka

Postprzez WOJTEK 2004-06-28, 4:13 pm

slawojka napisał(a):Robert Chudy
KRZYŻ NA DROGĘ. :? :? :?
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Oko 2004-06-28, 5:00 pm

Erazmus napisał(a):
zgredos napisał(a):Sparingów u nas będzie chyba mało z tego co wiem to piłkarze mają w planach dwa obozy w Międzybrodziu i Dzierżoniowie a 31 lipca rusza liga może między tymi obozami zagrają u nas jakieś sparingii. Dzisiaj klub ma ogłosić liste transferową to może podaczą też terminy sparingów

Dzierżoniów jest rzut kamieniem od Wrocławia więc może Tochel ustawi się ze Śląskiem na jakiś sparing.

Między 2 a 10 lipca Zagłębie prawdopodobnie zagra ze Śląśkiem Wrocław!! w Dzierżoniowie.
Oko

Postprzez olo69 2004-06-28, 5:54 pm

Chwalibogowskiego to ja bym nie wypuszczał do Gieksy - za dobry zawodnik
olo69

Postprzez Oko 2004-06-28, 6:01 pm

Też tak uważam jest on dobrym zawodnikiem i powinien być z nim kontrakt podpisany.
Oko

Postprzez PARASOL 2004-06-28, 6:05 pm

olo69 napisał(a):Chwalibogowskiego to ja bym nie wypuszczał do Gieksy - za dobry zawodnik

Zgadzam się.Bierzemy z gieksy Bałę,który nie miał za dobrego sezonu i nie wiadomo co będzie reprezentował u nas,a mielibyśmy oddawać im Bartka?Jak dla mnie chłopak ma talent,niech się jeszcze trochę wypromuje i wtedy będzie można na nim zarobić.A teraz ile jest w stanie zaproponować za niego Dziurowicz?
PARASOL

Postprzez viking 2004-06-28, 7:39 pm

W związku z powiększeniem od sezonu 2005/06 ekstraklasy do 16 zespołów, do najwyższej klasy rozgrywkowej awansują drużyny z miejsc 1-3 drugiej ligi. Z tej klasy rozgrywkowej do III ligi spadać będą bezpośrednio dwie ostatnie drużyny (miejsca 17. i 18.). Zespoły z miejsc 13-16 zmierzą się w barażach o miejsce w II lidze z wicemistrzami czterech grup III ligi.

Po zapoznaniu się z opiniami klubów przyjęte zostały zmiany w uchwale w sprawie statusu polskich piłkarzy oraz zmian przynależności klubowej dotyczące uprawniania do gry zawodników – cudzoziemców. Od sezonu 2004/05 do każdego klubu I i II ligi może być uprawniona dowolna liczba cudzoziemców spoza obszaru Unii Europejskiej, zgodnie z przepisami państwowymi dotyczącymi zatrudnienia, przy czym w każdym meczu mistrzowskim lub pucharowym może występować równocześnie na boisku: w klubie I ligi – tylko pięciu z nich, a w klubie II ligi – trzech.

Ciekawe czy ktoś u nas będzie myślał o obcokrajowcach hehehehe...a swoją drogą awans do pierwszej jest w tym roku wyjątkowo spokojny .........ciekawe czy planują poza tym baraże ???????????
viking

Postprzez viking 2004-06-28, 10:34 pm

Piłkarze Zagłębia Sosnowiec po krótkich urlopach rozpoczęli w poniedziałek przygotowania do nowego sezonu. Operacja "II liga" rozpoczęła się od badań na katowickiej AWF, o godz. 10.30 rozpoczęły się zajęcia na boisku.

- Wszyscy są zdrowi, nikt nie wrócił z "urlopową" kontuzją. Trenują, aż miło - mówi Waldemar Włosowicz, drugi trener sosnowieckiej drużyny. - Ale czy mają inne wyjście?! - pyta z uśmiechem.

Na pierwszych zajęciach zaprezentowało się pięciu nowych piłkarzy. Jako ostatni dołączył do tego grona Marcin Morawski, 24-letni pomocnik Widzewa Łódź.

Wolną rękę w poszukiwaniu nowego klubu dostał bramkarz Sławomir Rydel. Zawodnikiem Zagłębia nie będzie też już dłużej Adam Wurzel. Kontrakt (dwuletni) za porozumieniem stron rozwiązano również z Grzegorzem Słupeckim. W dalszym ciągu nie wiadomo, czy w Sosnowcu nadal będzie grał Bartłomiej Chwalibogowski, którym interesuje się GKS Katowice.

Prawdopodobnie zostanie za to Tomasz Łuczywek. - Wszystko powinno się rozstrzygnąć w ciągu najbliższych dwóch dni. To jeszcze nie koniec zmian w kadrze. Następne będą po powrocie ze zgrupowania - mówi Wojciech Rudy, dyrektor klubu.

Do soboty, gdy zespół wyjedzie na obóz do Dzierżoniowa, Zagłębie będzie się przygotowywać na własnych obiektach. Prawdopodobnie w środę drużyna rozegra wewnętrzna gierkę na stadionie w Klimontowie.

Do zmian doszło też w kadrze szkoleniowej sosnowieckiego klubu. Michał Nowak, który był odpowiedzialny za prowadzenie drużyny rezerwowej, ma propozycję z Sarmacji Będzin (beniaminek IV ligi). Jego miejsce zajął Bogdan Pikuta - były piłkarz Zagłębia, a także zawodnik Widzewa Łódź, GKS Katowice, a ostatnio Victorii Jaworzno (jest wychowankiem tego klubu).

W środę dyrektor Rudy złoży w siedzibie PZPN dokumentację, dotyczącą licencji na grę w II lidze.

Nowi w Zagłębiu

Arkadiusz Kłoda - skrzydłowy/pomocnik, 24 lata, Włókniarz Kietrz

Marcin Morawski - pomocnik, 24 lata, Widzew Łódź

Adam Bała - skrzydłowy, 31 lat, GKS Katowice

Wojciech Małocha - napastnik, 31 lat, Korona Kielce

Robert Kitowicz - bramkarz, 30 lat, Lech Zielona Góra

Z wypożyczeń wrócili: Jarosław Luty, Robert Studziński, Przemysław Broczkowski

Zainteresowanie: Sławomir Chodor, MKS Sławków

17 lipca - sparing z GKS Katowice (u siebie)

21-24 lipca - miniobóz w Bielsku Białej

22 lipca - sparing z Podbeskidziem

23 - sparing z BKS Bielsko-Biała

31 lipca - początek sezonu

To jest moje miejsce!

Najbardziej doświadczonym i z pewnością najwyższym piłkarzem (190 cm) w kadrze Zagłębia jest obecnie Wojciech Małocha. 31-letni napastnik pozyskany z Korony Kielce podpisał dwuletni kontrakt.

Wojciech Todur: Jakie wrażenia po pierwszym dniu w klubie?

Wojciech Małocha: Bardzo pozytywne. Wiele słyszałem o dobrej atmosferze, jaka panuje w Sosnowcu, ale nie spodziewałem się, że będzie aż tak fajnie. Kilku zawodników znałem już wcześniej. Grałem z Mariuszem Ujkiem, Marcinem Morawskim, Tomkiem Twardawą. Resztę będę poznawał lepiej z każdym dniem.

Ostatni rok spędził Pan w Kielcach, grał Pan mało i słabo.

- To był stracony rok, chyba najgorszy w mojej karierze. W Koronie grałem na każdej możliwej pozycji, tylko nie na środku ataku, a to przecież jest moje miejsce! Gram w ataku od 11 lat! W Kielcach widać o tym zapomniano. Trener Tochel powiedział, że będzie na mnie stawiał, a ja postaram się odwdzięczyć mu się bramkami. Liczę, że w Sosnowcu odbuduję dobrą formę.

Jest Pan najbardziej doświadczonym piłkarzem w kadrze Zagłębia. Poradzi Pan sobie z presją? Gdy zespół będzie przegrywał, oczy kibiców będą zwrócone właśnie na Pana?

- Poradzę sobie. Presja jest wpisana w każdy zawód, piłkarza także. Przez lata kariery stres nigdy nie pętał mi nóg.

Na co stać Zagłębie. Będziecie walczyli o awans?

- Zagłębie awansuje w cyklu dwuletnim, podobny plan jest i teraz. Jak będzie? Będziemy wychodzić na boisko, żeby wygrać każdy mecz, a wtedy... wtedy awans jest możliwy już za rok!

Rozmawiał Wojciech Todur

Wojciech Małocha, 31 lat. Wychowanek: Polonii Głubczyce. Grał też w: Widzewie Łódź, Petrochemii Płock, Odrze Wodzisław, KSZO Ostrowiec Świętokrzyski, Koronie Kielce.

W ekstraklasie rozegrał 102 mecze, strzelił 9 bramek.

ciekawe co Rudy miał na myśli ?????
viking

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna