frg napisał(a):ja wam polecam np zostać nowym kibicem Barcelony. Czego się spodziewacie po polskiej lidze - obojętnie którym szczeblu rozgrywek, czy to MKS Myszków, Zagłębie Sosnowiec czy Wisła Kraków. Kupcie sobie pakiet Canal+ i bądźcie wierni Realowi czy tam którejś innej drużynie, do której będziecie emocjonalnie przywiązani, a tak na prawdę nie związani niczym. Ja osobiście lubię oglądać mecze CSKA Moskwa, O. Lionu noi czasem Barcelony. Ekstraklasy naszej zajebistej nie oglądam bo nie będę płacił 100 zł za te pseudo mecze tych naszych polskich kopaczy w Orange Sport... ja zawsze mówię, że kibicuje Zagłębiu, mimo, że nie chodzę na mecze. Kiedyś chodziłem często, ale przestałem bo ine ma na co patrzeć w sumie, czasem chodzę w sumie i nie żałuję:)
Więcej patriotyzmu lokalnego panowie.. Czego się spodziewacie? chcecie internaszional lewel w Zagłębiu?:D No ale dla kogo oni mają grać. W pucharze sobie jakoś radzą, a wiemy że dużo nas jest na meczach PP w tegorocznej edycji:) Przecież oni nie wygrywają dla siebie. Myślę, że oni też mają nadzieję na to, że na mecze w końcu zaczną przychodzić kibice, a nie dziadki, pożeracze słoneczników i menele. Patrzcie jak jest na meczach Jagi, czy Lechii.. Oni też awansowali niedawno i mogą liczyć na kibiców, Przyjeżdzając jednak do Sosnowca, który jest 6 czy 7 miastem w rankingu najbardziej zaludnionych miast Polski (http://wapedia.mobi/pl/Miasta_w_Polsce_ ... no%C5%9Bci), przed Kielcami, Zabrzem, Bytomem czy Chorzowem, liczą na to, że kilka tysięcy się zbierze ludzi na stadionie.. yja, chyba na relacji live na stronie Zagłębia.
Oczekujcie trochę od siebie, a nie tylko od nich. Oni tu tylko grają, a klub należy do "kibiców"
Z grubej rury,ale troche racji w tym jest. Kibicow,a raczej kiboli nie zmienisz. Nie raz bylem swiadkiem jak wpuszczano na stadion pianych gosci. Chcemy troszke wiecej kultury

P.S Klub zasluzyl na International level...