Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez patrios91 2010-02-23, 11:38 am

frg napisał(a):ja wam polecam np zostać nowym kibicem Barcelony. Czego się spodziewacie po polskiej lidze - obojętnie którym szczeblu rozgrywek, czy to MKS Myszków, Zagłębie Sosnowiec czy Wisła Kraków. Kupcie sobie pakiet Canal+ i bądźcie wierni Realowi czy tam którejś innej drużynie, do której będziecie emocjonalnie przywiązani, a tak na prawdę nie związani niczym. Ja osobiście lubię oglądać mecze CSKA Moskwa, O. Lionu noi czasem Barcelony. Ekstraklasy naszej zajebistej nie oglądam bo nie będę płacił 100 zł za te pseudo mecze tych naszych polskich kopaczy w Orange Sport... ja zawsze mówię, że kibicuje Zagłębiu, mimo, że nie chodzę na mecze. Kiedyś chodziłem często, ale przestałem bo ine ma na co patrzeć w sumie, czasem chodzę w sumie i nie żałuję:)

Więcej patriotyzmu lokalnego panowie.. Czego się spodziewacie? chcecie internaszional lewel w Zagłębiu?:D No ale dla kogo oni mają grać. W pucharze sobie jakoś radzą, a wiemy że dużo nas jest na meczach PP w tegorocznej edycji:) Przecież oni nie wygrywają dla siebie. Myślę, że oni też mają nadzieję na to, że na mecze w końcu zaczną przychodzić kibice, a nie dziadki, pożeracze słoneczników i menele. Patrzcie jak jest na meczach Jagi, czy Lechii.. Oni też awansowali niedawno i mogą liczyć na kibiców, Przyjeżdzając jednak do Sosnowca, który jest 6 czy 7 miastem w rankingu najbardziej zaludnionych miast Polski (http://wapedia.mobi/pl/Miasta_w_Polsce_ ... no%C5%9Bci), przed Kielcami, Zabrzem, Bytomem czy Chorzowem, liczą na to, że kilka tysięcy się zbierze ludzi na stadionie.. yja, chyba na relacji live na stronie Zagłębia.

Oczekujcie trochę od siebie, a nie tylko od nich. Oni tu tylko grają, a klub należy do "kibiców"

Z grubej rury,ale troche racji w tym jest. Kibicow,a raczej kiboli nie zmienisz. Nie raz bylem swiadkiem jak wpuszczano na stadion pianych gosci. Chcemy troszke wiecej kultury ? Zmiencie "bramkarzy" przed wejsciem....
P.S Klub zasluzyl na International level...
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez Szakal 2010-02-27, 1:43 pm

Byłem na sparingu i kilka moich obserwacji

-Pietrzak , chlopak ma talent i umie to wykorzystac , im wiecej meczy dla Zaglebia tym wiecej zysky dla calego zespołu
-Strojek , bardzo poprawny/dobry w obornie srednio w ofensywie - na prawej obronie mamy dobrego zmiennika ktory w razie potrzeby wejdzie do pierwszej 11stki bes starty dla całego zespolu
-Kłus , profesorska gra, odbiory , odbiory, podania ... bardzo jasny punkt naszego zespołu - musimy awansowac i go zatrzymac ! Jego sposob ustawiania sie na boisku , i trzymanie taktyki - WOW bylem pod sporym wrazeniem
-Balul - nie mam zielonego pojęcia co on robi w naszym zespole - nie potrafi podac pilki na 20 metrow - bardzo slaby wystep
-Mysliwy - biegal , starał sie, ambicji mu nie mozna odmowic, potrafi sie swietnie zastawic i odegrac pilke, ale mimo wszytsko w pojedynkach jeden na jeden zbyt wolny. Cholera, zycze mu jak najlepiej ale obawiam sie ze metryki nie da sie oszukac (obym sie mylił)

Lilo - o co chodzi z nim - dlaczego nie gra , nie ma oficjalnego komunikatu z klubu ?
Szakal

Postprzez bonus11 2010-02-27, 1:49 pm

Dlaczego dzis nie grał Arek Kłoda???Nie było przecież żadnej informacji o kontuzji,sprawy osobiste??
bonus11

Postprzez patrios91 2010-02-27, 2:26 pm

bonus11 napisał(a):Dlaczego dzis nie grał Arek Kłoda???Nie było przecież żadnej informacji o kontuzji,sprawy osobiste??

"Niestety, przed meczem do długiej listy kontuzjowanych piłkarzy dołączył Arkadiusz Kłoda, który nabawił się lekkiej kontuzji kostki. Na szczęście uraz nie jest poważny i prawoskrzydłowy powinien niedługo wznowić trening na pełnym obciążeniu."
patrios91

Postprzez MrCricket 2010-02-27, 2:28 pm

Pierwsza połowa bardzo słaba z naszej strony, Bielsko nas gniotło i gdyby nie nie interwencje Masarczyka połączone z brakiem sprytu napastniów Bielska, to mogło być do przerwy 0:3. Nasi obrońcy dużo pozwalali, a pozostali nie radzili sbie z presingiem. Ogólnie na wymioty zbierało się jak patrzyłem na tę padlinę w naszym wykonaniu.
Druga połowa to już inne Zagłębie. Weszła ta bardziej "właściwa ekipa".Bensz jakby było ciepło mógłby się położyć i opalać. Marek z Hosicem badzo dobrze kryli, Kłus walczył twardo i odbierał piłki , w dodatku pod bramką przeciwnika był niebezpieczny. A bramka Pietrzaka palce lizać po prostu, naprawdę dawno już takiej nie widziałem na Ludowym. Brawo dla tego młodziaka :brawo:
MrCricket

Postprzez puciu13 2010-02-27, 3:00 pm

A gdzie nasza gwiazdeczka Lilo bo nic o nim nie słychać.
puciu13

Postprzez YOOSHKY 2010-02-27, 6:15 pm

YOOSHKY

Postprzez August 2010-02-27, 7:14 pm

Jak widać Sosnowiec , jesli chodzi o spraingi , zaczyna być coraz bardziej popularny:

W sparingu rozegranym w Sosnowcu pierwszy skład GKS-u Katowice przegrał z zawodnikami Cracovii, którzy nie wystąpili bądź byli rezerwowymi we wczorajszym spotkaniu z Legią Warszawa.
http://www.sportslaski.pl/Cracovia-GKS- ... ,info.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez SO_1906 2010-02-28, 12:44 am

YOOSHKY napisał(a):Gol Pietrzaka -> http://www.zaglebie.eu/rafal-pietrzak-p ... 6_130.html

Coś widze, że trenera BKS-u trzeba było cały czas "gonić" kamerą :lol: Na moje oko to on był kiedyś boksował :)
SO_1906

Postprzez YOOSHKY 2010-02-28, 11:08 am

YOOSHKY

Postprzez handitto 2010-03-02, 6:01 pm

sparing z czarnymi jutro jest na Ludowym czy na Bocznym ?
handitto

Postprzez patrios91 2010-03-03, 9:15 pm

1:1 z Czarnymi. Nie wiem czy mam sie smiac czy plakac...na dodatek ta wypowiedz Pierscionka.. :kiepsko:
patrios91

Postprzez django 2010-03-03, 9:19 pm

patrios91 napisał(a):1:1 z Czarnymi. Nie wiem czy mam sie smiac czy plakac...na dodatek ta wypowiedz Pierscionka.. :kiepsko:

A widziałeś skład?
django

Postprzez patrios91 2010-03-03, 9:22 pm

django napisał(a):A widziałeś skład?

Zagłębie: Adrian Masarczyk – Marcin Strojek, Mateusz Madej, Tomasz Balul, Maciej Szatan – Dawid Ryndak, Tomasz Szatan (46’ Michał Cyganek), Dariusz Kłus (46’ Rafał Bielawski), Radosław Flejterski, Marcin Sierczyński – Hubert Jaromin.

Masarczyk,Strojek,Balul,Ryndak,Szatan,Klus,Flejterski,Jaromin do amatorow nie naleza.
patrios91

Postprzez django 2010-03-03, 9:30 pm

patrios91 napisał(a):
django napisał(a):A widziałeś skład?

Zagłębie: Adrian Masarczyk – Marcin Strojek, Mateusz Madej, Tomasz Balul, Maciej Szatan – Dawid Ryndak, Tomasz Szatan (46’ Michał Cyganek), Dariusz Kłus (46’ Rafał Bielawski), Radosław Flejterski, Marcin Sierczyński – Hubert Jaromin.

Masarczyk,Strojek,Balul,Ryndak,Szatan,Klus,Flejterski,Jaromin do amatorow nie naleza.

Na 13 piłkarzy zagrało 2, którzy pewnie będą w jedenastce na Miedź, 6 rezerwowych i 5, którzy nawet nie usiądą na ławce. Nie ma nawet sensu oceniać tego sparingu.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników