Aresztowanie piłkarzy ZS

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2006-08-22, 4:32 pm

Demono napisał(a):
CharoN^ napisał(a):No już, już. Co poniektórzy za bardzo wyolbrzymiają zaistniałą sytuacje. Jedynym faktem, który może wywołac niepokój to zdanie Ujka udzielone dziennikarzom. W każdym bądź razie nie wymyślajcie jakiś chorych sytuacji, bo nie takie rzeczy w Polskiej piłce miały miejsce. W najbliższym czasie łupem antyterrorki (:lol:) ma paśc jakaś gruba ryba, zobaczymy co z tego będzie... (może michaś :D?).

Czyli dalej mamy udawac, ze sie nic nie stalo? Oszukiwac siebie i całą Polskę, jak z tym wymyslonym jubileuszem?

Dzieki - beze mnie.

Wole, zeby prawda wyszla na jaw - to jedyna szansa na oczyszczenie Zaglebia. Jak ukarali Piasta, to wylismy z oburzenia i potepienia. A teraz mamy udawac ze nic sie nie stalo. Fajna moralnosc.

Bardzo chętnie...
:arrow: http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/view ... &start=180
Poczytaj kolego jeden z moich postów, skierowany również do Ciebie. Zarejestrowałeś się tylko po to by ponarzekać?? Widziałeś, że Lacha coś komuś dawał ? Sędzią jakimś jesteś? A może prokuratorem ?? Od wczoraj namnożyło się nam prawników - jednopostowców.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez dardaw 2006-08-22, 4:33 pm

Być może Ujkowi pomyliły się Zagłębia. :D

W sezonie 95/96 kiedy to był on graczem Zagłębia Lubin miał miejsce "dziwny" mecz.
Lubin podejmował u siebie nota bene ten podobno kryształowo czysty Bełchatów.Gospodarze starali sie jak mogli aby nie skrzywdzić Bełchatowa , przestrzelili nawet pod sam koniec meczu rzut karny,a w 90 min sfaulowali zawodnika gości w polu karnym i po karnym wynik 0:1 !! O tym meczu było głosno ale nikt nikogo za rekę nie złapał.Starsi kibice z pewnościa pamiętaja ten "mecz".

p/s
Bełchatów wtedy utrzymał sie w lidze wygrywając 5(!!!) razy w ostatnich 6 kolejkach , co ciekawe wszystkie te mecze wygrał jedną bramka i az 4 razy strzelali zwycieskiego gola pod sam koniec spotkania !!
dardaw

Postprzez Socio 2006-08-22, 4:39 pm

Nie badzmy naiwni jesli okaze sie ze kupowalismy mecze (sedziow) to pilkarze brali w tym swiadomy udzial, tak samo trenerzy, dyrektor. Nie dam sobie wcisnac kitu ze sedzia jest zalatwiony a zawodnicy tego nie wiedza. Wiedza chocby dlatego ze z wypowiedzi Ujka wynika ze robili 'skladki' na sedziow. A tekstem ze byli szantazowani ujek wg mnie odsuwa od siebie wine bo zawsze moge powiedziec dawalem bo mnie szantazowali- dawales to kupowales mecz i tyle. Co do Lachy to przedstawiono mu zarzuty skoro udzielil poreczenia majatkowego. Czyli nie jest juz swiadkiem a podejrzanym i tu niestety jest problem bo to oznacza ze prawodopodbnie sie przyznal i tez dlatego go wypuscili po wyjasnieniach. Ciagle sie ludze ze to nieprawda ale fakty mowia co innego...
Socio

Postprzez olo69 2006-08-22, 4:46 pm

wieszczu napisał(a): Dla mnie piłkarz (i nieistotne,że sterowany z góry-to akurat pewnik),który składa propozycję kupienia meczu nie będzie miał żadnych skrupułów,aby następnym razem inny mecz sprzedać! Wszystko zależy od okoliczności w danej chwili. .

Obiektywną ocenę to ja mogę mieć do Łęcznej albo na przykład Bełchatowa, a to że jest ona subiektywna w stosunku do Zagłebia to chyba normalne bo jestem kibicem tego klubu.
Jako kibic widzę ogromną różnicę pomiędzy kupnem meczu a sprzedażą co nie oznacza że popieram którąkolwiek z tych transakcji.
W jednym masz rację zło jest złem tylko, że potrzebne jest jakieś rozgraniczenie bo ja np: nie będe zwracał się do uczestników tego forum którzy mają nielegalny system Windows lub mają jakąś piracką grę lub płytę - per złodziej, (chociaż de facto złodziejami są), a Twój tok rozumowania i dzielenia na czarny lub biały prowadzi do tego, że właśnie tak powinienem się zwracać. A wogóle to poczekajmy do wyroku sądu i wtedy oceniajmy kto i w jakim stopniu jest winny.
olo69

Postprzez olo69 2006-08-22, 4:48 pm

i jeszcze jedno Greg pisał, że wiele osób wpisuje się pod różnymi nickami - podajcie kto to jest żeby była jasność z kim się polemizuje
olo69

Postprzez Leyton 2006-08-22, 4:49 pm

Życzyłbym każdemu piłkarzowi, aby grał w takim klubie jak GKS Bełchatów, gdzie nikt nikogo do niczego nie zmusza. Są jednak takie kluby, w których zawodnicy zmuszani są do ustawiania meczów z własnych pieniędzy uzyskanych za grę, w przeciwnym razie są szantażowani przymusem odejścia do innego klubu i grą za 600zł.-powiedział Mariusz U.

Też uważam Panie Mariuszu, że to jeden wielki skandal. W dobrze poukładanych klubach z kasy zazwyczaj wyskakuje Prezes.
Leyton

Postprzez Demono 2006-08-22, 4:51 pm

[ Poczytaj kolego jeden z moich postów, skierowany również do Ciebie. Zarejestrowałeś się tylko po to by ponarzekać?? Widziałeś, że Lacha coś komuś dawał ? Sędzią jakimś jesteś? A może prokuratorem ?? Od wczoraj namnożyło się nam prawników - jednopostowców.[/b][/quote]

Poczytalem. Rozumiem, ze jak bedziemy milczec, problem zniknie. Super
Mnie wystarczy to co powiedzial Ujek i fakt, ze Lacha i Lukasz sie przyznali.

A najbardziej to, ze klub milczy.

Mozesz mnie zabanowac. Na pewno Zagłębiu to bardzo pomoze.
Jakos ci nie przeszkadzalo ze w sprawie innych klubow bylismy sedziami prokuratorami. Nie przeszkadzal ci wyglup w sobote z Baniakiem.

Stlucz termometr - nie bedziesz mial gorączki.
Demono

Postprzez koszki 2006-08-22, 5:09 pm

Panowie, czekadie na stanowisko klubu w tej sprawie a nie widzicie jednej bardzo waznej rzeczy, nie ma w klubie osoby która mogłaby coś na ten temat powiedzieć soim kibicom, tym bardziej teraz kidy juz jest jasne że w zagłebiu coś śmierdzi. :cry:
Napewno zawodnicy byli tylko płotkami a Nasz cudowny Dyrektor był akurat w tym okresie sędziom taz że dobrze wiedział jak sie takie sprawy załatwia, nie chciałbym być prorokiem a chyba zanosi się na wycieczkę pana Rudego do Wrocławia a wtydy mozemy mu tylko zrobić jeszcze gorsze piekło niż Baniakowi. :evil:
Dlatego nie czekałbym na żadne stanowisko naszego klubu bo od wczoraj są tak posrani że nawet słowa nie umią wypowiedzieć.
koszki

Postprzez Kapiszon 2006-08-22, 5:14 pm

Ciężko przyjąc do wiadomości że Wasi zawodnicy kupowali mecze , łatwo sie jedzie po Baniaku i jak wy to nazywacie Hydro , k***a honorowi kibice , żenada
Kapiszon

Postprzez kyru 2006-08-22, 5:18 pm

Typowe Polskie, schować głowę w piasek. Wogóle nie rozmawiajmy o problemie i udawajmy że nic się nie zdarzyło, a to wszystko to efekt niechęci opini publicznej, mediów, kibiców, piłkarzy i ogólnie całego środowiska. Zatrzymania naszych lub byłych graczy to jedynie prowokacja, manipulacja a oskarżenia to obłudne kłamstwa wyssane z palca. Zamiast wylewania na wszystkich goryczy i jadu nienawiści, spójrzmy prawdzie w oczy. Choroba która toczy Polską Piłkę (i nie tylko) nie ominęła nas. Wiem że czujemy się oszukani i bezsilni, ale nic na to nie poradzimy. Ja również jestem tym wszystkim przytłoczony, ale poczekajmy z oceną i liczmy na to, że nie tylko takie "płotki" wypłyną na wierzch.
kyru

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-22, 5:21 pm

koszki napisał(a):Napewno zawodnicy byli tylko płotkami a Nasz cudowny Dyrektor był akurat w tym okresie sędziom taz że dobrze wiedział jak sie takie sprawy załatwia.

z tego co wiem to przepisy zabraniają pełnienia jakich kolwiek funkcji w klubach podczas kariery sędziowskiej czy delegatom i obserwatorom... ale może wiesz lepiej? To z chęcią poszerze swoją wiedze w tym temacie...

Niestety nie moge nigdzie w necie w tej chwili znaleść dokładnych informacji ale o ile mnie pamięć nie myli kariere sędziowską dyrektor R. zakończył w latach 90-tych...
Ostatnio edytowano 2006-08-22, 5:23 pm przez problematyk-ziom, łącznie edytowano 1 raz
problematyk-ziom

Postprzez koszki 2006-08-22, 5:22 pm

Kapiszon napisał(a):Ciężko przyjąc do wiadomości że Wasi zawodnicy kupowali mecze , łatwo sie jedzie po Baniaku i jak wy to nazywacie Hydro , k***a honorowi kibice , żenada

Napewno przykro :(
Ale jak by Baniak był w Sosnowcu trenerem to bym nigdy na mecz nie poszedł bo to jest pierwszy USTAWIACZ w polskiej piłce.
Wszystkie kluby razem nie ustawiły tylu meczów co ten jeden gnój.
Poczytaj lepiej KAPISZON (jeśli potrafisz) o swoim idolu Baniaku a potem dopiero wyrażaj opinie na naszym forum
koszki

Postprzez koszki 2006-08-22, 5:25 pm

z tego co wiem to przepisy zabraniają pełnienia jakich kolwiek funkcji w klubach podczas kariery sędziowskiej czy delegatom i obserwatorom... ale może wiesz lepiej? To z chęcią poszerze swoją wiedze w tym temacie...[/quote]

Nawet jeśli skończył karirę sędziowską przed tym sezon to dobrze wiedział jak takie sprawy załatwiać i teraz nie zajmuje żadnego stanowiska w tej sprawi , bo też co by miał powiedzieć ?
koszki

Postprzez Kapiszon 2006-08-22, 5:32 pm

wiem jaka opinie ma Baniak i jakie wałki były np z meczem Kujawiak-ŁKS , ale my nie trabimy wszędzie ze nasz klub jest kryształowo czysty ( takich chyba nie ma w tym kraju) , dobija mnie tylko ambiwalentne podejscie do pewnych spraw , KSZO nie przyjeżdża do nas a skąd maja swoja drużyne w II lidze ,jedziecie na Hydro że zlodzieje a Wasi zawodnicy kupowali mecze ,
do przemyślenia i pozdrawiam mimo wszystko
Kapiszon

Postprzez wieszczu 2006-08-22, 5:32 pm

Olo podobnie jak Ty i 99% wpisujących się tutaj też jestem kibicem Zagłębia,ale czy to oznacza,że mam słać pochwalne piary pod wiadomo czyim adresem i cieszyć się,że chcieli kupić a nie sprzedać. Gdyby doszło do sprzedania meczu przez naszych piłkarzy to przypuszczam,że po spotkaniu nawet nie zdążyliby wsiąść do swoich samochodów,ale sprzedaż,jak ktoś słusznie zauważył,nas na razie nie dotyczy i oby nigdy nie dotyczyła.
A świat czasami lepiej widzieć tylko w dwóch barwach(jak to sugerujesz) niż w kolorze szarości i we mgle.Bez sugestii 8) .
Zwróć jeszcze uwagę na to jak będziesz się czuł na wyjezdzie Zagłębia,gdy cały stadion będzie nas wyzywał,a Ty będziesz wiedział,że mają rację.
Ostatnio edytowano 2006-08-22, 5:41 pm przez wieszczu, łącznie edytowano 1 raz
wieszczu
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna