ostatnie posunięcia trenera!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MarcelZS 2005-11-07, 3:36 pm

Kłoda - dla mnie odkrycie sezonu, jeden z zawodników, który dla mnie poczynił postęp i zawsze pewny punkt naszej drużyny, poza tym koledzy z obrony oprócz Adzema - zasługują na oklaski - Teresa i Hosic - reszta na duży minus.

Co do Stempla - to wolałbym, aby został - szans miał mało na gre podobnie jak Malinowski.
MarcelZS

Postprzez lys1975 2005-11-07, 3:48 pm

Fajno,tylko czy wystarczający to zakup?Bo kolega Robak w wywiadzie twierdzi iż musi u siebie poprawić skuteczność,bo mu wiele brameczek nie wchodzi,ale problem w tym że my już mamy tu takich co to też mają skuteczność niebałdzo...To po co szmal na takiego wywalać?
lys1975

Postprzez mały 2005-11-07, 3:52 pm

Nie chcę wyjść na pesymistę ale nie widzę tego gościa u Nas w klubie.
Nikt z klubu nie zapłaci 100 euro za zawodnika z III ligi . Jest to raczej podbijanie bębenka dla prawdziwych zainteresowanych . ( Zagłębie Lubin , Korona Kielce ). Robią zamieszanie i podbijają cenę ewentualnego transferu !
mały

Postprzez twari 2005-11-07, 3:55 pm

Ktos wspomnial ze co to za wzmocnienie na I lige skoro kupuje sie zawodnika z III ligii! A przepraszam - Piechna to gdzie gral 2 sezony temu? A teraz do kardy powolanie! A Pitry ktorym interesuje sie Wdowiec to z ktorej ligii? Tak wiec prosilbym nie uogolniac bo sporo mlodych talentow siedzi w nizszych ligach! Nie wiem jak Wy ale ja wole mlodziutkiego Pitrego w skladzie (bez wiekszych doswiadczen) niz Maloche z doswiadczeniem I- i II-ligowym!
Doswiadczony gracz zawsze sie przyda ale nie mozna zakladac ze bedzie lepszy od mlodego, pelnego ambicji i chcacego sie pokazac mlodego pilkarza! Piechna kiedys kurde kielbase rozwozil po sklepach... :)
twari

Postprzez tomi2509 2005-11-07, 4:05 pm

temat o posunieciach trenera a takowych nie widac ( niestety) W/g mnie nalezaloby w koncu skonczyc z sentymentami i wystawic do gry kogos kto chce grac ~!! wiem ze wiele osob nie zgodzi sie ze mna ale dla mnie duzym nieporozumieniem jest gra Dawida ktory niestety od roku jest bez formy. daje tez do myslenia forma badz umiejetnosci Butryna ktory mial byc zmiennikiem lub partneren Teresy i Hosica ale zawodzi od samego poczatku. takze Adzem , Stemplewski , Malocha , Warakomski to niestety zawodnicy ktorzy nic nie wnosza do gry i w ich miejsce widzialbym jakis dwoch lepszych grajkow. ogolnie analizujac wypowiedz trenera " pokaz jaka masz ławke....itd " to niestety ale lawki to my nie mamy a i w pierwszym skladzie za bardzo nie ma kim grac!!!
to takie moje osobiste przemyslenia po konczacej sie rundzie. i niestety ale zeby przyszla nie okazala sie totalnym nieporozumieniem w naszym wykonaniu.
pozdro dla biektywnie patrzacych na pilke
tomi2509

Postprzez mike79 2005-11-07, 4:10 pm

A ja rzucę kilka nazwisk. Są to zwodnicy którzy najprawdopodobniej(kłopoty orgnizacyjne i nie tylko) i tak będą musieli opuścić swoje dotychczasowe kluby:
Kelechi Iheanacho - najlepszy zawdonik a jednocześnie snajper drużyny z Nowego Miasta Lubawskiego.Potrafi sam w pojedynke rozstrzygnąć losy spotkania.Kilka bardzo dobrych meczów w tym sezonie. Dodatkowym atutem jest to że mimo młodego wieku już "posmakował" pierwszoligowego grania
Rafał Misztal- jeden z lepszych, jeśli nie najlepszy bramkarz na drugoligowych boiskach(ŚWIT).Jego kolejny sezon na bardzo solidnym poziomie
Grzegorz Pater-ograny,doświadczony i jedyny z całej plejady "gwiazdeczek" jaka się przewineła przez Podbeskidzie, do którego kibice nie zgłaszali zastrzeżeń.Bardzo pożyteczny na środku jak i prawej pomocy
Mariusz Sacha - podobno taki "bielski brylancik", kto z nim grał lub go widział może to potwierdzić.Zawodnik jeszcze bardzo młody ale już sporo potrafi(Podbeskidzie)
Paweł Sobczak - ostatni z "bielskiego trio".Zaliczył już kilka klubów w kilku krajach, stąd też doświadczenia mu nie brakuje.Bardzo dobre warunki fizyczne, jeśli tylko omijały by go kontuzje mógłby być jednym z najlepszych napastników w 2 a może nawet 1 lidze.
Arkadiusz Aleksander - jeśli sytuacja w Górniku się nie poprawi, będzie najprawdopodobniej "do wyjęcia". "Ma papiery na granie"
+ kilku zawodników przeznaczonych "do odstrzału" w Legii t.j Kaczorowski,Magiera - napewno by się przydali w ZAGŁĘBIU !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez emdżej 2005-11-07, 4:17 pm

mike79, ale weź pod uwagę, że Kaczorowski byłby przyjęty w Sosnowcu tak samo jak i w Warszawie i też by chiał szybko stąd odejść
emdżej

Postprzez twari 2005-11-07, 4:19 pm

O ile Kaczorowski OK o tyle po co nam Magiera? Mam dosc dziadkow ktorzy szukaja okazji by dorobic do emeryturki! :evil: A Magiera juz powoli ten tryb bedzie przyjmowal!
twari

Postprzez mike79 2005-11-07, 4:22 pm

A to dlaczego ?? To co się działo na Legii, ma niewiele wspólnego z nami - to po pierwsze, a po drugie - niewykluczone że "ten temat" już istnieje, co lekko zasugerował jeden z forumowiczów... :lol:
Jeśli zaś chodzi o Magiere to ten gośc ma dopiero 28 lat !!!! i do "dziadkowania" czy też dorabiania do emerytuty jeszcze mu bardzo daleko... :)
Ostatnio edytowano 2005-11-07, 4:25 pm przez mike79, łącznie edytowano 1 raz
mike79

Postprzez emdżej 2005-11-07, 4:23 pm

mike79 napisał(a):A to dlaczego ?? To co się działo na Legii, ma niewiele wspólnego z nami - to po pierwsze, a po drugie - niewykluczone że "ten temat" już istnieje, co lekko zasugerował jeden z forumowiczów... :lol:

Legia to zgoda Zagłębia i raczej zdecydowana większość fanów w Sosnowcu nie przywita miło piłkarza, który beształ Legię
emdżej

Postprzez Krawiec 2005-11-07, 4:26 pm

Mike79 ja myślę że w nowoczesnym futbolu chodzi o to żeby o jedną bramke mniej stracić . Wg mnie zespół powinien być budowany w oparciu o solidną obronę, rozegranie no i oczywiście bramkarza - bo jeśli dokupisz jescze dwóch lub trzech super napastników, a w obronie Adżem będzie wchodził za Teresę, to bedziesz przegrywał mecze po 4-3 albo remisował 4-4. Bierz pod uwagę realia naszego klubu. Jeszcze jeden napastnik oznacza brak kasy np. na rozgrywającego z prawdziwego zdarzenia takiego jak np Pater , którego wymieniłeś. Sugerujesz, że jeśli ktoś nie zgadza się z Tobą , chodzi na inne mecze ?

Oczywiście Emdżej chodzi o konkurencje na tej pozycji bo ostatnie mecze to jednak spadek formy odkrycia tego sezonu czyli Kłody.
Ostatnio edytowano 2005-11-07, 4:39 pm przez Krawiec, łącznie edytowano 2 razy
Krawiec

Postprzez mike79 2005-11-07, 4:29 pm

Kol. emdżej - NAM POTRZEBNI SĄ PIŁKARZE DO GRANIA a nie czy ktoś się na kogoś obraził czy nie , czy ktoś kogoś zbeształ czy nie.Trzeba patrzeć do przodu a nie wracać do tego co już było .Problem LEGIA-KACZOROWSKI, to jest problem tej druzyny i tego zawodnika A NIE NASZ. Myśle że na Ludowym nie było by takiego problemu.
Sorki za rozmywanie !! temat o czym innym a ja o czym innym ...
mike79

Postprzez panzramm 2005-11-07, 4:33 pm

twari napisał(a):O ile Kaczorowski OK o tyle po co nam Magiera? Mam dosc dziadkow ktorzy szukaja okazji by dorobic do emeryturki! :evil: A Magiera juz powoli ten tryb bedzie przyjmowal!

Magiera ma 28 lat, więc tekst o emeryturce jest przesadzony, a wedlug mnie to bardzo solidny zawodnik i większość z nas przyjęła by go z otwartymi ramionami. Myśle, że znalazł by miejsce w jedenastkach wielu pierwszoligowych klubów, a patrząc na naszą linie pomocy i ogólnie całą kadre :? byłby tu gwiazdą. Reasumując Jacku zapraszamy do nas :P
panzramm

Postprzez twari 2005-11-07, 4:35 pm

A ja bede sie trzymal swojego! Magiera juz nic wiecej nie osiagnie! A jest przecietny! Skoro mamy walczyc o I lige to po co kupowac Magiere ktory w tej I lidze za chwilke straci prace?
A co do Kaczorowskiego... juz widze jak chetnie przyjmuje nasza oferte pracy! Chlop ktory otarl sie o repre napewno zechce grac w II lidze!
twari

Postprzez mike79 2005-11-07, 4:38 pm

Kol.Krawiec ja chciałbym tylko zwrócić uwagę że punkty które straciliśmy w tym sezonie(a co nie powinno było mieć miejsca) to NIE WYNIK NASZEJ SŁABEJ GRY W OBRONIE !!
To są 3 mecze(ŚLĄSK,HEKO,POLKOWICE) i 7 punktów straconych wskutek BRAKU SKUTECZNOŚCI a nie złej gry obronnej. Jeśli te mecze zakończyłyby sie Naszymi zwycięstwami to prawdopodobnie w tym momencie NIE BYŁOBY TEJ i RÓŻNYCH tego typu DYSKUSJI. Stąd też moje sugestie odnośnie wzmocnienia przede wszystkim "przodów" ALE NIE TYLKO !!
mike79

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna