Budżet miasta kontra Stadion Ludowy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez CZaRnYY 2004-03-26, 10:24 am

slawojka napisał(a):Na pewno extra stadion jest wizytówką klubu, ale nie oszukujmy się, w Sosnowcu nowego dlugo długo jeszcze będzie. Kogo na to stać ?? Nie stac Warszawy, Poznania, Łodzi, krakowa, Wrocławia itd... Każdy coś tam pierdnie o budowie nowoczesnego stadionu żeby zrobic szum wokół swojej osoby, partii, czy firmy i na tym się kończy, a my kibice się tym fascynujemy - urojenia. Póki co gramy w III lidze i kto przy zdrowych zmysłach na tle biedy jaka jest dookoła będzie budował nowy stadioon za wielkie miliardy?? Bądźmy dobrej myśli, że dokończą wreszcie krzesełka na pozostałych częściach obiektu, i zamontują oświetlenie - to juz będzie sukces, wielki sukces. Mi się choć to marzy...

Całkowicie popieram, o nowym stadionie nie mamy co myśleć nawet - możemy pomarzyć tylko a mówienie o budowaniu nowego stadionu to tylko strata czasu w tej chwili...
Ważne jest żebyśmy póki co mieli gdzie zmieścić się na ludowym - więc trzeba czekać na modernizacje trybun pod zegarem...
CZaRnYY

legia...

Postprzez Hamer 2004-03-27, 12:17 pm

News z onetu: Legia będzie miała podgrzewaną murawę

Piłkarze Legii w przyszłym sezonie będą grali na podgrzewanej płycie. Jej posiadanie będzie wkrótce niezbędne do uzyskania licencji na grę w I lidze – informuje „Życie Warszawy”.

Kiedy kilka lat temu Polski Związek Piłki Nożnej wprowadzał system licencyjny dla klubów grających w ekstraklasie, mało kto wierzył w możliwość jego realizacji. Projekt przewidywał miedzy innymi, że każdy zespół występujący w I lidze musi posiadać na stadionie sztuczne oświetlenie. Pomysł wydawał się absurdalny i nie do zrealizowania Polsce, gdzie kluby mają nawet problemy z wypłacaniem pieniędzy zawodnikom. Mimo wielu problemów, PZPN osiągnął cel. Kolejnym etapem unowocześniania stadionów ma być zakładanie instalacji podgrzewających płytę boiska.

- Zwróciliśmy się do władz Warszawy o dotację na remont stadionu. Z prasy wiem, że została ona przyznana. Oficjalnego pisma na razie nie ma. Klub nie jest właścicielem obiektu, więc nie będzie płacił za jego modernizację - mówi prezes Legii Edward Trylnik.

- Na ten cel przeznaczono 6 mln złotych. Klub oczywiście nie otrzyma tych pieniędzy. W pierwszej kolejności zostaną wydane na budowę podgrzewanej płyty (około 2 mln). Później zostanie wzmocnione oświetlenie (300-500 tys.). Remontu wymagają trybuny i dach, chcemy również poprawić bezpieczeństwo. Procedura przetargowa potrwa około trzech miesięcy. Prace wystartują pod koniec lipca. Kolejne 2 mln zł wydane będą na kosztorys i przygotowanie dokumentacji pod budowę stadionu narodowego - mówi dyrektor Biura Sportu i Turystyki miasta Warszawy Artur Piłka.

Więcej w "Życiu Warszawy"

Myślę że mozemy pozazdrościć :)
Hamer

Postprzez warchlak 2004-03-27, 12:46 pm

zagłębie wczesniej czy póżniej tez bedzie musiało miec podgrzewaną murawe
warchlak
Prowokator

Postprzez Krawiec 2004-03-27, 10:53 pm

Sosnowiecka część AG napisał(a):No jakby nie patrzeć życie ludzkie jest ważniejsze niż stadion.

Ostatnio były dwa wypadki które na całe szczeście obyły się bez ofiar.

Czy mam rozumieć , że żalujesz tych pieniedzy , które już poszły na modernizację Ludowego ? Za te pieniądze przecież można było kupić kilka solarisów więcej - by chronić ludzkie życie .

Jako obywatel mogę cię zrozumiec ale przecież na tym forum wypowiadamy się z kibicowskiego punktu widzenia.

Nie mówmy już o nowym stadionie bo to rzeczywiście w najblizszym czasie niewykonalne, mówmy konkretnie o jedenej "trybunie Baczyńskiego" na 2006 rok.

Myślę, że stan surowy bez zaplecza - jak na razie w Poznaniu - wyniósłby nas kilkanascie mln . Gdyby władze Sosnowca były zdeterminowane na 2006 rok czyli na planowany awans Zagłębia do 1 ligi , wybudować tą trybunę, to już należałoby przeznaczyć 2, 3 mln na ekspertyzy budowlane i na rozpoczęcie budowy. Wg mnie należało zamówić w tym roku 30 solarisów a nie 50, a w przyszłych latach dokupowac po 10 , natomiast teraz częśc z tych 12,5 mln, o których mowa w artykule , przeznaczyć na rozpoczęcie budowy jednej , nowoczesnej trybuny od strony budynku klubowego.

Widać chęci nie ma ze strony urzedników, a klub jakby za słabo się stara. Za rok okaże się, że rozpoczęto budowę stadionu lekkoatletycznego na Mireckiego i hali do szermierki na łączną kwote kilkudziesięciu mln a my będziemy zgrzytać zębami ze złości.

Więc nie pierd...e w kółko o ważniejszych potrzebach i o tym, że miasta nie stać !

Nie gaście ducha i przynajmniej przyłączcie się na stadionie do skandowania hasła : "Centrum już mamy teraz na stadion czekamy !"
- to tyle co możemy na razie zrobić .
Krawiec

Budżet miasta kontra Stadion Ludowy

Postprzez arek74 2004-04-05, 7:51 pm

A JA MYSLE ZE STADIONU NIERUSZA DOPUKI ZAGLEBIE NIE AWANSUJE
A SWOJA DROGA TO CIEKAWE JEST ZE ZAWSZE CO BYLY WYBORY TO OBIECYWALI REMONT STADIONU A WIEC JAKBY NIEPATRZEC WIERZAC W OBIETNICE NASZYCH RAJCOW TO W SOSNOWCU NIEJEDEN PORZADNY STADION BY STAL :lol:
arek74

Postprzez *c*i*c*h*y* 2004-04-05, 10:35 pm

narazie możę by się zajeli oświetleniem i podgrzewaną murawą która za jakiś czas będzie obowiązkiem zeby byc w 1 lidze (jezeli runda wiosenna bedzie sie zaczynac w lutym na początku jak chce kilka zespołów z polskiej ligi) . nowy stadion narazie jest niedla nas a przynajmniej przez najblizszy czas , ale zrobili by wiecej siedzących na innych sektorach lub przynajmniej jak upiększyli. to jest moje zdanie :P

POZDRO :!:
*c*i*c*h*y*

Postprzez CZaRnYY 2004-04-05, 11:04 pm

*c*i*c*h*y* napisał(a):narazie możę by się zajeli oświetleniem i podgrzewaną murawą która za jakiś czas będzie obowiązkiem zeby byc w 1 lidze (jezeli runda wiosenna bedzie sie zaczynac w lutym na początku jak chce kilka zespołów z polskiej ligi) . nowy stadion narazie jest niedla nas a przynajmniej przez najblizszy czas , ale zrobili by wiecej siedzących na innych sektorach lub przynajmniej jak upiększyli. to jest moje zdanie :P

POZDRO :!:

Awansujemy do 1szej - wtedy się bedzie o tym myśleć :shock: takie jest moje zdanie...
narazie niech poszerzą siedliska, aby więcej osób mogło wejść na ludowy, bo ze Śląskiem przy dobrej pogodzie może być duży problem z pomieszczeniem się albo raczej z konfortem oglądania meczu.
CZaRnYY

Re: Budżet miasta kontra Stadion Ludowy

Postprzez Fanatyk* 2004-04-05, 11:32 pm

arek74 napisał(a):A JA MYSLE ZE STADIONU NIERUSZA DOPUKI ZAGLEBIE NIE AWANSUJE
A SWOJA DROGA TO CIEKAWE JEST ZE ZAWSZE CO BYLY WYBORY TO OBIECYWALI REMONT STADIONU A WIEC JAKBY NIEPATRZEC WIERZAC W OBIETNICE NASZYCH RAJCOW TO W SOSNOWCU NIEJEDEN PORZADNY STADION BY STAL :lol:

U nas we Wrocławiu jeszcze gorzej-była propozycja pare lat temu na zbudowanie pieknego stadionu na Oporowskiej w zamian za grunty przyległe-niestety "zajebisty" prezydent Wrocka huskowski(nie zasługuje na duza litere) nie zgodził sie na ten manewr-chodz wszystko pokrywał inwestor-nie potrafie tego zrozumiec(jak wiekszosc),ale tak było.Były pseudo-polityk znowu dorwał sie do koryta-co za zycie.Znowu nam obiecuja przebudowe stadionu(czesc totek-czesc miasto),ale wszystko sie dziwnie odwleka(jakies problemy z przetargiem projektu itp.itd.). I jak w Polsce ma byc dobra piłka jak ci na "górze" maja to w dupie????
Fanatyk*

Postprzez fabian 2004-04-06, 7:49 am

A kto Wam powiedzial, ze Zaglebie awansuje do pierwszej ? O ile mi wiadomo nikt sie w kwestii takich planow nie wypowiadal oficjalnie. Moze Wlochowi wystarczy druga liga???
fabian

Postprzez CZaRnYY 2004-04-06, 9:06 am

fabian napisał(a):A kto Wam powiedzial, ze Zaglebie awansuje do pierwszej ? O ile mi wiadomo nikt sie w kwestii takich planow nie wypowiadal oficjalnie. Moze Wlochowi wystarczy druga liga???

No zgadzam się trzeba najpierw awansować do niej, ale chyba każdy z nas zakłada, że prędzej czy później Zagłębie powróci w szeregi ekstraklasy? Podgrzewana murawa i oświetlenie to póki co jednak zbyt odległe plany - mamy ważniejsze niedociągnięcia na ludowym, żeby póki co się tym martwić...
A póki co II LIGA II LIGA ZAGŁEBIE :D
CZaRnYY

Postprzez ARAS1906 2004-04-06, 9:08 am

fabian napisał(a):A kto Wam powiedzial, ze Zaglebie awansuje do pierwszej ? O ile mi wiadomo nikt sie w kwestii takich planow nie wypowiadal oficjalnie. Moze Wlochowi wystarczy druga liga???

Nie wierzę :!: :!: :!:
Motta ma zacięciecie sportowe (patrz: BKS Bielsko siatka kobiet) jak będzie okazja na awans do I ligi nie popuszczą :!:
Nikt o tym głośno nie mówi ale lepiej mile zaskoczyć niż nie dotrzymać obietnicy :) 8)
ARAS1906
Środula

Stadion Ludowy

Postprzez levic 2004-05-13, 1:33 pm

Ze strony Urzędu Miejskiego:
"Będą trybuny !
600 tys. zł gmina przeznaczy na pierwszy etap modernizacji Stadionu Ludowego przy ul. Kresowej. Fundusze zostaną wykorzystane głównie na remont trybun."
levic

Re: Stadion Ludowy

Postprzez BrzydaL 2004-05-13, 2:03 pm

levic napisał(a):Ze strony Urzędu Miejskiego:
"Będą trybuny !
600 tys. zł gmina przeznaczy na pierwszy etap modernizacji Stadionu Ludowego przy ul. Kresowej. Fundusze zostaną wykorzystane głównie na remont trybun."

:shock: ... :lol:
BrzydaL

Postprzez bankier 2004-05-13, 5:35 pm

że jak? 600 000zł? :shock: :shock: :shock:

a tak na serio... czy ktoś wie co za te pieniądze ma być na Ludowym zrobione?

8)
bankier

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2004-05-13, 5:43 pm

bankier napisał(a):że jak? 600 000zł? :shock: :shock: :shock:

a tak na serio... czy ktoś wie co za te pieniądze ma być na Ludowym zrobione?

8)

1500 krzeselek i podgrzewana murawa :wink: :lol:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna