ZAGŁĘBIE II SOSNOWIEC

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez emdżej 2005-06-18, 10:07 pm

Oko napisał(a):Podobno jest nawet jakaś szansa żeby awansowali z 2 miejsca do okręgówki, ale dokładnych informacji nie posiadam na ten temat.

Nie sądzę. Wchodzi tylko pierwsza drużyna. W tym przypadku Zagłębiak Dąbrowa Górnicza
emdżej

Postprzez Krecik 2005-06-18, 10:18 pm

No tak niby jest ale coś tam ma się wyjaśnić po zakończeniu sezonu były też głosy o powiększeniu okręgówki wiećto co pisze OKO to cos prawdy w tym jest
Krecik
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez emdżej 2005-06-18, 10:19 pm

To o tym nie wiedziałem. Gdyby to była prawda to szkoda tej drugiej lkaty straconej w ostatnich kolejkach
emdżej

Postprzez warchlak 2005-06-19, 1:28 pm

zwycięstwo naszych rezerw na pożegnanie sezonu 5-1. chociaz gra nie zapowiadała takiego wyniku. decydująca była 70 min w której w drużnie Górnia doszło do zmiany bramkarzy.dobrze spisującego się Typera zastąpił jakiś bramkarz który raczej umiejetnościami tego nie potwierdził ze nim jest :D w ciągu 8 min przepuścił 4 bramki :lol: trzeba zaznaczyć ze dzisiaj graliśmy prawie samymi juniorami prócz Antczaka który dzisiajszym meczem żegna się z Zagłębiem.
warchlak
Prowokator

Postprzez Krecik 2005-06-19, 5:35 pm

Mecz w 1 połowie nawet wyrównany pierwsza bramka dla Górnika z rzutu wolnego po ewidentnym błędzie bramkarza któremu piłka przeszła między rękami a ciałem. Druga połowa do 70 minuty też wyrównana aż do zmiany bramkarza Górnika i w ciągu 5 minut traci 4 bramki :? . Nie wiem dlaczego trener ściągnął Typera bo bronił naprawde dobrze a tak to Leciak widać było że boi się piłki. Ale i tak drugie miejsce utrzymane przez Górnik :lol:
Krecik
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez emdżej 2005-06-19, 6:48 pm

Ja się na temat samego meczu nie będę rozpisywał (tzn nie tutaj ;)), ale zaznaczę to co mnie dziś bardzo zaskoczyło, czyli ilość ludzi! Dawno nie widziałem tylu kibiców na meczu rezerw. Szkoda, że dopiero na ostatnim spotkaniu
emdżej

Postprzez Gość 2005-06-28, 11:12 am

W przyszłym sezonie A-klasa Sosnowiec wystartuje najprawdopodobniej w składzie:
1. Unia Ząbkowice*
2. Górnik Piaski
3. Przemsza Siewierz
4. Zagłębie II Sosnowiec
5. Strażak Mierzęcice
6. Ciężkowianka Jaworzno
7. Zgoda Byczyna
8. Podłęże Jaworzno
9. Cyklon Rogoźnik
10. Tęcza Błędów
11. Zagłębiak Tucznawa
12. Zew Kazimierz
13. Jedność Strzyżowice**
14. Łazowianka Łazy**
15. RKS Grodziec Będzin***
16. MKS Poręba***
17. CKS Czeladź****

----------
* Unia przegrała pierwszy mecz barażowy z Sośnicą 1-3. I wydaje się że najprawdopodobniej opuści okręgówkę.
** Zespoły wywalczyły awans po barażach ze Ĺšródłem II i Wysoką
*** Zespoły które awansowały bezpośrednio z B-klasy
**** I tu jest największy znak zapytania. Słyszałem że CKS ma się reaktywować i wystąpili z prośbą o dopuszczenie ich do gry od razu w A-Klasie. Czy ktoś mógłby potwierdzić tę informację?? Ciekawie by było :)
Gość

Postprzez Krecik 2005-06-28, 11:58 am

CKS został zgłoszony do rozgrywek B klasy
Krecik
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez SOSNOWIEC* 2005-06-28, 3:44 pm

A ja napisze tylko tyle ze wielki CH.. W dupe panu J.G i jego kolega z sosnowieckiego okregu za wymyslane przepisy inne niz wszedzie.
Zew Kazimierz pomimo tylu samu punktow co Wysoka i gorszemu stosunkowi meczy bezposrednich utrzymal sie a Wysoka musiala grac baraze :/
SOSNOWIEC*

Postprzez emdżej 2005-06-28, 11:16 pm

SOSNOWIEC* napisał(a):A ja napisze tylko tyle ze wielki CH.. W dupe panu J.G i jego kolega z sosnowieckiego okregu za wymyslane przepisy inne niz wszedzie.
Zew Kazimierz pomimo tylu samu punktow co Wysoka i gorszemu stosunkowi meczy bezposrednich utrzymal sie a Wysoka musiala grac baraze :/

Dlatego, że przy małej tabeli nie były brane uwagę bramki na wyjeździe, a wtedy był remis! więc decydował ogólny bilans bramek w całym seoznie, który Wysoka miała gorszy
emdżej

Postprzez SOSNOWIEC* 2005-06-29, 5:44 am

Tak wiem ale w calej polsce liczy sie bezposredni a w sosnowieckim jest inaczej
SOSNOWIEC*

Postprzez WOJTEK 2005-06-29, 6:15 am

NAWET CHŁOPAKI Z ZEWA BYLI ZASKOCZENI. JEDNAK Z DRUGIEJ STRONY PATRZĄC WYSOKA MIAŁA SZANSĘ JESZCZE W BARAŻACH. A TE WMOCZYŁA Z JEDNOŚCIĄ STRZYŻOWICE. CZYLI BYŁA ZA SŁABA NA A-KLASĘ.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez emdżej 2005-06-29, 10:05 am

SOSNOWIEC* napisał(a):Tak wiem ale w calej polsce liczy sie bezposredni a w sosnowieckim jest inaczej

Tu też, ale w bezpośrednich meczach były dwa remisy a w tzw małych tabelkach nie są liczone gole na wyjeździe.
emdżej

Postprzez Lukasm 2005-06-29, 10:47 am

Liczą się bramki strzelone na wyjazdach.

W cywilizowanych polskich ligach, w przypadku gdy 2 drużyny mają tyle samo punktów, kolejność wyznacza się wg nastepujących kryteriów:

1) większa liczba punktów w bezpośrednich meczach;
2) lepszy stosunek bramkowy w bezpośrednich meczach;
3) większa liczba bramek zdobytych w meczach wyjazdowych;
4) lepszy bilans bramkowy w meczach całego sezonu;
5) większa liczba strzelonych bramek;

W przypadku, gdy wyznacza się kolejność drużyn na miejscach premiowanych awansem lub zagrożonych spadkiem, bierze się pod uwagę tylko pierwsze 3 kryteria - i jeśli kolejności nie da się rozstrzygnąć, to rozgrywany jest dodatkowy mecz barażowy na neutralnym boisku. Tak było niedawno w IV lidze, Grunwald grał z Mikołowem "baraż o baraż".

Sosnowiecki podokręg jest specyficzny. Tylko tutaj działacze 2 lata temu potrafili "zapomnieć" o tym, że Zagłębie powinno grać w lokalnym PP. Nie dziwi więc, że wymyślono regulamin, w którym o wyższym miejscu decyduje lepszy stosunek bramek z całego sezonu.
Lukasm

Postprzez PTAQ84 2005-06-29, 12:31 pm

SOSNOWIEC* napisał(a):A ja napisze tylko tyle ze wielki CH.. W dupe panu J.G i jego kolega z sosnowieckiego okregu za wymyslane przepisy inne niz wszedzie.

Ja też nie wiem czemu tak się stało ale nie mnie to oceniać.
Dla mnie najważniejsze że mój zespół (Jedność Strzyżowice) awansował do "A" klasy.
Ciekawie będzie zagrać przeciwko rezerwom zagłębia 8) tylko trzeba najpierw wyleczyć kontuzje :?
PTAQ84
WOJKOWICE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna