Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bbartek 2006-11-13, 4:21 pm

Co do Bartka to obawiam się, że go nie utrzymamy i będzie to transakcja wiązana : Bartek do Bełchatowa a Tomek Łuczywek ( tymczasowo wypożyczony do Zabrza) do nas.
Lech napewno bedzie się wzmacniał( szczególnie w obronie) więc Dżimi bedzie szukał klubu.
Z Pitry może być trochę gorzej, ale.. kto wie.
bbartek

Postprzez August 2006-11-13, 4:52 pm

Pytanie tylko czy nasz klub byłby zainteresowany akurat Drzymontem i Łuczywkiem. Zresztą skąd wiemy czy Rudy nie prowadzi już po cichu jakichś pertraktacji tak jak to miało mijesce w przerwie letniej ?
August

Postprzez Szymon... 2006-11-13, 9:41 pm

Stanowcze NIE dla Drzomonta!

Niech siedzi w klubach z "prawdziwymi kibicami" :evil:
Szymon...

Postprzez Przemek26 2006-11-13, 11:11 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3733469.html

Bądźmy dobrej myśli

Gdybym mógł zagrać jeszcze raz z Polonią Bytom, to zmieniłbym ustawienie. Gra trzema obrońcami była błędem, nawet biorąc pod uwagę, że nie miałem czterech zdrowych i gotowych do walki na całego defensorów. To był mecz, który trzeba było wygrać taktyką, bo mentalnie to moi piłkarze byli wtedy myślami na piwie. Z tym piwem to chyba jest coś na rzeczy. W klubie słyszałem, że nie toleruje Pan żadnych słabości... - To jest problem, który dotyczy każdego klubu. Czy mam odwracać głowę, gdy widzę, że piłkarz przychodzi na trening wczorajszy? Na początku mówię po dobroci. Przypominam, że niejeden zmarnował swój talent w barze piwnym. Potem sięgam po cięższy arsenał - takiego delikwenta można przecież uderzyć po kieszeni. Gdy to nie pomaga, to nie ma zmiłuj - trzeba się pożegnać.

Już to przerabialiśmy :evil: :evil:

A Michał Janicki? - No właśnie. Edytka! (trener Dworczyk pokrzykuje do klubowej sekretarki). Co z Janickim?

Edytka: - Przyniósł L4, zmienił numer telefonu... Dworczyk: - Aha... Zobaczymy jeszcze co z Janickim

Ale my wiemy co....... wyp....laj
Przemek26

Postprzez czysty zysk 2006-11-14, 12:11 am

"Co będzie, jeżeli odejdzie Bartłomiej Chwalibogowski?

- Trzeba się z tym liczyć. Ale przecież na pewno się wzmocnimy! Do gry wrócą Arek Kłoda, Dawid Skrzypek, którzy na razie leczą kontuzje. Rundę miał też straconą Marcin Lachowski. Na lewej pomocy mogą grać Sławek Pach, Jacek Paczkowski, a nawet Vladimír Bednár."

a nam się wydawało, że Bartek zostaje na bank
czysty zysk

Postprzez August 2006-11-14, 8:47 am

Spokojnie. Z wywiadu można na razie wysnuć dwie konkluzje:
1) z pewnością odejdą Lisiecki z Malinowskim.
2) będą wzmocnienia.

Trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Ostatnio edytowano 2006-11-14, 9:43 am przez August, łącznie edytowano 1 raz
August

Postprzez MrCricket 2006-11-14, 9:41 am

-Tyc też będzie musiał szukać nowego klubu.
- Pitrym też sobie nie zaprzątajmy głowy, bo na dzień dzisiejszy to nierealne.
- Kosmalski to już ponoć sprawa nieaktualna, ale podobno u Baniaka na celowniku.
- Mężyk ma już 8 bramek, więc może uda się go namówić, w koncu w Bytomiu kokosów nie zarabia.

Szukajmy napastników :!:
MrCricket

Postprzez August 2006-11-14, 9:50 am

Z tem Kosmalskim to byłaby ciekawa sprawa. Bo z wypowiedzi Baniaka wynika, ze może on grać również na lewym skrzydle.
August

Postprzez rossoneri 2006-11-14, 12:17 pm

ja mysle, ze jakie beda transfery ,taka i sytuacja jest w sprawie handlowania meczami i konsekwencje tego, bo jezeli nie poczynimy zadnych konkretnych wzmocnien tzn ,ze klub obawia sie jakiejs surowej kary i odpuszcza sezon, a jednak, gdy P.Rudy nas zaskoczy paroma ciekawymi transferami bedzie oznaczac ze klub sie nie obawia zadnych kar, szkoda Kosmalskiego ,bo mysle ze byloby to bardzo dobre wzmocnienie jest bardzo szybki, a taki ma byc napastnik, a nie taki jak nasz caly fatalny atak, Tyc Malinowski Lisiecki Bednar powinni odejsc a na ich miejsce 4 ogranych zawodnikow z 1 ligi -marzenia?
rossoneri

re

Postprzez Qba 2006-11-14, 12:18 pm

a mnie sie wydaje, ze ten Mezyk to nic specjalnego. taki gosc, ktory potrzebuje 10 sytuacji, zeby jedna bramke strzelic. a w Polonii tyle nastrzelal, bo caly zespol gra dobrze, no i on jest na szpicy.. wiec kto inny?
Qba

Postprzez Przemek26 2006-11-14, 12:35 pm

A ja bym zostawił Tadzia. Na ławę oczywiście . Mamy teraz Folca, Zubana, i Tyca. To ewidentnie za mało jak na walke o awans.
My potrzebujemy 4 atakerów a sądzę ,ze nie będzie łatwo dostać jakiegoś napastnika na ławke . Bo jeśli przybyłby jakis dobry zawodnik, to z Folcem w pierwszej 11 wtedy na ławie Zuban i Tyc , zawsze ewentualnie Lacha.Jak się pozbędziemy Tadzia to co zostaniemy z Zubanem , z czym do ludzi.Najpierw kupmy coś a potem sprzedajmy nie na odwrót. Żebysmy nie zostali z ręką w nocniku jak zostaniemy z jednym napastnikem .Co do pozostałych odejść. To faktycznie Lis może odejść, szkoda go na rezerwy, Bednar mógłby zostać, a Malina zawsze coś na + wnosił gdzy wszedł na boisko.
Mamy nauczkę z przed sezonu , marudziliśmy ,że jest cisza wszyscy kupują a tu ..... wiadomo.
Poczekajmy trochu ,myslę że w grudniu będzie juz cos słychać.
Przemek26

re

Postprzez Qba 2006-11-14, 3:13 pm

Maline jak najbardziej bym zostawil, a w ataku, to ja juz wole, zeby Adzem gral, a nie Tadek :D gosc jest beznadziejny i tyle, surowne drewno! out!!!

cos czuje, ze bedziemy mieli kolejna niespodzianke w postaci mega transferow.
Qba

Postprzez tomi2509 2006-11-14, 3:35 pm

a ja na jakies niespodzianki transferowe bym juz raczej nie liczyl!!!!!
tomi2509

Re: re

Postprzez Przemek26 2006-11-14, 4:18 pm

Qba napisał(a):Maline jak najbardziej bym zostawil, a w ataku, to ja juz wole, zeby Adzem gral, a nie Tadek :D gosc jest beznadziejny i tyle, surowne drewno! out!!!

cos czuje, ze bedziemy mieli kolejna niespodzianke w postaci mega transferow.

Rasiak to tez drewno :lol: :lol:
A Admir w ataku :?: :?: No fakt jest szybki, waleczny potrafi uderzyć :wink:
tyle zrobi sie dziura w obronie :lol: :lol:
Przemek26

Postprzez rossoneri 2006-11-14, 5:38 pm

Przemek , Tyc to nie jest ktos z Twojej rodziny, bo go tutaj caly czas promujesz i bronisz, a prawda jest taka ze on nie nadaje sie na druga lige ,a wracajac do naszego skladu patrzcie kto siedzi u nas w meczach na lawce rezerwowych ,przeciez tam nie ma nikogo kto by cos wniosl dobrego do gry i taka jest prawda, juz ktos to stwierdzil pokaz mi lawke rezerwowych to powiem Ci jaki masz zespol ,czyli mamy przecietny zespol i bez wzmocnien awansu nie bedzie i nie mowie tutaj o dwoch, trzech zawodnikach ,jak stwierdzil P.Rudy , a jest potrzeba wymiany 5 , 6 zawodnikow i to nie z nizszych lig
rossoneri

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna