TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Blaszany 2006-09-03, 12:53 pm

Jaworznianin-ZAGŁĘBIE napisał(a):bankier czego ty sie go czepiasz?? ja jestem z jaworzna i jestem za Zagłębiem Sosnowiec bo urodzilem sie w tym miescie... czy odrazu jak ktos nie mieszka w Zagłębiu to nie moze byc za ta druzyna?? I on ma dobry pomysl ciekawe czy Ty bys nie wrzucil do puszki na odnowe stadionu zeby ci sie przyjemniej mecz ogladalo, co??
Wez sie chłopie zastanów zbieralibysmy na ten stadion ze 300 lat świetne internetowe inspiracje :D
Blaszany

Postprzez Jaworznianin-ZAGŁĘBIE 2006-09-03, 12:58 pm

Blaszany napisał(a):
Jaworznianin-ZAGŁĘBIE napisał(a):bankier czego ty sie go czepiasz?? ja jestem z jaworzna i jestem za Zagłębiem Sosnowiec bo urodzilem sie w tym miescie... czy odrazu jak ktos nie mieszka w Zagłębiu to nie moze byc za ta druzyna?? I on ma dobry pomysl ciekawe czy Ty bys nie wrzucil do puszki na odnowe stadionu zeby ci sie przyjemniej mecz ogladalo, co??
Wez sie chłopie zastanów zbieralibysmy na ten stadion ze 300 lat świetne internetowe inspiracje :D

Jak ludzie beda tak podchodzic do tego jak ty to napewno by sie tyle lat kase zbieralo ale te zbieranie kasy pomoglo by choc troche w odmalowaniu znaku i napisu nad wejsciem na stadion bo jak go widzialem to lepsze juz maja okregowki szczerze mowiac, a chyba raczej takiego nie chcecie miec, co??
Jaworznianin-ZAGŁĘBIE
Żółta kartka

Postprzez Gość 2006-09-03, 2:18 pm

Jasne świetny pomysł!!
Służba porządkowa niech zbiera na stadionie do puszek na stadion. A policja przed stadionem do kasków na nowe pałki :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Gość

Postprzez Jaworznianin-ZAGŁĘBIE 2006-09-03, 2:25 pm

buahaha... jeszcze lepszy pomysl... moze im wkoncu sie uda zlapac tych co trzeba a nie niewinnych wsadzac do paki.... to teraz by sie przydalo sprawdzic czy ludzie sie zgadzaja na takie cos....
Jaworznianin-ZAGŁĘBIE
Żółta kartka

Postprzez zgredos 2006-09-04, 11:39 am

cala napisał(a):ja pamietam ostatni mecz z legia bylo 1:1(zaglebie strzelilo bramke z wolnego) :D
szukalem wiecej info w necie ale nic nie znalazlem

Pamiętasz mecz z Legią w Sosnowcu przy oświetleniu ? kiedy to było ? Ja pamiętam kilka meczy z Legią przy oświetleniu ale wszystkie w Warszawie
zgredos

Postprzez August 2006-09-05, 7:37 pm

Ponieważ sprawa z meczmi na Ludowym przy oświetleniu nieco mnie zaintrygowała, postanowiłem zadać sobie troche trudu i pogadać ze starymi kibicami, takimi, którzy pamiętają lata 60-te. Otóż, czego się dowiedziałem. Oświetlwenie zainaugurowano meczem Zagłębia z Czeladzią. Mecz ten zresztą ponoć przerwano ze względu na fakt, iż zawodnik Zagłębia Leszczyński złamał nogę grającemu w Czeladzi byłemu graczowi naszego klubu Fulczykowi, a w tamtych czasach karetek na meczach nie było. Potem przy sztucznym oświetleniu odbył jeszcze mecz młodzieżowych Polski i ZSRR, a także ligowy z Górnikiem Zabrze. Żadnego meczu z Legią nikt nie pamiętał. To tyle co udało mi sie ustalić.
August

Postprzez cala 2006-09-06, 1:38 am

August napisał(a):. Żadnego meczu z Legią nikt nie pamiętał. To tyle co udało mi sie ustalić.

no ja wlasnie o meczu z legia dowiedzialem sie od `osob starszych`niestety ja tego nie pamietam :)
cala

Postprzez zgredos 2006-09-07, 5:21 pm

Cala - widocznie masz kiepskiego informatora. Następnym razem jak czegoś nie widziałeś i nie jesteś pewny to nie pisz ja pamietam
zgredos

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-09-08, 3:38 pm

a cos juz wiadomo odnosnie tego przetargu? odbyl sie? albo jakas data jest kiedy ma zapasc rozstrzygniecie? ma ktos jakies info?
sprzedawca_cebuli

Postprzez problematyk-ziom 2006-09-08, 4:46 pm

sprzedawca_cebuli napisał(a):a cos juz wiadomo odnosnie tego przetargu? odbyl sie? albo jakas data jest kiedy ma zapasc rozstrzygniecie? ma ktos jakies info?

szczerze? to czuję, że skończy się taką samą szopką jak ten w Warszawie :roll:
problematyk-ziom

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-09-08, 5:27 pm

Kol. August - chcialbym sie odniesc do zdarzenia o ktorym jest mowa
w info a mianowicie Jasiu Leszczynski lamie noge Fulczykowi. Poniewaz
Jasia znalem od chlopaka a Fulczyka znalem jako KIBIC. To zdarzenie
wydaje mi sie bardzo malo prawdopodobne.
Fulczyk to byl ten pomocnik ktory mial najpotezniej zbudowane nogi.
To byl ten ktory np kryl Ernesta Pohla z Zabrza. Natomist Jasiu normaly
zawodnik. Dla mnie info ktore slysze po raz pierwszy i mysle gdyby bylo
odwrotnie to prosze bardzo.
Co sie zas tyczy oswietlenia na LUDOWYM - powstalo ono kiedy mnie juz nie bylo w Sosnowcu.
Pamietam jedna transmisje z Ludowego przy swietle z tym ze moja pamiec mowi ze to byla zupelnie inne spotkanie, a zatem nie bede wymienial azeby nie mieszac w glowach innym. Jedno jest pewne ze
oswietlenie to bylo slabe (mala ilość luxow)

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2006-09-08, 10:09 pm

Niestety nie podejmę się dyskusji, kto komu, co i kiedy złamał. Operałem się tu jedynie na relacjach dwóch starszych kibiców. Ale prowadzone tu przez nas dyskusje pokazują, że głównym żródłem informacji pozostaje przede wszystkim ludzka, zawodna pamięć.
August

Postprzez Przemek26 2006-09-22, 10:53 am

Że się tak zapytam. Przetarg na oświetlenie był do 31.08.2006 tak?
I co ?Jaja se ktoś robi?
Przemek26

Postprzez PTAQ84 2006-09-22, 1:51 pm

będzie pewnie tak że stary prezydent obiecał a nowy będzie miał to w d..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez sprzedawca_cebuli 2006-09-22, 8:19 pm

stary obiecal? stary to tylko chyba byl chwyt przedwyborczy:/ wszyscy maja w doopie to aby mozna bylo nisc na stadion i obejrzec mecz na jakims dobrym stadionie kazdy to olewa choc do tego nie sa duze pieniadze potrzebne jak to pokazali w kielcach wystarczy tylko troche sie tym zainteresowac i wyciagnac ta kase z uni o ile sie nie myle to kielce ponioly ok 25% kosztow budowy stadionu reszta to inwestycja z uni i zwroty jakie dostana ...kiedy u nas ktos na to wpadnie? nawet takie chocby tylko oswietlenia o ile podnosi widowisko ehhh obietnice i chwyty przedwyborcze:/
sprzedawca_cebuli

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna