TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2006-09-01, 2:31 pm

Wróćmy do tematu.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Pete 2006-09-01, 7:38 pm

Mam pytanko....

Kiedy planowane jest zbudowanie kolejnych dwóch sektorów po tzw. "drugiej stronie"?? Z góry thx za odpowiedź!
Pete

Postprzez problematyk-ziom 2006-09-01, 8:11 pm

Osobiście wydaje mi się że połozenie Ludowego nie jest zbyt ciekawe niestety... Jeżeli chcielibyśmy zachęcać wszystkich kibiców z terenu ZD do regularnego przybywnia na stadion to lokalizacja jest bardzo istotna, ze względu choćby na komunikację miejską. Jeżeli miałby powstać nowy stadion to nie na pograniczu Sosnowca i hanysowa... tylko na pograniczu miast Zagłębiowskich żeby każdy miał w miare blisko. Niby nie taki problem a przykład choćby Stadio Delle Alpi czyli stadion Juventusu pokazuje jak ważna jest lokalizacja. Stadion ten zapełnił się w całości tylko kilkakrotnie (ostatnio bodajże podczas półfinału LM z Realem Madryt o ile się nie myle w 2003 roku) a dużo cześciej świecił pustkami i wszyscy mówili o rychłej modernizacji... a dokładniej o pomniejszaniu stadionu!
problematyk-ziom

Postprzez bartekcz92 2006-09-01, 10:11 pm

Linki reklamowe. Tresc postu niezgodna z regulaminem: http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/view ... 8955#68955
bartekcz92

Postprzez August 2006-09-01, 10:17 pm

Mam oytanie, a mianowicie czy ktos posiada - o ile istnieje(ą) - jakiekolwiek zdjęcie Ludowego z meczu przy sztucznym oswietleniu. Co prawda pamiętam czasy, kiedy o Ludowym mówiło się , że to stadion z sztucznym oswietleniem, ale nigdy nie dane mi było być na takim meczu. Zresztą starsi kibice powiadają, że tak naprawdę, takich meczy było naprawdę niewiele , a i samo natężenie światła nie powalało na kolana (240 luxów).
August

Postprzez zgredos 2006-09-02, 8:36 am

August napisał(a):Mam oytanie, a mianowicie czy ktos posiada - o ile istnieje(ą) - jakiekolwiek zdjęcie Ludowego z meczu przy sztucznym oswietleniu. Co prawda pamiętam czasy, kiedy o Ludowym mówiło się , że to stadion z sztucznym oswietleniem, ale nigdy nie dane mi było być na takim meczu. Zresztą starsi kibice powiadają, że tak naprawdę, takich meczy było naprawdę niewiele , a i samo natężenie światła nie powalało na kolana (240 luxów).

Dokładnie był tylko jeden mecz na Ludowym przy sztucznym oświetleniu, nigdy żadnego zdięcia z tego meczu nie widziałem
zgredos

Postprzez August 2006-09-02, 8:42 am

Też tak słyszałem że był to jeden mecz, ale nie chciało mi się wierzyć.Tyle, że jaki był sens stawiania robienia wtedy oświetlenia?
August

Postprzez cala 2006-09-02, 11:22 am

August napisał(a):Też tak słyszałem że był to jeden mecz, ale nie chciało mi się wierzyć.Tyle, że jaki był sens stawiania robienia wtedy oświetlenia?
napewno nie byl to jeden mecz cos wam sie pomieszalo
cala

Postprzez August 2006-09-02, 11:22 pm

A wiecie, że na Ludowym kręcili film ? Komedię "Zawsze w niedzielę" Niestety nie widziałem, a przynajmniej nie pamiętam ....
August

Postprzez dardaw 2006-09-03, 1:08 am

Marzy nam się typowo piłkarski stadion,taki na którym deszcz czy snieg nie będzie juz nam straszny, taki na którym bedzie mozna wytworzyc wspanialą atmosferę która poniesie naszych grajków do boju po najwyższe laury.
Pan Górski jednak rozwial nasze marzenia, chce utopić w antycznym przezytku z minionej epoki az 20 mln zł i co z tego wyniknie dla nas , kibiców ? Pewnie nic.Nadal bedziemy moknąć ,bedziemy dłonia oslaniac oczy aby było cokolwiek widac pod slońce, bedziemy narzekac na słaby doping który tak naprawde nie jest słaby ale akustyka stadionu a raczej jej brak roznosi nasz śpiew nie po stadionie a po okolicznych stawikach.

Ze da się to poprawić, nawet za te 20 mln zł udowodnię na podstawie pieknego stadionu Kolportera jednak do tego potrzebne sa operatywne i chetne do dzialania władze miasta.
Jak wiadomo firma Skanska, która wygrała drugi przetarg na wybudowanie stadionu w Kielcach zaoferowała iz zrobi to za kwote 39 mln 950 tys zł.Miasto nie dysponowalo taką kwotą jednak wlodarze w Kielcach to chlopy z jajami i nie ma dla nich rzeczy niemozliwych. Załozono w Kielcach Spoleczny Komitet Budowy Stadionu i zaangazowano do tego posłów Ziemii Kielckiej jak równiez wojewodę świetokrzyskiego.
Brakujące do budowy pieniądze pozyskano z kilku miejsc :
- 4,5 mln zł z RKS Zarządu Województwa
-1 mln zl z Ministerstwa Edukacji Narodowej i Sportu
-4,5 mln Ministerstwo Gospodarki i Pracy
-4,5 mln z UE
Jak wiec widac operatywnośc wladz Kielc dala im 14,5 mln zł czyli sami do stadionu dolozyli tylko niewiele ponad 25 mln zł
Poniewaz nasz wymarzony stadion mialby być stadionem regionu i jego lokalizacja przy granicy trzech miast, do projektu dorzuciłaby się zarówno DG jak i Będzin,i bez problemu nazbieraloby się kwote wystarczająca na budowe nowoczesnego stadionu.

A gdzie jeszcze,wzorem innych miast mozna szukac dotacji do budowy stadionu ?
-Totalizator Sportowy
-Fundusze Strukturalne UE
-Polska Konfederacja Sportu
-Zintegrowany Program Operacyjny Rozwoju Regionalnego

Nie wierzę w to aby p Górski nie wiedzial o mozliwościach sfinansowania budowy stadionu przez rózne instytucje,lecz nie mam pojęcia dlaczego on, rodowity sosnowiczanin nie robi nic ku temu aby w S-cu powstal nowoczesny obiekt sportowy.Szkoda bo te oferowane 20 mln na remont, przy odrobinie dobrej woli w zupełności wystarczyłoby na reprezentacyjny obiekt Zagłebia Dabroskiego.

A tak, pańskie dzialanie przypomina operacje plastyczną na ledwo żywym osiemdziesięciolatku który po operacji bedzie piękny a wewnatrz i tak będzie starym ramolem który skonczy wkrótce na Zuzannie.[/img]
dardaw

Postprzez max-jaworzno 2006-09-03, 9:31 am

a moze wezcie i niech stoja ludzie ze służby pożądkowej z puszkami na odnowe stadionu żeby lepiej sie kibicowalo...każdy niech wrzuci od siebie jakis grosik na stadion zeby nasza druzyna miala gdzie grac a kibice pozadnie ich dopingowac... co wy na to??
max-jaworzno
Żółta kartka

Postprzez bankier 2006-09-03, 9:37 am

a moze wezcie i niech stoja ludzie ze służby pożądkowej z puszkami na odnowe stadionu żeby lepiej sie kibicowalo...każdy niech wrzuci od siebie jakis grosik na stadion zeby nasza druzyna miala gdzie grac a kibice pozadnie ich dopingowac... co wy na to??

takie rzeczy to tylko w Erze... a propos czy nie pomyliłeś tego forum z forum jednogo z jaworznickich trzecioligowców?
bankier

Postprzez zgredos 2006-09-03, 10:24 am

cala napisał(a):
August napisał(a):Też tak słyszałem że był to jeden mecz, ale nie chciało mi się wierzyć.Tyle, że jaki był sens stawiania robienia wtedy oświetlenia?

Skoro wiesz, że było więcej meczy to napisz jakie bo ja wiem tylko o jednym z Górnikiem Z.

A czy był sens stawiania oświetlenia,pewnie robili to z myślą że będzie więcej meczów przy oświetleniu. Ale były takie czasy że mecze organizowali w niedziele do południa żeby odciągnąć ludzi od kościoła
zgredos

Postprzez cala 2006-09-03, 11:00 am

zgredos napisał(a):
cala napisał(a):

Skoro wiesz, że było więcej meczy to napisz jakie bo ja wiem tylko o jednym z Górnikiem Z.

A czy był sens stawiania oświetlenia,pewnie robili to z myślą że będzie więcej meczów przy oświetleniu. Ale były takie czasy że mecze organizowali w niedziele do południa żeby odciągnąć ludzi od kościoła

ja pamietam ostatni mecz z legia bylo 1:1(zaglebie strzelilo bramke z wolnego) :D
szukalem wiecej info w necie ale nic nie znalazlem
cala

Postprzez Jaworznianin-ZAGŁĘBIE 2006-09-03, 12:42 pm

bankier czego ty sie go czepiasz?? ja jestem z jaworzna i jestem za Zagłębiem Sosnowiec bo urodzilem sie w tym miescie... czy odrazu jak ktos nie mieszka w Zagłębiu to nie moze byc za ta druzyna?? I on ma dobry pomysl ciekawe czy Ty bys nie wrzucil do puszki na odnowe stadionu zeby ci sie przyjemniej mecz ogladalo, co??
Jaworznianin-ZAGŁĘBIE
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna