Nowy zespół w B-klasie.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy zespół w B-klasie.

Postprzez FuBu 2011-07-17, 11:06 pm

Nie każe Ci się z nikim bić tylko pokazać, że masz czelność zaszydzić z ludzi, którzy zadbali o to, by przed laty Zagłębie nie zniknęło z kibicowskiej mapy Polski, a klub powrócił do ligowych rozgrywek...

Do Ciebie django nie pisze więc się nie wtrącaj.
FuBu

Postprzez django 2011-07-17, 11:08 pm

No żesz... nie to forum, żebyś mi takie sugestie dawał. Powtórzę: skąd w nazwie klubu wziął się rok 1906? Co do drugiej części Twojego postu, prawda, że kibice dbali o to by klub nie zniknął z kibicowskiej mapy, ale gdyby nie ludzie tacy jak Baczyński, Adamczyk czy Płatek, to dalej jeździlibyście na Legię i śpiewali, o Zagłębiu
django

Postprzez FuBu 2011-07-17, 11:11 pm

Stąd, że założyli go kibice Zagłębia Sosnowiec założonego w 1906 roku.

Gdyby nie wierni kibice to i Baczyński z Adamczykiem , by nic nie wskórali. Wzajemne wsparcie było tutaj decydujące.

Widać, że nie potrafisz prowadzić dyskusji tylko próbujesz wielce pokazać, że są jacyś "Wy", do których się nie zaliczasz.
Ostatnio edytowano 2011-07-17, 11:17 pm przez FuBu, łącznie edytowano 1 raz
FuBu

Postprzez django 2011-07-17, 11:15 pm

Ale Zagłębie założone w 1906 roku istnieje, a Wasze ma powstać w roku 2011. Nie może być więc kontynuatorem tradycji ciągle istniejącego klubu, prawda?
django

Postprzez pyla 2011-07-17, 11:16 pm

FuBu napisał(a):
yahaya 1906 napisał(a):Czy jest w Polsce drugi taki klub który to praktykuje?

Chociażby CWKS w Warszawie.

pyla napisał(a):Ja tak w kwesti formalnej ,Jeżeli dopiero teraz prowadzi się nabór /łapanke / do druzyny to kiedy chcecie zgłosić zawodników /założyc karty, potwierdzić do gry/ bo coś mi się wydaje że na ten sezon się nie wyrobicie. Klub w sądzie jest już zarejestrowany ? A co z licencją ?

Jak nie wiesz do kiedy można to zrobić i na jakim etapie są formalności to nie oceniaj czy ktoś się wyrobi czy nie.
Dziwne, ze tyle osób, które krytykuje Zagłębie 1906 i się z nim nie identyfikuje tak jest zaciekawionych jego losami...

W tym rzecz że wiem jak to się robi, Ja nie oceniam tylko napisałem że mi się wydaje. Chyba nie jest to tajemnicą na jakim etapie są formalności ? Najpierw klub rejestruje się w sądzie, potem zgłasza do ŚZPN następnie do podokregu Sosnowiec. W katowicach uprawomacnia zawodników do gry /karty/itd. itd. Najważniejsze w tym wszystkim są obligatoryjne terminy których trzeba dotrzymac , dlatego pytałem czy się wyrobicie i wystartujecie w tym sezonie ? Acha czy w sądzie zarejestrowano nazwe ZAGŁĘBIE 1906 ?
pyla

Postprzez django 2011-07-17, 11:20 pm

FuBu napisał(a):Widać, że nie potrafisz prowadzić dyskusji tylko próbujesz wielce pokazać, że są jacyś "Wy", do których się nie zaliczasz.

No bo się nie zaliczam. To WY założyliście klub w kilkanaście osób, a teraz na siłę próbujecie z niego zrobić klub wszystkich Zagłębiaków.
django

Postprzez FuBu 2011-07-17, 11:23 pm

django napisał(a):Ale Zagłębie założone w 1906 roku istnieje, a Wasze ma powstać w roku 2011. Nie może być więc kontynuatorem tradycji ciągle istniejącego klubu, prawda?

Pytałeś skąd 1906 w nazwie więc Ci odpowiedziałem. o żadnych tradycjach nie pisałem.

W założeniu Zagłębie 1906 jest kontynuatorem tradycji kibicowskiej i ma podmiotem, który przejmie tradycje piłkarskie w razie upadku Zagłębia SA.

pyla napisał(a):W tym rzecz że wiem jak to się robi, Ja nie oceniam tylko napisałem że mi się wydaje. Chyba nie jest to tajemnicą na jakim etapie są formalności ? Najpierw klub rejestruje się w sądzie, potem zgłasza do ŚZPN następnie do podokregu Sosnowiec. W katowicach uprawomacnia zawodników do gry /karty/itd. itd. Najważniejsze w tym wszystkim są obligatoryjne terminy których trzeba dotrzymac , dlatego pytałem czy się wyrobicie i wystartujecie w tym sezonie ? Acha czy w sądzie zarejestrowano nazwe ZAGŁĘBIE 1906 ?

Ja do założycieli klubu się nie zaliczam więc 100 % nie odpowiem na to pytanie, ale jak ktoś napisał papiery sa złożone do okręgowego ZPN, a karty zawodnicze z tego co wiem można podpisywać do końca lipca więc nie widze problemu.
FuBu

Postprzez FuBu 2011-07-17, 11:25 pm

django napisał(a):
FuBu napisał(a):Widać, że nie potrafisz prowadzić dyskusji tylko próbujesz wielce pokazać, że są jacyś "Wy", do których się nie zaliczasz.

No bo się nie zaliczam. To WY założyliście klub w kilkanaście osób, a teraz na siłę próbujecie z niego zrobić klub wszystkich Zagłębiaków.

ja klubu żadnego nie zakładałem wiec nie mów do mnie "wy", a w zacytowanym poście nie było słowa o klubie tylko o jeżdżeniu "Was" czyli kibiców Zagłębia na mecze Legii w czasach gdy klub Zagłębie nie istniał.
FuBu

Postprzez yahaya 1906 2011-07-17, 11:28 pm

To,że dzięki nim odrodziło się Zagłębie nie znaczy że jeśli teraz coś zorganizują to wszyscy im przyklasną.
yahaya 1906

Postprzez FuBu 2011-07-17, 11:31 pm

yahaya 1906 napisał(a):To,że dzięki nim odrodziło się Zagłębie nie znaczy że jeśli teraz coś zorganizują to wszyscy im przyklasną.

co innego przyklasnąć, lub nie, a co innego szydzić i bluzgać na ludzi, którym należy się szacunek szczególnie ze strony Zagłębiowskiej Braci.

Gdzieś, ktoś napisał, że wszyscy mają chodzić na Zagłębie 1906 zamiast na 2 ligę? nie wydaje mi się, to juz urojenie niektórych osób.
FuBu

Postprzez yahaya 1906 2011-07-17, 11:48 pm

FuBu napisał(a):
yahaya 1906 napisał(a):To,że dzięki nim odrodziło się Zagłębie nie znaczy że jeśli teraz coś zorganizują to wszyscy im przyklasną.

co innego przyklasnąć, lub nie, a co innego szydzić i bluzgać na ludzi, którym należy się szacunek szczególnie ze strony Zagłębiowskiej Braci.

Gdzieś, ktoś napisał, że wszyscy mają chodzić na Zagłębie 1906 zamiast na 2 ligę? nie wydaje mi się, to juz urojenie niektórych osób.

Niby ma byc to zabezpieczenie,a ultrasów na Ludowym nie zobaczymy.Nie wiem jak to nazwać.
yahaya 1906

Postprzez FuBu 2011-07-17, 11:56 pm

Protestem wobec polityki Zagłębia SA, bo tym właśnie jest.

To czy ktoś chodzi na Ludowy czy nie to jego suwerenna decyzja i każdy powinien ją uszanować. Kiedyś też nie było ultrasów na trybunach i jakoś nie uważam, żeby był to powód do ubliżania komukolwiek. Powstanie klubu Zagłębie 1906 to jedna sprawa, a niechęć części osób do sygnowania swoją działalnością tego co robi Zagłębie SA to inna sprawa, zorganizowanego dopingu nie byłoby na Ludowym nawet bez nowego klubu.
FuBu

Postprzez mario1 2011-07-18, 12:00 am

mam wiec rozumiec ze wszystkie zorganizowane grupy kibicowskie Zaglebia Sosnowiec ulegaja rozwiazaniu bo nie beda juz uczestniczyc w meczach tej druzyny czyli juz nie sa jej kibicami mam w takim razie pytanie moze byscie tanio opchneli wszystkie plutna wam i tak na nic a innym sie przydadza
mario1

Postprzez FuBu 2011-07-18, 12:07 am

mario1 napisał(a):mam wiec rozumiec ze wszystkie zorganizowane grupy kibicowskie Zaglebia Sosnowiec ulegaja rozwiazaniu bo nie beda juz uczestniczyc w meczach tej druzyny czyli juz nie sa jej kibicami mam w takim razie pytanie moze byscie tanio opchneli wszystkie plutna wam i tak na nic a innym sie przydadza

źle rozumiesz
FuBu

Postprzez django 2011-07-18, 12:38 am

FuBu napisał(a):Pytałeś skąd 1906 w nazwie więc Ci odpowiedziałem. o żadnych tradycjach nie pisałem.

W założeniu Zagłębie 1906 jest kontynuatorem tradycji kibicowskiej i ma podmiotem, który przejmie tradycje piłkarskie w razie upadku Zagłębia SA.

Jeżeli jest kontynuatorem tradycji kibicowskiej, to rok 1906 w nazwie jest zupełnie bez sensu. Z kolei w razie upadku Zagłębia ten klub nie będzie miał legitymizacji do przejęcia jego tradycji piłkarskich, ponieważ został powołany w momencie, kiedy oryginalne Zagłębie jeszcze istniało. Czyli nie jest kontynuacją, tylko tworem funkcjonującym równolegle, a więc po prostu innym klubem.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna