django napisał(a):Ale Zagłębie założone w 1906 roku istnieje, a Wasze ma powstać w roku 2011. Nie może być więc kontynuatorem tradycji ciągle istniejącego klubu, prawda?
Pytałeś skąd 1906 w nazwie więc Ci odpowiedziałem. o żadnych tradycjach nie pisałem.
W założeniu Zagłębie 1906 jest kontynuatorem tradycji kibicowskiej i ma podmiotem, który przejmie tradycje piłkarskie w razie upadku Zagłębia SA.
pyla napisał(a):W tym rzecz że wiem jak to się robi, Ja nie oceniam tylko napisałem że mi się wydaje. Chyba nie jest to tajemnicą na jakim etapie są formalności

Najpierw klub rejestruje się w sądzie, potem zgłasza do ŚZPN następnie do podokregu Sosnowiec. W katowicach uprawomacnia zawodników do gry /karty/itd. itd. Najważniejsze w tym wszystkim są obligatoryjne terminy których trzeba dotrzymac , dlatego pytałem czy się wyrobicie i wystartujecie w tym sezonie

Acha czy w sądzie zarejestrowano nazwe ZAGŁĘBIE 1906

Ja do założycieli klubu się nie zaliczam więc 100 % nie odpowiem na to pytanie, ale jak ktoś napisał papiery sa złożone do okręgowego ZPN, a karty zawodnicze z tego co wiem można podpisywać do końca lipca więc nie widze problemu.