Zagłębie Sosnowiec - Bałtyk Gdynia 6 listopada 17:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Zagłębie Sosnowiec - Bałtyk Gdynia 6 listopada 17:00

Postprzez kibic hools 2010-11-06, 10:31 pm

w porównaniu z Słubicami to dzisiejszy meczyk mi się podobał :niezle:
cieszy wynik :brawo: a fajniej było by w poznaniu tez pojechać z 2:0 max
kibic hools

Postprzez August 2010-11-06, 10:37 pm

django napisał(a):Mimo braku Lachy zagrali jeden z najlepszych meczów w tym sezonie, szczególnie w przednich formacjach.

Ja uważam, że zwyciestwo było ze wszechmiar szczęśliwe. W dużej mierze dlatego, że i Bałtyk to nawet jak na 2 ligę strasznie przeciętny zespół. Gdyby to był nieco lepszy team, prawdopodobnie nie cieszylibyśmy sie ze zwycięstwa. W każdym razie jak dla mnie zagrali bardzo słabo.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2010-11-06, 10:45 pm

August napisał(a):Ja uważam, że zwyciestwo było ze wszechmiar szczęśliwe. W dużej mierze dlatego, że i Bałtyk to nawet jak na 2 ligę strasznie przeciętny zespół. Gdyby to był nieco lepszy team, prawdopodobnie nie cieszylibyśmy sie ze zwycięstwa. W każdym razie jak dla mnie zagrali bardzo słabo.

Zauważ, że Bałtyk jest mniej więcej tak samo przeciętnym zespołem, jak my. Fakt, że na wyjazdach grają gorzej niż u siebie, ale my potęgą u siebie też nie jesteśmy. Taka Nielba dopóki nie przyjechała na Ludowy, to nie miała ani jednego zwycięstwa na wyjeździe. W tym kontekście trzeba docenić zwycięstwo 3:0 z jakby nie było konkurentem do awansu. Zwróć uwagę, że chyba po raz pierwszy w tym sezonie po strzeleniu bramki nie zaczęliśmy bronić wyniku i efektem były kolejne trafienia. Drugi plus to ilość strzałów - uderzali z każdej możliwej pozycji, a w ostatnich meczach bywało tak, że grajki bały się uderzać w stronę bramki. To wszystko mimo braku lidera Lachy. Wydaje mi się, że powoli praca Ojrzyńskiego zaczyna przynosić efekty. Inna bajka to gra w obronie i tutaj zimą trzeba będzie zrobić rewolucję.
Ostatnio edytowano 2010-11-06, 10:55 pm przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez Darian 2010-11-06, 10:55 pm

No kto by pomyślał. Frekwencja podobna do tej która jest obecnie na hokeju. Dzisiaj około 700-800 mawiedzonych desperatów postanowiło wybrać się na Ludowy.

Po dzisiejszym meczu można zapytać: czy jest jakaś poprawa w grze? Jeżeli tak to bardzo minimalna. Bałtyk w sumie sam sobie ten los zgotował nie wykorzystujac takich setek jakie mieli pokazali nam poziom tej słabiutkiej ligi. Nadchcodzi czas pożegnać niektórych - bez żalu z naszej strony. W pierwszej kolejności należy podziękować za usługi: Balulowi,Snadnemu,Skrzypkowi,Zioło. Nad pożytecznością reszty należy sie zastanowić w dalszej kolejności. Dać szansę Gruntowi i Cygankowi bo to szansa dla nas na lepszą przyszłość.
Darian

Postprzez swiezy52 2010-11-06, 11:42 pm

Snadny to jest jakies nieporozumienie... zastanawiam sie po co Ojrzynski go wystawia do 11. Moze i jest super crakowskim graczem ale tu daje ostro d..y. i jesli trener chce go w ten sposob przelamac to mysle ze lepszym rozwiazaniem bylo by zatrudnienie pozadnego psychologa.
Mielec za tekst po ostatnim gwizdku masz u mnie poteznego minusa... jak kiedys ktorys z grajkow powie ze nie ma atmosfery w szatni to smialo stwierdze ze ty jestes tego powodem... :czerwona:
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez django 2010-11-06, 11:44 pm

swiezy52 napisał(a):Mielec za tekst po ostatnim gwizdku masz u mnie poteznego minusa... jak kiedys ktorys z grajkow powie ze nie ma atmosfery w szatni to smialo stwierdze ze ty jestes tego powodem... :czerwona:

A co powiedział?
django

Postprzez swiezy52 2010-11-06, 11:47 pm

monolog ze zjebie Tomka za to ze podeszli do kibicow, "po co tam idziecie" "chodzcie tu" itp
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez django 2010-11-06, 11:53 pm

swiezy52 napisał(a):monolog ze zjebie Tomka za to ze podeszli do kibicow, "po co tam idziecie" "chodzcie tu" itp

To widzę, że się poczuł bardzo ważny jak na piłkarza, który gra w Zagłębiu niecałe pół roku. Chyba jeszcze nie zrozumiał, że Sosnowiec to nie Radzionków.
django

Postprzez emdżej 2010-11-07, 12:05 am

swiezy52 napisał(a):Snadny to jest jakies nieporozumienie... zastanawiam sie po co Ojrzynski go wystawia do 11

Też się nad tym zastanawiam. Zwłaszcza, że Snadny nie robi łaski tym, że jest młodzieżowcem, bo na jego pozycji grać przecież może Grunt.
emdżej

Postprzez August 2010-11-07, 12:21 am

django napisał(a):Wydaje mi się, że powoli praca Ojrzyńskiego zaczyna przynosić efekty. Inna bajka to gra w obronie i tutaj zimą trzeba będzie zrobić rewolucję.

Może, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni. Mnie się wydaje, że konieczne będzie więcej zmian anizeli w obronie.

swiezy52 napisał(a):monolog ze zjebie Tomka za to ze podeszli do kibicow, "po co tam idziecie" "chodzcie tu" itp

Cóż, miałem go za mądrzejszego.Ale dobrze, że takie rzeczy są nagłaśniane.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez MiChAs089 2010-11-07, 12:32 am

wygrali mecz i Mielec już myśli że stał się gwiazdą wielką ale z czasem zrozumieja że to nie oni są Zagłębiem bo Kozielski zrobi tak że jak nie zaczną grać to długo nie pograją a dla niego najlepiej żeby trybuny były zapełnione bo z tego płynie kasa . Miejmy nadzieje że z trenerem zakupią dobrych piłkarzy w zimowym okienku a po sezonie zrobią rewolucje w składzie pozbywając się prawie wszystkich .
MiChAs089

Postprzez Warson 2010-11-07, 1:01 am

Ja skomentuje tak:

Sędzia nam nieźle pomogł
Szcześcia mieliśmy też troche albo nawet dużo

noi wreszcie mamy bramkarza!!!
Warson

Postprzez django 2010-11-07, 1:42 am

Warson napisał(a):Sędzia nam nieźle pomogł

Ale w czym konkretnie?

Co do Mielca, to nie popadajmy w paranoję. Akurat to jest taki piłkarz, który w przeciwieństwie do większości głośno mówi o tym co myśli i nie dotyczy to tylko kibiców. Nie podoba mi się jego wypowiedź, ale już w poprzednim sezonie mieliśmy takiego jednego grajka, którego kibice nosili na rękach, a on po cichu psuł atmosferę w szatni. Tak po prawdzie to nie wiem za co oni mieli dzisiaj dziękować kibicom, bo dopingu nie słyszałem. Poza tym, czy nam się podoba jego charakter, czy nie, to jest jednym z najlepszych grajków, jakich obecnie mamy i wokół min. niego będzie budowana kadra na wiosnę.
django

Postprzez YOOSHKY 2010-11-07, 1:50 am

Warson napisał(a):Ja skomentuje tak:

Sędzia nam nieźle pomogł
Szcześcia mieliśmy też troche albo nawet dużo

noi wreszcie mamy bramkarza!!!

Pierwszy karny 100000%
YOOSHKY

Postprzez MiChAs089 2010-11-07, 2:14 am

django napisał(a):
Warson napisał(a):Sędzia nam nieźle pomogł

Ale w czym konkretnie?

Co do Mielca, to nie popadajmy w paranoję. Akurat to jest taki piłkarz, który w przeciwieństwie do większości głośno mówi o tym co myśli i nie dotyczy to tylko kibiców. Nie podoba mi się jego wypowiedź, ale już w poprzednim sezonie mieliśmy takiego jednego grajka, którego kibice nosili na rękach, a on po cichu psuł atmosferę w szatni. Tak po prawdzie to nie wiem za co oni mieli dzisiaj dziękować kibicom, bo dopingu nie słyszałem. Poza tym, czy nam się podoba jego charakter, czy nie, to jest jednym z najlepszych grajków, jakich obecnie mamy i wokół min. niego będzie budowana kadra na wiosnę.

Twoje wypowiedzi są jak pikniki z krytej nie chodzi tutaj o kopanine na boisku chodzi o to że to my tworzymy trzon Zagłębia oni są od grania meczy a za taką kase to oni powinni trawe gryźć a że w Słubicach dali dupy i takim chasłem jak Łuczywek stracili szacunek do kibiców to w 10000000000 % popieram to co było na tym meczu jeżeli oni nie bedą szanować nas kibiców to po jakiego grzyba mamy zdzierać gardła . Ja jednak wierze że Pan Kozielski z Trenerem rozpizdzą ten skład i kupią piłkarzy z Jajami bo w obecnej drużynie to chyba Lacha Bednar i może Schlakotin zasługują na koszulke Zagłębia .
MiChAs089

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna