Zagłębie Sosnowiec - ŁKS Łomża 25.03 godz. 14.00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez ŁuKaS 2007-03-25, 9:01 pm

Witam, bedziecie mieli jakies linki z meczu?? Gole, kibice, oprawa itp.
ŁuKaS

Postprzez Uruk 2007-03-25, 9:01 pm

Na tvp3 Dawid Skrzypek.
Uruk

Postprzez Mehehe7 2007-03-25, 9:01 pm

Zagłębiaczek brawo chyba jako jedyny oprocz mnie nie najezdzasz na Zaglebie po jednym przegranym meczu bo po wygranej po meczu z piastem i remisie w
Legnicy az tylu glosow niezadowolenia nie bylo.
Mehehe7

Postprzez Zagłębiaczek 2007-03-25, 9:08 pm

tvp3 katowice...

taka jest prawda, ja wierzę i będe wierzył do końca na dobre i na złe...
jeden mecz nie wyszedł a tutaj już chcą zmiane trenera dlatego że nie wyszedł z ławki podpowiedzieć swoim graczom - to jest śmieszne, wierni kibice, ktorzy się napinali 3:0 zagłębie a tak naprawde to 1/2 osób nie była na Ludowym i nie wei do końca jak wyglądał mecz...

Skrzypek się przyznał, że frajersko wyszedł mecz i widać, że wszyscy to przeżywają.
Zagłębiaczek

Postprzez Uruk 2007-03-25, 9:11 pm

Puenta prowadzącego trafna "za tydzień Zagłębie ma pewne trzy punkty za walkower z Zawiszą".Nie wiadomo czy śmiać się czy płakać.
Uruk

Postprzez tommaz 2007-03-25, 9:17 pm

Po drugiej połowie w Legnicy już myślałem że gożej zagrać juz nie można i sie nie da , pomyliłem sie :( bo to co dzisiaj było z Łomżą napewno grą w piłkę nazwać nie można !!! Może chłopaki się wystraszyli że czołówka tabeli miernie gra i mogliby awansowac ?? to pytanie trzeba tez sobie zadac !! czy nasze gwiazdy wogóle chcą awansować , a może komus z klubu poprostu nie leży awans ???!!!!!! Jeśli tak to niech nam nie mydlą oczu i powiedzą jasno że do OE wejść nie chca !!! Za dzisiejszy mecz jednak najbardziej nie skrytykuje Dworczyka lecz nasze gwiazdy !!! Dziś nie było wogóle walki , powiem nie było nawet chęci do podjęcia walki !!! nie wspomne już o ambicji !!! W przerwie zimowej bardziej poważnie podchodzili do sparingów !!!
Obyśmy nie musieli juz wiecej oglądać takich meczy !!!
Rozumiem przegrać i zniósłbym porażke ale po cięzkiej ambitnej walce , a nie poprostu po podłożeniu się przeciwnikowi tak jak to miało miejsce dzisiaj !!!
tommaz
Obserwowany

Postprzez Przemek26 2007-03-25, 9:28 pm

Łuki19 napisał(a):2 bramka dla nich to zaś cholerny bład Peskovica :? po jaka cholere on wychodzi do piłki skoro w nia nie trafia i z jego błedu wpada bramka .

Ogladałem 2 razy tą bramkę na TVP 3 . To Kłoda interweniującego Peskovica powalił na ziemię. Gdyby nie ten bum Boris wypchnął by tą piłkę za pole karne.
Przemek26

Postprzez dejotmaly81 2007-03-25, 9:28 pm

tommaz napisał(a): to pytanie trzeba tez sobie zadac !! czy nasze gwiazdy wogóle chcą awansować , a może komus z klubu poprostu nie leży awans ???!!!!!!!

Może i masz rację???
Przecież po awansie do OE trzeba spełnić wymogi licencyjne stadionu...
Oświetlenie, podgrzewana murawa, zadaszenie na odpowiednią liczbę ludzi...a to wszystko kosztuje dużą kasę!!!
I UM nie bardzo kwapi się żeby ją wydać, bo...uzależnia wszystko od wynikow sportowych...
Ale to już dyskusja na inny temat chyba...
dejotmaly81

Postprzez emdżej 2007-03-25, 9:49 pm

Zagłębiaczek napisał(a):taka jest prawda, ja wierzę i będe wierzył do końca na dobre i na złe...
jeden mecz nie wyszedł a tutaj już chcą zmiane trenera dlatego że nie wyszedł z ławki podpowiedzieć swoim graczom - to jest śmieszne, wierni kibice, ktorzy się napinali 3:0 zagłębie a tak naprawde to 1/2 osób nie była na Ludowym i nie wei do końca jak wyglądał mecz...

Ot taka kosmicznie wkurzająca mnie mentalność. Jak dobrze to wszyscy wierni i kochający piłkarzy i drużynę. Jak porażka to trzeba sobie po nich pojeździć i płakać, że się przyszło.
emdżej

Postprzez KAVU'91 2007-03-25, 9:52 pm

To co zobaczyłem dzisiaj na Ludowym to jest tragedia. Szkolne błędy, brak jakiegokolwiek zaangażowania w grę, bez ambicji. Przez 90 minut Zagłębie nie potrafiło stworzyć sobie dobrej okazji do strzelenia bramki. Piątkowski popisał się pięknym strzałem, ale cóż z tego jak po wyrównującej bramce gra Sosnowiczan wróciła niestety do normy. Z komentarza po meczowego trenera można wywnioskować, że Zagłębie nie wykonało żadnych, ale to żadnych założeń taktycznych.

Dworczyk napisał(a):Mieliśmy rozrysowany plan, mieliśmy grać oskrzydlająco i schodzić do środka. Skrajni obrońcy mieli się podłączać do akcji, napastnicy mieli się zabierać na jedną stronę i robić wolne boki. Mieliśmy realizować przez 90 minut, to co na początku pokazał Skrzypek a nasi skrajni pomocnicy schodzili do linii ataku w dwójkę, zabierali miejsce i graliśmy każdą piłkę do przodu długą. Druga rzecz - graliśmy za wolno piłką, dawaliśmy się zawsze ustawić przeciwnikowi. Jeśli piłka była szybsza, otwierały się wolne strefy, to stwarzaliśmy zagrożenie.

Tutaj dobrze, że zostało wyjaśnione co tak naprawdę mieli dzisiaj pokazać nasi piłkarze, bo oglądając mecz mogło się wydawać że wyszli bez żadnego pomysłu na grę. Hmm, ciekawe. Adżem dzisiaj obchodzi urodziny, ale może impreza była wczoraj... Bo z boku to tak to właśnie wyglądało. Albo po imprezie u Bośniaka, albo myślami na niej. A o piłce to dzisiaj myślał tylko solenizant.

Peskovic - jak widać Zagłębie nadal ma problemy z pewnym gościem między słupkami. Kłoda - trzeba totalnie nie mieć mózgu, żeby faulować zawodnika stojącego tyłem do bramki, znajdującego się w bocznym sektorze boiska... Emocje emocjami, ale myśleć trzeba zawsze. To nie brak umiejętności ani formy tylko debilizm w czystej postaci! Hosic, Treściński - para stoperów, bez rewelacji. Znakomicie wkomponowali się w fatalnie dzisiaj grający zespół Zagłębia. Adżem - jedyny, który pokazał zaangażowanie mimo 34 lat na karku. Nic tylko brać przykład. Skrzypek - sił starczyło na 10 pierwszych minut spotkania, później niewidoczny. Piątkowski - oprócz strzelonej bramki dno. Kościukiewicz - wyróżniał się wzrostem. I połkniętym kijem od szczotki przez co utrzymywał nienagannie wyprostowaną sylwetkę przez 90 minut. Berensztajn - bezproduktywny. Za dużo strat i niecelnych podań jak na zawodnika tej "klasy". Mierzejewski - dwie słabe wrzutki przez całe spotkanie to stanowczo za mało jak na następce Chwalibogowskiego. Dalej... Folc - nie można było oczekiwać cudów po takim okresie rozbratu z piłką. Stanowczo za bardzo się oszczędzał a co za tym idzie nie powinien wystąpić dzisiaj od pierwszych minut. Paczkowski - wszedł i znikł. Jakby gdzieś wtopił się w murawę... Prymula - spodziewałem się więcej, dzisiaj nie stwarzał żadnego zagrożenia pod bramką rywali. Oziębała - dobra zmiana, powinien w końcu otrzymać większy kredyt zaufania.

Współczuje tym, którzy zapłacili 12 złotych za oglądanie takiego widowiska. Wyzywać zawodników od najgorszych nie ma sensu, przecież i tak to niczego nie zmieni. No może poza ulgą na duszy ;)

Reasumując, troszkę wiary w naszych zawodników! Czasami jest taki dzień, że nic nie wychodzi. Ale nie można usprawiedliwiać takiej postawy! Biegać trzeba zawsze, walczyć trzeba na każdym cm boiska. Dać z siebie coś, żeby przynajmniej po takiej grze jak dziś było za co bić brawa po końcowym gwizdku...

Pozdrawiam, Krystian.
KAVU'91

Postprzez Warson 2007-03-25, 10:50 pm

Boże tak po calym dniu siedze sobie i rozmyslam, co by bylo gdybysmy wygraliz tymi pipidówami 2 mecze... i potkniecia Ruchu... Nigdy niepotrafimy wykorzystac bledow innych. No tak bylo by piekne 1 miejsce i Lider.

ale cos mi sie tak wydaje ze Nasz klub -> potem nasi grajkowie Boją sie tego pierwszego miejsca Boja jak ognia. ehhh szkoda Gadac.

Nasi zwodnicy dostaja taka kase, ze nie jeden zawodnik w Orange Nie dostaje takich zarobkow. Wciaz sie to w naszym klubie nie zmienilo. Maja tyle wiec ich wszystko Pier****.

Ehh Wygrana = Premia

I tyle! PO pozadnych meczach takich jak z Piastem zawodnicy powinni dostawac a jak h** graja to odciac im Przyplyw zeby nawet na jedzenie nie mieli, zaloze sie ze Inaczej by to wszystko wygladalo.
Warson

Postprzez Konew 2007-03-25, 11:56 pm

Mehehe7 napisał(a):Zagłębiaczek brawo chyba jako jedyny oprocz mnie nie najezdzasz na Zaglebie po jednym przegranym meczu bo po wygranej po meczu z piastem i remisie w
Legnicy az tylu glosow niezadowolenia nie bylo.

Nie jesteście sami ja też jestem z wami!!! :D.Humor nam się nie popsuje nawet gdy przegramy mecz!!!Pozdro!!!
Konew

Postprzez zag23 2007-03-26, 12:46 am

Po takim meczu powinny polecieć jakieś kary finansowe dla piłkarzy za brak zaangażowania w meczu. Druga sprawa płacąc kasę wymagamy aby nasi grali co najmniej jak z Ruchem u siebie na jesieni. Po trzecie prawdopodobnie opatrzność boża uratowała Dworczyka chodzi mi o następny mecz z Zawiszą, która się wycofała ale gdyby tego nie zrobiła i nasz klub by przegrał tamten mecz to już by było po trenerze.

JOKE: Kto może nas uratować - Noga i Japończyk.
zag23

Postprzez Łuki19 2007-03-26, 7:21 am

Dawid mówił ze po meczu Dworczyk przyszedł do szatni i podziekował zawodniką za ambicje i wole walki widzial ktos na meczu jakas wole walki i ambicje ? bo jak tak to widocznie ja byłem na innym meczu eh a tak pozatym co za trener dziekuje za ambicje i wole walki po takiej padlinie ;/ ?.
Łuki19
Obserwowany

Postprzez bolo73 2007-03-26, 7:25 am

Punkty stracić można - bo traci je każdy- ale stracić po walce i zaangażowaniu włożonym w grę a stracić frajersko to jest różnica. Chciałbym zwrócić tutaj uwagę na pewien regularnie powtarzający się w tym sezonie (chociaż nie tylko w tym) fakt. Tracimy punkty z drużynami teoretycznie dużo od nas słabszymi: Stalówka,Kmita,Legnica,Lomża,Polonia.I w tym miejscu należałoby zadać sobie pytanie dlaczego tak się dzieje?Potrafimy wygrać we Wrocławiu,Białymstoku, z Ruchem u siebie natomiast gubimy punkty z drużynami słabszymi.Moim zdaniem dzieje się tak ponieważ Panowie Grajkowie myślą,że ci teoretycznie słabsi na samo info o tym,że przyjdzie im się zmierzyć z Wielkim Zagłębiem położą się na murawie i podarują im punkty w prezencie.Otóż jak pokazuje życie nikt nie zamierza pękać przed Zagłębiem i do każdego spotkania należy podchodzić z jednakową koncentracją i szacunkiem dla przeciwnika. Spójrzmy na reprezentację .Ile razy poprzednimi laty męczyliśmy się z takimi potęgami jak San Marino,Azerbejdżan,Armenia,łotwa,Cypr etc?Jestem przekonany,że jak przyjdzie nam grać z Chorzowem,Lechią,Jagiellonią to zobaczymy inne Zagłębie.Tylko obawiam się,że w końcowym rozrachunku może nam zabraknąć tego jednego czy nawet dwóch punkcików frajersko straconych z drużynami słabszymi.Obym się mylił.
bolo73

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna