Aresztowanie piłkarzy ZS

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez problematyk-ziom 2006-08-22, 3:18 pm

Co do Ujka to mam jakieś mieszane odczucia... Jak grał u Nas to byliśmy jedynym poukładanym w pełni profesjonalnym klubem... no przynajmniej w takim tonie się wypowiadał... teraz nagle my jesteśmy beee... a "Życzyłbym każdemu piłkarzowi, aby grał w takim klubie jak GKS Bełchatów, gdzie nikt nikogo do niczego nie zmusza."

Ja wiem, że "kobieta zmienną jest"... ale Mariusz U. jest trochę jak chorągiewka na wietrze...
problematyk-ziom

(H)ujek Luj

Postprzez NAPOLI 2006-08-22, 3:21 pm

wali mnie to co mowi ten caly ujek nigdy go nie lubialem i wiedzialem ze to szmaciaz, skoro bylo mu tak zle w Zaglebiu to czemu tu gral!!!! :evil: on zrobi wszystko tylko by ratowac wlasna dupe.
NAPOLI
Żółta kartka

Postprzez czeladzianin 2006-08-22, 3:22 pm

kwachu napisał(a):
olo69 napisał(a):po zlozeniu wyjasnień wszyscy zostali zwolnieni

Czyli nie było na tyle dowodów, albo zarzuty nie były na tyle poważne żeby któregokolwiek z piłkarzy aresztować (jak to było w przypadku "Fryzjera" i kilku sędziów, których z aresztu nie wypuszczono). W kontekście tego co napisał Krawiec może faktycznie jest to jednak prowokacja wymierzona w nasz klub. Ciekawe czy sami zawodnicy będą chcieli cokolwiek nam w tej sprawie powiedzieć.

Wypuscili, wypuscili za poreczeniem majatkowym wiec cos jest na rzeczy, wole czystke w druzynie niz jakiekolwiek niedomowienia jesli sa winni trzeba ich ukarac, jesli sa niewinni wymagaja przeprosin przez kazdego kto ich juz skazal :!: Sport dla kibicow!!!!!!
czeladzianin

Postprzez CharoN^ 2006-08-22, 3:25 pm

No już, już. Co poniektórzy za bardzo wyolbrzymiają zaistniałą sytuacje. Jedynym faktem, który może wywołac niepokój to zdanie Ujka udzielone dziennikarzom. W każdym bądź razie nie wymyślajcie jakiś chorych sytuacji, bo nie takie rzeczy w Polskiej piłce miały miejsce. W najbliższym czasie łupem antyterrorki (:lol:) ma paśc jakaś gruba ryba, zobaczymy co z tego będzie... (może michaś :D?).
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Monti 2006-08-22, 3:31 pm

Cały czas nie ma pewności czy to prawda. Jeśli nawet to, nie napie...e na Lache bo jeśli on jest winien to pewnie najmniej. Trzeba rozróżnić skutek i przyczynę. To o co go oskarżono to skutek. Problem jest w przyczynie, a przyczyną są mechanizmy korupcyjne, które nie pozwalają wygrać ligi w sportowej walce. Wypowiedzi typu wszystko przez "najemników" to wogóle są śmieszne i beznadziejne. Co wy myślicie że Lacha robił to w tajemnicy przed naszymi wychowankami. Jestem wogóle pewien że jeśli to prawda, to nie on był inspiratorem. Jak mówicie o "łamaniu nóg" to proponuje alfabetycznie wszytkim bez wyjątku i to nie tylko a właściwie zwłaszcza nie tylko piłkarzom. Jeśli przez przypadek nawinie się któryś co nie grał wtedy u nas, nie szkodzi też napewno ma coś na sumieniu.
Ostatnio edytowano 2006-08-22, 3:33 pm przez Monti, łącznie edytowano 1 raz
Monti
Moderator

kara

Postprzez cezaros_prowokator 2006-08-22, 3:33 pm

Coś sie musi zmienić w tej skopanej piłce. Lepiej póżno niż w cale nawet kosztem naszego klubu.
cezaros_prowokator
Żółta kartka

Postprzez viking 2006-08-22, 3:33 pm

INFORMACJA PRASOWA

Zamiast grać, piłkarze kupowali sukcesy dla swojej drużyny

21 sierpnia 2006r. po południu w wyniku działań policjantów ze specjalnej grupy realizacyjnej Wydziału do Walki z Korupcją Komendy Wojewódzkiej Policji we Wrocławiu oraz Wydziału do Walki z Przestępczością Gospodarczą Komendy Wojewódzkiej Policji w Opolu zatrzymany został kolejny podejrzewany o udział w aferze korupcyjnej w polskiej piłce nożnej.

Jest to 29-letni, były zawodnik II-ligowego klubu piłkarskiego ze śląska. Został on zatrzymany z podejrzeniem o wręczanie i obietnice wręczania korzyści majątkowych sędziom piłkarskim w zamian za korzystne wyniki meczów dla swojego zespołu.
22 sierpnia 2006r. trzej zatrzymani piłkarze doprowadzeni zostali do Prokuratury Okręgowej we Wrocławiu, gdzie złożyli swoje wyjaśnienia. Po przesłuchaniu wszyscy zostali zwolnieni, wobec nich Prokurator zastosował wolnościowe środki zapobiegawcze.

Za korumpowanie sędziów przy organizacji profesjonalnych zawodów sportowych wszystkim zatrzymanym wczoraj piłkarzom grozi odpowiedzialność karna pozbawienia wolności do lat 5.

viking

Postprzez olo69 2006-08-22, 3:41 pm

wieszczu napisał(a): Złodzieji i sprzedawczyków,szkalujących poprzez takie działania dobre imię klubu nie potrzebujemy.Lacha takim jak wy powinno się łamać nogi,tak abyście już nigdy nie mogli sprzedać żadnego meczu. :evil: :evil: :evil:

Różnica pomiędzy sprzedaniem meczu a kupieniem jest dość istotna, sprzedaż ciężko byłoby wybaczyć, na szczęście o sprzedaży póki co nie było mowy
olo69

Postprzez HrabiaZÄ…bek 2006-08-22, 3:42 pm

wieszczu napisał(a):

No i ch.. z tego,że byli płotkami czy szychami! Jakie to ma k.... znaczenie kim byli?!

Ano takie że są ludzie którzy inicjują tego typu "interesy". Są to sędziowie prezesi i inni działacze którzy się na tym precederze dorabiają. A jeżeli inni nie chcą w to wejść to szantażuje się ich w różnoraki sposób.

Podam taki przykład, który był nawet opisywany w tvp3.
Otóż pewien piłkarz Błękitnych Sarnów opowiadał jak podczas pewnego meczu w naszym regionie (Ząbkowice) był świadkiem tego jak sędzia przed meczem zażądał gotówki za mecz w zamian gwarantując zwycięstwo! W odpowiedzi na tą propozycję działacz i trener Sarnowa odmówili. I mamy mecz do przerwy Sarnów prowadzi i gdy wydawało się że spokojnie wywiezie 3 pkt. do akcji wkroczył zawistny sędzia, który wydawałoby się wcześniej że sędziował uczciwie. Ale tylko do pewnego momentu.Otóż gdy rozpoczynała się 90 minuta rozpoczął swój "teatr". W meczu nie było żadnych przerw i wydawało się że sędzia doliczy max. 2 min., nic z tego. Sędzia doliczył aż 7 minut a w ów 7 minucie podyktował kontrowersyjny rzut wolny tuż przed polem karnym i gdy gospodarze strzelili bramkę zakończył spotkanie!!
Nie uwierzyłbym w to gdybym tego meczu nie widział, ale tak się właśnie złożyło że byłem na tym meczu i mogę potwierdzić wersję tego zawodnika.

Tak więc jak widać na powyższym przykładzie są ryby i płoteczki, a przekręty są na porządku dziennym. Jeżeli się nie podporządkujesz i nie pójdziesz z "nurtem" to będziesz miał spore problemy żeby osiągnąć cokolwiek.
HrabiaZÄ…bek

Postprzez August 2006-08-22, 3:45 pm

mam nadzieję, że Lachowski i Antczak też się wypowiedzą w tej sprawie.
August

Postprzez tomas1906 2006-08-22, 3:50 pm

jesli kupowalismy sedziow to wine za to napewno ponosza ludzie w klubie a pilkarze to tylko kurjerzy co do wypowiedzi Mariusza U. to wali mnie co ten pajac o nas mowi dla mnie jest zetonem i za kase zrobilby pewnie nie jednemu sedziemy kolo lachy
tomas1906

Postprzez zgredos 2006-08-22, 4:16 pm

Naprawde ktoś myślał że polska piłka jest czysta. Że niby co cała Polska handluje meczami tylko my nie. Chodze na mecze ponad 30 lat i widziałem już mnóstwo ustawionych meczów część z nich była na naszą korzyść część nie -taka jest polska piłka.Moim zdaniem w Polsce nie ma sędziego, działacza itd który nie brałby udziału w jakimś przekręcie
Ja się obawiam czegoś innego żeby teraz właściciel klubu nie wycofał się z dalszego sponsorowaniaq (a ma do tego dwa powody; korupcja i bardzo słabe wyniki)
zgredos

Postprzez domestos666 2006-08-22, 4:21 pm

August napisał(a):mam nadzieję, że Lachowski i Antczak też się wypowiedzą w tej sprawie.

Jakieś oficjalne stanowisko klubu powinno też zaistnieć.
domestos666

Postprzez Demono 2006-08-22, 4:25 pm

CharoN^ napisał(a):No już, już. Co poniektórzy za bardzo wyolbrzymiają zaistniałą sytuacje. Jedynym faktem, który może wywołac niepokój to zdanie Ujka udzielone dziennikarzom. W każdym bądź razie nie wymyślajcie jakiś chorych sytuacji, bo nie takie rzeczy w Polskiej piłce miały miejsce. W najbliższym czasie łupem antyterrorki (:lol:) ma paśc jakaś gruba ryba, zobaczymy co z tego będzie... (może michaś :D?).

Czyli dalej mamy udawac, ze sie nic nie stalo? Oszukiwac siebie i całą Polskę, jak z tym wymyslonym jubileuszem?

Dzieki - beze mnie.

Wole, zeby prawda wyszla na jaw - to jedyna szansa na oczyszczenie Zaglebia. Jak ukarali Piasta, to wylismy z oburzenia i potepienia. A teraz mamy udawac ze nic sie nie stalo. Fajna moralnosc.
Demono

Postprzez wieszczu 2006-08-22, 4:29 pm

Przyznam Koledzy,iż nie do końca rozumiem dlaczego akurat w tym przypadku staracie się dzielić zło na mniejsze i większe (kupienie meczu a sprzedanie).Prawdziwy dramat polega na tym,że dotyczy to teraz Zagłębia Sosnowiec i być może dlatego tak ciężko o obiektywizm.Teraz Zagłębie,po nas jeszcze wielu następnych,którzy w tej chwili myślą,że ich klubu to nigdy nie spotka.Też tak sądziliśmy,czyż nie? Dla mnie piłkarz (i nieistotne,że sterowany z góry-to akurat pewnik),który składa propozycję kupienia meczu nie będzie miał żadnych skrupułów,aby następnym razem inny mecz sprzedać! Wszystko zależy od okoliczności w danej chwili.Jest to element korupcji i nie można jej dzielić na dobrą i złą.Dla takich zachowań nie może być absolutnie żadnej tolerancji,bo łagodząc fakt,że akurat chciał "tylko" kupić mecz sami dajemy zielone światło na takie zachowania.Będąc kibicem Zagłębia z ponad dwudziestoletnim stażem czuję autentycznie ogromny wstyd z sytuacji jaka zaistniała :oops: .
wieszczu
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: jaca661966