Hydrobudowa--Zagłębie sobota godz.17

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2006-06-06, 6:56 am

WOJTEK napisał(a):Ale co to za teksty ??? Jaka kara ? Za co ja się pytam ?? Jakie dowody ?? Słowa najbardziej sprzedajnej dziwki w polskiej lidze ?? Śmiech na sali...
Baniak !! Ty jesteś głupi jak baniak.

Zgadzam się w 100% ale skoro telewizja TVP3 we wczorajszym sporcie o 18.30 rozpoczyna program od tej sprawy w tle pokazuje zdjecia najbardziej skurwiałej gazety "fakt" a Pani Drabik pod stadionem Ludowym mówi że na 18.30 miałą wywiad z Lachą a jest 18.37 i klub zakazał wypowiedzi dla mediów i podsumowanie pani Drabik: " Niech Państwo sami sobię odpowiedzą czemu klub zabrania" to nie wiem czy ktos nie chce udupic Zagłębia. Dla nas normalnych to kpina i parodia to co sie dzieje ale jak ktos postronny normalny ludek to ogladał to od razu wyda wyrok że Zagłebie chciało kupić mecz. Dla mnie to logiczne dlaczego tylko trenerowi Białkowi pozwolono na wypowiedzi. , była rozmowa telefoniczna w której stwierdził ze on jest od spraw piłkarskich i pierdołami sie nie zajmuje i że WIERZY NASZYM ZAWODNIKOM.
Więc lepiej niech nasi piłkarze nie gadaja z mediami bo znów jakiś fakt czy inny syf coś po swojemu wypisze, prawdziwi kibice wierzą w słowa piłkarzy Zagłebia a inni jak sa otumanieni przez pajaców to i tak beda szukać sensacji.
Sportowo chodzi o to że w czwartek PZPN może podjąć decyzje o zawieszeniu piłkarzy uczestniczących w tej sprawie na czas rozwiazania i wyjaśnienia zaistniałej sytuacji i to może być kłopot ,gdyby ewnetualne baraże były grane bez Lachy i Hosica.
Przemek26

Postprzez robercik 2006-06-06, 7:29 am

k.... to jakas paranoja, jesli zawiesza Lache przed meczem z Jaga. To teraz moze niech ktos od nas powie prasie, ze pol skladu Jagi dzwonilo do niego z budki telefonicznej i ich zawiesza, nie bedzie mial kto grac i walkower dla nas. To jest paranoja.
robercik

Postprzez MrCricket 2006-06-06, 7:31 am

PAWEŁ-FB'03 napisał(a):a tak na poważnie to dlaczego prokuratura bydgoska sie zajmuje sprawą? czy aby nie powinno sie to odbywać na jakims neutralnym terenie?

Nie trzeba być prawnikiem, żeby wiedzieć, że sprawą powinna się zajmować prokuratura, która znajduje się w obszarze popełnienia przestępstwa. Dlatego Bydgoszcz się tym zajmuje. A co mieli wybrać Łódź, która znajduje się mniej więcej w połowie drogi :lol: :?:
MrCricket

Postprzez Pasta 2006-06-06, 10:00 am

Piłkarze hydro uważają że przez całą drugą połowę składano im propzycje sprzedania meczu, jedna nawet na oczach sędziego. Sami nie zgłaszają tego arbitrowi, który w takiej sytuacji powinien przerwać mecz.
Ich trener z kolei święcie prekonany że Zagłebie przekupiło sędziego a jego drużyna gra najlepszy futbol w drugiej lidze o propozycji sprzedania meczu dowiaduje się od swoich piłkarzy dopiero po zakończeniu spotkania.
Milczący podczas meczu piłkarze postanawiają zabrać głos dopiero na konferencji prasowej, gdzie rzucają oskarżenia pod adresem Zagłębia. Ich zeznania w kilku miejscach się ze sobą nie zgadzają. Nie mówiąc już o tym, że jedynym dowodem ma być film na którym widać, że Dżenan Hosić mówi coś do zawodnika hydro na ucho.
Do tego dochodzi jeszcze kwota 80 tys. którą podobno proponowano im nawet gdy prowadzili i mięli realna szansę na 500 tys.
I tak oto mecz na szczycie, który poza obserwatorem śledził szef polskich sędziów Andrzej Strejlau zakończył się jedną, wielką, śmierdzącą kupą.

Najgorsze jest to, że ten syf będzie się za mami ciągnął
Pasta

Postprzez olo69 2006-06-06, 9:17 pm

skoro Lacha w czwartek musi jechac na posiedzenie PZPN zamiast trenować to w pewnym sensie ten kutas Baniak już coś osiągnął, chociaż niekoniecznie dla własnego klubu
olo69

Postprzez Socio 2006-06-06, 9:54 pm

Osiagnal i to duzo. Lacha jedzie w czw zamiast trenowac da W-wy ale wiekszym zmartwieniem dla mnie jako kibica Zaglebia jest to ze czytalem pare gazet i wszedzie to samo - 'Zaglebie probuje przekupic Zawisze, skandal w Bydgoszczy itp'. To szkalowanie dobrego imienia klubu. Bo co jak co ale o Zaglebiu nie mozna powiedziec ze zalatwiamy sobie sedziow, kupujemy mecze. Tragiczne jest to ze Baniak jest ostatnim czlowiekiem w polskiej pilce ktory ma prawo cos mowic o uczciwej grze. W opini kazdego kto sie troche orientuje w realiach polskiej pilki to sprzedajna dziwka w najgorszym wydaniu. Mam nadzieje ze srodowisko pilkarskie odwroci sie od niego bo obrazil chyba wszystkich kogo mogl.
Socio

Postprzez domestos666 2006-06-06, 10:42 pm

Ile to jedna gnida potrafi smrodu narobić. Nawet w dzisiejszej Piłce Nożnej wszystkie wiadomości podano tak, że nawet kretyn domyśli się, że Zagłębie chciało kupić mecz.
domestos666

Postprzez marcin06 2006-06-06, 11:23 pm

Moznaby rzec "witamy w swiecie wielkiej pilki", jak dotad Zaglebie nie bylo tak blisko awansu do ekstraklasy, teraz gdy jestesmy tak blisko, zaczely sie machlojki, to wlasnie polska pilka.. i jak tu sie nie dziwic, ze ludzie ktorzy zaczynaja inwestowac w polska pilke, po pewnym czasie maja dosc..
Wkurzajace na maxa jest gdy czytam w gazetach, ze zawisza domaga sie walkowera! Jaki walkower? za co? Przeciez to sie w glowie nie miesci, ten caly przekret. Najwazniejszym swiadkiem jest sedzia, a jesli on niczego nie slyszal to jakie moga byc inne dowody? wyimaginowane zeznania pilkarzy zawiszy? a moze kazdy ruch warg ktoregos z naszych zawodnikow w strone zawodnikow zawiszy na kasecie bedzie dowodem korupcji? Nie ma dowodow, nie ma swiadkow wiec jak zawisza smie domagac sie jakiegos walkowera?
Ubolewam nad tym niesamowicie, ze klub z ktorym jestem zzyty kilkanascie lat zostal ofiara machiny polskiej pilki zwlaszcza w takim momencie gdy niebawem mozemy swietowac awans, to jednak wszystko teraz pozostanie w cieniu tej afery. W tej chwili nasz wizerunek mogloby poprawic jedynie udowodnienie pilkarzom zawiszy pomowienia i oczyszczenie Zaglebia z tych nietrzymajacych sie kupy zarzutow, mam nadzieje ze nawet jesli prokuratura umorzy sledztwo z braku dowodow (no bo nie czarujmy sie jakie sa te dowody?) to nasz klub albo pilkarze wystapia na droge sadowa majac na celu udowodnienie matactwa zawiszy. W innym wypadku, jeszcze dlugo wszyscy beda widziec nasz klub jako zamieszany w korupcje, a zawisza dalej bedzie robic przekrety.
marcin06

Postprzez domestos666 2006-06-06, 11:49 pm

Przecież Zawisza mógł wygrać ten mecz i nie byłoby problemu. Czemu tego nie zrobili?
domestos666

Postprzez krzysztof 2006-06-07, 8:23 am

kilka informacji na ten temat:
http://ww2.tvp.pl/3113,20060606352772.strona - TVP Bydgoszcz
http://ww6.tvp.pl/3143,20060605352333.strona - TVP Katowice

Ręka moim zdaniem była nabita. W podobnej sytuacji na ludowym podczas ostatniego meczu z Piastem, kiedy Zuban nastrzelił rękę zawodnikowi Piasta karnego nie było. Także i tym razem było tak samo.
krzysztof

Postprzez WOJTEK 2006-06-07, 8:36 am

Nabita czy nie ? Jakie to ma teraz znaczenie, sędzia nie zagwizdał i po temacie. A pewność Adasia Majewskiego mnie śmieszy. On wie, że byłby gol. To czemu nie wygrali ??? Śmieszni są i bez honoru.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Przemek26 2006-06-07, 11:58 am

A ja chyba bym sie przestał tym przejmować. Strejlau nie da zrobić krzywdy Zagłębiu. W końcu jakieś 26 lat temu był kordynatorem d/s wyszkolenia w Zagłębiu , jeżeli mam prawdziwe informacje, także spoko Hydro coś tam nie ma szans z nami.
Przemek26

Postprzez keff79 2006-06-07, 2:28 pm

- Nasi szefowie są rozczarowani tym, co się stało - mówi Bogusław Baniak, trener II-ligowych piłkarzy Zawiszy. - Nie ma mowy o wycofaniu się sponsora - uspokaja Wojciech Klatt, prezes klubu

:lol: ..no to chyba Zagłębie najefektywniej wsparło protest kibiców Zawiszy.. namiszaliśmy im w szykach i zamkneliśmy brame z napisem Ekstraklasa..

Ciągle rozmawiamy z naszym mecenasem na temat podjęcia dalszych kroków. Zastanawiamy się nad wnioskiem o przyznanie nam walkowera - dodaje Klatt.

- Nie bardzo wiem, na jakiej podstawie Zawisza miałby otrzymać walkower? - pyta Krzysztof Malinowski, szef Wydziału Dyscypliny Polskiego Związku Piłki Nożnej. - Przepisy precyzyjnie regulują możliwości, w których można zmienić wynik meczu. W tej sytuacji nie widzę raczej takiej szansy - dodaje

Śledztwo w sprawie przekupstwa prowadzi też policja. - Przesłuchujemy świadków, próbujemy ustalić fakty - mówi Jacek Krawczyk, rzecznik kujawsko-pomorskiej Komendy Wojewódzkiej Policji. - W tej chwili oczywiście dotyczy to ludzi związanych z bydgoskim klubem, ale nie wykluczamy też, że śledztwo obejmie zawodników Zagłębia. Być może oni przesłuchani będą na Śląsku - dodaje.

na Śląsku.. czyli jednak wyjazdowe przesłuchania będą :wink:

więcej na :
http://miasta.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35591,3400485.html

co raz więcej głosów wskazuje na to że możemy spokojnie zająć się kolejnymi spotkaniami.. bo jeszcze zdaje się 3 mamy :D
keff79

Postprzez marcin06 2006-06-07, 4:34 pm

Przecież drużyna cały sezon pracowała na wynik, a potem przez błędną decyzję sędziego zostaliśmy pozbawieni szansy walki o awans

Smiechu warte :lol: Zapewne tez sedziowie nie pozwolili im wygrac poprzednich meczow :!: Przed nami: 0-2 z Widzewem, wymeczone 1-0 z Podbeskidziem, 1-3 z Jagiellonia, 1-1 z Ruchem, 0-0 z KSZO. To ja sie pytam, gdzie sa te wyniki ??
marcin06

Postprzez Leyton 2006-06-07, 5:38 pm

Nawet Bogusław Baniak, który zbierał w sobotę cięgi (jako trener Lecha, działając w spółdzielni spuścił kiedyś Jagę do III ligi - na stadionie wisiał transparent: "Bogusław B. persona non grata", po każdym golu śpiewano Baniak Szmato, co Ty na to!, a w innych piosenkach zamiast pokonaj Zawiszę to pokonaj Baniaka) powiedział po meczu:

Teraz chciałbym poruszyć aspekt trybun. Już nie patrzę na to, że na mnie krzyczą, bo tak naprawdę to ja nic nie zrobiłem. To Łazarek powinien był wygrać parę meczy i wówczas Jagiellonia by się utrzymała. Przyjmuję te ciosy z godnością i z honorem, naprawdę nie jestem niczemu winny i życzę Jagiellonii awansu do ekstraklasy.

Jak widać, Baniak jest tez ulubieńcem kibiców Jagiellonii. :D
Leyton

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna